-
Ο χρήστης Nemo έγραψε:
@nidosan: Ο κινητήρας που περιγράφεις πιστεύεις οτι είναι εφικτός με λογικό κόστος παραγωγής;Τα άλογα δεν είναι δύσκολο να βγουν όταν παίζουν τουρμπίνες. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα, αυτό που γράφω το γράφω επειδή πιστεύω ότι πλέον δεν έχει νόημα να λες 'ξέρω οτι αγόρασα όμως ένα 1400 κινητήρα'. Ο κινητήρας που αγόρασες έχει αντίστοιχη απόδοση με 2λιτρα ατμοσφαιρικά μοτέρ αρκετών εταιριών [βγάζω έξω το lag] οπότε δεν έχει νόημα να μιλάμε με βάση τα κυβικά του.
τώρα το πόσο ακριβότερος είναι ο 2.0 από τον 1.8.... Νομίζω ότι το προσωποποιημένο σου επιχείρημα ίσως εμπεριέχει και το στοιχείο της υπεκφυγής.
Well, καταρχήν δεν είναι δικό μου επιχείρημα. Η σύγκριση στο κόστος είναι μεταξύ 2.0 και 1.4 (πολύ μεγαλύτερη η διαφορά τους στην Ελλάδα, απ΄ότι π.χ. στην Αγγλία, αφού εδώ έχουμε σοβαρό κόμπλεξ με τα 'κυβικά'). Όσο για την 'υπεκφυγή', μάλλον τελικά δεν είναι καθόλου λίγοι αυτοί που θα προτιμούσαν το Scirocco να έβγαινε ως 1.8Τ με 160 και 2.0Τ με 200 (ή με το νέο με τα 211...) κι ας βγαίνει και σε 1.4 με 122 για να το πάρουν κι αυτοί που δεν τους ενδιαφέρουν οι επιδόσεις [ή απλά δεν τους περισσεύουν χρήματα για καλύτερο κινητήρα] αλλά έχουν φάει κόλλημα με άλλα πράγματα.
Εγώ αυτό που ξέρω είναι οτι το αυτοκίνητο πουλάει καλά και ένας σημαντικός λόγος είναι οτι έχει πολύ καλή τιμή. Στην τελική, δεν είμαστε όλοι γνώστες και οι εταιρίες αδαείς. Ούτε ξέρουμε την αγορά καλύτερα από τις εταιρίες.
Για όλα υπάρχουν εξαιρέσεις. Παράδειγμα:
Υ.Γ. καλώς να το δεχτείς & καλοτάξιδο.
-
για ένα θέμα που είχε προκύψει σελίδες πριν που αφορούσε τον χρόνο που κάνει το σιρόκο 160 από τα 180-200 χμ/ώρα έχω να πω ότι το μέτρησα το σκ που μας πέρασε και συγκεκριμένα μέτρησα τα 195-215 χμ/ώρα στο κοντέρ θεωρώντας ότι τόσο είναι το σφάλμα του ταχυμέτρου και βρήκα ότι θέλει περίπου 2 -3 δεύτερα κάτω από την τιμή που ανακοινωνει το site με τους μέσους όρους μετρήσεων.
Τώρα μετά από 5000 χμ οι εντυπώσεις είναι θετικές αν και όχι τόσο ενθουσιώδεις όσο στην αρχη,
δεν μου λείπει η δύναμη από τον κινητήρα ( χρησιμοποιώ 100αρα και δεν έχω λαγκ και μια χαρά ανεβάζει επίσης),γιατί αυτός ανοίγει σιγά σιγά, ούτε η αντοχή των φρένων
αυτό που τελικά με ψιλοχαλάει είναι ότι είναι λιγότερο σπορ από 'οσο δείχνει
την αίσθηση αυτή στην καλλιεργεί κυρίως το κιβώτιο που δεν βοηθάει για σφαιράτες-βουνίσιες αλλαγές αλλά και το αρκετά βαρύ μπροστά μέρος που υποστρέφει αρκετά όταν πιεστεί
διασχίζω 3 φορές το μήνα την οροσειρά της πίνδου μέσω της γνωστής και απαιτητικής 'κατάρας' και ομολογώ ότι πλέον μπορώ πολύ εύκολα να ζορίσω το αυτοκίνητο και να το εκθέσω
ίσως βέβαια σε αυτό να βοηθάνε και τα ελαστικά που είναι κυρίως για άνεση (michellin) και όχι για απαιτητική οδήγηση
επίσης ιδιαίτερη προσοχή σε δρόμους που κρατάνε νερά, η υδρολίσθηση είναι έντονη με τόσο μεγάλο πέλμα ελαστικών και το abs ενεργοποιείται για πλάκα
να πω επίσης πως για την ίδια διαδρομή βλέπω διάφορες τιμές στη μέση κατανάλωση, συγκεκριμένα με πολύ πίεση στη διαδρομή γιάννενα - λάρισα έχω δει μέση 9.5 αλλά και 9.0 με ανάλογη συμπεριφορα.
το καλό είναι όμως ότι με σχετικά συντηρητικό στυλ οδήγησης είδα και μέση 7.2 με τη διαφορά σε χρόνο που διένυσα την διαδρομη περίπου στα δέκα λεπτά της ώρας.
συνολικά το αυτοκίνητο με αφήνει ικανοποιημένο από την αγορά του με κύρια προσόντα την εξωτερική και εσωτερική του εμφάνιση τα δυνατά φρένα τον πρόθυμο κινητηρα τις πολύ καλές επιδόσεις και την απίστευτα καλή κατανάλωση
τι μου λείπει? το ήθελα λίγο πιο σπορ στημένο κυρίως σε κλειστά στροφιλίκια, έτσι και αλλιώς δεν κωλώνει πουθενά αλλού -
Ο χρήστης mamias έγραψε:
για ένα θέμα που είχε προκύψει σελίδες πριν που αφορούσε τον χρόνο που κάνει το σιρόκο 160 από τα 180-200 χμ/ώρα έχω να πω ότι το μέτρησα το σκ που μας πέρασε και συγκεκριμένα μέτρησα τα 195-215 χμ/ώρα στο κοντέρ θεωρώντας ότι τόσο είναι το σφάλμα του ταχυμέτρου και βρήκα ότι θέλει περίπου 2 -3 δεύτερα κάτω από την τιμή που ανακοινωνει το site με τους μέσους όρους μετρήσεων.Τώρα μετά από 5000 χμ οι εντυπώσεις είναι θετικές αν και όχι τόσο ενθουσιώδεις όσο στην αρχη,
δεν μου λείπει η δύναμη από τον κινητήρα ( χρησιμοποιώ 100αρα και δεν έχω λαγκ και μια χαρά ανεβάζει επίσης),γιατί αυτός ανοίγει σιγά σιγά, ούτε η αντοχή των φρένων
αυτό που τελικά με ψιλοχαλάει είναι ότι είναι λιγότερο σπορ από 'οσο δείχνει
την αίσθηση αυτή στην καλλιεργεί κυρίως το κιβώτιο που δεν βοηθάει για σφαιράτες-βουνίσιες αλλαγές αλλά και το αρκετά βαρύ μπροστά μέρος που υποστρέφει αρκετά όταν πιεστεί
διασχίζω 3 φορές το μήνα την οροσειρά της πίνδου μέσω της γνωστής και απαιτητικής 'κατάρας' και ομολογώ ότι πλέον μπορώ πολύ εύκολα να ζορίσω το αυτοκίνητο και να το εκθέσω
ίσως βέβαια σε αυτό να βοηθάνε και τα ελαστικά που είναι κυρίως για άνεση (michellin) και όχι για απαιτητική οδήγηση
επίσης ιδιαίτερη προσοχή σε δρόμους που κρατάνε νερά, η υδρολίσθηση είναι έντονη με τόσο μεγάλο πέλμα ελαστικών και το abs ενεργοποιείται για πλάκα
να πω επίσης πως για την ίδια διαδρομή βλέπω διάφορες τιμές στη μέση κατανάλωση, συγκεκριμένα με πολύ πίεση στη διαδρομή γιάννενα - λάρισα έχω δει μέση 9.5 αλλά και 9.0 με ανάλογη συμπεριφορα.
το καλό είναι όμως ότι με σχετικά συντηρητικό στυλ οδήγησης είδα και μέση 7.2 με τη διαφορά σε χρόνο που διένυσα την διαδρομη περίπου στα δέκα λεπτά της ώρας.
συνολικά το αυτοκίνητο με αφήνει ικανοποιημένο από την αγορά του με κύρια προσόντα την εξωτερική και εσωτερική του εμφάνιση τα δυνατά φρένα τον πρόθυμο κινητηρα τις πολύ καλές επιδόσεις και την απίστευτα καλή κατανάλωση
τι μου λείπει? το ήθελα λίγο πιο σπορ στημένο κυρίως σε κλειστά στροφιλίκια, έτσι και αλλιώς δεν κωλώνει πουθενά αλλούΠολυ χρησιμες και ευστοχες οι παρατηρησεις σου...
Να υποθεσω οτι δεν εχεις βαλει το σπορ πακετο με λαστιχα 235/45/17, μιας
και τα Michelin (primacy?) τα φοραει απ' οσο εχω δει συνηθως η εκδοση με τις
στανταρ Long Beach ζαντες.
Παντως πιστευω οτι ο κινητηρας θα σου δειξει ολη του την δυναμη γυρω στα 20κ χλμ.
Οταν και με το καλο αλλαξεις λαστιχα, επιλεγοντας πιο σπορ γομα (continental sport contact 3, Michelin Exalto ii, Bridgestone RE050A, κ.α) νομιζω οτι θα βελτιωθει αρκετα
η αντιδραση-αισθηση του σε κλειστα κομματια.
Ενας μικρος πειραματισμος επισης με τις πιεσεις στα λαστιχα μπορει να σου φερει τα επιθυμητα αποτελεσματα...
Το κιβωτιο δεν εμπνεει γενικα στις γρηγορες αλλαγες? Εμενα στο test drive απλα με δυσκολευε λιγο 2α σε 3η αν προσπαθουσα γρηγορη αλλαγη. Κατα τα αλλα δεν μου φανηκε
κακο σε αισθηση ουτε με μεγαλες διαδρομες... -
Όχι οι διαδρομές του δεν με προβληματίζουνε, απλά ο τρόπος που κουμπώνει η ταχύτητα σε θέλει πιό ευγενικό και χάνεις λίγο χρόνο, αλλά μάλλον λεπτομέρειες είναι αυτά.
Όσο για το στήσιμο του αυτοκινήτου είμαι βέβαιος πως με πιό σκληρή σπορ γόμα θα αλλάξει συμπεριφορά και θα βελτιωθεί πολύ και στα κλειστά κομμάτια, φαίνεται αυτό εξάλλου σε οδοστρώματα με καλή ποιότητα ασφάλτου που εξαλείφουν κάπως το πρόβλημα από τα προορισμένα για άνεση κυρίως πρίμασυ.
Για αυτό το λόγο και εγώ όταν προλαβαίνω του πίνω το αίμα και ηδη τα πλαινά φαίνονται φαγωμένα...Η αλλαγή τους δεν πρόκειται να αργήσει.
Κατά τα άλλα το αυτοκίνητο καθημερινά μου υπενθυμίζει ότι είναι η καλύτερη επιλογή στην κατηγορία και στα λεφτά του all around που λένε και οι φίλοι μας οι άγγλοι. -
Και κάτι ακόμη, χθες τσέκαρα τα λάδια μετα από τα πρώτα 5000 χμ και τα βρήκα οκ.
Πότε να γίνει η αλλαγή? όπως λέει η αντιπροσωπεία στα 15000 η σιγά σιγά να ετοιμάζομαι? έχει ψαχτεί κανείς για λάδι σε αυτούς τους κινητήρες, πέρα από αυτό της αντιπροσωπείας? -
Ο χρήστης mamias έγραψε:
Και κάτι ακόμη, χθες τσέκαρα τα λάδια μετα από τα πρώτα 5000 χμ και τα βρήκα οκ.
Πότε να γίνει η αλλαγή? όπως λέει η αντιπροσωπεία στα 15000 η σιγά σιγά να ετοιμάζομαι? έχει ψαχτεί κανείς για λάδι σε αυτούς τους κινητήρες, πέρα από αυτό της αντιπροσωπείας?castrol edge 5w 30 για tfsi
http://www.trade-wind.gr/index.php?page ... 57&lang=elπριν καιρο υπηρχε σε 4λιτρο που σου εβγαινε λιγοτερα λεφτα
(2 ευρω κατω το λιτρο)
ελπιζω να το ξαναφερει... -
θα το δοκιμάσω,, ευχαριστώ
-
Τα Castrol που σου γράφει ο φίλος παραπάνω είναι πολύ καλά. Όσον αφορά τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου με μια πιο σπορ γόμα θα δεις διαφορά. Τα Primacy τα είχε και το δικό μου αυτοκίνητο από το εργοστάσιο και δεν μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασαν.
-
Ο χρήστης grig82 έγραψε:
Τα Castrol που σου γράφει ο φίλος παραπάνω είναι πολύ καλά. Όσον αφορά τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου με μια πιο σπορ γόμα θα δεις διαφορά. Τα Primacy τα είχε και το δικό μου αυτοκίνητο από το εργοστάσιο και δεν μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασαν.τα primacy εχουν πιο πολυ ως στοχο την ανεση σε αντιθεση με τα exalto της ιδιας εταιρειας
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τα primacy εχουν πιο πολυ ως στοχο την ανεση σε αντιθεση με τα exalto της ιδιας εταιρειας+1. Θα σου πω κάτι όμως. Όταν άλλαξα διάσταση έβαλα τα Exalto. Μου φάνηκε καλό λάστιχο και όντως ήταν. Όταν όμως τα άλλαξα έτυχε και έβαλα τα Ρ Ζero Rosso τα οποία αποδείχτηκαν ανώτερα, όπως καλύτερα και από τα 2 προαναφερθέντα αποδεικνύονται τα Sport Contact 3 που φοράω τώρα. Πιστεύω ότι τα Continental θα ταίριαζαν στο Scirocco του φίλου.
-
Ο χρήστης grig82 έγραψε:
τα primacy εχουν πιο πολυ ως στοχο την ανεση σε αντιθεση με τα exalto της ιδιας εταιρειας
+1. Θα σου πω κάτι όμως. Όταν άλλαξα διάσταση έβαλα τα Exalto. Μου φάνηκε καλό λάστιχο και όντως ήταν. Όταν όμως τα άλλαξα έτυχε και έβαλα τα Ρ Ζero Rosso τα οποία αποδείχτηκαν ανώτερα, όπως καλύτερα και από τα 2 προαναφερθέντα αποδεικνύονται τα Sport Contact 3 που φοράω τώρα. Πιστεύω ότι τα Continental θα ταίριαζαν στο Scirocco του φίλου.
Τα Rosso δεν αργουν να ζεσταθουν?, ή αυτο ισχυει για τα Nero?
Συμφωνω παντως για τα υπολοιπα (τα Exalto ii τα εχω και ειμαι πολυ ευχαριστημενος)
εχω ακουσει επισης καλα λογια για τα Bridgestone RE50A που φοραει το Scirocco
με το σπορ πακετο και τις Donington, τα οποια ειδα να τα φοραει S5 φιλου... -
Πάντως αυτό που χαρακτηρίζουν οι περισσότεροι ως 'lag', εγώ θα επιμείνω ότι είναι περισσότερο η απελπιστικά μεγάλη καθυστέρηση του ηλεκτρονικού γκαζιού του scirocco και λιγότερο pure lag.
Αυτό για το κιβώτιο το διαπίστωσα κι'εγώ χάνοντας μάλιστα και την πρώτη γρήγορη αλλαγή λόγω απρόσμενου σκαλώματος...
Απλά θεώρησα οτι είχε πρόβλημα το συγκεκριμένο κιβώτιο, μιας και η vag δεν με έχει συνηθίσει σε κάτι τετοιο...@mamias
Άσχετο, αλλά η 100άρα βενζίνη δεν εξουδετερώνει το (όποιο) lag. -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Πάντως αυτό που χαρακτηρίζουν οι περισσότεροι ως 'lag', εγώ θα επιμείνω ότι είναι περισσότερο η απελπιστικά μεγάλη καθυστέρηση του ηλεκτρονικού γκαζιού του scirocco και λιγότερο pure lag.Αυτό για το κιβώτιο το διαπίστωσα κι'εγώ χάνοντας μάλιστα και την πρώτη γρήγορη αλλαγή λόγω απρόσμενου σκαλώματος...
Απλά θεώρησα οτι είχε πρόβλημα το συγκεκριμένο κιβώτιο, μιας και η vag δεν με έχει συνηθίσει σε κάτι τετοιο...@mamias
Άσχετο, αλλά η 100άρα βενζίνη δεν εξουδετερώνει το (όποιο) lag.ναι εχεις ενα δικιο σε αυτο με το ηλεκτρονικο γκαζι..
το μονο ουσιαστικο lag που εχω παρατηρησει εγω ειναι οταν πατησεις αποτομα το γκαζι απο λιγες στοφες πχ 1800 μεχρι να φτασεις στις 2500-3000 παρα και να φουσκωσει για τα καλα η τουρμπινα.
οταν ομως τρεχεις και εισαι με πολλες στροφες δεν υπαρχει σχεδον καθολου αυτο το προβλημα.τα κιβωτια του vag παντως εχω παρατηρησει οτι στο συνολο τους δεν ειναι για πολυ γρηγορες αλλαγες, μπορει πολυ ευκολα να σκαλωσουν και να γρατζουνισουν..
θελουν ηρεμα πραγματα και καλο ειναι να τους φερομαστε ηρεμα! -
Εσύ καλά κάνεις και αλλάζεις σαν παππούδι (δεν είμαστε για αλλαγές κιβωτίων εποχές που είναι)...
Αλλά τα κιβώτια μας σηκώνουν αρκετά γρήγορες αλλαγές (της τάξεως του 0.2-0.3' απο αποσύμπλεξη σε σύμπλεξη) χωρίς δράματα και πολύ πιο smooth απο πολλά άλλα κιβώτια που κλωτσάνε στη γρήγορη αλλαγή...
Απλά είχαν ένα θεματάκι όταν οι αλλαγές δεν γινόνταν smooth, αλλά 'θα μπείς θες δεν θες'... -
εχει τυχει στο δικο μου να μη μου παιρνει τη ταχυτητα σε καποιες πολυ γρηγορες αλλαγες (ισως ηθελα να σπασω το 0,2' ) στις οποιες φυσικα δεν επεμεινα και εχει τυχει να μου γρατζουνισει 2 φορες με μη τερμα πατημενο συμπλεκτη.
θυμαμαι μαλιστα τη πρωτη φορα που οδηγησα ενα test drive leon cupra που γρατζουνισα απο 1η-2α .
απλα θελει προσοχη και οπωσδηποτε τερμα συμπλεκτηδε λεω, ειναι αρκετα σβελτα κιβωτια (ΤΤ που οδηγησα λιγο προχθες δινοντας ιδιαιτερη προσοχη στο κιβωτιο παρατηρησα ηταν σχεδον ολοιδιο στην αισθηση και στα κουμπωματα), ομως υπαρχουν και πιο γρηγορα πιστευω..
σε καθημερινες μετακινησεις παντως αλλαζω παρα πολυ αργα γιατι οπως λες και συ πρεπει να φυλαμε τα ρουχα μας, αλλωστε δεν υπαρχει λογος να βιαζομαστε
ωρες ωρες ομως θα θελα ενα dsg να με βγαλει απο ολο αυτο το αγχος
-
Δε νομίζω ότι τα κιβωτιά σας έχουν πρόβλημα. Σε Golf TSI 140 που είχα οδηγήσει πέρσι στην Κρήτη, Golf GT φίλου που με πήγε βόλτα και το οδήγησα κι εγώ και στο Scirocco που είχα οδηγήσει σε τεστ ντράιβ δε διαπίστωσα πρόβλημα στις γρήγορες αλλαγές.
-
ενταξει ειμαι υπερβολικος μια χαρα γρηγορα ειναι, απλα δεν ειναι για καφρικες σχεδον καρφωτες αλλαγες .
κατα τα αλλα το κουμπωμα ειναι σαφες και οι διαδρομες σχετικα μικρες -
Χωρίς να είμαι ειδικός, απλά σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει, έχω αποκτήσει πολύ καλή εικόνα για τα κιβώτιά σας. Πάντως αν άλλαζα το Focus αυτή τη στιγμή δε θα δυσκολευόμουν να αποφασίσω για τον αντικαταστάτη του. Είναι ο υποφαινόμενος. Αυτό το αμάξι μου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ενταξει ειμαι υπερβολικος μια χαρα γρηγορα ειναι, απλα δεν ειναι για καφρικες σχεδον καρφωτες αλλαγες .
κατα τα αλλα το κουμπωμα ειναι σαφες και οι διαδρομες σχετικα μικρεςΟπως ελεγε και ο φιλος παραπανω ειδικα 1η σε 2α την 3η σε 4η , 4η σε 5η και 5η σε 6η θα την παρει γρηγορα θελει δεν θελει...
Το θεμα ειναι να μην σκαλωνει στην σημαντικη 2α σε 3η πχ, αλλα νομιζω οτι με λιγη
εξασκηση προοδευτικα (και με τερμα συμπλεκτη παντα) γινεται και αυτο.
Απλα μου φανηκε (απο την αισθηση που ειχα σε συγκριση με το δικο μου 5αρι)
οτι οι 'θυρες' για την καθε σχεση ειναι λιγο πιο στενες με αποτελεσμα να απαιτειται
ακομα μεγαλυτερη ακριβεια π.χ για να μην σκαλωσει αναμεσα σε 1η και 3η, γεμιζοντας
απο 2α κ.ο.κ. -
Προσωπικά αυτό που διαπίστωσα ήταν περισσότερο 'σκάλωμα' κατα το πέρασμα απο το κέντρο (νεκρά), ακόμη και στις κάθετες αλλαγές, και λιγότερο στενότερες θύρες.
Ένα αντίστοιχο σκαλωματάκι πχ είχε και το cooper s, αλλά λιγότερο ενοχλητικό στι γρήγορες αλλαγές.
Στο ΤΤ είναι σχεδόν ανύπαρκτο (υποθέτω qsis και στο S3 είναι το ίδιο)... με αποτέλεσμα να μην έχεις πρόβλημα στις γρήγορες 'κάθετες', αρκεί βεβαια να μπορείς να συγχρονίσεις σωστά τη σύμπλεξη...
VW Scirocco