-
Το λεω μετα απο προσωπικη εμπειρια απο test drive με το νεο Golf 122, και το scirocco 160 στην φετινη εκθεση αυτοκινητου.
Στο Golf ο κινητηρας αυτος φαινεται Ok και πιστευω οτι του ταιριαζει γαντι.
Στο scirocco ομως τα πραγματα ειναι διαφορετικα...
Εχουν εντελως διαφορετικο στησιμο, συμπεριφορα και αισθηση στο δρομο.
Ο 160αρης φαινεται ιδανικος και μερικες φορες ισως και 'λιγος' για τις
δυνατοτητες του πλαισιου.
Ας περιμενουμε βεβαια να δοκιμαστει ο 122αρης στο scirocco απο τα περιοδικα
για να εχουμε μια καλυτερη εικονα.
Παντως πιστευω οτι αν δεν εχει κοντυτερη τελικη σχεση μεταδοσης
το 122αρι scirocco δεν θα ικανοποιει σε αισθηση. -
Λοιπόν παιδιά …προχθές μπήκα στο scirocco 1.4 160 άσπρο στου φίλου μου του Μάνου Δασ…… (θα καταλάβει αυτός) για να πάμε στιν αντιπροσωπεία να δούμε αν ήρθε το δικό μου…
Το αυτοκίνητο που έκανα εγώ τεστ ντραιβ δεν πήγαινε …καμία σχέση με αυτό που είχε κάνει 1500 χιλιόμετρα περίπου…πλούσια ροπή σε όλα το φάσμα στροφών….άψογο…φανταστείτε ότι το πηγαίνει 3 με 3.5 χιλιάδες στροφές ….το κοντέρ με 3 χιλιάδες στροφές με έκτη έχει 145 χιλιόμετρα….αυτό σημαίνει ότι δεν θα καταλάβετε ότι στρώνεται το scirocco σας .
αφού είχα φάει τον πούλο που δεν το είχαν φορτώσει στο καράβι μου το έδωσε να το οδηγήσω εγώ στην επιστροφή για περίπου 35 χιλιόμετρα (ευχαριστώ Μάνο).
Άψογη θέση οδηγήσεις , δεν ακούς τίποτα απ έξω με κλειστά παράθυρα ..πολύ καλό τιμόνι με φοβερή αίσθηση του δρόμου πολύ καλός επιλογέας ταχυτήτων.
Το αυτοκίνητο σου δίνει την αίσθηση (και όχι μόνο) ότι είναι ΕΝΑ σύνολο…πηγαίνεις με χιλιόμετρα και δεν καταλαβαίνεις απολύτως τίποτα σε ηλίθιο βαθμό (όταν το πάρετε στα χέρια σας θα καταλάβετε τι εννοώ .
Το αυτοκίνητο έχει μεγάλο βαθμό σταθερότητας (μεγάλα μετατρόχια) και ίσως είναι ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει που μου βγάζει αυτό το συναίσθημα….στα λεφτά του.
Τρίτη με Τετάρτη θα έχει έρθει και το δικό μου και θα ετοιμάσω και θα ανεβάσω ένα βίντεο για εσάς που το περιμένετε για μήνες με αναλυτική παρουσίαση.Υπόψη….παιδιά το αμάξι ΒΡΑΔΥ δεν παίζεται με τίποτα….είναι υπέροχο από μέσα
-
Μακαρι να ειναι ετσι οπως το λες με το γκαζι γιατι οταν το ειχε οδηγησει εγω ηταν ψοφιο.Εμενα με ειχε χαλασει λιγο το γεγονος οτι διπλα απο το πενταλ του συμπλεκτη εκει που βαζουμε το ποδι μας για ξεκουραση δεν ειναι στην ιδια ευθεια με αποτελεσμα να χρειαζεται να τραβας το ποδι σου για να μπει εκει οπου ξεκουραζεσαι και μου φανηκε λιγο κουραστικο.Ψειρας mode:ΟΝ
-
Ο χρήστης chrismk2 έγραψε:
Οπως φαινεται και στη φωτο , εχει καδενα.Οι αλλος ιμαντας ειναι απο το δυναμο με το A/C αλλα ο ο μικρος απο τι ειναι?
-
Μήπως είναι από την αντλία νερού?
-
κομπρεσσορας μαλλον
-
Ο χρήστης dimitris918 έγραψε:
Λοιπόν παιδιά …προχθές μπήκα στο scirocco 1.6 160 άσπρο στου φίλου μου του Μάνου Δασ……1.4 εχεις παραγγειλει!Δεν υπαρχει 1.6 αλλα μαλλον κατα λαθος το εγραψες
-
Καλησπερα παιδια ειμα νεος στο forum.θα ηθελα καποιες πληροφοριες σχετικα με τον 2 λιτρο TSI ποθ φοραεο το scirocco. οπος καταναλοσεις'πραγματικες' και χαρακτιριστικα.
-
Απο καταναλωσεις οπως λαδια ας πουμε?
-
Καλησπέρα!
Αν έχεις το τεύχος Νοεμβρίου των 4τ το έχει συγκριτικό με το ΤΤ. -
δυστιχος δεν εχω το τευχος νοεμβριου! για να γινω πιο σαφεις οι καταναλοσεις βενζινης με απασχολουνε ! γιατι αναφερεις τα λαδια? εχω ακουσει για 2 λιτρο τσι με VALVELIFT αυτος ειναι?η ο παλιος τσι ποθ φωραγε το gti?
-
Φοραει το παλιο
-
απο καταναλωσεις τι λεει?το παλιο φυσικα....
-
Σύμφωνα με τις μετρήσεις του περιοδικού το sciricco 2.0TSI:
μέση 11,9
μέγιστη 14,9
ελάχιστη 10 -
ευχαριστω πολυ φιλε κοσταντινε.. γιατι απο τοσο πσαξιμο δεν ευρισκα τιποτα για καταναλοσεις. μου ειπαν οτι ο 2 λιτρος τσι ειναι αναβατμισμενος σε σχεση με του gti ισχιει?
μακαρι να ειναι τοσο οι καταναλοσεις σε κανονικεσ σιντηικεσ δεδομενου του οτι ειμαι
'ελαφροποδις'.... -
Να'σαι καλά! Δυστυχώς για την τεχνολογία του δεν γνωρίζω. Θα σου απαντήσουν τα παιδιά που ξέρουν πολλά εδώ μέσα.
-
παιδια αν ξερετε σχετικα με τιν τεχνολογια του 2.0 τσι θα σας ειμουν υποχρεος αναφερομε σε πραγματικι ισχι-ροπη και καταναλοσεις υπο πραγματικες συνθικες.
-
Τωρα που ειπατε λαδια ο πωλητης μου ειπε οτι το 1.4 με τα 160 δικαιολογει 1 λιτρο αλλα δεν μου ειπε στα ποσα χιλιομετρα η μπορει να μην θυμαμαι κιολας.Ποσα λιτρα λαδι παιρνει το μοτερ?
-
Ο χρήστης 147_gtm έγραψε:
...δικαιολογει 1 λιτρο αλλα δεν μου ειπε στα ποσα χιλιομετρα...Στα 1.000 χλμ.
Είναι στάνταρ και το λένε όλοι οι κατασκευαστές για να μην αλλάζουν κινητήρες που καίνε λάδια. Αν καίει παραπάνω λάδι καπνίζει από την εξάτμιση και είναι αναγκασμένοι να αλλάξουν κινητήρα (εγγύηση).Μια κατανάλωση γύρω στο 0,1 λτρ / 1000 χλμ είναι καλή για τη μακροζωία του κινητήρα.
Τα καινούρια λάδια καίγονται δύσκολα γι αυτό μπορεί να βλέπεις και λιγότερο από 0,1λ/1000χλμ. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
...δικαιολογει 1 λιτρο αλλα δεν μου ειπε στα ποσα χιλιομετρα...
Στα 1.000 χλμ.
Είναι στάνταρ και το λένε όλοι οι κατασκευαστές για να μην αλλάζουν κινητήρες που καίνε λάδια. Αν καίει παραπάνω λάδι καπνίζει από την εξάτμιση και είναι αναγκασμένοι να αλλάξουν κινητήρα (εγγύηση).Μια κατανάλωση γύρω στο 0,1 λτρ / 1000 χλμ είναι καλή για τη μακροζωία του κινητήρα.
Τα καινούρια λάδια καίγονται δύσκολα γι αυτό μπορεί να βλέπεις και λιγότερο από 0,1λ/1000χλμ.Επισης ξερεις τι αλλο λενε οι κατασκευαστες? Αλλαγη λαδιων σε 30.000χλμ
Φαντασου λοιπον να καις 1 λιτρο σχεδον στα 1000χλμ και να αλλαζεις καθε 30Κ.Για μενα οποιαδηποτε καταναλωση πανω απο 200ml στα 1000χλμ θα με προβληματιζε
VW Scirocco