-
ναι τα μπιφτεκια φουσκωνουνε
-
Eίχανε σόδα?
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Καλησπέρα φιλοι μου! Απο τις 4/2 είμαι πλέον και εγω στο club!
1.4 tsi 122hp με extra
Μάυρο περλέ
Συναγερμό plus
cruise control
RCD 510 Dynaudio
Media In
Αισηθτήρες πίεσης ελαστικώνΤο αυτοκίνητο μου είπαν θα κάνει 3 με 4 μήνες και ότι σε περίπου ένα μήνα θα ξέρουμε εβδομάδα παραγωγής αλλά δε μου ανέφεραν κάτι για το cruise control. Πότε προέκυψε το θέμα με το cruise control? Είναι απο έγκυρη πηγη? Πόσο μπορεί να καθυστερήσει?
Πόσο σου βγήκε το μαλλι?
Αλήθεια το 122αρι το βρήκες για test drive να το δεις πως τσουλαει?Το αυτοκίνητο μου βγήκε τελική τιμή μαζί με όλα τα έξοδα και την εκπτωση 23700. Δε το βρήκα για test drive γιατι παντού είχαν το 160. Κυρίως το θέλω για χαλαρές και ήσυχες βολτες και ταξιδάκια(οπότε και προέκυψαν cruise control και dynaudio) γι'αυτο και πιστέυω πως με υπερκαλυπτουν τα 122 αλογα και τα 20 κιλα ροπης που έχουν και μεγαλύτερη σημασία. Ακόμη και με το μέχρι τωρα αυτοκίνητο μου των 1242 κυβικών 82 ίππων και 11,5 κιλών ροπής ημουν αρκετά ευχαριστημένος με μόνο παραπονο ισως τη ροπη φαίνονταν στις 4000
-
κάνεις άνιση σύγκριση... οι ροπές δε συγκρίνονται ποσοτικά αλλά ποιοτικά (σε ποιες στροφές βγαίνει η μέγιστη ροπή, ποιο είναι το εύρος στροφών εκμετάλλευσης της ροπής)...
καλά τα 20 κιλά αλλά για πόσες στροφές τα έχεις?
και ψηλά πάνω από τις 5k τι γίνεται? μήπως έχεις λιγοτέρη ροπή από ένα αντίστοιχο ατμοσφαιρικό?
γιατί όταν αγοράζεις ένα κουπέ δε νομίζω να το δουλεύεις διαρκώς 1500-4500...γνώμη μου ότι το 122άρι κανονικά δε θα έπρεπε να υπήρχε στη γκάμα... αλλά πώς θα ανέβαζαν στα 24k την τιμή του 160ριού??
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
κάνεις άνιση σύγκριση... οι ροπές δε συγκρίνονται ποσοτικά αλλά ποιοτικά (σε ποιες στροφές βγαίνει η μέγιστη ροπή, ποιο είναι το εύρος στροφών εκμετάλλευσης της ροπής)...καλά τα 20 κιλά αλλά για πόσες στροφές τα έχεις?
και ψηλά πάνω από τις 5k τι γίνεται? μήπως έχεις λιγοτέρη ροπή από ένα αντίστοιχο ατμοσφαιρικό?
γιατί όταν αγοράζεις ένα κουπέ δε νομίζω να το δουλεύεις διαρκώς 1500-4500...Μα γι' αυτό ακριβώς το λόγο είπα ότι το αυτοκίνητο το θέλω για χαλαρη και ξεκουραστη χρήση. Δε με ενδιαφέρει αν κρεμάει πάνω απο τις 5000(που κρεμάει). Αν ήθελα ντε και καλά γκάζια θα αγόραζα golf 160 highline στα ίδια λευτά, αν ηθελα ακόμη περισσότερα θα κοίταζα κατι σε μικρότερη κατηγορία( corsa opc, 207 rc κτλ) και αν το ζητπύμενο ήταν να κυνηγάω τους κόφτες θα κοίταγα κανένα civic 1.8 . Το θέμα είναι τι πρωτεραιότητες βάζεις. Τι συγκεκριμένο αυτοκίνητο το διάλεξα για το όλο πακέτο που προσφερει και δε νομίζω οτι υπάρχει κάτι αντίστοιχο στα χρήματα αυτά που να προσφερει ανάλογη ποιότητα στήσιμο ντιζαιν.
-
κάνεις άνιση σύγκριση... οι ροπές δε συγκρίνονται ποσοτικά αλλά ποιοτικά (σε ποιες στροφές βγαίνει η μέγιστη ροπή, ποιο είναι το εύρος στροφών εκμετάλλευσης της ροπής)...καλά τα 20 κιλά αλλά για πόσες στροφές τα έχεις?
γιατί όταν αγοράζεις ένα κουπέ δε νομίζω να το δουλεύεις διαρκώς 1500-4500...γνώμη μου ότι το 122άρι κανονικά δε θα έπρεπε να υπήρχε στη γκάμα... αλλά πώς θα ανέβαζαν στα 24k την τιμή του 160ριού??
Πολυ σημαντικο επισης και το βαρος...
Παρολα αυτα επειδη εχει αναφερθει παλι το θεμα με τον 122αρι, (τυχαινει επισης να εχω κανει test drive σε scirocco 160/200 , Golf VI 122, A3 Tsi 125), θεωρω οτι ο συγκεκριμενος κινητηρας ειναι σε ελαστικοτητα και δυναμη και αμεσοτητα μεχρι τις 4.000σ.α.λ καλυτερος απο τον 160αρι. Σιγουρα βεβαια θα συμφωνησω οτι ειδικα στο πλαισιο του scirocco για καποιον που στριβει γρηγορα η μικρη εκδοση θα στεναχωρησει (ακομα και το 160αρι θελει πιεση πανω απο τις 4.000 για να δειχνει εφαμιλο το μοτερ με τις δυνατοτητες του πλαισιου, και ευτυχως που η ρυθμιση του συμβαδιζει σε τετοιου ειδους λειτουργια), εφοσον ομως
προκειται για συνειδητοποιημενη επιλογη, περι ορεξεως... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
πιστεύω από βάρος καλά τα πάει το scirocco... 1250kg για κουπέ καλό είναι... εδώ έχει φτάσει το 207 τόσοΠαρολα αυτα επειδη εχει αναφερθει παλι το θεμα με τον 122αρι, (τυχαινει επισης να εχω κανει test drive σε scirocco 160/200 , Golf VI 122, A3 Tsi 125), θεωρω οτι ο συγκεκριμενος κινητηρας ειναι σε ελαστικοτητα και δυναμη και αμεσοτητα μεχρι τις 4.000σ.α.λ καλυτερος απο τον 160αρι.
ενδιαφέρον... μήπως το μικρότερο τούρμπο του 122 αποδίδει καλύτερα από τον κομπρέσορα του 160 μέχρι τις 3.5k από πλευρά αίσθησης και αμεσότητας περισσότερο?? δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικά... -
πιστεύω από βάρος καλά τα πάει το scirocco... 1250kg για κουπέ καλό είναι... εδώ έχει φτάσει το 207 τόσοΠαρολα αυτα επειδη εχει αναφερθει παλι το θεμα με τον 122αρι, (τυχαινει επισης να εχω κανει test drive σε scirocco 160/200 , Golf VI 122, A3 Tsi 125), θεωρω οτι ο συγκεκριμενος κινητηρας ειναι σε ελαστικοτητα και δυναμη και αμεσοτητα μεχρι τις 4.000σ.α.λ καλυτερος απο τον 160αρι.
ενδιαφέρον... μήπως το μικρότερο τούρμπο του 122 αποδίδει καλύτερα από τον κομπρέσορα του 160 μέχρι τις 3.5k από πλευρά αίσθησης και αμεσότητας περισσότερο?? δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικά...Εννοουσα οτι π.χ τα 20κιλα ροπης απο αυτοκινητο (βαρος) σε αυτοκινητο διαφερουν.
Οσο για το βαρος του scirocco 160 αυτο βγαινει 1317κιλα (4τροχοι Νοεμβριος 08), οποτε
αναλογικα γνωριζοντας οτι ο κινητηρας 122 ζυγιζει 14 κιλα λιγοτερο, θα ειναι οριακα κατω απο 1300.
Για τον 122αρι επειδη υπηρχε προσωπικο ενδιαφερον, ενας λογος που ενδεχομενος βοηθαει
στην αμεση, με ελαστικοτητα και καλυτερη ποιοτητα λειτουργιας αποκριση στο γκαζι, ειναι εκτος απο ελαφρυτερα κινουμενα μερη σε σχεση με το 160 (βαλβιδες, μπιελες, ωστηρια κλπ,) ειναι ενα νεο συστημα υδροψυξης του αερα που εισερχεται στον κινητηρα (κλειστο κυκλωμα) που εφαρμοζεται μονο σε αυτο τον κινητηρα (τουρμπο 1.4 χωρις κομπρεσσορα) ωστε να εκμηδενιζει φαινομενα lag και να παρεχει με κρυο αερα την εισαγωγη του βελτιωνοντας ετσι την αποδοση του. -
ούτε χαμηλά, ούτε ψηλά είναι αμεσότερο το 122αρι από το 160αρι
έχοντας οδηγήσει γκολφ με 122 και το δικό μου σιρόκο με 160 έχω να πω πως ο 122αρης είναι ικανός αλλά για χαλαρές, σβέλτες βόλτες, δεν είναι για πολύ κυνηγητό και στίψιμο.
ο 160αρης είναι ικανοποιητικός αλλά οριακός για το πλαίσιο
φαντάζομαι χωρίς να έχω οδηγήσει την πρόταση με τα 200 άλογα, ότι αυτή θα αφήνει μεγάλες συγκινήσεις.
τα κυβικά, η φορολογία, τα έξοδα χρήσης και συντήρησης και η κοροιδία-χαράτσι της ελληνικής φορολογικής νοοτροπίας το κάνουν για τους κοινούς θνητούς λίγο ανεδαφικό. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
ειναι εκτος απο ελαφρυτερα κινουμενα μερη σε σχεση με το 160 (βαλβιδες, μπιελες, ωστηρια κλπ,) ειναι ενα νεο συστημα υδροψυξης του αερα που εισερχεται στον κινητηρα (κλειστο κυκλωμα) που εφαρμοζεται μονο σε αυτο τον κινητηρα (τουρμπο 1.4 χωρις κομπρεσσορα) ωστε να εκμηδενιζει φαινομενα lag και να παρεχει με κρυο αερα την εισαγωγη του βελτιωνοντας ετσι την αποδοση του.
αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον. έχεις κάποιο επίσημο link ?
δλδ αντικαθιστά το intercooler ?
λογικά θα αυξάνει και τη μαροζωία του κινητήρα (σε συνδυασμό πάντα με σωστή χρήση και συντήρηση.)επίσης, ο κινητήρας των 122ίππων έχει καδένα, σωστά ?
-
Για το scirocco υπαρχουν 3 επιλογες ζαντας με ελατικα 235
- Donington 17'
- Interlagos 18'
- Lugano 19'
Ποιο το οφελος της μεγαλυτερης ζαντας (περα απο την εμφανιση) ?
-
donington, interlagos, lugano είναι ονόματα από circuits?
-
Ο χρήστης emperor7 έγραψε:
Για το scirocco υπαρχουν 3 επιλογες ζαντας με ελατικα 235- Donington 17'
- Interlagos 18'
- Lugano 19'
Ποιο το οφελος της μεγαλυτερης ζαντας (περα απο την εμφανιση) ?
οσο μικραινει το προφιλ του ελαστικου μεγαλωνει η ακριβεια στο τιμοτι και η αναρτηση δουλευει καλτερα διοτι δεν απορροφα το ελαστικο τις ανωμαλιες του οδοστρωματος....ομως μεχρι ενα ορισμενο σημειο ολα αυτα....αν μεγαλωσει πολυ η ζαντα στου ελληνικους δρομους το αμαξι γινεται σκληρο και χτυπαει-αναπηδα στις λακουβες με αποτελεσμα να γινει χειροτερο.....αρα πρεπει να βρεις μια μεση λυση!!!
-
Ο χρήστης mamias έγραψε:
ούτε χαμηλά, ούτε ψηλά είναι αμεσότερο το 122αρι από το 160αρι
έχοντας οδηγήσει γκολφ με 122 και το δικό μου σιρόκο με 160 έχω να πω πως ο 122αρης είναι ικανός αλλά για χαλαρές, σβέλτες βόλτες, δεν είναι για πολύ κυνηγητό και στίψιμο.
ο 160αρης είναι ικανοποιητικός αλλά οριακός για το πλαίσιο
φαντάζομαι χωρίς να έχω οδηγήσει την πρόταση με τα 200 άλογα, ότι αυτή θα αφήνει μεγάλες συγκινήσεις.
τα κυβικά, η φορολογία, τα έξοδα χρήσης και συντήρησης και η κοροιδία-χαράτσι της ελληνικής φορολογικής νοοτροπίας το κάνουν για τους κοινούς θνητούς λίγο ανεδαφικό.Χαμηλα ειναι, (μεχρι τις 3,000σ.α.λ οπου ο Twin 'χαζευει' λιγο κατι που ξενιζει γνωριζοντας οτι εκει αναλαμβανει ο κομπρεσσορας την υπερπληρωση, ισως βεβαια να ειναι και η ρυθμιση χαρτογραφησης-ηλεκτρονικου γκαζιου, το αποτελεσμα ομως στα αυτοκινητα που οδηγησα ηταν αυτο και μαλιστα η δοκιμη εγινε την ιδια μερα, με την ιδια διαδρομη) ψηλα δεν ειναι και δεν ειπα κατι τετοιο.
-
Ο χρήστης medst98 έγραψε:
ειναι εκτος απο ελαφρυτερα κινουμενα μερη σε σχεση με το 160 (βαλβιδες, μπιελες, ωστηρια κλπ,) ειναι ενα νεο συστημα υδροψυξης του αερα που εισερχεται στον κινητηρα (κλειστο κυκλωμα) που εφαρμοζεται μονο σε αυτο τον κινητηρα (τουρμπο 1.4 χωρις κομπρεσσορα) ωστε να εκμηδενιζει φαινομενα lag και να παρεχει με κρυο αερα την εισαγωγη του βελτιωνοντας ετσι την αποδοση του.
αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον. έχεις κάποιο επίσημο link ?
δλδ αντικαθιστά το intercooler ?
λογικά θα αυξάνει και τη μαροζωία του κινητήρα (σε συνδυασμό πάντα με σωστή χρήση και συντήρηση.)επίσης, ο κινητήρας των 122ίππων έχει καδένα, σωστά ?
Ειναι intercooler υδροψυκτο.
Αναλυτικα μπορεις να δεις εδω:http://www.engineforall.com/en-index.ph ... cv-engine/
Νομιζω καδενα. Το 160 εχει σιγουρα παντως καδενα.
-
-
Ξερουμαι μηπως την μαρκα ελαστικων και τον τυπο(δεικτη ταχυτητας κλπ) που φοραει το 160αρι με τις 17αρες και με τις 18αρες αντιστοιχα? (απο το εργοστασιο εννοωντας)
-
Ο χρήστης Stergios 7K έγραψε:
Ξερουμαι μηπως την μαρκα ελαστικων και τον τυπο(δεικτη ταχυτητας κλπ) που φοραει το 160αρι με τις 17αρες και με τις 18αρες αντιστοιχα? (απο το εργοστασιο εννοωντας)Δεν μπορεις να ξερεις,παει αναλογα την παρτιδα...ολα παντως δν θα εχουν χαμηλο δεικτη ταχυτητας.
-
Ο χρήστης Stergios 7K έγραψε:
Ξερουμαι μηπως την μαρκα ελαστικων και τον τυπο(δεικτη ταχυτητας κλπ) που φοραει το 160αρι με τις 17αρες και με τις 18αρες αντιστοιχα? (απο το εργοστασιο εννοωντας)Ισχυει αυτο που λεει ο jntaras οτι δεν μπορεις να το ξερεις σιγουρα τι θα φοραει, και οτι οι δεικτες σιγουρα δεν θα ειναι χαμηλοι, παντως στις στανταρ 17αρες (225/45/17) Long beach εχω δει κυριως Continental sport contact 2, (και αλλο ενα τυπο ελαστικου που δεν θυμαμαι) στις εξτρα 17αρες (235/45/17) Donington, Bridgestone R050A, και στις 18αρες
Interlagos (235/40/18) Pirelli p zero nero, αλλα και Continental sport contact 3... -
στο δικό μου με τις στάνταρ 17άρες έχω δυστυχώς το μετριότατο michellin
VW Scirocco