-
Μόνο για Χριστούγεννα είναι κρίμα να επενδύσεις σε χιονολάστιχα. Πάρε αλυσίδες και πήγαινε σιγά. Αν πηγαίνεις ΣΙΓΑ - πολύ σιγά - με τις αλυσίδες είσαι μια χαρά.
-
Προς Ανδρέα - λαστιχά...
Μπορούμε να βρούμε στο διαδίκτυο αν είναι συμβατές οι 15άρες ζάντες της mercedes c με το sx4?
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Προς Ανδρέα - λαστιχά...Μπορούμε να βρούμε στο διαδίκτυο αν είναι συμβατές οι 15άρες ζάντες της mercedes c με το sx4?
Δεν είναι,εχουν διαφορετικο καρε.
5Χ114 το σουζούκι (συμφωνα με το παλιο-Ακρόπολις ) και 5χ112 η μετσεντα.
-
Την κάτσαμε δλδ. Κρίμα και είχα βρει με 120 ευρώ 5 ζάντες και 4 χειμερινά ελαστικα 3ετίας βέβαια αλλά καλή τιμή για το συνολο θαρρώ.
Ανδρέα αν στην διάρκεια των 4 ετών που υπολογίζω να κρατήσω τα χειμερινά ελαστικά τα βάζω Δεκέμβριο και τα βγάζω Απρίλιο στις ίδιες ζάντες τις ήδη υπάρχουσες αλουμινίου θα υπάρχει πρόβλημα . Νομίζω ότι θα είμαι εντάξει έτσι.
εδιτ: Ανδρέα τώρα είδα ρε φίλε ότι πιο πριν είχες δώσει τήν σχετική απάντηση
-
Ο χρήστης Palio_Acropolis έγραψε:
Επίσεις,το καρε πρεπει να ειναι το ίδιο,χωρις καμμια απόκλιση,αλλα και η διαμετρος του αφαλου.
Καρε λέμε εναν αριθμο που δειχνει το πόσα μπολώνια εχει η ζαντα και σε τι απόσταση αναμεταξυ τους (π.χ 5Χ112)
Η διαμετρος του αφαλου πάλι,πρεπει να ειναι ίδια για να κάθεται σωστα στο κεντρο (αυτο μπορεις να το μετατρεψεις σε ορισμενες ζαντες,αλλα νομιζω όχι σε σιδερενιες)
γι'αυτο λέω οτι δυσκολα θα ταιριαξει απο το μερτσεντες στο σουζούκι σου.
Ψαξτο πάντως αν αξιζει
Το καρε για το SEDICI/SX4 ειναι 5Χ114
Τωρα οσο για τα 195αρια η 205αρια
οι διαστασεις το BLIZZAK LM 25 ειναι (απο τα datasheets της Bridgestone)
195 65 15 ακτινα 290mm περιμετρος 1937mm
205 60 16 ακτινα 299mm περιμετρος 1989mm.
αρα μεχρι τωρα εχουμε για χιονολαστιχα αποδεκτη διασταση 195-65-15 καρε 5χ114 το οφσετ ομως?? ξερουμε ποιο ειναι?
το ignis και το swift τι καρε και οφσετ εχουν? μηπως ταιριαζουν?? -
Τα swift και ignis ειναι τετραμούλωνα.Καμμια σχεση με το SX4
-
Την κάτσαμε δλδ. Κρίμα και είχα βρει με 120 ευρώ 5 ζάντες και 4 χειμερινά ελαστικα 3ετίας βέβαια αλλά καλή τιμή για το συνολο θαρρώ.Ανδρέα αν στην διάρκεια των 4 ετών που υπολογίζω να κρατήσω τα χειμερινά ελαστικά τα βάζω Δεκέμβριο και τα βγάζω Απρίλιο στις ίδιες ζάντες τις ήδη υπάρχουσες αλουμινίου θα υπάρχει πρόβλημα . Νομίζω ότι θα είμαι εντάξει έτσι.
εδιτ: Ανδρέα τώρα είδα ρε φίλε ότι πιο πριν είχες δώσει τήν σχετική απάντηση
Ετσι κανε τοτε.Θα ζανταρεις-ξεζανταρεις μεχρι να βρεις μια φτηνη τετραδα ζαντες,να τις εχεις μόνιμες.
Κανε μια ερωτηση σε καμμια αντιπροσωπία σουζούκι,μηπως και καποιος παρηγγειλε και τις αλλαξε εκει,και βρεις τίποτα φτηνο -
Ανδρέα αν στην διάρκεια των 4 ετών που υπολογίζω να κρατήσω τα χειμερινά ελαστικά τα βάζω Δεκέμβριο και τα βγάζω Απρίλιο στις ίδιες ζάντες τις ήδη υπάρχουσες αλουμινίου θα υπάρχει πρόβλημα . Νομίζω ότι θα είμαι εντάξει έτσι.Αν το αυτοκίνητο μένει στην Καλαμαριά, με τόση υγρασία και αλάτι, χειμερινό ελαστικό και ζάντα αλουμινίου είναι κακός συνδυασμός.
-
Δηλαδη;Τι θα πάθει;
-
το αλατι ειναι ενας μεγαλος εχθρος του αλουμινιου.
αν μεινει πολλες φορες και για αρκετο καιρο η ζαντα θα αρχισει να παρουσιαζει φθορες σε πολλα σημεια.
και εγω το χειμωνα ζαντες αλουμινιου εχω με χειμερινα λαστιχα,οχι βεβαια τις amg που εχω για το καλοκαιρι,
αλλα τις μανισιες που ειχε το αμαξι,
αλλα καθε λιγο και λιγακι πλενω τις ζαντες με πιεση ωστε να φυγει το αλατι.
το αλατι εξαλλου αν μεινει αρκετο καιρο,
δεν φθειρει μονο τις ζαντες αλουμινιου αλλα και διαφορα αλλα μερη του αυτοκινητου. -
Ναι βέβαια. Μετά από κάθε εξόρμηση σε χιονοδρομικό πάω και το πλένω το αυτοκίνητο γιατί εκεί πετάνε αλάτι με τη σέσουλα.
Λεωνίδα θα πάμε να τα κερώσουμε?
HUNTER
Ανδρέα πήγα ρώτησα . Μου έιπαν ότι δεν έχουν μεταχειρισμένες σιδερένιες. Καινούργιες μόνο 16άρες και τις δίνουν 250 έουρος. Σιγά μην τους τα δώσω πολλά είναι -
Υπαρχει κανενα site που να μπορεις να βρεις τα χαρακτηρηστικα των ζαντων που φοραει καθε αυτοκινητο?
-
Ανδρέα πήγα ρώτησα . Μου έιπαν ότι δεν έχουν μεταχειρισμένες σιδερένιες. Καινούργιες μόνο 16άρες και τις δίνουν 250 έουρος. Σιγά μην τους τα δώσω πολλά είναιΤο θεμα ειναι οτι μια τετραδα χιονολαστιχα 205 60 16 εχει 500 - 600 ευρω
και μια τετραδα χιονολστιχα 195 65 15 εχει 400 και κατω
Απο τη αλλη το αυτοκιντο με τα 195αρια χαμηλωνει σχεδον 1 cm και θα υπαρχει και μια μικρη διαφορα στο οδομετρο -
Υπαρχει κανενα site που να μπορεις να βρεις τα χαρακτηρηστικα των ζαντων που φοραει καθε αυτοκινητο?ενα ειναι αυτο
Αν θελεις,σου βρίσκω και άλλα
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Υπαρχει κανενα site που να μπορεις να βρεις τα χαρακτηρηστικα των ζαντων που φοραει καθε αυτοκινητο?
ενα ειναι αυτο
Αν θελεις,σου βρίσκω και άλλα
Ευχαριστω παω για ψαξιμο
-
Λοιπον τα στοιχεια της ζαντας του SX4 / SEDICI ειναι
Make - Suzuki Model - SX4 Year - 06>
PCD - 5x114
Offset - 38 to 45
Bore - 60.1 -
Στον αφαλο της ζαντας μπορει να υπαρχει αποκλιση και ποση ? η πρεπει να ειναι ακριβως ?
-
Στον αφαλο της ζαντας μπορει να υπαρχει αποκλιση και ποση ? η πρεπει να ειναι ακριβως ?Πρεπει να είναι ακριβως.
Στις αλουμινένιες τις ζαντες,υπάρχει κατεργασια που τα φερνεις ακριβως.Ανοίγει πρωτα στον τόρνο ο αφαλός και κατόπιν τοποθετειται εκει ενα πλαστικο δαχτυλίδι με την ακριβη διαμετρο.
Καλύτερα πάντως να είναι εξ΄αρχης σωστο -
Κρίμα και είχα βρει με 120 ευρώ 5 ζάντες και 4 χειμερινά ελαστικα 3ετίας βέβαια αλλά καλή τιμή για το συνολο θαρρώ.Τα είδα, MakisM. Κρίμα που δεν σου κάνουν.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Πρεπει να είναι ακριβως.Δηλαδη απο το λιγο που κοιταξα ενω βρικα αυτοκινητα που φορανε 16αρες 5μπουλωνες 5Χ114 και με offset που ταιριαζει δεν εχουν τον ιδιο αφαλο, εχουν μεγαλυτερο.
Αρα οι δικες του ειναι μονοδρομος .
Χειμερινα Ελαστικα