-
-
Kαι εγώ τα φώτα σκεφτομαι να βάλω, απλώς ρώτησα για να μου πείτε τ γνώμη σας.
Θα έβαζα και τα 2 αλλα αποφάσησα να 'χτυπήσω' το 2λιτρο καθώς εδώ που μένω (εξωτερικό) εχει κανα 2χίλιαρο παραπάνω και πιστεύω ότι αξίζει. Τι λέτε? Οντας λίγο άσχετος με παραξένευει που το αυτοματο 1.4 εχει 7 ταχύτητες ενώ το 2.0 έχει DSG 6 G... Ειναι αρνητικό αυτου του δίλιτρου?
-
@Sandouras
Σε παρακαλώ γράφε με ελληνικούς χαρακτήρες. Είναι ο κανονισμός του forum εκτός του ότι σέβεσαι τα μάτια μας. -
Ο χρήστης nickolas2005 έγραψε:
Kαι εγώ τα φώτα σκεφτομαι να βάλω, απλώς ρώτησα για να μου πείτε τ γνώμη σας.Θα έβαζα και τα 2 αλλα αποφάσησα να 'χτυπήσω' το 2λιτρο καθώς εδώ που μένω (εξωτερικό) εχει κανα 2χίλιαρο παραπάνω και πιστεύω ότι αξίζει. Τι λέτε? Οντας λίγο άσχετος με παραξένευει που το αυτοματο 1.4 εχει 7 ταχύτητες ενώ το 2.0 έχει DSG 6 G... Ειναι αρνητικό αυτου του δίλιτρου?
Προσωπικα θεωρω καλυτερες τις 6. Αντε τωρα με τα κουμπακια να αλλαζεις 7 τχυτητες. Υπερβολη κατ εμενα, μαλλον το εκαναν για οικονομια.>@Sandouras
Σε παρακαλώ γράφε με ελληνικούς χαρακτήρες. Είναι ο κανονισμός του forum εκτός του ότι σέβεσαι τα μάτια μας.
Το καταλαβα και το αλλαξα. Ξεχαστηκα. Thanks για την ειδοποιηση.
-
Ο χρήστης nickolas2005 έγραψε:
Kαι εγώ τα φώτα σκεφτομαι να βάλω, απλώς ρώτησα για να μου πείτε τ γνώμη σας.Θα έβαζα και τα 2 αλλα αποφάσησα να 'χτυπήσω' το 2λιτρο καθώς εδώ που μένω (εξωτερικό) εχει κανα 2χίλιαρο παραπάνω και πιστεύω ότι αξίζει. Τι λέτε? Οντας λίγο άσχετος με παραξένευει που το αυτοματο 1.4 εχει 7 ταχύτητες ενώ το 2.0 έχει DSG 6 G... Ειναι αρνητικό αυτου του δίλιτρου?
Το 6άρι και το 7άρι έχουν διαφορετική φιλοσοφία προσέγγισης.
Το 7άρι έχει ξηρου τύπου συμπλέκτη ενώ το 6άρι 'υγρού (εμβαπτισμένου σε λάδια).
Πρακτικά η διαφορά είναι ότι το 7άρι (όπως έχει ανακοινωθεί προς το παρόν από VW) δεν μπορεί να δεχτεί ροπές στρέψης πάνω από 250Nm (περίπου 25kg ροπής), όταν το 6άρι μπορεί να δεχτεί (λόγω του 'υγρού' συμπλέκτη) πολύ παραπάνω (κάπου άκουσα για 52kg αλλά δεν είναι διασταυρωμένο).Το 7άρι είναι πιο ελαφρύ από το 6άρι και έχει πιο κοντή κλιμάκωση ταχυτήτων.
Δεν είναι μειωνέκτημα του 2.0Τ που φοράει το 6άρι.Δεν είναι δηλαδή ότι το ένα απλά έχει 6 και το άλλο 7 ταχύτητες
Το 7άρι δεν αντέχει (προς το παρόν) την παραπάνω δύναμη του 2.0ΤΤο καταλαβα και το αλλαξα. Ξεχαστηκα. Thanks για την ειδοποιηση.
Τίποτα.
Καλά έκανες μάλιστα που έκανες edit το προηγούμενο post σου. -
Ο χρήστης Sandouras έγραψε:
Panathaninf, εγω στην εκθεση της VW στη Συγγρου ετυχα σε μια πωλητρια που ηταν πληρως καταρτισμενη. Μου ελεγε για το σασι, για τη ρυθμιζομενη αναρτηση, για το ηλεκτρο-υδραυλικο τιμονι που δεν μεταφερει κραδασμους, ειχα μεινει αναυδος! Οποτε μαλλον ετυχες σε πολυ κακη αντιπροσωπεια.Οσον αφορα το θεμα 'αναρτηση η φωτα', εγω θα εβαζα την αναρτηση αν επρεπε να διαλεξω. Ωραια τα φωτα, αλλα η αναρτηση ακουγεται τελεια. Δεν θα σε κουραζει στην πολη, ενω θα ειναι σφιχτη οταν το ζητησεις. Εγω παντα το ηθελα αυτο. Ποσο εχουν τα φωτα?
Επισης, να επαναλαβω την ερωτηση που εκανα σε προηγουμενο ποστ:
Εχει δει κανεις το σιροκο σε μπλε η κοκκινο σε καποια αντιπροσωπια της Αθηνας? Θα με βοηθουσε πολυ να διαλεξω χρωμα!Κοκκινο στο Ρωρρη στην Πλαπουτα (Πευκη)
Μπλε επισης στο Ρωρρη στη Λυκοβρυση.Παρεπιπτοντως την παραγγελια την εκανα στην πωλητρια που αναφερεις πιο πανω.
-
Και οσον αφορα την ιπποδυναμη, ισχυει οτι το DSG σου τη μειωνει λογω τριβων η οτιδήποτε? Παντως για μενα 1.500 ευρω ειναι πολλα οταν μιλαμε για αυτοκινητο με τιμη εκκινησης τα 23.500 (160PS). Αν παιρνεις Cayenne Turbo δεν σου κανει διαφορα, ομως δεν μπορω να εξοπλισω το Σιροκο σε τετοιο βαθμο που να διπλασιαζεται η τιμη του (υπερβολη, οκ).
-
Ο χρήστης chrismk2 έγραψε:
Panathaninf, εγω στην εκθεση της VW στη Συγγρου ετυχα σε μια πωλητρια που ηταν πληρως καταρτισμενη. Μου ελεγε για το σασι, για τη ρυθμιζομενη αναρτηση, για το ηλεκτρο-υδραυλικο τιμονι που δεν μεταφερει κραδασμους, ειχα μεινει αναυδος! Οποτε μαλλον ετυχες σε πολυ κακη αντιπροσωπεια.
Οσον αφορα το θεμα 'αναρτηση η φωτα', εγω θα εβαζα την αναρτηση αν επρεπε να διαλεξω. Ωραια τα φωτα, αλλα η αναρτηση ακουγεται τελεια. Δεν θα σε κουραζει στην πολη, ενω θα ειναι σφιχτη οταν το ζητησεις. Εγω παντα το ηθελα αυτο. Ποσο εχουν τα φωτα?
Εχει δει κανεις το σιροκο σε μπλε η κοκκινο σε καποια αντιπροσωπια της Αθηνας? Θα με βοηθουσε πολυ να διαλεξω χρωμα!Κοκκινο στο Ρωρρη στην Πλαπουτα (Πευκη)
Μπλε επισης στο Ρωρρη στη Λυκοβρυση.Παρεπιπτοντως την παραγγελια την εκανα στην πωλητρια που αναφερεις πιο πανω.
Να σαι καλα! Ευχαριστω πολυ. Εσυ τι χρωμα διαλεξες? Προβληματιζομαι γιατι θελω ενα νεανικο χρωμα, αλλα το κοκκινο ειναι καπως ξεβαμενο, ασπρο δεν αφηνει τις γραμμες του να φανουν καλα και το μπλε.... μετριο.
Παρεπιπτοντως, σου εκαναν καμια εκπτωση σε αυτη την αντιπροσωπεια? -
Ειμαι φαν του κοκκινου αλλα να πω την αληθεια γλυκοκοιταζα και το μπλε , τελικα ομως υπερισχυσε το κοκκινο!!!
Δωρακια απο την αντ/πια? Εργοστασιακος συναγερμος! -
Το 7αρι ειναι λιγο βαρυτερο απο το 6αρι dsg (79kg αντι 75kg).
Eπισης ειναι συγκριτικα αρκετα βαρυτερο απο το χειροκινητο 6αρι της Getrag (47.5kg)
Aπλα εχει μικροτερο ογκο απο το 6αρι dsg λογω διαφορετικης σχεδιασης και χαρις
στους συμπλεκτες 'ξηρου' τυπου η ποσοτητα λαδιου εχει μειωθει απο 7λιτρα σε 1.7λιτρα, οπως αναφερεται σε δελτιο τυπου της VAG. -
Ειμαι φαν του κοκκινου αλλα να πω την αληθεια γλυκοκοιταζα και το μπλε , τελικα ομως υπερισχυσε το κοκκινο!!!
Δωρακια απο την αντ/πια? Εργοστασιακος συναγερμος!275ευρω? συνολικη εκπτωση? Λιγα δεν ειναι για παραγγελια 24.000ευρω?
-
Ο χρήστης Sandouras έγραψε:
Panathaninf, εγω στην εκθεση της VW στη Συγγρου ετυχα σε μια πωλητρια που ηταν πληρως καταρτισμενη. Μου ελεγε για το σασι, για τη ρυθμιζομενη αναρτηση, για το ηλεκτρο-υδραυλικο τιμονι που δεν μεταφερει κραδασμους, ειχα μεινει αναυδος! Οποτε μαλλον ετυχες σε πολυ κακη αντιπροσωπεια.Οσον αφορα το θεμα 'αναρτηση η φωτα', εγω θα εβαζα την αναρτηση αν επρεπε να διαλεξω. Ωραια τα φωτα, αλλα η αναρτηση ακουγεται τελεια. Δεν θα σε κουραζει στην πολη, ενω θα ειναι σφιχτη οταν το ζητησεις. Εγω παντα το ηθελα αυτο. Ποσο εχουν τα φωτα?
Εχει δει κανεις το σιροκο σε μπλε η κοκκινο σε καποια αντιπροσωπια της Αθηνας? Θα με βοηθουσε πολυ να διαλεξω χρωμα!στον παζαροπουλο στην Ν.Ιωνια (κυμης&βυζαντιου) εχει κοκκινο,μπλε και ασπρο με οροφη
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Eπισης ειναι συγκριτικα αρκετα βαρυτερο απο το χειροκινητο 6αρι της Getrag (47.5kg)
στους συμπλεκτες 'ξηρου' τυπου η ποσοτητα λαδιου εχει μειωθει απο 7λιτρα σε 1.7λιτρα, οπως αναφερεται σε δελτιο τυπου της VAG.DSG 7 : 70kg - 1.7lt λιπαντικο
DSG 6 : 93kg - 6.5lt λιπαντικο -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Πρακτικά η διαφορά είναι ότι το 7άρι (όπως έχει ανακοινωθεί προς το παρόν από VW) δεν μπορεί να δεχτεί ροπές στρέψης πάνω από 250Nm (περίπου 25kg ροπής), όταν το 6άρι μπορεί να δεχτεί (λόγω του 'υγρού' συμπλέκτη) πολύ παραπάνω (κάπου άκουσα για 52kg αλλά δεν είναι διασταυρωμένο).
Καλα και το 7αρι που φοραει το Q5 με 35 κγμ ροπης αλλα και το TT-S τι ειναι?Εδω μεχρι και το neo S4 φοραει πλεον 7αρι DSG...
'Η υπαρχουν δυο διαφορετικα 7αρια DSG,ή ο περιορισμος στη ροπη δεν ισχυει. -
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Panathaninf, εγω στην εκθεση της VW στη Συγγρου ετυχα σε μια πωλητρια που ηταν πληρως καταρτισμενη. Μου ελεγε για το σασι, για τη ρυθμιζομενη αναρτηση, για το ηλεκτρο-υδραυλικο τιμονι που δεν μεταφερει κραδασμους, ειχα μεινει αναυδος! Οποτε μαλλον ετυχες σε πολυ κακη αντιπροσωπεια.
Οσον αφορα το θεμα 'αναρτηση η φωτα', εγω θα εβαζα την αναρτηση αν επρεπε να διαλεξω. Ωραια τα φωτα, αλλα η αναρτηση ακουγεται τελεια. Δεν θα σε κουραζει στην πολη, ενω θα ειναι σφιχτη οταν το ζητησεις. Εγω παντα το ηθελα αυτο. Ποσο εχουν τα φωτα?
Εχει δει κανεις το σιροκο σε μπλε η κοκκινο σε καποια αντιπροσωπια της Αθηνας? Θα με βοηθουσε πολυ να διαλεξω χρωμα!στον παζαροπουλο στην Ν.Ιωνια (κυμης&βυζαντιου) εχει κοκκινο,μπλε και ασπρο με οροφη
Ευχαριστω!
Τελικα αξιζει το DSG για το 160αρι? Βελτιωνει τις επιδοσεις? Θα ναι ωραιο να αλλαζεις με τα κουμπακια στο τιμονι αλλα πολλα τα λεφτα ρε παιδια. Εχω οδηγησει BMW με αυτοματο και με μπερδευε πολυ. Δεν καταλαβαινα με τι ταχυτητα ετρεχα γιατι δεν ημουν σιγουρος για το τι ταχυτητα ειχα στο κιβωτιο. Επρεπε να κοιταω την οθονη. Δεν το οδηγουσα το αυτοκινητο, ενιωθα οτι με οδηγουσε αυτο. Ισως θελει εξοικιωση απλως.
-
Eπειδή στην συγχώνευση χάθηκαν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για το χρώμα, ας ξαναψηφίσετε. Συγγνώμη για την αναστάτωση.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Πρακτικά η διαφορά είναι ότι το 7άρι (όπως έχει ανακοινωθεί προς το παρόν από VW) δεν μπορεί να δεχτεί ροπές στρέψης πάνω από 250Nm (περίπου 25kg ροπής), όταν το 6άρι μπορεί να δεχτεί (λόγω του 'υγρού' συμπλέκτη) πολύ παραπάνω (κάπου άκουσα για 52kg αλλά δεν είναι διασταυρωμένο).
Καλα και το 7αρι που φοραει το Q5 με 35 κγμ ροπης αλλα και το TT-S τι ειναι?Εδω μεχρι και το neo S4 φοραει πλεον 7αρι DSG...
'Η υπαρχουν δυο διαφορετικα 7αρια DSG,ή ο περιορισμος στη ροπη δεν ισχυει.Αυτό που ξέρω με βεβαιότητα (προς το παρόν) είναι ότι το DSG 7 του 1.4TSi, επειδή έχει ξηρού τύπου συμπλέκτη, δεν μπορεί να δεχτεί μεγάλες ροπές στρέψεις.
Δική μου άποψη είναι ότι το 7άρι του Q5 και του TT-S είναι ένα DSG 6άρι ('υγρού' συμπλέκτη δηλαδή) με μία ακόμα ταχύτητα (να το πω απλοϊκά).
Εγώ δεν έχω, όμως, καμία επίσημη ενημέρωση για το DSG/stronic του TT-S ή του Q5 ή του S3 (ακόμα). -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Δική μου άποψη είναι ότι το 7άρι του Q5 και του TT-S είναι ένα DSG 6άρι ('υγρού' συμπλέκτη δηλαδή) με μία ακόμα ταχύτητα (να το πω απλοϊκά).Έτσι ακριβώς είναι.
-
στους συμπλεκτες 'ξηρου' τυπου η ποσοτητα λαδιου εχει μειωθει απο 7λιτρα σε 1.7λιτρα, οπως αναφερεται σε δελτιο τυπου της VAG.DSG 7 : 70kg - 1.7lt λιπαντικο
DSG 6 : 93kg - 6.5lt λιπαντικοMην επιμενεις για κατι αν δεν εισαι σιγουρος...
http://paultan.org/archives/2007/05/29/ ... g-gearbox/
-
Μπορείς στο sirocco να επιλέξεις να αλλάζεις ταχύτητες απο το τιμόνι?
VW Scirocco