Καλησπέρα!
Πλέον ανήκω κι εγώ στην οικογένεια Scirocco! Παρέλαβα (μαζι με τον chrismk2) ακριβώς πριν μια βδομάδα! fyi 1,4 160hp, RCD510, λευκό, συναγερμός και αισθητήρες (μη εργοστασιακά).
Έχω κάνει τα πρώτα μου 650km οπότε και σας παραθέτω τις πρώτες μου εντυπώσεις:
- Πολύ καλή ποιότητα κύλησης
- Πολύ καλό κράτημα
- Φρένα εγγύηση
- Πολύ καλή ηχομόνωση
- Το RCD510 τα σπάει!!
Τώρα αν θα έπρεπε να βρω κάποιο αρνητικό σχόλιο, αυτο είναι οτι σε μικρές λακουβες και σαμαράκια (που δε μπορείς να αποφύγεις), αισθάνομαι σα να 'κοπανάνε' οι πίσω αναρτήσεις. Βέβαια το αμάξι που οδηγούσα (Volvo S40 1,8) έχει σαφώς πιο μαλακές αναρτήσεις και ίσως φταίει οτι είχα συνηθήσει με αυτές. Αν καποιος κάτοχος έχει να κάνει καποιο σχόλιο πάνω σε αυτό θα με βοηθούσε.
Γενικά το αμάξι είναι απολαυστικό! Θες να το οδηγείς συνέχεια και πιστέψτε με είναι πολύ δύσκολο να καταφέρνεις να το πηγαίνεις μέχρι τις 3000rpm (που χρειάζεται για το στρώσιμο). Εκεί που θες να εκτοξευτείς απλά αφήνεις το γκάζι Κάποιες φορές παρασύρομαι και το πάω 3500rpm αλλά πιστεύω πως θα καταφέρω να κάνω υπομονή μέχρι τα 4000km στρωσίματος που θέλω να κάνω ώστε να αρχίσω πραγματικά να το απολαμβάνω.
Κάτι ακόμα...σχετικά με το περιβόητο lag...εγώ δεν έχω παρατηρήσει τίποτα!
Τέλος αναφορικά με την κατανάλωση έχει ένα μεικτό περίπου 8,3/100km.
Την Κυριακή θα πάω μέχρι την Τρίπολη οπότε θας σας πω περισσότερες εντυπώσεις....