-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ναι, δεν τάπαμε στη σελίδα 368.έχεις δίκιο
-
Ωραιότατος ο Dodger. Σου στοίχισε ψίχουλα, το έφτιαξες μόνος σου και το καταφχαριστήθηκες. Πολύ καλή φάση!
Απεναντίας, θεωρώ κοροϊδία το να δίνουν κάποιοι 300 ευρώ για κούρσα 30ετίας που δεν είναι κλασική και να νομίζουν ότι θα ικανοποιεί τις μετακινήσεις τους. Με 100 ευρώ παραπάνω θα μπορούσαν να αγοράσουν ένα μοντέρνο κουρσάκι 2-3 ετών που θα ήταν έτη φωτός μπροστά. Το σχόλιο αυτό δεν αφορά προφανώς εσένα, που έκανες κάτι πάρα πολύ αξιόλογο. Απλώς το αναφέρω για να μην την πατήσει κάποιος που δε γνωρίζει πολλά και πιαστεί κορόιδο.Giannik, δύο επιλογές υπάρχουν για το χειμερινό ντύσιμο.
Η μία λέει ότι φοράς το κανονικό σου κολάν από μέσα κι απέξω ό,τι παντελόνι φόρμας θες. Προσοχή μόνο στο δεξί μπατζάκι.Η άλλη λέει ότι πας για χειμερινό κολάν. Αυξάνει το κόστος και μάλλον είναι κάτι που δε χρειάζεσαι ακόμα. Όταν αυξηθούν οι βόλτες και τα χλμ και το παντελόνι στη σπάει, θα το καταλάβεις.
Να, τώρα έχω βάλει στο μάτι αυτό. Το παίζει ζόρικο και ζεστό. Αντίστοιχη χειμερινή στολή που έχω (μαϊμού κινεζιά με κόστος κάπου στα 30κάτι) είναι άψογη για αυτό που είναι. Στη βόλτα των 112 χλμ με 14 βαθμούς Κελσίου, ήταν εξαιρετική. Όμως, για χαμηλότερες θερμοκρασίες, θες κάτι πιο ζεστό. Οπότε λέω να τη χτυπήσω. Έχει κανείς άλλη εναλλακτική;
-
Ο χρήστης danonito έγραψε:
Exω το alfine8 disc Οποτε αν καποιος εχει αποριες περι αυτου μπορει να ρωτησειΑλλα ειναι τελειως διαφορετικα πραγματα 21 Quadra.
Για πες, με ενδιαφέρει.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Exω το alfine8 disc Οποτε αν καποιος εχει αποριες περι αυτου μπορει να ρωτησει
Αλλα ειναι τελειως διαφορετικα πραγματα 21 Quadra.
Για πες, με ενδιαφέρει.
Koιτα για μακροζωια δε μπορω να σχολιασω, γιατι του εχω κανει περιπου 2.000χλμ μονο απο οταν το πηρα πριν κανα 3μηνο...
Εξωτερικα δειχνει ομορφο και απλο. Οταν πιασεις το ποδηλατο, καταλαβαινεις οτι ειναι ΒΑΡΥ το ατιμο. Αλλαξα λαστιχα και η πισω ροδα ειναι ψιλο-ασηκωτη. Αν θυμαμαι καλα ειναι 1.8κιλα, (ενα απλο hub ειναι περιπου 0.4)
Φυσικα αν βαλεις το βαρος δισκων, ντεραγιε κτλ, πλησιαζει, αλλα παντα θα ειναι βαρυ.Οι αλλαγες ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ομαλες, μπορεις να αλλαζεις παντου και παντα. ΟΚ προσπαθω να μην αλλαζω με φουλ φορτιο αλλα και παλι ειναι ψιλο ΟΚ αμα σου ξεφυγει κανεις λιγο αφημα στη μεγιστη δυναμη και η αλλαγη ειναι απλη.
ΜΗΔΕΝ συντηρηση (μεχρι τωρα εστω) κανενα καθαρισμα τπτ οπως οι δισκοι που πηζουν στη μακα αν κανεις πολλα χιλιομετρα οπως εγω.Αλλο κακο ειναι οτι η αφαιρεση τις πισω ροδας ειναι αρκετα πιο δυσκολη απο ενα κλασικο με γραναζια πισω... Ειναι μεγαλυτερη διαδικασια και πιθανον να αποριθμισεις τις ταχυτητες αν δεν ξερεις τι κανεις.
Γενικα το προτεινω προσωπικα μεχρι τωρα δεν εχω μετανοιωση την επιλογη. Σκοπευω να του πιω το αιμα και μετα να το αλλαξω ολοκληρο οταν τα φτυσει, γιατι η συντηρηση του μου φαινεται δυσκολη και ακριβη...
-
H συντήρησή του, ειδικά αυτού, είναι πανεύκολη. Κάθε μερικές χιλιάδες χλμ. (πολλές), βγάζεις το σύστημα από το τύμπανό του και το εμβαπτίζεις σε ειδικό λάδι για 90''. Aυτό ήταν.
-
Σήμερα παραλήφθηκε το φως που είχε προτείνει ο Asteris. Είναι πάρα πολύ δυνατό, τουλάχιστον στις δοκιμές δωματίου και με ρυθμιζόμενο ζουμ. Χωράει μία μπαταρία, οπότε έχεις την άλλη στο τσαντάκι για καβάτζα. Δεν το έβαλα πάνω στο ποδήλατο, δε δοκίμασα πόσο κρατάει η μία μπαταρία (από δαύτες), δεν ξέρω πόσο ίσιο το κρατάει η βάση του. Σημειωτέον: η βάση κοστίζει κάτω από ευρώ για να έρθει από την Κίνα. Άραγε, αν κλείσω σε έναν φάκελο αέρα κοπανιστό και θελήσω να τον στείλω στην Κίνα, πόσα θα πληρώσω;
Asteris, μου φαίνεται ότι πάλι έδωσες σωστές οδηγίες αγορών.
-
για το άλλο το φως (το τουμπανέιρο...) βρήκες καμμιά πατέντα να το κρατάει απόλυτα σταθερό στις λακούβες?
-
Καβαλάω κούρσα, οπότε δεν πέφτω στις λακκούβες.
Από εκεί και πέρα, η συσκευασία είχε δύο λαστιχάκια. Αν το τιμόνι σου είναι αρκούντως παχύ και επιλέξεις το μικρότερης διαμέτρου λαστιχάκι, κουνιέται πολύ δύσκολα. Αν βγεις μεγάλη βόλτα, άντε να σου κουνηθεί μία φορά κάθε τέταρτο. Ε, θα μάθεις να αφήνεις το χέρι από το τιμόνι και να το επαναφέρεις στη θέση του. Μιλάμε για υπόθεση 3 δευτερολέπτων. Έτσι και αλλιώς, μόνιμη πατέντα δεν έχει νόημα να κάνω. Έχω 2 ποδήλατα, οπότε συνέχεια το βάζω-βγάζω. Άσε που με 300+ γραμμάρια βάρος, δεν είναι να το έχεις πάνω κατά τη διάρκεια της ημέρας. -
δεν είχα προσέξει ότι είναι διαφορετικής διαμέτρου τα λαστιχάκια..
όντως δεν είναι κάτι δύσκολο το να το επαναφέρεις απλά αναζητούμε την τελειότητα..ΒΤW
Αισίως έκλεισα τα πρώτα 500 χλμ με το cube.
Οι μέχρι τώρα εντυπώσεις μου είναι θετικότατες :Πανάλαφρο ,πολύ γρήγορο σαν ποδήλατο , καμμία σχέση με το 26άρι mtb είχες δίκιο τελικά για τα fitness ποδήλατα , φεύγει αμέσως ..
Τα υδραυλικά φρένα σκίζουν..
Είναι πολύ μουράτο , όπου κ να περάσω τα βλέμματα πέφτουν πάνω του.. Είναι που είναι μαύρο Σπαρτιάτικο , έχει και τον προβολέα πάνω ..Θέλω να ρωτήσω τον Μαλατέστα , από όπου το πήρα , όταν έχω τον εμπρός δίσκο στην 1η κασέττα , μου κάνει ένα ελαφρύ τρίξιμο η αλυσίδα , πολύ ελαφρύ αλλά το ακούω κ με ενοχλεί , όταν το βάλω στην 2η ή 3η δεν ακούγεται κιχ..
προφανώς καμμιά ρύθμιση θέλει? -
giannik σου αλλάζει θέση το φως; Εγώ που πέφτω σε λακούβες και βγαίνω βράδυ πολύ συχνά, δε κουνιέται καθόλου. Παρά ελάχιστα. Όσον αφορά το τριξιματάκι, ίσως χρειάζεται λίγο ρύθμισμα το μπροστά ντεραγιέ. Στο 1ο δίσκο σε όλες τις ταχύτητες στο κάνει;
-
Κοιτα να δεις , δεν πεφτει συνεχεια το φως απλα σε καμμια καλη ανωμαλια ..θα δοκιμασω το αλλο λαστιχακι που ειχε μεσα.
Τον ηχο τον κανει σε ολες τις ταχυτητες. Μηδαμινος αλλα ενοχλητικος.. -
Μπράβο, πολύ χαίρομαι που σου αρέσει το fitness. Είναι ό,τι πιο γρήγορο μπορείς να καβαλήσεις αν (για οποιονδήποτε λόγο) δε σου αρέσουν οι κούρσες. Τα 500 χλμ δεν είναι και λίγα για το διάστημα που το έχεις.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Σήμερα παραλήφθηκε το φως που είχε προτείνει ο Asteris. Είναι πάρα πολύ δυνατό, τουλάχιστον στις δοκιμές δωματίου και με ρυθμιζόμενο ζουμ. Χωράει μία μπαταρία, οπότε έχεις την άλλη στο τσαντάκι για καβάτζα. Δεν το έβαλα πάνω στο ποδήλατο, δε δοκίμασα πόσο κρατάει η μία μπαταρία (από δαύτες), δεν ξέρω πόσο ίσιο το κρατάει η βάση του. Σημειωτέον: η βάση κοστίζει κάτω από ευρώ για να έρθει από την Κίνα. Άραγε, αν κλείσω σε έναν φάκελο αέρα κοπανιστό και θελήσω να τον στείλω στην Κίνα, πόσα θα πληρώσω;Asteris, μου φαίνεται ότι πάλι έδωσες σωστές οδηγίες αγορών.
κανε μας ενα καλυτερο review μας εχεις κακομαθει
ΕΙναι φως για να βλεπεις η να σε βλεπουν? ΜΕχρι τι ταχυτητες θα ελεγες οτι αρκει? Αρκει σε ημιφωτισμενο μονοπατι να φωτισει ωστε να αισθανεσαι ασφαλης με 20χλμ/ω?
ΥΓ. Αποτι καταλαβα θα πρεπει να παρω 3 κομματια που εβαλες λινκ χωριστα...
-
Δεν έχω βγει βράδυ, αλλά οι προδιαγραφές του (και το τεστ στο σκοτεινό δωμάτιο) δείχνουν αντίστοιχο φως με το μονόλεντο Cree. Οπότε, σίγουρα μιλάμε για κάτι πολύ δυνατό (όσοι έχουν το τρίλεντο Cree, υπολογίστε ότι αντιστοιχεί στην πρώτη σκάλα. Ε, δεν είναι και λίγο), πολύ φθηνό για αυτό που είναι και πολύ πρακτικότερο από τα υπόλοιπα. Αφού είναι φακός που μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις παντού και όχι γκουμούτσα όπως τα υπόλοιπα, με καλώδιο για την μπαταρία. Άλλο καλό είναι το ελάφρωμα. Όλο το σετάκι, με τις 2 μπαταρίες, ζυγίζει 200 γραμμάρια, εκεί που τα υπόλοιπα καβατζάρουν την 300άρα. Για όποιον έχει σημασία αυτό βέβαια...
Ο χρήστης danonito έγραψε:
ΕΙναι φως για να βλεπεις η να σε βλεπουν? ΜΕχρι τι ταχυτητες θα ελεγες οτι αρκει? Αρκει σε ημιφωτισμενο μονοπατι να φωτισει ωστε να αισθανεσαι ασφαλης με 20χλμ/ω?
ΥΓ. Αποτι καταλαβα θα πρεπει να παρω 3 κομματια που εβαλες λινκ χωριστα...
Πώς φαίνεται ότι δεν έχει πέσει ποτέ στα χέρια σου κάποιο από τα παραπάνω... Όχι μόνο σε βλέπουν, αλλά σε βρίζουν κιόλας επειδή τους στραβώνεις.
Εννοείται ότι πρέπει να το έχεις ρυθμισμένο χαμηλά, αλλιώς μπορείς να τυφλώσεις πολύ κόσμο. -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Θέλω να ρωτήσω τον Μαλατέστα , από όπου το πήρα , όταν έχω τον εμπρός δίσκο στην 1η κασέττα , μου κάνει ένα ελαφρύ τρίξιμο η αλυσίδα , πολύ ελαφρύ αλλά το ακούω κ με ενοχλεί , όταν το βάλω στην 2η ή 3η δεν ακούγεται κιχ..
προφανώς καμμιά ρύθμιση θέλει?Nα ξερεις οτι μετα απο αυτα τα χλμ που εχεις κανει χρειαζεσαι το πρωτο service, το οποιο ειναι βεβαια δωρεαν, τα συρματοσχοινα τωρα πια εχουν τεντωσει και ειναι φυσικο να χρειαζονται καποια ρυθμιση.
Οταν λες οτι τριζει η αλυσιδα οταν την εχεις μπροστα στον πρωτο δισκο, πισω στην κασετα ποιο γραναζι εχεις?
-
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Θέλω να ρωτήσω τον Μαλατέστα , από όπου το πήρα , όταν έχω τον εμπρός δίσκο στην 1η κασέττα , μου κάνει ένα ελαφρύ τρίξιμο η αλυσίδα , πολύ ελαφρύ αλλά το ακούω κ με ενοχλεί , όταν το βάλω στην 2η ή 3η δεν ακούγεται κιχ..
προφανώς καμμιά ρύθμιση θέλει?Nα ξερεις οτι μετα απο αυτα τα χλμ που εχεις κανει χρειαζεσαι το πρωτο service, το οποιο ειναι βεβαια δωρεαν, τα συρματοσχοινα τωρα πια εχουν τεντωσει και ειναι φυσικο να χρειαζονται καποια ρυθμιση.
Οταν λες οτι τριζει η αλυσιδα οταν την εχεις μπροστα στον πρωτο δισκο, πισω στην κασετα ποιο γραναζι εχεις?
giannik σου αλλάζει θέση το φως; Εγώ που πέφτω σε λακούβες και βγαίνω βράδυ πολύ συχνά, δε κουνιέται καθόλου. Παρά ελάχιστα. Όσον αφορά το τριξιματάκι, ίσως χρειάζεται λίγο ρύθμισμα το μπροστά ντεραγιέ. Στο 1ο δίσκο σε όλες τις ταχύτητες στο κάνει;
Κοιτα να δεις , δεν πεφτει συνεχεια το φως απλα σε καμμια καλη ανωμαλια ..θα δοκιμασω το αλλο λαστιχακι που ειχε μεσα.
Τον ηχο τον κανει σε ολες τις ταχυτητες. Μηδαμινος αλλα ενοχλητικος.. -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
δεν ξέρω πόσο ίσιο το κρατάει η βάση του.^ εχεις νεα;
-
Ναι, εχτές δοκιμάστηκε για πρώτη φορά σε συνθήκες μάχης (λ. Βουλιαγμένης). Οι κριτικές δεν είναι πολύ ενθαρρυντικές. Το φως είναι αντίστοιχο του μονόλεντου, αν και μάλλον έχω καλομάθει από το τριπλό και μου φαίνεται λίγο. Η κάθε μπαταρία (είχα παραγγείλει δύο) βγάζει τέταρτο καλού φωτισμού και στο 20λεπτο δε φωτίζει τίποτα. Λογικό, αφού είναι πολύ λίγη. Σκεφτείτε ότι το μονόλεντο έχει πακετάκι με τέσσερις. Οπότε, πρέπει να έχεις μαζί σου μπαταρίες και να αλλάζεις κάθε τέταρτο. Κλέβεται πάρα πολύ εύκολα, όποιος περάσει, το τραβάει από τη βάση του και το πήρε. Ενώ το άλλο θέλει ψάξιμο με το λαστιχάκι για να το βγάλεις.
Στα θετικά το πολύ χαμηλό κόστος, αν και το μονόλεντο πρέπει να έχει πέσει επίσης κάτω από το 20άρικο. Άλλο θετικό το ότι έχει εύπεπτο σχήμα. Θέλω να πω ότι μοιάζει με φακός και άνετα κάνεις κάποια δουλειά με δαύτο. Ενώ το μονόλεντο είναι ένα προβόλι με ένα μέτρο καλώδιο και μια μπαταριάρα στην άλλη άκρη. Ε, δεν το κουβαλάς αυτό για να κάνεις δουλειές.
Άλλο θετικό είναι πως με ένα δεματικό μπορείς να το προσαρμόσεις στο κράνος. Να έχεις ένα σταθερό φως στο τιμόνι και αυτό στο κράνος για να φωτίζει όπου κοιτάς. Καλή φάση...Εν ολίγοις (και πάντα με δεδομένο το αστείο κόστος), σε καμία περίπτωση δεν κλαις τα λεφτά σου, αλλά δεν επαρκεί για μοναδικό φως. Τουλάχιστον για μας τους καλομαθημένους. Με ένα 60άρι χτυπάς ένα τρίλεντο και το φακουδάκι και βγαίνεις στο βουνό για τρελίτσες. Θα κάνουν τη νύχτα μέρα και θα είσαι πρώτος.
ΥΓ. Τα παραπάνω αφορούν κουρσί που πάει πολύ σβέλτα. Αν κάποιος το θέλει απλώς και μόνο για βόλτες με 20 χλμ/ώρα (όπως ο φίλος παραπάνω), τότε υπερεπαρκεί. Με μόνη επιφύλαξη την αλλαγή μπαταριών κάθε τέταρτο.
-
Ηλεκτρικό ποδήλατο με 5 ευρώ από 2 φοιτητές στη Λαμία
-
Εμένα μου χάρισε ένα οικόπεδο μια θεία μου. Ρεπορτάζ με τίτλο: οικόπεδο στις Κουκουβάουνες με 0 ευρώ!
Η ζωή...ποδήλατο!