-
Μέχρι πόσες στροφές προτείνουν για όσο το στρώνουμε?[/quote]
Για το στρωσιμο του 1.4 (160) το manual λεει
Μεχρι τα 1000 χιλιομετρα οχι τερμα το γκαζι ,δουλευετε τα 3/4 τον στροφων του κινητηρα και οχι ρυμουλκα
Απο τα 1000 μεχριτα 1500 αυξηστε σταδιακα τις στροφες μεχρι το οριο του !!! -
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Τι ωραια!Σε ευχαριστουμε mamias...Σιγουρα αξιζει η υπομονη και η αναμονη μας! 6η 3200 150χμ/ω πωω πολυ καλο!!Θα κανουμε πολυ ανετο στρωσιμο...ποσα χιλιομετρα εχεις?Έχω 1100 χμ και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα απόδοση του αυτοκινήτου, όσο τουλάχιστον μπορώ να κρίνω γιατί δεν το πιέζω ιδιαίτερα, πάντως το στρώσιμο με το σιρόκο θα είναι για όλους σας μια εύκολη υπόθεση γιατί στις στροφές που πρέπει να κινείσαι (3500-4000) έχεις δύναμη για να επιταχύνεις αρκετά πιο γρήγορα από τα περισσότερα αυτοκίνητα που κινούνται με φυσιολογικό ρυθμό, οπότε δεν θα είσαι ο κλασσικος αργός οδηγός της δεξιάς λωρίδας.
-
Ο χρήστης Corleone έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους!Είμαι και εγώ ένας απο εσας
Έχω παραγγείλει to 1.4 (160hp) από το Νοέμβριο και το περιμένω αρχές Μάρτη (ελπίζω). Το μόνο ερωτηματικό που έχω για το συγκεκριμένο αμάξι, είναι γιατι δε το βγάλανε με το μοτέρ το 1.8 με τα 160...πόσο αξιόπιστο είναι το 1.4? Γνωρίζει κανείς που έχει εμπειρία απο Golf GT ή Golf sport GT (140hp)? Ξέρετε αν αυτοι οι κινητηρες βγάζουν πολλά προβλήματα?
Αρχικά έλεγα να πάρω το RX-8 άλλα λογω του ότι πίνει την βενζίνη σα μαθύστακας περίμενα να βγει το scirocco που μου άρεσε πολύ. Ελπίζω να μην έχω κάνει μλκια και πληρώνω συνεργεία αντί για βενζινάδικα...Ειχα και εγω ακριβως τον ιδιο προβληματισμο σχετικα με την μη τοποθετηση του
1.8 Tfsi 160, μιας και προκειται για ενα πολυ καλο, γραμμικοτατο με γεματη αισθηση
επιταχυνσης σε ολο το φασμα στροφων κινητηρα, τον οποιο προσωπικα (εχοντας πραγματοποιησει 4 φορες συνολικα test drive, 3 160αρια και 1 200αρι scirocco) θεωρω ιδανικο και για το συγκεκριμενο αυτοκινητο εφοσον στην χωρα μας τουλαχιστον ο κυβισμος αυτος δεν ειναι τοσο ασυμφορος οσο ο 2λιτρος...
Αναφορικα με την αξιοπιστια του εχουν γινει συζητησεις σε αυτο το post
στις σελιδες 100-106 αν θυμαμαι καλα, πιστευω παντως οτι στην νεα εκδοση οποια προβληματα αξιοπιστιας ειχαν αναφερθει, εχουν λυθει.
Στο scirocco παντως η λειτουργια του εχει βελτιωθει σε σχεση με την αντιστοιχη στο Golf GT
στο θεμα της μεταβασης κομπρεσσορα-turbo, απλα για καποιον που το 'ψαχνει'
λιγο περισσοτερο, προβληματιζει ελαφρως η ελλειψη αμεσης αποκρισης κατω απο
τις 2,500σ.α.λ περιπου, η οποια μπορει να οφειλεται και στην ρυθμιση του ηλεκτρονικου γκαζιου. Κατα τα αλλα απο εκει και περα και μεχρι τον κοφτη
λειτουργει υποδειγματικα. -
Παιδια ενα αλλο θεμα που θελω να θιξω, επειδη πλεον έχουμε μαζευτει αρκετοι που εχουμε παραγγειλει τα Scirocco μας, ποια αντιπροσωπία πίστευετε ότι είναι καλύτερη, από οικονομική άποψη αλλά και από εξυπηρέτηση? ακούω και διαβάζω πολλά για μεγάλες εκπτώσεις και δώρα... (sorry για τους τόνους το αντιλήφθηκα αργά)
-
Ο χρήστης fadomas313 έγραψε:
Παιδια ενα αλλο θεμα που θελω να θιξω, επειδη πλεον έχουμε μαζευτει αρκετοι που εχουμε παραγγειλει τα Scirocco μας, ποια αντιπροσωπία πίστευετε ότι είναι καλύτερη, από οικονομική άποψη αλλά και από εξυπηρέτηση? ακούω και διαβάζω πολλά για μεγάλες εκπτώσεις και δώρα... (sorry για τους τόνους το αντιλήφθηκα αργά)Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος για τις με γάλες εκπτώσεις και τα δώρα? Εγω το πήρα (1,4 160hp- 23550) με δώρο συνεγερμό και αισθητήρες και με επιτόκιο 6,9%. Το περιμένω τον Μάρτιο. Πάντως έτσι και αντιληφθώ κάτι καλύτερο από αυτό, θα το ζητήσω και αν δε το πάρω το ακυρώνω! Απλα!
-
Παιδια ενα αλλο θεμα που θελω να θιξω, επειδη πλεον έχουμε μαζευτει αρκετοι που εχουμε παραγγειλει τα Scirocco μας, ποια αντιπροσωπία πίστευετε ότι είναι καλύτερη, από οικονομική άποψη αλλά και από εξυπηρέτηση? ακούω και διαβάζω πολλά για μεγάλες εκπτώσεις και δώρα... (sorry για τους τόνους το αντιλήφθηκα αργά)
Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος για τις με γάλες εκπτώσεις και τα δώρα? Εγω το πήρα (1,4 160hp- 23550) με δώρο συνεγερμό και αισθητήρες και με επιτόκιο 6,9%. Το περιμένω τον Μάρτιο. Πάντως έτσι και αντιληφθώ κάτι καλύτερο από αυτό, θα το ζητήσω και αν δε το πάρω το ακυρώνω! Απλα!
Eμενα μου εκαναν δωρο τους γνησιους αισθητηρες (470 η αξια τους και μου εκοψαν 500)...να σας πω κατι ομως?Πιο πολλα λεφτα θα ετρωγα στη βενζινη να ψαξω και αλλες αντιπροσωπειες για το τελειο δωρο παρα με το να χασω ενα συναγερμο...
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος για τις με γάλες εκπτώσεις και τα δώρα? Εγω το πήρα (1,4 160hp- 23550) με δώρο συνεγερμό και αισθητήρες και με επιτόκιο 6,9%. Το περιμένω τον Μάρτιο. Πάντως έτσι και αντιληφθώ κάτι καλύτερο από αυτό, θα το ζητήσω και αν δε το πάρω το ακυρώνω! Απλα!
Eμενα μου εκαναν δωρο τους γνησιους αισθητηρες (470 η αξια τους και μου εκοψαν 500)...να σας πω κατι ομως?Πιο πολλα λεφτα θα ετρωγα στη βενζινη να ψαξω και αλλες αντιπροσωπειες για το τελειο δωρο παρα με το να χασω ενα συναγερμο...
Καλά ναι... το θέμα είναι να μη πούνε 1000€ κάτω πχ η τιμή ή standard κάποια δώρα... Για αυτό ρωτάω εγώ.
-
Εγω πήρα δώρο τον εργοστασιακό συναγερμο Plus.Τώρα όταν θα πάω να το παραλάβω θα πιέσω για μια επιπλέον έκπτωση!!!!
-
Οσο για το στρώσιμο εγώ σκεφτόμουν να κάνω 5000km. Θεωρείτε οτι είναι πολλά?
-
Και εγω τοσα χιλιομετρα σκεφτομαι.Και οπωσδηποτε θα αλλαξω λαδια.
-
Οσο για το στρώσιμο εγώ σκεφτόμουν να κάνω 5000km. Θεωρείτε οτι είναι πολλά?Καλό θα ήταν θεωρώ να δεις και να εφαρμόσεις ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ τι γράφει στις οδηγίες χρήσεως για το ροντάρισμα. **Κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα ένα αυτοκίνητο από τον ίδιο τον κατασκευαστή του. **Θεωρητικά ο κινητήρας είναι 'στρωμένος' υπό την έννοια ότι πια οι κατασκευαστικές μέθοδοι και τα μέτάλλα δεν είναι όπως ήταν πριν 20-30 χρόνια και έτσι όλα είναι καλύτερα σε αυτό το θέμα. Από εκεί και έπειτα το αυτοκίνητο ΔΕΝ είναι μόνο κινητήρας όμως. Έχει και άλλα μέρη που απαιτούν μια περίοδο ήπιας προσαρμογής (κιβώτιο, διαφορικό, δίσκοι, τακάκια, λάστιχα κ.α.), οπότε θα πρέπει όλα αυτά να έχουν έναν κάποιο σεβασμό-στρώσιμο τα πρώτα χλμ.
Προσωπικά πιστεύω ότι στα πρώτα 1000-1500 χλμ θα πρέπει να είσαι κάπως 'σεβάσμιος' (4000+- στροφές) προς το γκάζι και γενικότερα τη συμπεριφορά σου προς το αυτοκίνητο. Από εκεί και έπειτα πρέπει σταδιακά να αρχίζεις να ανεβάζεις ταχύτητα και στροφές. Εγώ μετά τα 5500-6000 χλμ 'κυνηγούσα' την τελική και το 'στύψιμο' γενικότερα. Οι οδηγίες νομίζω ότι απλά λένε για αυτά τα χλμ (1500) να μην ξεπεράσεις τα 2/3 της μέγιστης ταχύτητας χωρίς να αναφέρει κάτι για τις στροφές του κινητήρα. Δεν ξέρω αν υπάρχει μια πιο σαφή οδηγία στις νέες οδηγίες χρήσεως.
Τέλος υπάρχει και το λεγόμενο 'ιταλικό' στρώσιμο (ΔΕΝ είμαι σίγουρος για το 'ιταλικό' όμως!) το οποίο συνίσταται στο να σκίζεις το όχημα αμέσως μετά το απαραίτητο στρώσιμο ελαστικών φρένων κλπ Το ακούω κάπως 'βάρβαρο' αλλά ένας θειός μου το έχει εφαρμόσει σε 5 BMW τα τελευταία 20 χρόνια με την αγαπημένη του ατάκα 'όπως πάει στο στρώσιμο έτσι πάει για πάντα! Γρήγορα? Γρήγορα θα πηγαίνει! ' . Δεν του έχει βγει σε 'κακό' αλλά δεν είναι και κανένα στατιστικό δείγμα σπουδαίο. Εγώ διαφωνώ πάντως σε κάτι τέτοιο.
-
Καλά ναι... το θέμα είναι να μη πούνε 1000€ κάτω πχ η τιμή ή standard κάποια δώρα... Για αυτό ρωτάω εγώ.
Ακολούθησα την εξής μέθοδο...τηλεφωνική επικοινωνία με σχεδον όλες τις αντιπροσωπείες από Λαμία έως Φλώρινα και ζητούσα προσφορά για Scirocco με συγκεκριμένα έξτρας.
Τελικά μου έκοβαν 1000 ευρώ στα Τρίκαλα πήγα από εκεί να δώ εάν αληθεύει και δεν ήταν λόγια του αέρα και εφόσον το επιβεβαίωσα και γραπτώς το έκλεισα εκέι....
Άλλο 28.600 και άλλο 27.600...
Και στα service την ίδια μέθοδο θα ακολουθήσω εάν και οι πληροφορίες που έχω για την αντιπροσωπεία των Τρικάλων (και Καρδίτσας) ,από πολλές πηγές κιόλας, μιλάνε με τα καλυτερα λόγια.
Ούτως η άλλως από την Λάρισα που μένω τα πάντα είναι σχετικά κοντά....και με το Scirocco ακόμα κοντύτερα
-
Eσυ πετυχες τη καλυτερη δυνατη εκπτωση!Να σου πω την αληθεια δεν ηθελα να το ψαξω και παρα πολυ...με ζαλισαν τοσο πολυ που και με 500 ημουν καλα!
-
Όπως έχω γράψει σε προηγούμενο post έχω ήδη παραγείλει το Scirocco 1.4 (160hp)..
ΕΡΩΤΗΣΗ:
Σε ποιο τομεα πιστευετε πως το συγκεκριμενο αυτοκινητο είναι καλυτερο απο το Leon (1.8 tfsi) οποίο εχει και 4560€ λιγότερα (εκτος βεβαια απο την εμφανιση...)?
Με εχει προβληματισει παρα πολυ το συγκεκριμενο θεμα και γενικοτερα το γεγονος οτι δεν εχουν βαλει τον ιδιο κινητηρα στο scirocco, και θα ηθελα την βοηθεια σας...
-
Ρωτα τον Κικιζα. Αυτος ξερει
-
Το εσωτερικό και το στήσιμο και φυσικά η όλη αίσθηση που σου δίνουν αυτά είναι τα πρώτα που μου έρχονται στο νου. Ο κινητήρας του Σιρόκο φυσικά θεωρείται πιο πολύπλοκος από τον απλά τουρμπισμένο 1.8 αλλά δεν νομίζω ότι θα σε απασχολήσει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που αν είναι να έρθει η βλάβη ακριβή θα είναι και στα δύο. Από επιδόσεις φυσικά θα παίζει ρόλο η κλιμάκωση κιβωτίου και άλλα, γενικά όμως δεν πρέπει να είναι μακριά.
Για το ότι δεν βάζουν όλους τους κινητήρες σε όλα τα μοντέλα μη σε προβληματίζει αυτό. Θέμα μάρκετινγκ είναι για να γλυτώσουν τον κανιβαλισμό και για να 'σπρώξουν' στην αρχή κάποιους κινητήρες. Όπως το ΤΤ για 1 χρόνο περίπου το πιο αδύναμο είχε 200 άλογα. Αγοράστηκε από πολλούς που ίσως δεν χρειάζονταν αυτά τα άλογα. Τώρα πια προσφέρεται και με τον 1.8 για πιο χαλαρές και φθηνές βόλτες.
Αν είσαι μεταξύ αυτών των δύο θα πρότεινα Σιρόκο και ας είναι λίγο ακριβότερο. Αν δεν έχεις πολλές οικογενειακές υποχρεώσεις θα γουστάρεις πιο πολύ πιστεύω με τον 'άνεμο' !
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Ρωτα τον Κικιζα. Αυτος ξερειΟποιος και αν εισαι, εγω δεν σε ειρωνευτηκα.
Θα μπορουσες να εισαι λιγο πιο ωριμος τουλαχιστον
και να μπαινεις με καποιο προσωπικο username και οχι
να χρησιμοποιεις το πραγματικο ονομα ενος διασημου Ιταλου σχεδιαστη
της Alfa Romeo και Ferrari που πεθανε το 2006...
Αλλα πιθανοτατα απευθυνομαι σε καποιο παιδι οποτε δεν
εχει νοημα να συνεχιζω, και να αντιπαρατιθεμαι με καποιον που κανει
επιδειξη γνωσεων με κλεμμενο ονομα. -
Το μονο που δεν εκανα ηταν να σε ειρωνευτω. Θυμηθηκα κατι συζητησεις σε ενα αλλο τοπιk για τον 1.8 TSI. Εξαλλου απο την πρωτη στιγμη θα μπορουσα να σε ειρωνευτω, παρολαυτα καθομαι και γραφω κειμενα μηπως και ξεστραβωθειτε λιγο.
Τα αλλα δεν τα σχολιαζω γιατι θα γινουμε κωλος.
-
@Corleone Την προσωπικη μου εμπειρια και αποψη εχω παραθεσει στην προηγουμενη
σελιδα για το θεμα 1.8 Tfsi.
Σε γενικες γραμμες συμφωνω και με Professeur, αν δεν υπαρχει θεμα χωρων,
Go for it. Ο twincharger εχει πλεον δοκιμαστει αρκετα και στην δευτερη
φαση της παραγωγης του και εχει σιγουρα αποβαλλει τις οποιες ευαισθησιες
και προβληματα του παρελθοντος, πολλα απο τα οποια σημειωτεον προερχονταν
απο κακη χρηση-μετατροπες και δυστυχως απο ερασιτεχνες μηχανικους.
Τελος, η επεκταση εγγυησης +2 χρονια ειναι κατι που τουλαχιστον θα σε απαλλαξει
απο οποιοδηποτε κοστος εφοσον δεν πειραματιστεις μηχανικα με το αυτοκινητο -
Αναρωτιέμαι σε πόσα θέματα ακόμη θα χρειαστεί να επέμβουμε. Giuseppe Busso, σχεδόν σε όλα είσαι και εσύ μέσα, είτε ξεκινάς εσύ τις διαμάχες, είτε όχι. Ηρέμησε σε παρακαλώ.
Ακόμη και να ίσχυε αυτό που λες 'παρολαυτα καθομαι και γραφω κειμενα μηπως και ξεστραβωθειτε λιγο' δε νομίζεις πως μέσω των φόρουμ δύσκολα αλλάζει η άποψη κάποιου εάν δεν έχει τη διάθεση να μάθει κάτι; Ας περιττεύουν επομένως τα ειρωνικά σχόλια προς κάθε ένα με τον οποίο δε συμφωνείς.
VW Scirocco