-
Εχω το 147 με τα 120 αλογα
Λεω λοιπον να το δωσω (55,000 χλμ) και να παρω ενα μικροτερο (πχ HONDA JAZZ).
Mε δεδομενη την κατασταση με την βενζινη και το οτι δεν πολυκανω ταξιδια κλπ (κυκλοφορω κυριως εντος αττικης) πιστευω οτι ειναι καλη περιπτωση.
Κατα την γνωμη μου + και -
147 +
- Εμφανιση
- Οδικη συμπεριφορα
- Απολαυση οδηγησης
- Ανεση στο ταξιδι
- 'Μουρη'
147 -
- ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
- Πολλα μικροπροβληματα
- Ακριβο σερβις
- Πτωση αγοραστικης αξιας (απο δω και περα)
- Οχι τοσο ευκολη χρηση στην πολη (μικρη ακτινα στροφης κλπ)
JAZZ +
- 7 χρονια εγγυηση
- ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
- Χωροι
- Ευκολια στην πολη
- Μικροτερο κοστος (τελη κυκλοφοριας, ασφαλεια κλπ)
JAZZ -
- TIMH
- ΕΜΦΑΝΙΣΗ
- Να πουλησω το ρολοι...και να παρω κομπολοι?
Δεν εχω αποφασισει ακομα τιποτα. Απλα μια σκεψη ειναι.
Ποια ειναι η σεβαστη γνωμη σας?????
-
Mε δεδομενη την κατασταση με την βενζινη και το οτι δεν πολυκανω ταξιδια κλπ (κυκλοφορω κυριως εντος αττικης) πιστευω οτι ειναι καλη περιπτωση.
147 +
- Εμφανιση
- Οδικη συμπεριφορα
- Απολαυση οδηγησης
- Ανεση στο ταξιδι
- 'Μουρη'
147 -
- ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
- Πολλα μικροπροβληματα
- Ακριβο σερβις
JAZZ +
- 7 χρονια εγγυηση
- ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
- Χωροι
- Ευκολια στην πολη
JAZZ -
- TIMH
- ΕΜΦΑΝΙΣΗ
-
147 +
- Εμφανιση
- Οδικη συμπεριφορα
- Απολαυση οδηγησης
- Ανεση στο ταξιδι
- 'Μουρη'
147 -
- ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
- Πολλα μικροπροβληματα
- Ακριβο σερβις
JAZZ +
- 7 χρονια εγγυηση
- ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
- Χωροι
- Ευκολια στην πολη
JAZZ -
- TIMH
- ΕΜΦΑΝΙΣΗ
-
Το θεμα είναι για την 'Αυτοκίνηση'. [moderator]
-
Και το μεγαλύτερο μείον του JAZZ: Σαρακάκης
Να μετακινηθεί στην Αυτοκίνηση παρακαλώ.
-
Σκέψου απλά, αν δεν είχες κανένα από τα δύο, σε ποιο από αυτά θα εμπιστευόσουν τη ζωή σου.
-
Κοίταξε να δεις, είτε σκέφτεσαι ορθολογικά είτε συναισθηματικά.
Για μένα π.χ. δεν τίθεται θέμα, θα κρατούσα την Alfa επειδή μου αρέσει. Βέβαια, δυσκολεύομαι να σκεφτώ τα της χρήσης αποκλειστικά μέσα στην πόλη λόγω των διαδρομών που κάνω, αλλά ακόμη κι έτσι, την Alfa θα χαιρόμουν να τη βλέπω το πρωί καθώς πλησιάζω νυσταγμένος να ξεκινήσω για δουλειά!
Και οι επιδόσεις (+ την οδηγική συμπεριφορά εννοείται) ενίοτε αποδεικνύονται αγχολυτικά, καθώς μια στις τόσες είναι ωραίο να ξεφεύγεις.
Για τα μικροπροβλήματα δε μπορώ να ξέρω, αλλά χαλάλι μάλλον.
Αν πάλι δε σου λέει τίποτε το αυτοκίνητο από άποψη διασκέδασης και εμφάνισης, τότε το πιο σωστό που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις πωλητήριο.Χμμ... ανασκοπώντας την απάντηση μου, μάλλον εμπίπτει στην κατηγορία 'Ήξεις αφίξεις ουκ εν τω πολέμω θνήξεις'
-
Afou eisai euxaristimenos me tin Alfa, katse opos eisai.
H allagi apo ena poly stylato amaxi se ena entelos anorgasmiko isws den sou katsei kala.By the way, fantastikos o titlos tou thematos,
-
στα μειον του τζαζζ εγω βαζω τη μακρια κρεμαγιερα (θα φας χοντρη ξενερα σε σχεση με την αλφα) και την μαλλον μετρια ανεση....... και να θυμασαι οτι θα πας σε παντελως αλλη φιλοσοφια αυτοκινητου...... εγω παλι σκεφτομαι οτι ΑΝ τελικα την κανεις την κινηση , θα ερθει καποια στιγμη και θα πεις : γιατι την αλλαξα την αλφουλα μου?? καλα δεν ημουν???
τα γουστα αδερφε πληρωνονται και το αμαξι ειναι ενα γουστο.......μην το ξεχνας αυτο.
stay where you are ....... -
Αν ισχύουν οι λόγοι που αναφέρεις δηλαδή σχεδόν αποκλειστική κίνηση στην πόλη γνώμη μου είναι ότι θα πουλήσεις το ρολόι για να πάρεις απλά ένα διαφορετικό ρολόι σίγουρα όμως όχι... κομπολόι Το jazz είναι ΤΟ αυτοκίνητο πόλης(κατανάλωση,ευκολία οδήγησης και παρκαρίσματος,χώροι και πρακτικότητα-μέχρι και μετακόμιση κάνεις).Δεν σπάει δεν χαλάει,εμφανισικά δεν είναι 147 αλλά κατά την άποψή μου είναι όμορφο.Ο Σαρακάκης είναι ένα πρόβλημα αλλά δεν θα τον χρειαστείς.Στις μεγάλες πόλεις του εξωτερικού και κυρίως στο Λονδίνο είναι το αγαπημένο μικρό ΜPV των οδηγών.
-
Ευχαριστημενος ειμαι απο την αλφα δε λεω. Μου εχουν σπασει ομως τα νευρα αυτα τα μικροπροβληματα. Και μου κακοφαινεται πολυ η καταναλωση. Κολλητος με τον βενζινα εχω γινει.
Το οτι μπορει να το μετανιωσω ειναι που με κανει και το σκεφτομαι.
-
Το νόμισμα πάντως έχει δύο όψεις.Αν ο λόγος αλλαγής είναι η αξιοπιστία πίστεψέ με ότι εγώ βαρέθηκα συνυπάρχοντας 6 χρόνια με δύο γιαπωνέζους να έχω ως μοναδικό προτέρημα την αξιοπιστία(άντε και τις επιταχύνσεις στην ευθεία )Ποτέ δεν μου δημιουργήθηκε το χαμόγελο της οδηγικής απόλαυσης.Και αποφάσισα να αποδεχθώ ακόμη και μικροπροβλήματα αλλά τουλάχιστον να χαίρομαι το αυτοκίνητο που θα έχω.Πιθανόν αν βρισκόμουν στην αντίπερα όχθη να έλεγα τ' αντίθετα.΄
Υ.Γ.Αυτά που ανέφερα για το jazz σαφώς δεν ήταν θέση υπέρ της αλλαγής του μοντέλλου σου,αλλά η άποψή μου για ένα αυτοκίνητο που αν τελικά το αποφασίσεις θα είναι σίγουρα καλή επιλογή και βέβαια όχι ...κομπολόι. -
Πάρε καλύτερα ένα δεύτερο μικρό μεταχειρισμένο κορεάτικο για την πόλη και κράτα την Alfa για άλλα κόλπα. Ή ένα Accent '00 με 5000 ευρώ, για να έχεις και αρκετή άνεση και να μην πληρώνεις πολλά για συντήρηση/τέλη/καύσιμα (γύρω στα 8-8,5 λίτρα καίει στην πόλη).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πάρε καλύτερα ένα δεύτερο μικρό μεταχειρισμένο κορεάτικο για την πόλη και κράτα την Alfa για άλλα κόλπα. Ή ένα Accent '00 με 5000 ευρώ, για να έχεις και αρκετή άνεση και να μην πληρώνεις πολλά για συντήρηση/τέλη/καύσιμα (γύρω στα 8-8,5 λίτρα καίει στην πόλη).Το αυτό.
-
Ο χρήστης medos έγραψε:
Ευχαριστημενος ειμαι απο την αλφα δε λεω. Μου εχουν σπασει ομως τα νευρα αυτα τα μικροπροβληματα. Και μου κακοφαινεται πολυ η καταναλωση. Κολλητος με τον βενζινα εχω γινει.Το οτι μπορει να το μετανιωσω ειναι που με κανει και το σκεφτομαι.
Αυτό για την κατανάλωση ξαναπέστο. Ειδικά μέσα στην πόλη σκοτώνει!
Για τα μικροπροβλήματα που λες δεν ξέρω τι αντιμετωπίζεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να σκεφτώ πολλά τέτοια για την 147.
Κατ' εμέ αν δεν είχες κανένα από τα δύο, η ορθολογική επιλογή θα ήταν ένα jazz. Τώρα όμως που έχεις καλομάθει στην alfa, δύσκολο να πας στο jazz και ο φόβος να το μετανιώσεις είναι μεγάλος. -
Με το ρολόι χρονομετράς και μια ευχάριστη διαδρομή, ενώ με το κομπολόι προσπαθείς να υπομένεις μέχρι αυτή να τελειώσει...
Μπρος στα κάλλη (αισθητικά και οδηγικά) τι είν ο πόνος (βενζινοβορικά και αστικά).
-
για μισό
Όταν του λέτε 8.8-5 στην πόλη για 'καλή ' κατανάλωση, η Alfa δηλαδή πόσο καίει; -
Aí ôï óçêþíåé ç ôóÝðç óïõ Ýíá ìéêñü ãéá äåýôåñï .....
Ç ìüíéìç êßíçóç óôçí ðüëç åßíáé óïâáñüò ðáñÜãïíôáò ãéá ôçí åðéëïãÞ áõôïêéíÞôïõ , ôçí øõ÷éêÞ çñåìßá êáé ôï ãåìÜôï Þ Üäåéï ôçò ôóÝðçò .
ÏðïóäÞðïôå ç Áëöá åßíáé ðéï 'öéëÞäïíï' áõôïêßíçôï ,áëëÜ áí äåí âãáßíåéò åêôüò, ôï Jazz ôçí ÷ïñÝõåé óôá ãüíáôá üðùò êÜíïõí üëá ôá ìéêñÜ ðüëçò óå áõôÞ ôçí êáôçãïñßá (Ãêüëö,Áóôñá 307 êáé ðÜåé ëÝãïíôáò).Êáé áíáöÝñïìáé óå êüóôïò ÷ñÞóçò ,åõêïëßá ðáñêáñßóìáôïò êáé åíßïôå ôï êüóôïò áðïêáôÜóôáóçò ìéêñïæçìéþí ,óõíôÞñçóçò .Åííáëáêôéêá óêÝøïõ , 'ðõñáõëïé ôóÝðçò' üðùò Ignis Sport,Yaris êôë
Ìðïñïýí íá êéíçèïýí áñêåôÜ ïéêïíïìéêÜ üôáí ôï èÝëåé ôï äåîé óïõ ðüäé âïëåõïíôáé óôï ðÜñêéíãê êáé ðáñÝ÷ïõí áñêåôÜ êáëÜ åðßðåäá åíåãçôéêÞò áóöÜëåéáò-êáëÜ öñÝíá åðéäüóåéò óôá åðßðåäá ôùí ðåñéóóüôåñùí áôìïóöáéñéêþí äßëéôñùí - óå óõíäõáóìü ìå êáëü åîïðëéóìü ðáèçôéêçò.
ÅðéðëÝïí ìå ìéêñÝò 'ôïíùôéêÝò ' êéíÞóåéò (ðéï óêëçñÜ ôáêÜêéá Þ óùëçíÜêéá õøçëÞò ðéÝóåùò) áõîÜíåôáé äñáìáôéêÜ ç áíôï÷Þ/áðüäïóÞ ôïõò óå äýóêïëåò êáôáóôÜóåéò . -
Μικροπροβληματα: (τωρα που θα παω συνεργειο)
2 λαμπακια (φρενων και πορειας). Το 2ο το αλλαξα πριν 3 μηνες παλι.
Χαλασμενη κλειδαρια πορτ μπαγκαζ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΣ επισκευη (το λεω μικροπροβλημα γιατι το εχουν το 90% των αλφα)Μπροστα δεξια ψαλιδι τριζει (μαλλον αλλαγη)
Περιεργος θορυβος στα φρενα (οταν φρεναρεις και στριβεις την ιδια στιγμη)
Θορυβος στην μπροστα δεξια αναρτηση στις αριστερες στροφες......και οτι αλλο προκυψει!!!!
-
Συγγνώμη Medos αλλά όπως είδα στο''Τεχνικά θέματα-Βελτιώσεις'' έχεις μικρότερο αυτοκίνητο Clio 1.4.Μετά απ' αυτό δεν βλέπω κανένα πραγματικά λόγο να πας στο Jazz.
Να πουλησω το ρολοι......και να παρω κομπολοι?????