-
Nα πω και γω τα δικά μου.. Δεν έχω συμμετάσχει ποτέ σε freeday της Αθήνας, δε μπορώ να ξέρω πως είναι να ποδηλατείς με άλλα 1000+ ποδήλατα. μου ακούγεται κάπως όλο αυτό. Στη δική μου πόλη (Ελευσίνα), μαζευόμαστε Παρασκευές βράδυ από 15 (με τα κρύα) έως 60-70 ποδήλατα (με καλό καιρό) και ποδηλατούμε για 1,5 ώρα περίπου. 22:30 με 00:00, κλείνουμε για ελάχιστα τους δρόμους που περνάμε, σε 2 κεντρικούς δρόμους καθυστερούμε τα αυτοκίνητα για 5 λεπτά maximum. Κατα 99% πεζοί και οδηγοί μας χαιρετάνε, ακούμε μπράβο, κτλ. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που δυσανασχέτησαν, συγκεκριμένα θυμάμαι μια κοπέλα και έναν ταξιτζή (κι αυτό σε δρόμο ερημικό, που θα μπορούσαν κάλλιστα να στρίψουν σε ένα στενό και να φύγουν, και εκεί αναγκαστήκαμε να μπούμε μπροστά τους για να μη χτυπήσουν κάποιον ποδηλάτη.
Έχω συμμετάσχει σε καμιά 20αριά βόλτες, μόνο 2 φορές ήρθε περιπολικό μαζί μας. Δε το θέλουμε γιατί 1ον μας καθυστερεί (!!!) και 2ον γιατί 'προκαλούμε' και δεν μας αρέσει. Δε το κάνουμε νταβατζηλίκι, αλλά το γουστάρουμε, γι'αυτό και είμαστε χαρούμενοι που μας χαιρετάνε.
Σαν ιδέα είναι πολύ ωραία, αλλά επειδή Παρασκευές που γίνετε στην Αθήνα είναι μέρα (!) διασκέδασης και βγαίνει ο κόσμος, πρέπει να είναι σπαστικό να περιμένουν τον κονβόι να περάσει. Τώρα τα περί προπόνησης, καμάκι για γκομενάκια, κτλ τα αφήνω ασχολίαστα.
-
σήμερα δεν θα πάω στο freeday , ο τελικός προορισμός είναι Πεντέλη και προβλέπω να τελειώνει αργά κ αύριο λόγω δουλειάς έχει ξύπνημα 05.00.
στις 21.30 όμως ξεκινάει μία άλλη ποδηλατοδρομία ( ) από το πάρκο του Φλοίσβου , οι λεγόμενοι No name , οι οποίοι θα καταλήξουν στην Ν.Σμύρνη , μέσω βέβαια μεγάλης διαδρομής , αυτοί μαζεύονται περίπου 25-30 ποδήλατα κάθε φορά , καμμία σχέση με τους freeday , πιο μαζεμένα κ πιο οικογενειακά ..Οπότε θα τους ακολουθήσω τουλάχιστον να μην χάσω την επαφή με το πετάλι σήμερα.
Σημείο συνάντησης 21.30 εντός του πάρκου του Φλοίσβου , έξω από το γιαουρτάδικο.
Όποιος θέλει ας έρθει !! -
Εβαλα το sports tracker να κραταω κανα στατιστικό στο κινητο
το εχει κανας αλλος - εμπειριες; ή πρόταση για κανα καλυτερο; -
strava cycling..
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
αυτα απο καποιον που κανει ποδηλατο στους δρομους εδω κ τουλαχιστον 20 χρονια. Γιατι εχω βαρεθει να ακουω για 'τον αυτοκινητακια-αντιπαλο'.kacey
Αν και την απαντηση στην εδωσε ο dpolal παραπανω,
στις βολτες του freeday δεν υπαρχουν ουτε αυτοκινητακηδες ουτε ποδηλατακηδες αντιπαλοι,
οι καθετοι δρομοι κλεινουν μονο και μονο για την ασφαλεια οσων ποδηλατουν και η κινηση στους κεντρικους
γινεται πολυ-πολυ σπανια και οπου υπαρχει δυνατοτητα μενει μια λωριδα ανοιχτη.
Σε ολα τα freeday υπαρχει υπευθυνος ουραγος στο τελος της πομπης και οταν υπαρχει πραγματικη αναγκη ανοιγει αυτος δρομο για να περασει το αυτοκινητο η το μηχανακι, οποτε τα σεναρια που περιγραφεις δεν ισχυουν, σαν αυτοκινητακιας και εσυ και εγω εχουμε ολους τους δρομους διαθεσιμους ολη την εβδομαδα ολο το χρονο, αλλα σε πειραξε οτι 1000-2500 συμπολιτες σου καβαλανε τα ποδηλατα τους 10,30- 3,00 καθε Παρασκευη και αυτο για να μην ενοχλησουν τους υπολοιπους αποκλειστικους δικαιουχους των δρομων σαν και εσενα.Τι γελας βρε αστειε? Απο που κ ως που ειναι φυσιολογικο να κλεινουν κεντρικες οδικες αρτηριες για να κανουν μερικοι καραγκιοζηδες ποδηλατο?
Το οτι κανεις ποδηλατο 20 χρονια δεν κολλαει καθολου με το σκεπτικο σου,
εκτως και αν εννοεις στατικο στο σπιτι.Υπεραγαπω το ποδηλατο, πηγα σε ενα freeday και εφριξα πραγματικα. Εκτος του οτι ειναι πολυ αργος ο ρυθμος οποτε για εμενα ειναι αχρηστο ως προπονηση, ειναι και μεγαλη αλητεια το κλεισιμο των δρομων, και η αλλητεια και η συμπεριφορα αγελης δινει και παιρνει. ...
To freeday δεν ειναι αγωνιστικη προπονηση οποτε το λαθος ειναι δικο σου, συμμετεχουν απο παιδια 7 μεχρι και ηλικιωμενοι 70+ ετων, αρα το κλεισιμο καθετων δρομων ειναι επιβεβλημενο, με μεσο ορο 1000 ατομα παντα θα υπαρχουν καποιοι που κουβαλανε την κουλτουρα τους μαζι οπου και αν βρισκονται αλλα αυτο δεν χαρακτηριζει το συνολο και ειδικα με τη λεξη αλητεια που εντελως αστοχα χρησιμοποιησες, οσο για την νοοτροπια αγελης κανεις μεγαλο λαθος.
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
σήμερα δεν θα πάω στο freeday , ο τελικός προορισμός είναι Πεντέλη και προβλέπω να τελειώνει αργά κ αύριο λόγω δουλειάς έχει ξύπνημα 05.00.
στις 21.30 όμως ξεκινάει μία άλλη ποδηλατοδρομία ( ) από το πάρκο του Φλοίσβου , οι λεγόμενοι No name , οι οποίοι θα καταλήξουν στην Ν.Σμύρνη , μέσω βέβαια μεγάλης διαδρομής , αυτοί μαζεύονται περίπου 25-30 ποδήλατα κάθε φορά , καμμία σχέση με τους freeday , πιο μαζεμένα κ πιο οικογενειακά ..Οπότε θα τους ακολουθήσω τουλάχιστον να μην χάσω την επαφή με το πετάλι σήμερα.
Σημείο συνάντησης 21.30 εντός του πάρκου του Φλοίσβου , έξω από το γιαουρτάδικο.
Όποιος θέλει ας έρθει !!Να μπαίνεις στο www.podilates.gr και θα βλέπεις όλες τις ποδηλατοβόλτες της εβδομάδας.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Δες αυτό που μου έγραψε ο dim8:
μου χαρισε ο γειτονας μια τετοια για να παω τα ποδηλατα στο χωριο το καλοκαιρι,αλλα ελειπαν 3 δεστρες.Ρωτησα φιλο με αξεσουαρ και με εστειλε σε ενα μαγαζι στην Πρωτοπαπαδακη στο Γαλατσι.Ειναι στο τερμα σχεδον της ανηφορας στο αριστερο σου χερι.Πηγα και μου εδωσε δεστρες με χαμηλη τιμη.
Πήγα εχθες και πηρα δυο κομματιο (τα τελευταια, θα φερει κι αλλα αργοτερα)
Δεν ειναι οπως τα 'μαμα' της σχαρας μου , π δεν εχουν σφιγκτήρα, αλλα ειναι αρκετα καλα, θα τα περασω, θα τα σφηνωσω να μην κουνιουνται και καναμε δουλεια!thanx BoyZ
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
- Aπαγoρεύεται στoυς χρήστες της oδoύ να διακόπτoυν στρατιωτικές φάλαγγες, στoίχoυς μαθητών, oι oπoίoι συνoδεύoνται από επιφoρτισμένo ειδικά για τo σκoπό αυτόν πρόσωπo και άλλες πoμπές.
Α ναι; εμείς είμαστε 'πομπή' αυτοκινήτων και απαγορεύεται να μας σταματάτε! 1-0!
το παραδέχομαι ότι είναι ενοχλητικό να κλείνεις το δρόμο κάνοντας ποδήλατο , όμως έχει γίνει θεσμός , είναι υγεία να κάνεις ποδήλατο κ όχι κόντρες στην Βούτα ή στην παραλιακή..
Α έχει γίνει θεσμός και είναι και υγιεινό; Δε μας το είπατε! Εντάξει τότε!
-
σταμάτα ρε γκρινιάρη
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Να μπαίνεις στο http://www.podilates.gr και θα βλέπεις όλες τις ποδηλατοβόλτες της εβδομάδας.
ευχαριστώ !!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
...μπλα μπλά, ατελειώτο μένος, μαχαίρια, πριόνια και κατσαβίδια, μπλά μπλά...Δυστυχώς αυτή είναι η άποψη της πλειοψηφίας του αυτοκινητιστικού κόσμου για τις ομαδικές βόλτες από το freeday, έως τις τοπικές...
Δυστυχέστερα πρέπει να ομολογήσω ότι έχουν δικιο! Έχω πάει δύο-τρεις φορές στην τοπική ομαδική βόλτα και άλλες τόσες σε freeday. Η καγκουριά ξεχειλίζει, κάποιοι μυρίζονται τον τσαντίλα και πάνε να την μπούν στον πρώτο που θα λοξοπατήσει το γκάζι, κάποίοι άλλοι τρέχουν να πείσουν τους οδηγούς ότι σε πορεία που έχει κάτι κενά ΝΑ δεν μπορούν να περάσουν και να κοπανάνε τα καπώ. Αντίστοιχα βέβαια υπάρχουν μισοκοιμησμένοι βαρύμαγκες οδηγοί που μόλις τους κλείσει η τοπική ομαδική βόλτα των 100 ατομων για χρόνο ενός φαναριού, ξυπνάνε, κατεβαίνουν κάτω με λοστό (!) έτοιμοι να πηδήξουν ότι κινείται, και κότες που ουρλιάζουν με στεντόρεια* φωνή πίσω από την ασφάλεια του παρμπρίζ τους.
ΑΛΛΑ πέρα από τη βλακεία που κατακλύζει τις ομαδικές βόλτες, υπάρχει ένα καλό τυράκι, που για μένα τελικά κερδίζει τον εβδομαδίαιο πανικό της εβδομάδας. Ότι σε αυτές τις βόλτες, έρχεται κόσμος 100% και μόνο για την πλάκα και το καμάκι με το χρέπι που βρήκε στην αποθήκη από το μπαμπά του ή τα παιδικά του χρόνια, και γλυκαίνεται βλέποντας ότι είναι τελικά εύκολο να μετακινείται με ποδήλατο. Και σιγά σιγά το ξεκινά για μετακινήσεις και μετά τα κέρδη για τον ίδιο, τους γείτονες και φυσικά τον εθνικό προϋπολογισμό είναι τεράστια. Τόσο απλά...
ΑΛΛΑ επειδή η μ@λ@κί@ έχει και τα όρια της, και επειδή δεν υπάρχουν αρχηγοί σε αυτές τις βόλτες, όσοι πάτε σε τέτοιες βόλτες να μαζεύετε τους βλαχοκάγκουρες ποδηλάτες...
*Είμαι σίγουρος πως είναι η πρώτη φορά που γράφω μη σας πω και λέω αυτή τη λέξη...
-
Τη γκαντεμια μου μεσα....
Ενω εχω φαει ολο το πακετο με τις ανηφορες, και βρισκομαι σε νιρβανα γιατι εχει ωραιους χωματοδρομους πλεον εμπρος μου , με πιανει λαστιχο μπροστινο...
τι κανουμε ρε παιδια σε αυτες τις περιπτωσεις;?.. εξοπλισμος μηδεν για τετοια φαση...
ουτε πατησα και τιποτα τρομερο (κροκαλα φαγαμε καργα αν παιζει ρολο..)
το κατεβασα καβαλα απο ενα ασφαλτοδρομο που ειχε (σχετικα) κοντα με φλατ ελαστικο και οτι γινει...
δεν ξερω τι ζημια εκανε, ακουγα να παταει τη βαλβιδα (αααχ...)
http://www.sports-tracker.com/#/workout ... q96s3m1sntκαι μια φωτ-ουλα
MyBike by KiloMeater., on Flickr -
Έχεις τις εξής επιλογές:
- κουβαλάς κιτ επιδιόρθωσης 'φούιτ'
- κουβαλάς εφεδρική σαμπρέλα, τρόμπα και μικρούς μοχλούς για την αφαίρεση του ελαστικού από τον τροχό και την αντικατάσταση της σαμπρέλας.
- φοράς ελαστικά με μεγάλη αντοχή σε αγκάθια/γυαλιά/πετραδάκια κλπ.
Προτείνω ανεπιφύλακτα το συνδυασμό της 2ης και της 3ης επιλογής.
Να αποφεύγεις να οδηγείς το ποδήλατο με τρύπια σαμπρέλα, μπορεί να κάνεις ζημιά στον τροχό...χώρια που σε περίπτωση ανάγκης δεν θα μπορείς να φρενάρεις/ελιχθείς αποτελεσματικά.
-
πρεπει να εχεις μαζι σου παντα ενα τσαντακι με τα ειδη πρωτης αναγκης αν μιλαμε για μεγαλες βολτες. Να περπατησεις 3 χιλιομετρα δεν ειναι το τελος του κοσμου, αλλα 10 πχ ειναι παρα πολυ.
Στο τσαντακι μεσα εγω εχω τα πρακατω.
1)Κλειδακια Αλεν
2)Γερμανικο κλειδι που αλλαζει μεγεθη (ΙΚΕΑ)
3)Αυτοκολητα επιδιορθωσης τρυπιας σαμπρελας
4)Μικρη τρομπα
5)Μια εξτρα σαμπρελα
6)Εργαλειο 'σπασιματος' αλυσιδας.
7)Ενα εξτρα συρμα για ταχυτητες η φρενο.Εναλλακτικα για τα 1,2,6 μπορεις να εχεις πολυεργαλειο αλλα δε μου αρεσουν.
Ενας φιλος μου αγορασε σαμπρελες conti που η βαλβιδα αφαιρειται και εριξε μεσα αυτο το υγρο που ριχνουν στα tubular και μετα τα φουσκωσε και απο τετε δεν εχει ξαναπαθει λαστιχο ποτε μου ειπε. Αλλα εχει Mountain.
Εγω αγορασα τα πιο ανθεκτικα και καλα σε τρυπηματα για κουρσα 25c παντως και διαφορα δεν ειδα για να ειμαι ειλικρινης και ειναι 4 φορες ακριβοτερα. Νομιζω αν πατησεις μλκια θα σκασουν, οποτε συνιστω παντα μαζι τσαντακι με αλλαξιες, απο οταν την πατησα 1η φορα τα εχω παντα μαζι μου.
-
Και τι θα βγάλω την σαμπρελα μέσα στο δάσος; Είναι εύκολο; Γιατί από τις μηχανές που θυμάμαι ήταν μανίκι να ξεζαντωσεις ήθελε λεβιεδες κτλ....
Mountain λάστιχο έχω και εγώ, δεν περίμενα ότι θα παραδώσει τόσο εύκολα...με μηχανή έχω πάει σε πολύ πιο άγρια κροκαλα και εκτός από σχισιματα στα τακούνια δεν είχα τέτοια θέματα. -
Δεν είναι δύσκολο. Την πρώτη φορά θα παιδευτείς λίγο παραπάνω αλλά σύντομα θα καταλήξει να είναι υπόθεση το πολύ πέντε λεπτών.
Youtube VideoΕγω αγορασα τα πιο ανθεκτικα και καλα σε τρυπηματα για κουρσα 25c παντως και διαφορα δεν ειδα για να ειμαι ειλικρινης και ειναι 4 φορες ακριβοτερα. Νομιζω αν πατησεις μλκια θα σκασουν, οποτε συνιστω παντα μαζι τσαντακι με αλλαξιες, απο οταν την πατησα 1η φορα τα εχω παντα μαζι μου.
Ποια λάστιχα πήρες; Εγώ πάντως από τότε που αγόρασα ενισχυμένα ελαστικά (Continental GatorSkin), έχω μόνο ένα σκάσιμο στο ενεργητικό μου σε διάστημα σχεδόν δέκα μηνών...εκεί που έτρωγα τουλάχιστον 1 το μήνα από ένα σημείο και μετά. Παρόμοια καλά λόγια έχω ακούσει και για τα Specialized Armadillo Elite. Είναι βέβαια και θέμα τύχης, κάποτε με τα απλά λάστιχα σε 5 μήνες δεν είχα ούτε ένα σκάσιμο και μετά είχα κάθε βδομάδα...
Οπωσδήποτε τα ενισχυμένα δεν αναιρούν την ανάγκη να κουβαλάς εφεδρική σαμπρέλα κλπ....αλλά μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα να τη χρειαστείς. Ομολογώ ότι πλέον σε ακτίνα 5 χλμ. από το σπίτι μου, πολλές φορές δεν κουβαλάω τρόμπα/σαμπρέλα κλπ. Κακώς, αλλά με μόνο ένα σκάσιμο το χρόνο μπορεί να πει κανείς ότι αξίζει το ρίσκο
-
To ιδιο κανω
Oταν παω βολτα εντος πολης (ακτινα 5χλμ περιπου) δεν παιρνω μαζι μου πραγματα, αλλα οταν παω δουλεια πχ που ο χρονος παιζει ρολο τα εχω μαζι μου στην τσαντα.Τα gatorskin εχω και εγω, ειχα ηδη 3 σκασιματα με αυτα τα 2 απο πετρα, το 1 κοντα στη βαλβιδα που ΟΚ μπορει να ηταν η σαμπρελα αλλα και παλι με 2 απο πετρα δεν ειναι οτι τα θεωρω και τρελη αγορα... Την ιδια περιπου συχνοτητα σκασιματος ανα χλμ ειχα σε κατι 10 ευρω το ενα victoria νομιζω τα λεγανε που ειχα παρει απο wiggle. Δεν νομιζω οτι τα gatorskin αξιζαν την 3πλη+ τιμη...
Αν ειχες παντως καθε βδομαδα η κατι ειχε μπει μεσα στη ζαντα και στα εσκαγε, η το λαστιχο ειχε φαγωθει τοσο που δε προστατευε... χεχε.
@kilometer ειναι πανευκολο να αλλαξεις σαμπρελα αν και στο 80% των περιπτωσεων μπορεις να τη μπαλωσεις χωρις καν να αφαιρεσεις τη ροδα. Δες μερικα βιντεο στο youtube, και θα αρχισεις να παιρνεις το 'κολαει' οσο πιο συχνα γινεται. Ενα μπαλοματακι ειδικα στη μπροστινη θα σου ειναι ενα 5λεπτο μαζι με το φουσκωμα μολις παρεις το κολαει.
-
οκ παιδια, ειδα youtube βιντεακια, φαινεται ευκολο, ειδικα στον εμπρος τροχο με το quick release που εχω
Θα παρω ενα Kit και την επομενη φορα (μακρυα απο μας...) θα το παλεψω στα ισιαχρονια κουβαλαγα κατι αντιστοιχο (με CO2 καψουλες, και λοσταρια -λεβιεδες) σε μηχανη και δε χρειαστηκε ποτε, και την επαθα πρωτη φορα που εκανα βουνο με το ποδηλατο...
-
Δυο μικρές συμβουλές:
- πρόσεξε αν το λαστιχό σου πρέπει να έχει συγκεκριμένη φορά κατά την τοποθέτηση, ώστε να το βάζεις απ' την κατάλληλη πλευρά
- Με τον μπροστινό τροχό συνήθως δεν πολυλερώνεσαι, αλλά ο πίσω είναι ένα θέμα, συχνά θα ακουμπήσεις κατά λάθος ή θα χρειαστεί τελικά να πιάσεις την αλυσίδα. Ένα ζευγάρι γάντια μιας χρήσεως είναι πολύ χρήσιμο.
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
...μπλα μπλά, ατελειώτο μένος, μαχαίρια, πριόνια και κατσαβίδια, μπλά μπλά...
Δυστυχώς αυτή είναι η άποψη της πλειοψηφίας του αυτοκινητιστικού κόσμου για τις ομαδικές βόλτες από το freeday, έως τις τοπικές...
Δυστυχέστερα πρέπει να ομολογήσω ότι έχουν δικιο! Έχω πάει δύο-τρεις φορές στην τοπική ομαδική βόλτα και άλλες τόσες σε freeday. Η καγκουριά ξεχειλίζει, κάποιοι μυρίζονται τον τσαντίλα και πάνε να την μπούν στον πρώτο που θα λοξοπατήσει το γκάζι, κάποίοι άλλοι τρέχουν να πείσουν τους οδηγούς ότι σε πορεία που έχει κάτι κενά ΝΑ δεν μπορούν να περάσουν και να κοπανάνε τα καπώ. Αντίστοιχα βέβαια υπάρχουν μισοκοιμησμένοι βαρύμαγκες οδηγοί που μόλις τους κλείσει η τοπική ομαδική βόλτα των 100 ατομων για χρόνο ενός φαναριού, ξυπνάνε, κατεβαίνουν κάτω με λοστό (!) έτοιμοι να πηδήξουν ότι κινείται, και κότες που ουρλιάζουν με στεντόρεια* φωνή πίσω από την ασφάλεια του παρμπρίζ τους.
ΑΛΛΑ πέρα από τη βλακεία που κατακλύζει τις ομαδικές βόλτες, υπάρχει ένα καλό τυράκι, που για μένα τελικά κερδίζει τον εβδομαδίαιο πανικό της εβδομάδας. Ότι σε αυτές τις βόλτες, έρχεται κόσμος 100% και μόνο για την πλάκα και το καμάκι με το χρέπι που βρήκε στην αποθήκη από το μπαμπά του ή τα παιδικά του χρόνια, και γλυκαίνεται βλέποντας ότι είναι τελικά εύκολο να μετακινείται με ποδήλατο. Και σιγά σιγά το ξεκινά για μετακινήσεις και μετά τα κέρδη για τον ίδιο, τους γείτονες και φυσικά τον εθνικό προϋπολογισμό είναι τεράστια. Τόσο απλά...
ΑΛΛΑ επειδή η μ@λ@κί@ έχει και τα όρια της, και επειδή δεν υπάρχουν αρχηγοί σε αυτές τις βόλτες, όσοι πάτε σε τέτοιες βόλτες να μαζεύετε τους βλαχοκάγκουρες ποδηλάτες...
*Είμαι σίγουρος πως είναι η πρώτη φορά που γράφω μη σας πω και λέω αυτή τη λέξη...
ΑΛΛΑ να σεβόμαστε και τον ΚΟΚ, τουλάχιστον αυτοί που φαίνονται στο βίντεο δεν εκβίασαν να περάσουν ,έλεγξαν και ότι τουλάχιστον έκαναν ήταν στο φως της ημέρας.
Στο ίδιο σημείο νύκτα έχω πετύχει τσούρμο από δαύτους να σουλατσάρουν επίτηδες μεσαία και δεξιά λωρίδα και να καθυστερούν επίτηδες την κίνηση των αυτοκινήτων
Η ζωή...ποδήλατο!