-
Σαν πολλή ησυχία έπεσε. Δρόσισε λίγο κι όλοι μαζεύτηκαν στο καβούκι τους.
Αύριο πρόκειται να επαναλάβω την 100άρα (λογικά και κάτι παραπάνω), αλλά αυτή τη φορά με αρκετή παρέα, για να βγει πιο ανέμελα. Το θέμα είναι να μη γίνουν τα αμελέτητα... όντως αμελέτητα. Πάω να κοτσάρω πάνω μια δεύτερη σέλα που έχω κι ο Θεός βοηθός. -
Τόπαμε και πιο πάνω, η σέλλα είναι προσωπικό θέμα. Δοκιμάζεις και βρίσκεις την πιο φιτ, οι άλλοι περισσεύουν.
-
112.4 έδειξε η σημερινή βόλτα, 20 παραπάνω από την προηγούμενη (η οποία είχε φτάσει τα 100 χλμ γιατί είχα κάνει 10 το πρωί. Ως αυτόνομη βόλτα, ήταν 20 κάτω από τη σημερινή). Το θέμα είναι ότι εκεί που η προηγούμενη κράτησε 3 παρά, η σημερινή ήταν στις 4.30+. Εκεί που είχα 33.5 μέση προς Σούνιο και 32 στο γύρνα, σήμερα ήμουν στα 26, παρ' ότι ήμαστε γκρουπάκι 6 ποδηλατών με συνεχείς εναλλαγές στην κορυφή. Αιτία ο αέρας και το γεγονός ότι η διαδρομή είχε 2 ζόρικες αναβάσεις.
Η σέλα αλλάχθηκε με μια χωμάτινη Specialized από το ΜΤΒ μου. Αν και με ενοχλούσε όταν έσκυβα μπροστά (γιατί οι χωμάτινες δεν λεπταίνουν όσο πας προς τα μπροστά όσο οι κουρσάδικες), τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα από την προηγούμενη φορά. Μου φαίνεται ότι η Specialized κάτι ξέρει από σέλες, άλλωστε βγάζει τις δικές της και μάλιστα πάρα πολλά μοντέλα. Μάλλον με βλέπω για καμιά Toupe, που έχει άριστες κριτικές. -
Οι βλάχοι οπως λάχει.
made in karditsa
Πόσοι είναι τελικά αυτοί που φτιάχνουν custom ποδήλατα στην ελλαδα. Με τους carbonάδες πρέπει να έχω μετρήσει 5-6 κατασκευαστές.
-
κατευχαριστήθηκα την απογευματινή βόλτα σήμερα , ωραίος καιρός δροσερός , δοκίμασα το νέο μου αντιανεμικό που πήρα..
@dimsabas
ανεβαίνοντας την Αγ. Βαρβάρας στο Π.Φάληρο , είπα λίγο να βάλω το φως στην 3η σκάλα.. ....δεν σχολιάζω άλλο .. (άκουσα κ κανα 2 μπινελίκια , υπό μορφήν πλάκας.. )για τις κρύες νύχτες του χειμώνα τι προτείνεις για ντύσιμο από κάτω?
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
........τι ειν' τούτο ρε?
-
Motobecane Mirage late '80's-early '90's, περίπου 15 χρόνια σε αποθήκη.
Ήταν έτσι:
μετά από ολοκληρωτικό λύσιμο:
- αμμοβολή/αστάρωμα/ηλεκτροστατική βαφή: σκελετός και πιρούνι
- πλύσιμο/τρίψιμο με βενζίνη/πετρέλαιο, καθάρισμα, λίπανση: τα περιφερειακά aka δαγκάνες, μπρος/πίσω ντεραγιέ, μανέτες, λεβιέδες φρένων.
- γρασσάρισμα/αλλαγή μπίλιων(!) ποτήρια, μεσαία τριβή και κέντρα τροχών
Ιδού το αποτέλεσμα:
Αλάχθηκαν σέλα/παλουκόσελο (δεν είχα την αυθεντική -δυστυχώς- και το παλουκόσελο αν και σε καλή κατάσταση, έβαλα ένα μαύρο), καλώδια και ντίζες φρένων/ταχυτήτων, σαμπρέλες/λάστιχα, τακάκια και ταινία τιμονιού. Κρατήθηκαν κέντα και στεφάνια, ενώ αλλάχθηκαν οι ακτίνες. Πλέξιμο δικό μου με καθοδήγηση του ποδηλατά μου. Ακτινολόγηση έγινε μετά το πλέξιμο και 2η μετά το δέσιμο του ποδηλάτου.
Σκεφτόμουν να βάλω σύγχρονα περιφερειακά (sorry dimsabas ) αλλά λόγω του ότι δεν ήθελα (και δεν ήξερα αν αντέξει) να 'ανοίξω' το πίσω ψαλίδι, άφησα τη μαμά 6πλέτα, που είναι σε άψογη κατάσταση. Η αλλαγή του χρώματος ήταν αναγκαία, γιατί είχε φαγωθεί σε πολλά σημεία. Απομένει να βρω το head badge της Μοtobecane και να φτιάξω αυτοκόλλητα με τη μάρκα μοντέλο ή να τα βάψω με αερογράφο και πέρασμα με βερνίκι. Θα δείξει....
Αν βρω κάποιο παλιό κουρσάκι, ίσως κάνω μια μετατροοή σε fixie.
-
Πόσο πήγε το μαλλί?
-
Κάπου στα 80 ευρώ, μιας και η αμμοβολή/βάψιμο έγινε από φίλο φανοποιό και δεν κόστισε τίποτα πέρα από την αγάπη μου . Περιττό να αναφέρω πως τριψίματα/καθαρισμοί, λυσίματα/γρασσαρίσματα έγιναν από μένα. Πάντως, όταν τελείωσε το ποδήλατο από την ακτινολόγηση και το έβγαλα από το ποδηλατάδικο, ήμουν με ένα χαζό χαμόγελο και ιδιαίτερα όταν με ρώτησαν στο δρόμο 2-3 γνωστοί 'πόσο πήγε το μαλλί' και 'κουκλί είναι'
-
Καλά πήγε. Κάνω το ίδιο αυτή τη στιγμή σε ένα αντίστοιχο Φάβοριτ του 1988-90 και θα μου βγει τόσο, αλλά με δικιά μου αποκλειστικά εργασία.
-
Τώρα το είδα. Δεν ξέρω τη φυσική σου κατάσταση και τα μέρη που ποδηλατείς, αλλά άμα θες φίξι υπάρχει και η λύση με δύο εσωτερικές ταχύτητες και κόντρα (ή χωρίς), και όλα αυτά χωρίς ούτε ένα καλώδιο αφού οι αλλαγές γίνονται με ελαφριά πισωπεταλιά.
Έτσι έχεις ένα ποδήλατο με φίξι λουκ, αλλά με δύο ταχύτητες με διαφορά 35-38% η μία από την άλλη ανάλογα την εταιρεία, δεν θα σου γίνει η γλώσσα γραβάτα στην πρώτη ανηφόρα και όλα αυτά χωρίς να κρέμεται κανένα καλαμπαλίκι αποκάτω. Αξιοπιστία επ' άπειρον, συντήρηση μηδέν ή σχεδόν μηδέν, κόστος φαιδρό.
Θα είναι το επόμενό μου δημιούργημα.https://groups.google.com/forum/#!topic/rbw-owners-bunch/wIh2js_BUjA
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Καλά πήγε. Κάνω το ίδιο αυτή τη στιγμή σε ένα αντίστοιχο Φάβοριτ του 1988-90 και θα μου βγει τόσο, αλλά με δικιά μου αποκλειστικά εργασία.Θα είναι το επόμενό μου δημιούργημα.
.........................
Ωραίος. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν λεφτά για άλλα έξοδα, αλλά όταν βρεθούν θα τα δώσω με ευχαρίστηση. Έκανα κάποια μέτρα με fixie φίλου και μου φάνηκε περίεργη η εναλλαγή. Συνεχόμενο πετάλι, πανάλαφρο και ... δε ξέρω Κάποια στιγμή ίσως γίνει.
Δεν έχω ασχοληθεί να κάνω πχ ακτινολόγηση, αλλά οι ποδηλατάδες κλέφτες θα γίνουν; Οκ, ντεραγιέ και φρένα ξέρω να ρυθμίζω, αλλά αν είναι για κάτι περισσότερο, θα πάω σε τεχνίτη που γνωρίζω ότι θα κάνει σωστή δουλειά και δε θα με πετσοκόψει. Τώρα μπάινουμε σε μεγάααλη συζήτηση
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Τώρα το είδα. Δεν ξέρω τη φυσική σου κατάσταση και τα μέρη που ποδηλατείς, αλλά άμα θες φίξι υπάρχει και η λύση με δύο εσωτερικές ταχύτητες και κόντρα (ή χωρίς), και όλα αυτά χωρίς ούτε ένα καλώδιο αφού οι αλλαγές γίνονται με ελαφριά πισωπεταλιά.
Έτσι έχεις ένα ποδήλατο με φίξι λουκ, αλλά με δύο ταχύτητες με διαφορά 35-38% η μία από την άλλη ανάλογα την εταιρεία, δεν θα σου γίνει η γλώσσα γραβάτα στην πρώτη ανηφόρα και όλα αυτά χωρίς να κρέμεται κανένα καλαμπαλίκι αποκάτω. Αξιοπιστία επ' άπειρον, συντήρηση μηδέν ή σχεδόν μηδέν, κόστος φαιδρό.
Θα είναι το επόμενό μου δημιούργημα.https://groups.google.com/forum/#!topic/rbw-owners-bunch/wIh2js_BUjA
Με ενδιαφερει και εμενα το εν λογω hub, Πολυ προσοχη ομως καθοτι λενε οτι ειναι πολυ προβληματικο...
http://mccraw.co.uk/sturmey-archer-s2c/
Εαν το προχωρησεις, κανε ενα αναλυτικο review plz.
-
Πολύ ενδιαφέρον αυτό το archer s2c, τώρα αν είναι προβληματικό...αυτό 'ναι ένα προβληματάκι .
-
Καλό το λινκ, θα κοιτάξω να διασταυρώσω απόψεις, ευτυχώς έχει και η Σραμ αντίστοιχο.
-
-
Exω το alfine8 disc Οποτε αν καποιος εχει αποριες περι αυτου μπορει να ρωτησει
Αλλα ειναι τελειως διαφορετικα πραγματα 21 Quadra.
-
Eίχε πλάκα προχτές στην έκθεση όταν ρώταγα για εσωτερικές ταχύτητες σε Ιντεάλ και αλλού.
-Δεν έχουμε, έλεγαν.
-Γιατί?
-Τι το θέλεις, δεν είναι για Ελλάδα.
-Και γιατί δεν είναι για εδώ?
-Είναι για Ολλανδία που είναι όλο ίσιωμα, εδώ θέλουμε πολλές ταχύτητες.
-Και αφού θέλουμε πολλές ταχύτητες, αυτά τα φιξάκια τι τα θέλετε, για εδώ ή για την Ολλανδία?Η ίδια κασσέτα σε 5-6 μεγάλες εταιρείες.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Eίχε πλάκα προχτές στην έκθεση όταν ρώταγα για εσωτερικές ταχύτητες σε Ιντεάλ και αλλού.
.........................Η ίδια κασσέτα σε 5-6 μεγάλες εταιρείες.
είχες πάει Τεχνόπολις;
-
Ναι, δεν τάπαμε στη σελίδα 368.
Η ζωή...ποδήλατο!