-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Φιλε μου στα χαρτια ο Twincharger ειναι ενα τεχνολογικο θαυμα, εχει βγει 2 συνεχομενες αν δεν κανω λαθος φορες κινητηρας χρονιας στην κατηγορια μεχρι 1.400, κ.ο.κ.
Στην πραξη δυστυχως αυτος ο κινητηρας, με τις οποιες ρυθμισεις επανω στο Scirocco ΔΕΝ ΠΕΙΙΘΕΙ, πως να το κανουμε δεν εχει την αμεσοτητα και την ποιοτητα της λειτουργιας που εχει ο 1.800, και αυτο δεν το λεω μονο εγω στο forum, και εν πασει περιπτωσει για αυτο τον λογο εχω οδηγησει 4 διαφορετικα scirocco (3 twincharger) και το συμπερασμα μου δεν διαφοροποιηθηκε.
Οσο για τους φορους, προς το παρον, αν δεν κανω λαθος ο 1.800 εχει τα ιδια τελη με τον 1.400, ενω στην ασφαλεια θα εχει μια μικρη διαφορα. Σε θεμα συντηρησης πιστευω οτι οι διαφορες αν υπαρχουν θα ειναι μηδαμινες, για να μην μιλησουμε για την αξιοπιστια...
Μηπως να καναμε ενα γκαλοπ για το ποσα Twincharger εχουν μπει στα συνεργεια για διαφορετικους λογους και ποσα 1.8 Tfsi αντιστοιχα?Μήν ξεχνάς όμως ότι ο 1.4 TSI έγινε το όνειρο κάθε 'γρήγορου' πιτσιρικά που βρήκε άλογα και ροπή σε πολύ καλή τιμή...αν παρατηρήσεις αυτοί που πήγαν συνεργεία ήταν γιατί έπιναν το αίμα του κινητήρα νομίζωντας ότι είναι fast and furius. O 1.8 ήταν και παραμένει μακριά από το κασέ τους, επομένως όταν κατά ένα μεγάλο ποσοστό το οδηγούν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, πιθανώς οικογενειάρχες που δεν είναι wannabe Schumacher και κάνουν νορμάλ χρήση για turbo κινητήρα θα εμφανίζει λιγότερες βλάβες συγκριτικά.
Καμμιά εταιρεία ειδικά μεγέθους και κύρους VW δεν θα ρίσκαρε να βγάλει στην κυκλοφορία έναν προβληματικό κινητήρα. Μπορεί στην Ελλάδα να τρώμε κουτόχορτο γενικά (αν κι όχι σε μεγάλες ποσότητες τελευταία) στο εξωτερικό όμως οι καταναλωτές είναι συνειδητοποιημένοι και με τις αγωγές στο χέρι σε περίπτωση ελλατωματικού προιόντος ,είτε ειναι αυτοκίνητο είτε μίξερ....
Και τελικά είναι ένας 1,4 TSI καλύτερος από έναν ατμοσφαιρικό εώς και 1800 cc;;; Εάν ναί δεν χρειάζεται να το ξεψειρίζουμε και πολύ. Όποιος του αρέσει τον αγοράζει οι υπόλοιποι κολοκυθόπιτα κι ας είναι 1600 με 115 άλογα και μεγαλύτερη κατανάλωση.
-
Και κατι ακομα φιλε panathaninf, για να μην ειμαστε παραπληροφορημενοι,
ο 1.8 tfsi ΠΛΗΡΕΙ τις προδιαγραφες Euro5 οπως φαινεται και απο την λιστα του
auto-motor-und-sport:http://www.auto-motor-und-sport.de/kauf ... _13987.hbs
Και γιατι αραγε ο κινητηρας αυτος μπαινει στο passat cc?
Γιατι δεν εβαλαν τον twincharger σε premium μοντελα οπως το Α3, Α5?
Εμενα δεν με νοιαζει που θα κινει τις top εκδοσεις του fabia και ibiza...
Γιατι πολυ απλα δεν με ενδιαφερει αυτη η κατηγορια αυτοκινητων -
Για τους φορους συμφωνω. Δυστυχως δεν ειμαστε Γερμανια να φορολογουμαστε με τους ιππους.
Αλλα ακομα και ετσι η διαφορα δεν ειναι τοσο μεγαλη
Audi A3 1.8Tfsi - Aπο 25800
Golf GT 1.4Twin - Απο 24300 -
auto-motor-und-sport:http://www.auto-motor-und-sport.de/kauf ... _13987.hbs' target='_blank' target='_blank
Γιατι πολυ απλα δεν με ενδιαφερει αυτη η κατηγορια αυτοκινητωνΜα γιατί όπως και ο ίδιος λες απευθύνονται σε διαφορετικό αγοραστικό κοινό (target group).
Ίσως υπάρχουν και διαφορές στο βάρος για τις οποίες δεν γνωρίζω λεπτομέρειες αυτήν την στιγμή πχ βάρος Golf vs A3, για τα μεγαλύτερα δεν το συζητάμε χρειάζονται και κάποα κυβικά πέρα από τουρμποκομπρέσορες για να κινηθούν αξιοπρεπώς....
-
Για τους φορους συμφωνω. Δυστυχως δεν ειμαστε Γερμανια να φορολογουμαστε με τους ιππους.
Golf GT 1.4Twin - Απο 24300Ναι μέν 25800 για το Α3 αλλά χωρίς κλίμα χωρίς χωρίς χωρίς....ενώ το Golf full extra σχεδόν....
Το αντίστοιχο Α3 από 28000. -
Α3Tfsi - Βαρος 1280kg
Golf GT - Βαρος 1350kg
(Συμφωνα με τεχνικα χαρακτηριστικα στους 4Τ) -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Golf GT 1.4Twin - Απο 24300Ναι μέν 25800 για το Α3 αλλά χωρίς κλίμα χωρίς χωρίς χωρίς....ενώ το Golf full extra σχεδόν....
Το αντίστοιχο Α3 από 28000.Αλλο το ενα αλλο το αλλο.
Μιλαμε καθαρα για θεμα διαφορας τιμης στις βασικες εκδοσεις, με τους δυο
συγκεκριμενους κινητηρες.
Και βεβαια δεν ειναι η καλυτερη δυνατη συγκριση αφου
το Α3 ειναι καλυτερο αυτοκινητο απο το Golf.
Αλλα ακομα και ετσι ειναι μικρη η διαφορα των 1.500 ευρω για εναν καλυτερο λειτουργικα
κινητηρα, εστω με την ιδια αποδοση -
φιλε με κουρασες
αλλο τελος ταξινομησης εχει ενα αμαξι 1400 και αλλο 1800.-
ακομη και εξτρα φορολογουνται διαφορετικα.
πιο μετα θα σου πω ακριβως,
-
Φιλε δεν με ενδιαφερει η διαφορετικη φορολογηση στα εξτρα.
Με ενδιαφερει η μικρη διαφορα των 1.500 ευρω σε δυο διαφορετικους σε ποιοτικα χαρακτηριστικα κινητηρες.
Τωρα αν δεν καταλαβαινεις την ουσια και θες να αναφερθεις στο πως και γιατι φορολογουνται τα εξτρα σε διαφορετικο κυβισμο κανενα προβλημα.
Και συγνωμη αν σε κουρασα αλλα εχω δικιο και το αποδεικνυω... -
Το πήγα και εγώ μια αρκετά καλή βόλτα σήμερα...
Καταρχήν, τα Re50 βάζουν αρκετό θόρυβο κύλισης στην καμπίνα. Το αμάξι είχε 600 χιλιόμετρα περίπου και ήδη υπήρχαν κάτι ενοχλητικά τσίκι τσίκι από τους κεντρικούς αεραγωγούς και κάτι απροσδιόριστοι από πίσω. Οντως υπάρχει lag, περισσότερο από το GT των 170 που είχα οδηγήσει παλαιότερα. Δεν ξέρω τι παίζει (ρύποι) αλλά αν είσαι στο φάσμα 1500-3000 και πατήσεις, θέλει λίγο διάστημα μέχρι να τουρμπίσει. Στο άσε ξεφουσκώνει αρκετά, πάνω από τις 3000-3500 πάντως έχει πολύ καλή απόκριση. Καμία σχέση με το 160αρι του leon 1,8 TSI που είχα οδηγήσει δυστυχώς. Κατανάλωση ελαφρώς τσιμπημένη, κυμάνθηκε στα 11-12,5 λίτρα. Με το bravo στην σχεδόν ίδια διαδρομή είχα δει 12,3-12,5 στο τριπ, με το 207GT 10,5-11. Δικαιολογείται εν μέρη βέβαια από το σφιχτότατο ακόμα μοτέρ. Τελευταίο αρνητικό, η ορατότητα προς τα πίσω, με κεντρικό καθρέφτη μικρότερο από πουδριέρα που κουβαλάνε οι γυναίκες στην LV τύπου 'φακέλου' .Κατά τα άλλα, πολύ καλή θέση οδήγησης, πολεμική σχεδόν (με εξαίρεση την ορατότητα πίσω είπαμε), με το τιμόνι σε καλή θέση, όπως και ο λεβιές. Ο τελευταίος τυπικός βαγκ: σε χαλαρές αλλαγές έχει ωραία και σφιχτή αίσθηση, έτσι όμως και ανεβάσεις ρυθμό σφίγγει αρκετά σε ενοχλητικό βαθμό μάλλον. Πολύ ωραίο το τιμονάκι επίσης. Καλό σε αίσθηση μπροστινό, άμεσα και δυνατά φρένα. Για αντοχή δεν ξέρω, επειδή ήταν καινούρια πήγαινα φυλαγμένα στο κατέβασμα. Συμπεριφορά στον δρόμο ουδέτερη, αν και δείχνει λίγο ράθυμο υπό την έννοια ότι δεν το λες και το απαύγασμα της ρυθμισιμότητας. Πολύ ωραίο το ηχοσύστημα με την έγχρωμη οθόνη, να το βάλετε, αξίζει.
Α, και κάτι ακόμα, οι ψηλοί (1,85+) θα έχουν ένα θεματάκι με την ηλιοροφή μάλλον...
-
Ο χρήστης chrismk2 έγραψε:
Παιδια , σκεφτειται λιγο και τον 'εσωτερικο' ανταγωνισμο που θα υπηρχε αναμεσα στο ΤΤ 1.8 των περιπου 36.000€ και σε ενα αντιστοιχου κυβισμου Scirocco του οποιου η τιμη θα ηταν γυρω στα 27-28 χιλιαρικα!Το ΤΤ ανοίκει σε άλλο κοινό.
Το αυτοκίνητο που φαντάζεσαι είναι το Leon TSi με τιμή καλύτερη απο το Scirocco και ίσως καλύτερο και στον δρόμο. -
Φιλε μου στα χαρτια ο Twincharger ειναι ενα τεχνολογικο θαυμα, εχει βγει 2 συνεχομενες αν δεν κανω λαθος φορες κινητηρας χρονιας στην κατηγορια μεχρι 1.400, κ.ο.κ.
Αν ήταν 1.6 χωρίς κομπρέσορες και μπαρμπούτσαλα θα ήταν πολύ καλύτερος.
-
-
Φιλε δεν με ενδιαφερει η διαφορετικη φορολογηση στα εξτρα.
Με ενδιαφερει η μικρη διαφορα των 1.500 ευρω σε δυο διαφορετικους σε ποιοτικα χαρακτηριστικα κινητηρες.
Τωρα αν δεν καταλαβαινεις την ουσια και θες να αναφερθεις στο πως και γιατι φορολογουνται τα εξτρα σε διαφορετικο κυβισμο κανενα προβλημα.
Και συγνωμη αν σε κουρασα αλλα εχω δικιο και το αποδεικνυω...για να κλεισουμε το θεμα:
Α3 1,4Τ ambition
βασικη τιμη 18897
ΦΠΑ 3591
τελος ταξινομησης 1812Α3 1,8Τ ambition
βασικη τιμη 18953
ΦΠΑ 3601
τελος ταξινομησης 4546ενταξει τωρα ή επιμενεις ακομη για τα 1500€ διαφορα?
-
auto-motor-und-sport:http://www.auto-motor-und-sport.de/kauf ... _13987.hbs' target='_blank
Όντως
Γιατι πολυ απλα δεν με ενδιαφερει αυτη η κατηγορια αυτοκινητωνΟ twin θα μπει και στο A3 με 150 ονομαστικούς ίππους αρχές 2009.
Να ξεκαθαρίσω όμως: Και εγώ μαζί σου ότι ο 1800 είναι πιό δυνατός κινητήρας, και πάλι όμως δεν μου απάντησες αν θα ήσουν διατεθημένος να πληρώσεις 1500 + χαράτσι στα έξτρα για τον 1800. Εγώ τουλάχιστον ούτε για πλάκα. Τους κινητήρες που λές τους έχω οδηγήσει (1800 leon και τους άλλους 2 στο scirocco) και όντως ο 1800 είναι ποιό ομογενής και με καλύτερη αίσθηση αλλά ούτε για πλάκα σύγκριση με τον 2.0 του scirocco. Για να καταλάβεις έχω παραγγείλει το scirocco αλλά αν δεν ήταν να το παραλάβω πριν την αλλαγή του χρόνου θα έπερνα ασυζητητή το leon 1.8 καθώς το twin A3 θα αργούσε. Το twin scirocco ήρθε λουκούμι. Για μένα οι 2 κινητήρες είναι συγκρίσιμοι και δεν θα έβαζα τον 1.8 ούτε με 500 ευρώ διαφορά για λόγους υψηλότερων παγίων. Όσο για τα προβλήματα που λές τα άτομα που ξέρω εγώ με golf gt αν ο κινητήρας ήθελε αλλαγή στα 30.000 χλμ δεν θα ήταν παράξενο έτσι όπως το χρησιμοποιούν. Γενικά πιστεύω ότι το αμάξι θα σου φερθεί όπως του φερθείς. To 160 scirocco για μένα θα αποκτήσει πάλι κακή φήμη για τα μηχανολογικά καθώς απλά στο youtube να γράψεις scirocco 160 9/10 video δείχνουν λιώσιμο. Αν υπολογίσεις κιόλας τί άτομα θα το πάρουν... χειρότερα από golf gt.
-
Τοσες αναφορες μου στον 1.8 σε κανουν να πιστευεις οτι δεν θα πληρωνα ευχαριστως την διαφορα?
Χαλαρα θα τα εδινα, και δεν τον συγκρινω με τον 2.0 οπως λες αλλα με τον twincharger.
Και εν πασει περιπτωση κατα την αποψη μου τουλαχιστον, ο 1.8 ταιριαζει γαντι και θα αναδυκνυε ακομα περισσοτερο την φοβερη δουλεια που εχει γινει στο νεο Scirocco. -
Οσο για τα υψηλοτερα παγια εξοδα που λες του 1.8 vs 1.4, τα εχεις βαλει κατω και βλεπεις σημαντικες διαφορες?
Και αν ναι, πως προκυπτουν αυτες? -
Ο χρήστης panathaninf έγραψε:
Ο twin θα μπει και στο A3 με 150 ονομαστικούς ίππους αρχές 2009.
[offtopic]αυτο ειναι σιγουρο; εχουμε καποια πηγη; [/offtopic]
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το πήγα και εγώ μια αρκετά καλή βόλτα σήμερα...
Καταρχήν, τα Re50 βάζουν αρκετό θόρυβο κύλισης στην καμπίνα. Το αμάξι είχε 600 χιλιόμετρα περίπου και ήδη υπήρχαν κάτι ενοχλητικά τσίκι τσίκι από τους κεντρικούς αεραγωγούς και κάτι απροσδιόριστοι από πίσω. Οντως υπάρχει lag, περισσότερο από το GT των 170 που είχα οδηγήσει παλαιότερα. Δεν ξέρω τι παίζει (ρύποι) αλλά αν είσαι στο φάσμα 1500-3000 και πατήσεις, θέλει λίγο διάστημα μέχρι να τουρμπίσει. Στο άσε ξεφουσκώνει αρκετά, πάνω από τις 3000-3500 πάντως έχει πολύ καλή απόκριση. Καμία σχέση με το 160αρι του leon 1,8 TSI που είχα οδηγήσει δυστυχώς. Κατανάλωση ελαφρώς τσιμπημένη, κυμάνθηκε στα 11-12,5 λίτρα. Με το bravo στην σχεδόν ίδια διαδρομή είχα δει 12,3-12,5 στο τριπ, με το 207GT 10,5-11. Δικαιολογείται εν μέρη βέβαια από το σφιχτότατο ακόμα μοτέρ. Τελευταίο αρνητικό, η ορατότητα προς τα πίσω, με κεντρικό καθρέφτη μικρότερο από πουδριέρα που κουβαλάνε οι γυναίκες στην LV τύπου 'φακέλου' .Κατά τα άλλα, πολύ καλή θέση οδήγησης, πολεμική σχεδόν (με εξαίρεση την ορατότητα πίσω είπαμε), με το τιμόνι σε καλή θέση, όπως και ο λεβιές. Ο τελευταίος τυπικός βαγκ: σε χαλαρές αλλαγές έχει ωραία και σφιχτή αίσθηση, έτσι όμως και ανεβάσεις ρυθμό σφίγγει αρκετά σε ενοχλητικό βαθμό μάλλον. Πολύ ωραίο το τιμονάκι επίσης. Καλό σε αίσθηση μπροστινό, άμεσα και δυνατά φρένα. Για αντοχή δεν ξέρω, επειδή ήταν καινούρια πήγαινα φυλαγμένα στο κατέβασμα. Συμπεριφορά στον δρόμο ουδέτερη, αν και δείχνει λίγο ράθυμο υπό την έννοια ότι δεν το λες και το απαύγασμα της ρυθμισιμότητας. Πολύ ωραίο το ηχοσύστημα με την έγχρωμη οθόνη, να το βάλετε, αξίζει.
Α, και κάτι ακόμα, οι ψηλοί (1,85+) θα έχουν ένα θεματάκι με την ηλιοροφή μάλλον...
καλησπερα...
το αμαξι το πηρες μονος σου η ειχες και συνοδο; -
Mολις γυρισα απο test drive μιας ωρας περιπου ...και εχω πολλα να πω !
Πιο μετα ομως βαριεμαι τωρα!
VW Scirocco