-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Επιτελους ενημερωθηκε και το volkswagen.gr με το scirocco http://www.volkswagen.gr/site/index1.html' target='_blankΤρόπος του λέγειν «ενημερώθηκε». Στον τιμοκατάλογο δεν έχουν τα έξτρα. Βρε τους παπάρες...
-
Το Rising blue, το ανοιχτο μπλε δηλαδη που σκουραινει λιγο τη νυχτα και δειχνει
πιο ανοιχτο το μεσημερι. -
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι άσχετο. Εμπρός αριστερά έχει καλή ορατότητα; Δλδ η κολώνα κόβει πολύ; Οι καθρέπτες δίνουν καλή ορατότητα;
Δε θυμάμαι να μου δημιούργησε πρόβλημα ορατότητας η κολώνα, όταν το οδήγησα. Βέβαια, είμαι συνηθισμένος από το Golf που επίσης έχει χοντρή κολώνα.
Ο εσωτερικός καθρέφτης είναι μικρός και το πίσω τζάμι επίσης, οπότε μην περιμένεις να δεις πολλά. Αναγκαστικά θα πρέπει να βασιστείς στους πλαϊνούς καθρέφτες, οι οποίοι είναι επίσης αρκετά μικροί και τριγωνικοί. Είναι όμως νομίζω μέχρι να τους συνηθίσεις, μετά δε θα έχεις πρόβλημα. Εκεί που σίγουρα θα έχεις πρόβλημα θα είναι στην όπισθεν, οπότε οι αισθητήρες παρκαρίσματος είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητοι...Συμφωνώ περί ορατότητας προς τα πίσω, αλλά προς τα εμπρός καμία σχέση δεν έχει με την ορατότητα που έχεις μέσα σε ένα π.χ. Α3, όσο κοντά στο ταμπλώ ή ψηλά κι αν κάθεσαι. Μπαίναμε από το ένα στο άλλο στην έκθεση χθες επί μισή ώρα για σύγκριση. Με το ένα νοιώθεις ότι οδηγείς ένα κανονικό αυτ/το ενώ με το άλλο νοιώθεις πιο 'χωμένος', σαν να μην πρόκειται για κάτι το τόσο καθημερινό. Η διαφορά στο φάρδος είναι κι αυτή αισθητή (σε σχέση με το Α3). Για πόλη, κίνηση, συνεχόμενα σταμάτα-ξεκίνα, διασταυρώσεις, στενάκια, η ορατότητα που σου προσφέρει, αντικειμενικά, δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Για touring καταστάσεις και σπορ οδήγηση, OK, μια χαρά είναι. Το καπώ δε φαίνεται από τη θέση του οδηγού και θ' αναγκαστείς να συνηθίσεις το που τελειώνει, αλλά εντάξει, δεν είναι πρόβλημα. Αν σου αρέσει (εμένα μου άρεσε από όλες τις γωνίες, μέσα-έξω, ακόμα και καθισμένος σε μια από τις πίσω θέσεις) θα το συνηθίσεις - όπως άλλωστε και την αίσθηση ότι οδηγείς κάτι λίγο πιο ξεχωριστό από ένα Α3 ή Golf.
Τι άλλο? Α, σημαντικό: Tα 10 ποδαράκια στις βαριές, οπτικά, 18άρες interlagos είναι σκαμμένα 2-3 χιλιοστά από τη μέσα πλευρά στο μέρος που εφάπτονται με την περιφέρεια της ζάντας, ώστε οι τροχοί των 235/40R18 να μην έχουν την πολική αδράνεια ρόδας του λούνα-πάρκ...
Χωρίς πλάκα τώρα... Πολύ όμορφες, αλλά μέχρι τώρα δεν κατάφερα να βρω κανένα τεχν. χαρ/κό τους.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι άσχετο. Εμπρός αριστερά έχει καλή ορατότητα; Δλδ η κολώνα κόβει πολύ; Οι καθρέπτες δίνουν καλή ορατότητα;
Δε θυμάμαι να μου δημιούργησε πρόβλημα ορατότητας η κολώνα, όταν το οδήγησα. Βέβαια, είμαι συνηθισμένος από το Golf που επίσης έχει χοντρή κολώνα.
Ο εσωτερικός καθρέφτης είναι μικρός και το πίσω τζάμι επίσης, οπότε μην περιμένεις να δεις πολλά. Αναγκαστικά θα πρέπει να βασιστείς στους πλαϊνούς καθρέφτες, οι οποίοι είναι επίσης αρκετά μικροί και τριγωνικοί. Είναι όμως νομίζω μέχρι να τους συνηθίσεις, μετά δε θα έχεις πρόβλημα. Εκεί που σίγουρα θα έχεις πρόβλημα θα είναι στην όπισθεν, οπότε οι αισθητήρες παρκαρίσματος είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητοι...Συμφωνώ περί ορατότητας προς τα πίσω, αλλά προς τα εμπρός καμία σχέση δεν έχει με την ορατότητα που έχεις μέσα σε ένα π.χ. Α3, όσο κοντά στο ταμπλώ ή ψηλά κι αν κάθεσαι. Μπαίναμε από το ένα στο άλλο στην έκθεση χθες επί μισή ώρα για σύγκριση. Με το ένα νοιώθεις ότι οδηγείς ένα κανονικό αυτ/το ενώ με το άλλο νοιώθεις πιο 'χωμένος', σαν να μην πρόκειται για κάτι το τόσο καθημερινό. Η διαφορά στο φάρδος είναι κι αυτή αισθητή (σε σχέση με το Α3). Για πόλη, κίνηση, συνεχόμενα σταμάτα-ξεκίνα, διασταυρώσεις, στενάκια, η ορατότητα που σου προσφέρει, αντικειμενικά, δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Για touring καταστάσεις και σπορ οδήγηση, OK, μια χαρά είναι. Το καπώ δε φαίνεται από τη θέση του οδηγού και θ' αναγκαστείς να συνηθίσεις το που τελειώνει, αλλά εντάξει, δεν είναι πρόβλημα. Αν σου αρέσει (εμένα μου άρεσε από όλες τις γωνίες, μέσα-έξω, ακόμα και καθισμένος σε μια από τις πίσω θέσεις) θα το συνηθίσεις - όπως άλλωστε και την αίσθηση ότι οδηγείς κάτι λίγο πιο ξεχωριστό από ένα Α3 ή Golf.
Τι άλλο? Α, σημαντικό: Tα 10 ποδαράκια στις βαριές, οπτικά, 18άρες interlagos είναι σκαμμένα 2-3 χιλιοστά από τη μέσα πλευρά στο μέρος που εφάπτονται με την περιφέρεια της ζάντας, ώστε οι τροχοί των 235/40R18 να μην έχουν την πολική αδράνεια ρόδας του λούνα-πάρκ...
Χωρίς πλάκα τώρα... Πολύ όμορφες, αλλά μέχρι τώρα δεν κατάφερα να βρω κανένα τεχν. χαρ/κό τους.
Κορυφαία η ανακάλυψή σου φίλε! Να ελπίζουμε δηλαδή πως η διαφορά στις επιδόσεις σε σχέση με τις Donington δε θα είναι αισθητή; Γιατί το μόνο που με αποτρέπει να βγάλω τις Interlagos είναι το (φαινομενικό) επιπλέον βάρος τους. Τα φαινόμενα απατούν όμως καμιά φορά, και μπορεί να βρεθούμε προ εκπλήξεως αν μάθουμε τα πραγματικά τους τεχνικά χαρακτηριστικά.
Μήπως μπορεί κανένα καλό παλικάρι σε καμιά αντιπροσωπεία να βγάλει ένα τροχό με Donington και έναν με Interlagos και να τους ζυγίσει; Δε χρειάζεται να βγάλει τα λάστιχα, σημασία έχει το βάρος του τροχού ως σύνολο...Για την ορατότητα έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά, πίστεψέ με, δε με χαλάει καθόλου, απεναντίας με φτιάχνει. Για όποιον θέλει ορατότητα, χώρους, κλπ υπάρχει και το Golf...
-
Με μια φορτητή ζυγαριά μπορείτε άνετα να ζυγίσετε τις ρεζέρβες, αν έχουν κανονική.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Με μια φορτητή ζυγαριά μπορείτε άνετα να ζυγίσετε τις ρεζέρβες, αν έχουν κανονική.Αυτό είναι όνειρο θερινής νυκτός. Ζάντα αλουμινίου στη ρεζέρβα; Αν έχει κανονική ρεζέρβα (με σιδερένια ζάντα) θα πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί. Το πιο πιθανό είναι να έχει μικρή...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
πιο ανοιχτο το μεσημερι.Αυτό το παρατήρησα κι εγώ. Τη μέρα ανοιχτό, το βράδυ σκούρο, και κάνει κολπάκια ανάλογα με το πως το χτυπάει το φως (συντελούν σε αυτό και οι καμπύλες του Scirocco βέβαια ).
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
πιο ανοιχτο το μεσημερι. -
Επιτελους ενημερωθηκε και το volkswagen.gr με το scirocco http://www.volkswagen.gr/site/index1.html' target='_blank' target='_blank
Τρόπος του λέγειν «ενημερώθηκε». Στον τιμοκατάλογο δεν έχουν τα έξτρα. Βρε τους παπάρες...
Δες εδώ που έχει τις τιμές των extra στο google doc.
http://www.pestaola.gr/volkswagen-sciro ... in-greece/
-
Πραγματικά περί ορατότητας. Είσαι εντελώς χωμένος και μου αρέσει και εμένα προσωπικά. Πιστεύω είναι αμάξι που πρέπει να το συνηθίσουμε αρκετά λόγω του περίεργου σχεδιασμού του (εξωτερικά - εσωτερικά). Ο κεντρικός καθρέπτης πιο πολύ χρησιμεύει για να κοιτάς τους πίσω όταν μιλάτε βασικά... Θυμάμαι ένα freelander 1 που είχα οδηγήσει που νόμιζες ότι ήσουν πάνω σε πύργο με θέα. Το ακριβώς αντίθετο.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Επιτελους ενημερωθηκε και το volkswagen.gr με το scirocco http://www.volkswagen.gr/site/index1.html' target='_blank' target='_blank' target='_blank
Τρόπος του λέγειν «ενημερώθηκε». Στον τιμοκατάλογο δεν έχουν τα έξτρα. Βρε τους παπάρες...
Δες εδώ που έχει τις τιμές των extra στο google doc.
http://www.pestaola.gr/volkswagen-sciro ... in-greece/' target='_blank
Ευχαριστώ, αλλά τον έχω τον τιμοκατάλογο από την 1η μέρα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν είναι απαράδεκτοι...
-
Με μια φορτητή ζυγαριά μπορείτε άνετα να ζυγίσετε τις ρεζέρβες, αν έχουν κανονική.
Αυτό είναι όνειρο θερινής νυκτός. Ζάντα αλουμινίου στη ρεζέρβα; Αν έχει κανονική ρεζέρβα (με σιδερένια ζάντα) θα πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί. Το πιο πιθανό είναι να έχει μικρή...
Ναι, μικρή έχει.
-
Κορυφαία η ανακάλυψή σου φίλε! Να ελπίζουμε δηλαδή πως η διαφορά στις επιδόσεις σε σχέση με τις Donington δε θα είναι αισθητή; Γιατί το μόνο που με αποτρέπει να βγάλω τις Interlagos είναι το (φαινομενικό) επιπλέον βάρος τους. Τα φαινόμενα απατούν όμως καμιά φορά, και μπορεί να βρεθούμε προ εκπλήξεως αν μάθουμε τα πραγματικά τους τεχνικά χαρακτηριστικά.
Μήπως μπορεί κανένα καλό παλικάρι σε καμιά αντιπροσωπεία να βγάλει ένα τροχό με Donington και έναν με Interlagos και να τους ζυγίσει; Δε χρειάζεται να βγάλει τα λάστιχα, σημασία έχει το βάρος του τροχού ως σύνολο...Εντάξει, δεν είπα και τίποτα καινούργιο, οι περισσότερες έτσι είναι. Ήλπιζα να φαίνεται από τις φωτό ότι τα 2-3 χιλιοστά που είναι σκαμμένα τα ποδαράκια στο εσωτερικό δεν είναι τίποτα σε σχέση με το συνολικό τους πάχος - θα μπορούσαν να τους είχαν κάνει πολύ περισσότερη 'δίαιτα' αν ήθελαν. Και δυστυχώς ένα απλό ζύγισμα σε σχέση με τις 17άρες το μόνο που θα αποκαλύψει θα είναι η διαφορά τους σε βάρος, που δεν είναι το μόνο ζητούμενο όταν πρόκειται για περιστρεφόμενες μάζες.
Τέλος πάντων, για τους περισσότερους αυτά είναι ψιλά γράμματα. Θα πουλήσουν καλά οι interlagos.
-
Eγώ χαλαρά με τις 17αρες θα το έπαιρνα... Συν τοις άλλοις, εικάζω πως δεν θα φαίνεται τόσο γομαράκι...
-
Αυτό είναι όνειρο θερινής νυκτός. Ζάντα αλουμινίου στη ρεζέρβα; Αν έχει κανονική ρεζέρβα (με σιδερένια ζάντα) θα πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί. Το πιο πιθανό είναι να έχει μικρή...
Ναι, μικρή έχει.
Λογικό. Εδώ μικρή έχει το Golf, φαντάσου το Scirocco στο οποίο έχουν προσπαθήσει να κάνουν οικονομία βάρους από παντού (ακόμη και από το αμορτισέρ του καπό ).
-
[Και δυστυχώς ένα απλό ζύγισμα σε σχέση με τις 17άρες το μόνο που θα αποκαλύψει θα είναι η διαφορά τους σε βάρος, που δεν είναι το μόνο ζητούμενο όταν πρόκειται για περιστρεφόμενες μάζες.Ε τότε αναπροσαρμόζω το αίτημά μου. Θέλουμε την ακριβή κατανομή της μάζας σε συνάρτηση με την απόσταση από το κέντρο. Και γρήγορα παρακαλώ!
Πιστεύεις, πως οι επιδόσεις θα διαφέρουν αρκετά; Για τι τιμές μιλάμε, της τάξης του 0,1sec στο 0-100;
Εκτός από τις επιδόσεις, η άνεση θα επηρεαστεί σημαντικά; Ο κίνδυνος ζημιάς στη ζάντα (από πέσιμο σε ελληνική λακούβα) είναι σημαντικά μεγαλύτερος;
Ρωτάω γιατί βλέπω πως το κατέχεις... -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Eγώ χαλαρά με τις 17αρες θα το έπαιρνα... Συν τοις άλλοις, εικάζω πως δεν θα φαίνεται τόσο γομαράκι...Κι εγώ, εκτός κι αν οι 18άρες ήταν όπως τις ήθελα (τεχνικά) και είχαμε δρόμους της προκοπής. Μια χαρά είναι πάντως με τις 17'. Σε μερικούς φίλους που συνάντησα χθες στην έκθεση άρεσε μάλιστα περισσότερο έτσι.
Πιστεύεις, πως οι επιδόσεις θα διαφέρουν αρκετά; Για τι τιμές μιλάμε, της τάξης του 0,1sec στο 0-100;
Εκτός από τις επιδόσεις, η άνεση θα επηρεαστεί σημαντικά; Ο κίνδυνος ζημιάς στη ζάντα (από πέσιμο σε ελληνική λακούβα) είναι σημαντικά μεγαλύτερος;
Ρωτάω γιατί βλέπω πως το κατέχεις...Η αλήθεια είναι ότι καθόλου δεν το κατέχω σε σχέση με ορισμένους του χώρου που το έχω συζητήσει.
Αν ξέρουμε ακριβή τεχνικά χαρ/κά με ένα μοντέλο σε Η/Υ μπορούμε να υπολογίσουμε τη θεωρητική διαφορά στις επιδόσεις (μικρή θα είναι πάντως, περίπου της τάξεως που αναφέρεις). Για άνεση, καταπόνηση των αμορτισέρ [που θα αναγκάζονται να κάνουν περισσότερη δουλειά αφού το ελαστικό θα κάνει λιγότερη] και κίνδυνο ζημιάς ό,τι και να πω θα είναι σε καθαρά θεωρητική βάση. Φίλος με S3 [που γράφει και σε αυτό το φορουμ κατά καιρούς] έχει στραβώσει τις 3 από τις 4 ζάντες του [18' με 40άρι προφίλ] από λακούβες. Στις δύο μου έλεγε ότι φαίνεται και με γυμνό μάτι αν το σηκώσεις και τις περιστρέψεις, ενώ στην τρίτη όχι. Κι όμως, από άνεση εγώ το βρίσκω μια χαρά (δεν κοπανάει, απλά είναι σφιχτό), οπότε όλα σχετικά είναι... -
Φίλος με S3 [που γράφει και σε αυτό το φορουμ κατά καιρούς] έχει στραβώσει τις 3 από τις 4 ζάντες του [18' με 40άρι προφίλ] από λακούβες. Στις δύο μου έλεγε ότι φαίνεται και με γυμνό μάτι αν το σηκώσεις και τις περιστρέψεις, ενώ στην τρίτη όχι. Κι όμως, από άνεση εγώ το βρίσκω μια χαρά (δεν κοπανάει, απλά είναι σφιχτό), οπότε όλα σχετικά είναι...Αναφέρεσαι στο S3 του φίλου σου ή στο Scirocco; Το Scirocco το οδήγησα με τις 235/45 R17 και ήταν ακριβώς έτσι, σφιχτό αλλά άνετο (με τα δικά μου δεδομένα).
Καλά, ο φίλος σου στράβωσε τις ζάντες και δεν πάει να τις φτιάξει, αλλά κυκλοφορεί έτσι; (Βέβαια λένε πως ισιωμένη ζάντα, στο επόμενο χτύπημα θα σπάσει, αλλά και με στραβή ζάντα δε γίνεται να κυκλοφορείς.)
-
Στο S3 κσι στις μαμίσιες ζάντες του προ-facelift μοντέλου αναφέρομαι.
Είναι ελάχιστα στραβές [=πλέον δε γίνεται η τέλεια ζυγοστάθμιση και ό,τι κι αν κάνει έχει ένα μικρό τρέμουλο στο τιμόνι σε κάποιες ταχύτητες] - δεν τίθεται θέμα ασφάλειας, απλά αν δεν έχει σκοπό ν' αλλάξει τον τρόπο που οδηγεί και να αποφεύγει κάθε είδους τρύπα δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή ν' ασχοληθεί με φούρνους και τέτοιες ιστορίες.
-
[Και δυστυχώς ένα απλό ζύγισμα σε σχέση με τις 17άρες το μόνο που θα αποκαλύψει θα είναι η διαφορά τους σε βάρος, που δεν είναι το μόνο ζητούμενο όταν πρόκειται για περιστρεφόμενες μάζες.
Ε τότε αναπροσαρμόζω το αίτημά μου. Θέλουμε την ακριβή κατανομή της μάζας σε συνάρτηση με την απόσταση από το κέντρο. Και γρήγορα παρακαλώ!
Ρωτάω γιατί βλέπω πως το κατέχεις...Ουσιαστικα τοποθετωντας ζαντες 17 ιντσων αντι 18 αλλαζεις το 'βημα' του αυτοκινητου
κερδιζοντας ενδεχομενως 0,2-0,4sec στα 100km και χανεις ταυτοχρονα 5-8Km απο την τελικη του, διαφορες που μαλλον λιγη σημασια θα εχουν.
Σιγουρα ομως η διαφορα στην ανεση θα ειναι αισθητη αφου εκτος απο την αυξηση μιας ιντσας στην ζαντα, στην προκειμενη περιπτωση μειωνεται και το προφιλ του ελαστικου σε 40 απο 45.
VW Scirocco