-
Και οι μπάρες οροφής χωράνε συνήθως υποδοχές για τρία ποδήλατα, αλλά έχουν και αυτές μειονεκτήματα. Η επιβάρυνση στην ταχύτητα και την κατανάλωση είναι σημαντική. Δεν μπορείς να φορτώσεις τα ποδήλατα μέσα στο γκαράζ σου και πρέπει να έχεις πάντα το νου σου στο αυξημένο ύψος (πχ. σε ένα Ferryboat). Είναι πιο εύκολο να ξεχαστείς και να χτυπήσεις ένα δένδρο ή μία χαμηλή κατασκευή παρά όταν τα έχεις από πίσω. Άσε που δεν είναι και τόσο εύκολο να σηκώνεις το ποδήλατο τόσο ψηλά για να το φορτώνεις. Σε κάποια διόδια e-pass στην Εθνική οδό δεν μπορείς να περάσεις (Θερμοπύλες), ενώ αλλού μπορεί να σε χρεώσουν σαν φορτηγό χωρίς να το καταλάβεις.
-
.
-
Τετοια σχαρα (για πισω) εχω.. Για καλοκαιρι ομως με τιγκα φορτωμενο το αμαξι νομιζω η οροφης βολευει καλυτερα. Με αρνητικο την μεγαλυτερη καταναλωση λογω αντιστασης του αερα , αλλα το θετικοτερο οτι σε περιπτωση π.χ λαστιχου η αναγκης να ανοιξει το πορτ παγκαζ δεν χρειαζεται να ξεκαβαλησεις ολο το συρφετο..
Εχει κανεις οροφης;
Ποσο παει ολο το σετ; -
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Σε κάποια διόδια e-pass στην Εθνική οδό δεν μπορείς να περάσεις (Θερμοπύλες), ενώ αλλού μπορεί να σε χρεώσουν σαν φορτηγό χωρίς να το καταλάβεις.Για πες τι ξερεις σχετικα με τα διοδια... σου εχει συμβει κατι αναλογο? γιατι να πω την αληθεια μονο Αττικη οδο εχω μπει με τα ποδηλατα!!!
Ολα τα αλλα που αναφερεις δεν με πιανουν...
Ειμαι ψηλος, το αμαξι νορμαλ και το ανεβαζω ευκολα...
Το αμαξι ειναι πετρελαιο και δεν εχει διαφορα στην καταναλωση... + οτι και με την πισω δεν πηγενα πανω απο 110-120
Τα δεντρα τα προσεχω μιας και εχω και βανακι με 2.45 υψος και υπαρχει η συνηθεια...
Γκαραζ δεν εχω... αρα οπως και να εχει τα κατεβαζω!!! -
Ναι έχει συμβεί στον ξάδελφό μου που τα βάζει σε σχάρα οροφής στην Αθηνών Θεσσαλονίκης. Στις Θερμοπύλες σίγουρα δεν περνάς, αλλά και σε κάποια άλλα υπάρχει φόβος να σε αναγνωρίσει σαν φορτηγό.
Όσο για της οροφής δεν θυμάμαι κόστος πια γιατί πάνε χρόνια, αλλά μακριά από την Autoplus που γδέρνει. Είχα βρει καλύτερες τιμές σε ένα μαγαζί στην Κατεχάκη και είχα πάρει χωριστά τις μπάρες και τις υποδοχές των ποδηλάτων
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Τετοια σχαρα (για πισω) εχω.. Για καλοκαιρι ομως με τιγκα φορτωμενο το αμαξι νομιζω η οροφης βολευει καλυτερα. Με αρνητικο την μεγαλυτερη καταναλωση λογω αντιστασης του αερα , αλλα το θετικοτερο οτι σε περιπτωση π.χ λαστιχου η αναγκης να ανοιξει το πορτ παγκαζ δεν χρειαζεται να ξεκαβαλησεις ολο το συρφετο..
Εχει κανεις οροφης;
Ποσο παει ολο το σετ;Εγω σε Clio III 5πορτο εβαλα αλουμινενιες μπαρες της Hermes με 90€ και μετα για καθε ποδηλατο εδωσα 30€ πριν απο 2 χρονια!
-
Αρα κανα 200αρι για μενα το κοβω..
-
Για τις μπάρες οροφής το ακριβότερο εξάρτημα είναι οι βάσεις του αυτοκινήτου επειδή δεν είναι universal αλλά πάνε ανάλογα με την μάρκα/μοντέλο. (οι οριζόντιες απλές μπάρες που δένουν επάνω είναι παμθηνες)
Το καλό είναι πως αν τις αγοράσεις 1 φορά μετά κοτσάρεις μετά επάνω στο αμάξι ότι θέλεις, μπάρες απλές, σχάρα κλασσική ανοικτή, μπάρες ποδηλάτων, μπαγκαζιέρα, κλπ...
Το κακό είναι πως «δένουν» με το συγκεκριμένο όχημα και δεν έχεις εναλλακτικές.Εγώ έχω εδώ και 4 χρόνια πίσω σχάρα κρεμαστή για 3 ποδήλατα με ανώτατο όριο βάρους τα 45 κιλά αν θυμάμαι καλά και αρκετά ποιοτική της MOTEZ, http://www.bicyclerack-mottez.com/ μοντέλλο standard bike carrier.
Tο καλό είναι πως την έχω «φορέσει» σε 4 διαφορετικά μοντέλλα αυτοκινήτων χωρίς πρόβλημα.
Το «κακό» είναι πως τα μεταλλικά πιαστράκια που έχει δεν εμπνέουν τρελή εμπιστοσύνη χωρίς όμως να μου έχουν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα μέχρι τώρα.
Απλά, για ψυχολογικούς λόγους έχω κάνει 1-2 μικρές πατέντες με έξτρα ιμάντες για να ασφαλίζει καλύτερα.
Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος μέχρι τώρα. -
η κρεμαστη απο πισω δεν κανει για αυτοκινητα με αεροτομη στο πανω μερος της πισω πορτας, οποτε απορριφθηκε για το Σουμπαρου.
εχω χρησιμοποιησει μπαρες οροφης σε ενα μεγαλο ταξιδι και η καταναλωση στην ΕΟ ειναι σημαντικα αυξημενη.
σε επαρχιακο δικτυο δεν υπαρχει διαφορα...το σπαστικο ειναι οτι πρεπει να φορτωσεις αφου βγεις απο το παρκινκ και το ακομα σπαστικο οτι πρεπει να ξεφορτωσεις ΠΡΙΝ μπεις οταν γυριζεις κουρασμενος
η πισω σχαρα δεν μου εμπνεει εμπιστοσυνη, την χρησιμοποιω με το WagonR σε μικρες αποστασεις.
θα ηθελα να δοκιμασω αν μπορω να βαλω 4 μεγαλα ποδηλατα στη σχαρα οροφης...
-
Έχω σχάρα στη πίσω πόρτα. Έχω κουβαλήσει και 2 και 3 ποδήλατα σε μεγάλες αποστάσεις. Δεν έχει υπάρξει ποτέ το παραμικρό θέμα, πέρα από τη μειωμένη (ως ελάχιστη) ορατότητα στο μεσαίο καθρέπτη.
-
Mιας και μιλάμε για σχάρες, η δική μου πίσω σχάρα δεν έχει δέστρες (οι σωλήνες έχουν εξωτερικά ένα περίβλημα από ελαστικό ) και δένω τα ποδήλατα με χταπόδια, αλλά ακουμπάνε μεταξύ τους και τρίβεται το χρώμα σε κάποια σημεία. Έχω πάει σε όλα τα ποδηλατάδικα της περιοχής και στο μαγαζί με αξεσουάρ αυτοκινήτου από όπου την αγόρασα και έχω ζητήσει δέστρες αλλά εδώ και δύο χρόνια όλοι ΘΑ φέρουν κάποια στιγμή και ποτέ δεν φέρνουν. Η διάμετρος είναι ίδια περίπου με της thule. Έχει κανείς να μου προτείνει κάτι;
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Mιας και μιλάμε για σχάρες, η δική μου πίσω σχάρα δεν έχει δέστρες (οι σωλήνες έχουν εξωτερικά ένα περίβλημα από ελαστικό ) και δένω τα ποδήλατα με χταπόδια, αλλά ακουμπάνε μεταξύ τους και τρίβεται το χρώμα σε κάποια σημεία. Έχω πάει σε όλα τα ποδηλατάδικα της περιοχής και στο μαγαζί με αξεσουάρ αυτοκινήτου από όπου την αγόρασα και έχω ζητήσει δέστρες αλλά εδώ και δύο χρόνια όλοι ΘΑ φέρουν κάποια στιγμή και ποτέ δεν φέρνουν. Η διάμετρος είναι ίδια περίπου με της thule. Έχει κανείς να μου προτείνει κάτι;Οι δέστρες δεν κάνουν τίποτα. (εξακριβωμένο)
Αν οι οριζόντιες μπάρες έχουν κλίση τότε τα κρεμασμένα ποδήλατα θα ακουμπάνε μεταξύ τους στο κάτω μέρος (ρόδες, πιρουνια κλπ).
Εκόμα και εντελώς ορισζόντια να ειναι πάλι θα ακουμπάνε σε 1-2-3 σημεία ή θα λικνίζονται σε επιτάχυνση ή φρενάρισμα...Η καλύτερη λύση είναι αφού τα κρεμάσεις και τα δέσεις να σφηνώσεις κάτι μαλακό όπου υπάρχει επαφή.
Εγώ αυτό κάνω. -
Αφου βρήκα οτι η σχαρα μου χωραει και τριτο ποδήλατο, αντε να δουμε τι ποδηλατο να(/αν) παρω
εκανα μια γυρα στα μαγαζια και οριστε μερικα αποτελεσματα-
trekking vs MTB
κατεληξα στο δευτερο για δυο πολυ 'σημαντικους' λογους
-μου αρεσουνε αισθητικα (!)
-θα ικανοποιηθει ο καυμος που εχω μεινει χρονια χωρις μηχανακι χωματινο (αν και το 95% της χρησης θα ειναι σε πολη !!)
Ελπιζω να μην υπαρχει καμια ενοχληση σε παρκα και πεζοδρομους λογω των ελαστικων που φορανε
σε δρομους ανοικτους δε σκοπευω να παω ποτε -
Μονη αναρτηση εμπρος, πισω δε θελω
αν και αυτο που βαζουνε αναρτηση στη σελα μου φανηκε ωραιο (δεν δοκιμαστηκε). Εμπειρια απο τετοιο υπαρχει? -
τι τιμες ειναι αυτες??? πανε καλα...?
σε καινουργια εχω βρει κανα δυο
-
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Mιας και μιλάμε για σχάρες, η δική μου πίσω σχάρα δεν έχει δέστρες (οι σωλήνες έχουν εξωτερικά ένα περίβλημα από ελαστικό ) και δένω τα ποδήλατα με χταπόδια, αλλά ακουμπάνε μεταξύ τους και τρίβεται το χρώμα σε κάποια σημεία. Έχω πάει σε όλα τα ποδηλατάδικα της περιοχής και στο μαγαζί με αξεσουάρ αυτοκινήτου από όπου την αγόρασα και έχω ζητήσει δέστρες αλλά εδώ και δύο χρόνια όλοι ΘΑ φέρουν κάποια στιγμή και ποτέ δεν φέρνουν. Η διάμετρος είναι ίδια περίπου με της thule. Έχει κανείς να μου προτείνει κάτι;δεστρες λες τα λουρια που απο την μια μερια εχουν γατζο,και απο την αλλη βιδωνουν πανω στη βαση?
-
kiloMeater δε θέλω να σε προσβάλω και μην το πάρεις στραβά αλλά δε σε ξέρω οπότε ρωτάω, είσαι άσχετος ή το παίζεις άσχετος (δικηγόρος του διαβόλου κλπ);;;
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
-
trekking vs MTB
κατεληξα στο δευτερο για δυο πολυ 'σημαντικους' λογους
-μου αρεσουνε αισθητικα (!)
-θα ικανοποιηθει ο καυμος που εχω μεινει χρονια χωρις μηχανακι χωματινο (αν και το 95% της χρησης θα ειναι σε πολη !!)
Ελπιζω να μην υπαρχει καμια ενοχληση σε παρκα και πεζοδρομους λογω των ελαστικων που φορανε
σε δρομους ανοικτους δε σκοπευω να παω ποτε -
Μονη αναρτηση εμπρος, πισω δε θελω
αν και αυτο που βαζουνε αναρτηση στη σελα μου φανηκε ωραιο (δεν δοκιμαστηκε). Εμπειρια απο τετοιο υπαρχει? -
τι τιμες ειναι αυτες??? πανε καλα...?
σε καινουργια εχω βρει κανα δυο ειδα οτι εχουνε (αυτα) και διπλες-ενισχυμενες ζαντες. Αυτο χρειαζεται ή τσαμπα το πληρωνεις; -
καλοβλεπω κατι μτχ ως 170-180 (το οποιο οτι θα στρογγυλεψω στα 150)
αμα το δω και ειναι σε καλη κατασταση οπτικα , γυρισω κανα τροχο και δεν ακουγεται κανας ηχος υποπτος, χρειαζεται να προσεξω κατι αλλο;
Τι ειναι αυτο (το ουσιαστικο) που διαφοροποιει τα ποδηλατα των 500++ ευρω απο τα παραπανω φτηνοτερα που ειδα αραγε΄
απο μακρυα ιδια ειναι.. ιδια specs, ολα αυτα τα simano φορανε κτλ κτλ...-
Το 95% είναι πολύ μεγάλο ποσοστό ώστε να πάρεις κάτι που δε θα 'πατήσει' εκεί για το οποίο φτιάχτηκε. Για μένα μη πάρεις ούτε trekking. Χτύπα ένα fitness ή hybrid, βάλε λαστιχάκι με τακούνι, όχι καθαρό ασφάλτινο και είσαι κομπλέ. Τώρα αν έχεις όντως τέτοιο καϋμό, τι να πω. Καλή αγορά
-
Προσωπικά δεν έχω, οπότε δε ξέρω τι και πως. Γνωστός, που πάμε σε ποδηλατοβόλτες, τον έχει βολέψει. Βέβαια είναι και 120 κιλά.
-
Πες μας ποιά έχεις βρει, να σου πούμε. Υπάρχει διαφορά στη ποιότητα, ότι και να λέμε. Δεν είναι ίδια του praktiker πχ με ένα Sector ή Ideal ή Scott/κτλ. Κοιτάς ποιότητα σκελετού, περιφερειακά, κέντρα τροχών-ζάντες, ακόμα και εμφάνιση.
-
Κοίτα μεταχειρισμένα, στο car.gr αλλά και στο podilates.gr (που δε χρειάζεται εγγραφή) ή στο cyclist-friends.gr (θέλει εγγραφή). Στις αγγελίες τους θα βρει δυνατά ποδήλατα.
Το σημαντικότερο είναι το μέγεθος. Του ποδηλάτου εννοώ , να σου ταιριάζει. Όσον αφορά τα shimano που είπες, ακόμα και αυτά έχουν διαφορές μεταξύ τους. Βέβαια, εσύ που δε θες να δώσεις και τρελά λεφτά, δε χρειάζεται να το ψάξεις και πολύ.
-
-
Ειναι ερωτήσεις που δεν πρόκειται να απαντηθούν ποτε ......
Νομίζω
-
Ότι είμαι άσχετος, είναι ξεκάθαρο... Τελευταία φορά που καβαλησα ποδήλατο ήταν πριν 30 χρόνια.....
Κανόνισα να πάρω δανεικό για λίγες μέρες ένα trekking του κουμπάρου μου, πιστεύω η δοκιμή θα με βοηθήσει.
Θα επανέλθω εκ των υστέρων -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Ότι είμαι άσχετος, είναι ξεκάθαρο... Τελευταία φορά που καβαλησα ποδήλατο ήταν πριν 30 χρόνια.....
Κανόνισα να πάρω δανεικό για λίγες μέρες ένα trekking του κουμπάρου μου, πιστεύω η δοκιμή θα με βοηθήσει.
Θα επανέλθω εκ των υστέρωνκι εγω ειμαι ασχετος και συνειδητοποιησα οτι ενα ποδηλατο για να ξεκινησεις εχει φαιβ χαντρεντ μπαξς...
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
Θα επανέλθω εκ των υστέρωνκι εγω ειμαι ασχετος και συνειδητοποιησα οτι ενα ποδηλατο για να ξεκινησεις εχει φαιβ χαντρεντ μπαξς...
Nα ξεκινήσεις τι; Να κάνεις προπονήσεις θες; Απλώς να βολτάρεις; Εγώ πήρα το Scott Metrix 40 2012 με 4 κατοστάρικα. Τώρα που έφτιαξα το κουρσάκι 20ετίας που είχα στην αποθήκη, θα μπορούσα να μην είχα αγοράσει το Scοttάκι. Αναλόγως τι θες να κάνεις, θα ξοδέψεις.
Η ζωή...ποδήλατο!