-
Μιας και αρχίσατε με τους θορύβους έχω παρατηρήσεις και εγώ έναν.Στην εκκίνηση ακούγετε ένας μικρός μεταλλικός θόρυβος ο οποίος ελαφρά σαν αίσθηση μεταφέρεται στο εσωτερικό.Εχω την εντύπωση οτι το κανεί και σταματημένο με απότομο πάτημα του γκαζιού.Οταν ρώτησα μου είπαν οτι ολα έτσι κάνουν και οτι είναι απο τον κομπρεσορα.Εχετε παρατηρήσει κατι τέτοιο???
-
Ο χρήστης spr έγραψε:
Μιας και αρχίσατε με τους θορύβους έχω παρατηρήσεις και εγώ έναν.Στην εκκίνηση ακούγετε ένας μικρός μεταλλικός θόρυβος ο οποίος ελαφρά σαν αίσθηση μεταφέρεται στο εσωτερικό.Εχω την εντύπωση οτι το κανεί και σταματημένο με απότομο πάτημα του γκαζιού.Οταν ρώτησα μου είπαν οτι ολα έτσι κάνουν και οτι είναι απο τον κομπρεσορα.Εχετε παρατηρήσει κατι τέτοιο???Το τσακ! με το πάτημα του γκαζιού ενοείς? κάθε φορά που πατάμε το γκάζι ακούγετε αυτό το τσακ στιγμιαία. επίσης ακούγετε και ελαφρά στο ξεκίνημα και ένας ελαφρύς ήχος σαν καδένα συνεχώμενα, τουλάχιστον εγώ τον ακούω οσο ανεβαίνουν οι στροφές χάνετε μέσα στον ήχο της μηχανής που τον καλύπτει.
-
Οχι δεν είναι στιγμιαίος.Είναι μεταλικος θόρυβος που ακούγεται στην εκκίνηση και που προφάνως τον καλύπτει ο θορυβός της μηχανής.Πρέπει να τα έχεις ολα κλειστά (ραδιοφωνο παραθυρα)για να το ακούσεις άλλα αμα το ψειρίσεις λίγο...Το κάνει και σε όλα ???
-
Τότε είναι ο ήχος ο δεύτερος που έγραψα ο συνεχόμενος σαν καδένα μεταλικός και σε μένα το κάνει, έχεις παρατηρήσει τα άλλα που ανέφερα για το τιμόνι? και τα πίσω τζάμια?
-
Οχι δεν έχω παρατηρήσει κατι.Θα το προσέξω όμως και θα σε ενημερώσω
-
Ο χρήστης spr έγραψε:
Οχι δεν είναι στιγμιαίος.Είναι μεταλικος θόρυβος που ακούγεται στην εκκίνηση και που προφάνως τον καλύπτει ο θορυβός της μηχανής.Πρέπει να τα έχεις ολα κλειστά (ραδιοφωνο παραθυρα)για να το ακούσεις άλλα αμα το ψειρίσεις λίγο...Το κάνει και σε όλα ???Αν λέμε το ίδιο και εγώ (2.0TSi) ακούω ένα μεταλλικό ήχο σαν 'τζαζαρισμα' με φύσιμα ταυτόχρονα. Ρώτησα στην αντιπροσωπεία και μου είπαν οτι αν πέσει στα χέρια τους άλλο δίλιτρο θα με ενημερώσουν. Συνήθως το κάνει όταν του δώσεις λίγο απότομα και όχι σιγά σιγά.
Αν τελικά έτσι είναι και το δικό σου τότε μάλλον δεν έχουμε πρόβλημα.
Ευχαριστώ
-
Πάντως εγώ έχω μια θολούρα απο τον υαλοκαθαριστήρα ακριβώς μπροστά στα μάτια μου. Τον καθαρίζω και αυτόν και το τζάμι αλλα τίποτα...μάλλον παω για αλλαγή.?.?
Το έχει συναντήσει κανείς άλλος?Καλό βράδυ
-
Από ηχομόνωση πως είναι;
-
Ο χρήστης aporias έγραψε:
Οχι δεν είναι στιγμιαίος.Είναι μεταλικος θόρυβος που ακούγεται στην εκκίνηση και που προφάνως τον καλύπτει ο θορυβός της μηχανής.Πρέπει να τα έχεις ολα κλειστά (ραδιοφωνο παραθυρα)για να το ακούσεις άλλα αμα το ψειρίσεις λίγο...Το κάνει και σε όλα ???
Αν λέμε το ίδιο και εγώ (2.0TSi) ακούω ένα μεταλλικό ήχο σαν 'τζαζαρισμα' με φύσιμα ταυτόχρονα. Ρώτησα στην αντιπροσωπεία και μου είπαν οτι αν πέσει στα χέρια τους άλλο δίλιτρο θα με ενημερώσουν. Συνήθως το κάνει όταν του δώσεις λίγο απότομα και όχι σιγά σιγά.
Αν τελικά έτσι είναι και το δικό σου τότε μάλλον δεν έχουμε πρόβλημα.
Ευχαριστώ
Σχετικά με το τιμόνι το έχεις προσέξει?
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Από ηχομόνωση πως είναι;Παρα πολύ καλό, οι ήχοι που ανέφερα να φανταστείς αν δεν είχε τέτοια ηχομόνωση δεν θα ακουγόταν.
-
Ο χρήστης aporias έγραψε:
Πάντως εγώ έχω μια θολούρα απο τον υαλοκαθαριστήρα ακριβώς μπροστά στα μάτια μου. Τον καθαρίζω και αυτόν και το τζάμι αλλα τίποτα...μάλλον παω για αλλαγή.?.?
Το έχει συναντήσει κανείς άλλος?Καλό βράδυ
Το ίδιο πρόβλημα φίλε μου το έχουν αντιμετωπίσει πολλοί Άγγλοι στα Scirocco τους. Αν δεν σου κάνει κόπο μπές στο http://www.sciroccocentral.co.uk/forum/ ... ?f=2&t=322 έχουν ολόκληρο θέμα γι αυτό.
Μάλλον πρόκειται για κάποιο είδος επικάλυψης στο τζάμι ή στους γυαλοκαθαριστήρες από το εργοστάσιο που το προκαλεί. Όπως και να έχει αν δεν φύγει με καλό καθάρισμα των γυαλοκαθαριστήρων και του παρμπρίζ πας στην αντιπροσωπεία και απαιτείς νέους γυαλοκαθαριστήρες. -
Ο χρήστης spr έγραψε:
Οχι δεν είναι στιγμιαίος.Είναι μεταλικος θόρυβος που ακούγεται στην εκκίνηση και που προφάνως τον καλύπτει ο θορυβός της μηχανής.Πρέπει να τα έχεις ολα κλειστά (ραδιοφωνο παραθυρα)για να το ακούσεις άλλα αμα το ψειρίσεις λίγο...Το κάνει και σε όλα ???Αν και οι σχετικες εμπειριες μου με scirocco ειναι μονο σε επιπεδο
test drive, και δεν ειχα καταφερει τουλαχιστον τοτε να παρατηρησω
κατι τετοιο, ισως ο ηχος να προερχεται απο την λειτουργια του
κομπρεσσορα. Αν το κανει μεχρι τις 2.400σ.α.λ (λειτουργει αποκλειστικα ο κομπρεσσορας)
εντονα και μετα και μεχρι τις 3,500σ.α.λ (λειτουργει μαζι με τον κομπρεσσορα και το τουρμπο) καπως λιγοτερο, τοτε ειναι ο χαρακτηριστικος μεταλλικος ηχος του κομπρεσσορα. -
Αυτα δεν είναι προβλήματα μην παρεξηγηθούμε απλά λέω τι ακούμε. Το αυτοκίνητο είναι τέλοιο και πολύ μα πολύ ησυχο εμένα οι καθαριστήρες δουλεύουν αψογα
-
Ο χρήστης galimanis έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους τα πίσω παράθυρα έχουν μέσα σιρματάκια όπως το πίσω μπαμπρίζ αλλά διαπίστωσα ότι δεν ξεθαμπώνουν όπως το πίσω. Εκτος αν τα έχουν σαν σχέδιο, κάποιος άλλος φίλος το έχει δοκιμάσει?Δηλαδη δεν ξεθαμπωνουν καθολου?Για σχεδιο παντως δεν τα εχει...
-
Ρε παιδιά...από τώρα περιέργοι θόρυβοι ρε γαμώτο....??
-
-
μαλλον αυτο εννοουν οι 'ιταλοι' οταν λενε οτι 'σου μιλαει το αμαξι'...
-
πωωω.. ρε μαγκες ηρεμηστε λιγο...
ακουσε ενας ενα τσικ ενα πλιτς η ενα πλατς και το εχετε κανει το μεγα θεμα....
μπορει να ναι φυσιολογικο ...
-
Σωστά και δεν μιλάμε για θόρυβο αλλά για τον ήχο που κάνει και που είναι φυσιολογικότατος, και ξαναλέω ότι το αυτοκίνητο είναι εντελώς αθόρυβο, όταν κλείνης την πόρτα έχεις την αίσθηση της αποκοπής απο το περιβάλον και το τι ακούγετε έξω. Σας παρακαλώ μην αρχίσετε. Αφήστε τους κατόχους να συναλλάζουν εντυπώσεις και απορείες που έχουν για το αυτοκίνητό τους.
-
VW Scirocco