-
Έχω κάποιες ενστάσεις σε αυτά που λες, και θα ήθελα να τις διατυπώσω χωρίς ίχνος ειρωνείας ή άλλης κακόβουλης σκέψης. Με αυτή την προυπόθεση συνεχίζω.
- Πρόκειται για βιομηχανία και όχι βιοτεχνία. Το ότι στην Ελλάδα δεν κάνουμε ποδήλατο, δε σημαίνει ότι δεν κάνουν έξω. Στην Αγγλία ο σχετικός περιοδικός τύπος είναι πολύ ψηλά, στην Ιταλία η κούρσα είναι το 2ο Εθνικό σπορ μετά την μπάλα και στη Γερμανία αν πας στις Άλπεις θα πάθεις πλάκα από πόσα ποδήλατα θα δεις το σκ να κάνουν XC, Trail ακόμα και Downhill. Και μιλάμε για όλο το ηλικιακό φάσμα (5-80 ετών ΧΩΡΙΣ υπερβολή). (να μην αναφέρω την Αμερική).
- Τι κακό έχει η αξιοπιστία των ποδηλάτων σήμερα; Μην είμαστε υπερβολικοί. Αν είσαι τυπικός στη συντήρηση του ποδηλάτου σου (όσο τυπικός είσαι και στο αυτοκίνητο) και το έχεις καθαρό, με σωστή λίπανση σε αλυσίδα και αρθρώσεις, το μόνο που θα χρειάζεσαι είναι τακάκια, λάστιχα άντε και καμιά αλυσίδα ανά 3-4.000χλμ. Έχουν περάσει από τα χέρια μου ΜΤΒ ποδήλατα (φθηνά και ακριβά) και σε κανένα δεν είχα θέμα «αξιοπιστίας». Η παλιά μου ανάρτηση (Marzochi Bomber) ύστερα από 2 έτη, έσκασε. Αλλά πρόκειται για 2 έτη με πολλούς αγώνες και προπονήσεις. Μου κόστισε η επισκευή της 50 ευρώ. Η νέα μου ανάρτηση (Fox) δεν έχει πάθει τίποτα εδώ και πολλούς αγώνες και γενικά το ποδήλατο πάει όσο αντέχουν τα πόδια και τα χέρια σου.
- Γιατί εμμένεις να συγκρίνεις το αυτοκίνητό σου με το ποδήλατό σου; Το ότι θα βάλεις καλά φρένα που θα τα χρειαστείς και θα τα χαίρεσαι σε κάθε σου βόλτα δεν έχει να κάνει τίποτα με τα φρένα του αυτοκίνητού σου. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις αναρτήσεις. Θα έπρεπε, αν ακολουθούσα το σκεπτικό σου, το αυτοκίνητό μου να ήταν αντίστοιχο των ποδηλάτων μου (και δεν είναι). Παρεπιπτόντως, αν ψαχτείς σε ευρωπαϊκά site θα βρεις πολύ καλές τιμές ειδικά για φοξ.
- Ένα δισκόφρενο υδραυλικό σε ένα entry level ποδήλατο, είναι πιο ουσιαστικό από ένα vbrake στο ίδιο entry level ποδήλατο. Ακόμα και το απλό υδραυλικό θα δουλέψει καλύτερα σε βροχή και λάσπη, θα απαιτήσει λίγη έως καθόλου συντήρηση αν δεν κάνεις πολλά χλμ και θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο. Με ένα απλό σκελετό δεν κατεβαίνεις γκρέμια που θα μπορούσαν να βράσουν τα υγρά των φρένων σου, άρα είσαι μια χαρά.
Φιλικά!
-
Φιλε μου, σεβομαι τις αποψεις σου και πιστευω οτι δεν εχει νοημα να συνεχιζουμε να λεμε και οι 2 τα αυτονοητα. Απλα στο θεμα με το αυτοκινητο, σαφως και ειναι σημαντικοτερο να δινεις λεφτα στην ενεργητικη ασφαλεια του αυτοκινητου σου επενδυοντας σε αμορτισερ και φρενα, παρα να τα ξοδευεις σε ενα ποδηλατο για να βελτιωσεις απλα την αισθηση κατα ενα μικρο ποσοστο και το βαρος κατα λιγα γραμμαρια, εκτος και αν εισαι επαγγελματιας και ζεις απ' αυτο (ποσοι ειναι αυτοι στην ελλαδα;).
Εαν σου περισσευουν και για τα 2 παω πασο, αλλα δεν δεχομαι τα εξωφρενικα ποσα που ζηταν οι εταιριες ποδηλατου για να σου δωσουν λιγα γραμμαρια παρακατω και για να σταματας λιγα εκατοστα πιο πριν. Αυτο ειναι το βασικο επειχηρημα μου και επειδη εχω φιλους που σκανε αρκετα χιλιαρικα για fullie carbon οπως και για hi end στερεοφωνικα ψαχνοντας τις διαφορες με το σταγονομετρο, διαπιστωνω οτι απο ενα επιπεδο χρηματων κι επειτα απλα χρυσοπληρωνεις την απειροελαχιστη διαφορα, πχ διαφορα ντεραγιε XT με ΧΤR υπαρχει μονο στο βαρος και οχι στο αποτελεσμα. Ειπαμε marketing αλλα να μη μας πιανουν και κοροιδα. Οι εποχες εχουν αλλαξει δυστυχως... Οσο για τους δισκους που λες, οταν θα αρχισω extreme downhill σε λασπες, τοτε θα αλλαξω τα v brakes αλλα επειδη εχω δοκιμασει τη διαφορα, καλυτερα λεω να χασω 5 κιλα που μου περισσευουν και θα βελτιωσουν το φρεναρισμα, παρα να δωσω μια 200αρα τουλαχιστον που δε μου περισσευει και δε θα με οφελησει αφου ουτε σε λασπες και νερα πηγαινω, ουτε extreme μονοπατια κατεβαινω. Now you've got my point?
Φιλικα παντα! -
-
ωραιο!!
το δευτερο βιντεακι ολα τα λεφτα!! -
Tι χρησιμοποιειτε για αντικλεπτικο;
Αληθευει οτι τα πεταλα ειναι καλυτερα απο τις αλυσιδες; -
θέλω να πάρω ποδήλατο στη γυναίκα μου που δεν.. το έχει το άθλημα. για να είναι βολικό λέμε να πάρουμε σπαστό, για να μπαίνει στο ασανσερ. και για αρχή θα πηγαίνουμε απλές βόλτες στο.. ίσιωμα.
αυτό εδώ τι σας λέει ; 140 ευρώ τελική τιμή με έξοδα αποστολής..
http://cgi.ebay.co.uk/20-Suspension-Fol ... 4aa0d5dd6e -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Tι χρησιμοποιειτε για αντικλεπτικο;
Αληθευει οτι τα πεταλα ειναι καλυτερα απο τις αλυσιδες;όταν λες πέταλο, εννοείς αυτό που είναι μόνιμα βιδωμένο πίσω και κλειδώνει την πίσω ρόδα?
με μια καλή πένσα ανοίγει για πλάκα
-
http://www.stelpet.gr/index.php?target= ... pathfinder
-
το μόνο αρνητικό που μπορώ να του προσάψω είναι ότι δεν μπορείς να κλειδώσεις ρόδα σκελετό και κάποιο σταθερό σημέιο (κολώνα) μαζί, ρισκάροντας έτσι να σου βουτήξουν την ρόδα πχ.
Δεν ξέρω αν παίζει τέτοια φάση στην ελλάδα, εδώ γενικά δε βουτάνε κομμάτια ποδηλάτου.
Απ την άλλη αυτά τα λουκέτα δεν είναι πολύ δυνατά σε σύγκριση με ενισχυμένες αλυσίδες+κλειδαριές, αλλά δε μου φαίνεται ότι αξίζει κάτι τέτοιο στην ελλάδα, εφόσον το φυλας στο σπίτι
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
το μόνο αρνητικό που μπορώ να του προσάψω είναι ότι δεν μπορείς να κλειδώσεις ρόδα σκελετό και κάποιο σταθερό σημέιο (κολώνα) μαζί, ρισκάροντας έτσι να σου βουτήξουν την ρόδα πχ.
Δεν ξέρω αν παίζει τέτοια φάση στην ελλάδα, εδώ γενικά δε βουτάνε κομμάτια ποδηλάτου.Φίλη και πρώην συνάδερφος, φτάνει στο στούντιο -πριν από μένα- με το καινούριο της ποδήλατο και το δένει στα κάγκελα του πεζοδρομίου. Φτάνω κι εγώ, βλέπω το ποδήλατο και παρατηρώ ότι το έχει δέσει μόνο στον μπροστινό τροχό, ο οποίος έχει μάλιστα και quick release.
Βγάζω το υπόλοιπο ποδήλατο στα γρήγορα, το παίρνω μαζί μου πάνω και το κρύβω στην αποθήκη χωρίς να το προσέξει. Μετά από λίγο, αναφέρω εντελώς casually ότι υπάρχει μπροστά στην είσοδο μια σκέτη ρόδα ποδηλάτου δεμένη στα κάγκελα.
Σηκώνεται τρομαγμένη, τρέχει στο μπαλκόνι και βλέπει κάτω ότι λείπει το ποδήλατο της. Στο σημείο αυτό της αποκαλύπτω την αλήθεια και της εξηγώ ότι από εδώ και στο εξής θα πρέπει να το δένει και από το σκελετό.Είμαι κάθαρμα, το ξέρω...
-
το μόνο αρνητικό που μπορώ να του προσάψω είναι ότι δεν μπορείς να κλειδώσεις ρόδα σκελετό και κάποιο σταθερό σημέιο (κολώνα) μαζί, ρισκάροντας έτσι να σου βουτήξουν την ρόδα πχ.Eίμαι βέβαιος ότι όλο και κάποιος κλάμπανος θα το κάνει και στην ελλάδα, εδώ γενικά δε βουτάνε κομμάτια ποδηλάτου.
Απ την άλλη αυτά τα λουκέτα δεν είναι πολύ δυνατά σε σύγκριση με ενισχυμένες αλυσίδες+κλειδαριές, αλλά δε μου φαίνεται ότι αξίζει κάτι τέτοιο στην ελλάδα, εφόσον το φυλας στο σπίτι
fix'd
-
Eίμαι βέβαιος ότι όλο και κάποιος κλάμπανος θα το κάνει και στην ελλάδα, εδώ γενικά δε βουτάνε κομμάτια ποδηλάτου.
fix'd
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Δεν ξέρω αν παίζει τέτοια φάση στην ελλάδα, εδώ γενικά δε βουτάνε κομμάτια ποδηλάτου.Φίλη και πρώην συνάδερφος, φτάνει στο στούντιο -πριν από μένα- με το καινούριο της ποδήλατο και το δένει στα κάγκελα του πεζοδρομίου. Φτάνω κι εγώ, βλέπω το ποδήλατο και παρατηρώ ότι το έχει δέσει μόνο στον μπροστινό τροχό, ο οποίος έχει μάλιστα και quick release.
Βγάζω το υπόλοιπο ποδήλατο στα γρήγορα, το παίρνω μαζί μου πάνω και το κρύβω στην αποθήκη χωρίς να το προσέξει. Μετά από λίγο, αναφέρω εντελώς casually ότι υπάρχει μπροστά στην είσοδο μια σκέτη ρόδα ποδηλάτου δεμένη στα κάγκελα.
Σηκώνεται τρομαγμένη, τρέχει στο μπαλκόνι και βλέπει κάτω ότι λείπει το ποδήλατο της. Στο σημείο αυτό της αποκαλύπτω την αλήθεια και της εξηγώ ότι από εδώ και στο εξής θα πρέπει να το δένει και από το σκελετό.Είμαι κάθαρμα, το ξέρω...
καλη ωρα η φιλη μου ειχε κλειδωσει το ποδηλατο και την κλειδωνια την ειχε περασει μονο απο το ενα μερος του μπροστινου πιρουνιου. βγαζεις ροδα μετα αφηνεις αλυσιδα να πεσει , δενεις ροδα και εφυγες.
αυτα ειναι δεσιματα αλα σταθης ψαλτηςαλλη καλη αλυσιδα ειναι αυτη http://www.tsirikosbikes.gr/index.php/b ... -lock.html
-
Το ποδηλατακι μου , το αγορασα το Σαββατο. Δισκοφρενο και ρυθμιζομενη αναρτηση μπροστα
Uploaded with ImageShack.us
-
με γειες.
ελα την παρασκευη στο freeday που οργανωνουν οι ποδηλατες. πηγα την παρασκευη που μας περασε και επαθα πλακα. μιλαμε για πολυ ποδηλατο http://www.youtube.com/watch?v=P87-iKdFYrw -
Ο χρήστης kristosFM έγραψε:
με γειες.
ελα την παρασκευη στο freeday που οργανωνουν οι ποδηλατες. πηγα την παρασκευη που μας περασε και επαθα πλακα. μιλαμε για πολυ ποδηλατο http://www.youtube.com/watch?v=P87-iKdFYrwΘα πεσει πολυ βαρυ μιας και απουσιαζα απο το αθλημα 6 χρονια περιπου Το Σαββατο που το πηρα και πηγα σπιτι η αποσταση που εκανα ηταν 8 χλμ, χθες εκανα 5 χλμ αλλα ειμαι πιασμενος .
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Το ποδηλατακι μου , το αγορασα το Σαββατο. Δισκοφρενο και ρυθμιζομενη αναρτηση μπροστα
Καλοταξιδο ποσο πηγε το μαλι ? το δισκοφρενο τι λεει σαν αποδοση ?
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Καλοταξιδο ποσο πηγε το μαλι ? το δισκοφρενο τι λεει σαν αποδοση ?
Σε ευχαριστω . Ειχα διαβασει διαφορα για τα δισκοφρενα οτι πιανουν αποτομα και αλλα πολλα. Αλλα ισχυει το αντιθετο, ικανοποιημενος απο το φρεναρισμα του 290€ μου κοστισε το ποδηλατο. Δεν ξερω αν ειναι ακριβο η οχι (εμεινα ταπι και ψυχραιμος) αλλα τουλαχιστον πιστευω να το ευχαριστηθω. Τωρα θα κοψω τις μετακινησεις απο το σπιτι στο κεντρο του 'χωριου' (Π.Αστρος) που ειναι αποσταση 3 χλμ πηγαινε - ελα για διαφορα μικροψωνια οπως περιοδικα-ψωμι και συνδυαζω γυμναστικη που τα τελευταια 2,5 χρονια εχω παραπαχυνει και οικονομια* μιας και μειωνεται η μετακινηση με το ΙΧ.
*θα ελεγα πως ειναι αφορμη η ακριβη βενζινη, το ωραιο ειναι οτι κανω ποδηλατο σε παραλιακο δρομο και ειναι ευθεια χωρις πολλες κλισεις , χαζευω και στην παραλια
-
-
Βαλε ρανφλατ...
Θα ποσταρω και εγω φωτο με το δικο μου μπαϊκ....
Η ζωή...ποδήλατο!