-
Ένας φίλος ηλεκτρολόγος, έχει προσαρμόσει μία ηλεκτρογεννήτρια δικής του κατασκευής με κόστος λιγότερο από 100€. Μ'αρέσει πολύ και του έχω πρέπει να την πατεντάρει, γιατί είναι πράγματι έξυπνη κατασκευή και τοποθέτηση. Όταν ξαναπάω να τον δω, θα το φωτογραφήσω.
-
-
-
Ο χρήστης GeoKy έγραψε:
Ποσο ;Τοτε καλο ειναι και το παλιο μου Mountain με 18 ταχυτητες και χωρις αναρτηση
Δεν πιστευω να σε χαλουσε ενα carbon specialized s works full suspension στην τιμη προσφορα των 6000; Αλλη αισθηση! Μονο που αυτος που το εχει δε με αφηνει να το καβαλησω γιατι ειμαι πανω απο 80 kg
-
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Ποσο ;
Τοτε καλο ειναι και το παλιο μου Mountain με 18 ταχυτητες και χωρις αναρτηση
Δεν πιστευω να σε χαλουσε ενα carbon specialized s works full suspension στην τιμη προσφορα των 6000; Αλλη αισθηση! Μονο που αυτος που το εχει δε με αφηνει να το καβαλησω γιατι ειμαι πανω απο 80 kg
Στην άσφαλτο δεν θα έχεις πρόβλημα. Τα 80kgr δίνονται σαν όριο για να προλάβουν τα χειρότερα σε πιο ακραίες καταστάσεις.
-
Γεια σας, ψάχνομαι τελευταία για αγορά ποδηλάτου που να διπλώνει στην μέση για εύκολη μεταφορά. Είχα βρει κάποια αλλά κάνανε πάνω από 500€. Εκεί κυμαίνονται οι τιμές αυτών ή έχει και τίποτα φθηνότερο? Για κίνηση μέσα στην πόλη...
-
Καμιά ιδέα κανείς...?
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Καμιά ιδέα κανείς...?Eκτος απο τα daxon αμερικανικα στα 400ευρω, υπαρχει κ ενα φτηνο στα 200ευρω .
-
Εχω ενα κοντερακι VDO Serries X και ψαχνω τροπο να το καλυμπραρω.
Σε βολτα 23χιλιομετρων, μου γραψε 28,6 ....
WTF???Εντιτ
Το βρηκα....
-
Εφόσον σου βγήκε παραπάνω, σημαίνει οτι έχεις βάλει τον αισθητήρα πιο κοντά απ'όσο θα'πρεπε από το κέντρο του τροχού. Λογικά θα υπάρχουν οδηγίες για το εκάστοτε μέγεθος ζάντας, αλλά ένας τρόπος που μου περνά από το μυαλό είναι ο εξής:
Μετράς μια απόσταση πχ 10 μέτρων στο έδαφος, σημειώνεις αρχή και τέλος.
Κάνεις ένα σημάδι πχ με μαρκαδόρο στο μπροστινό ελαστικό σου και ξεκινάς τις μετρήσεις αποστάσεων με το κοντερ. Όσο δεν είναι αντίστοιχες οι μετρήσεις, αλλάζεις θέση τον αισθητήρα. Λάβε φυσικά υπόψη σου και το σφάλμα του αισθητήρα, στα όργανα φυσικής είναι +-0.05% (αν θυμάμαι καλά και δεν έχω κάνει κάποιο τραγικό λάθος), στο κοντερ κάπου θα το γράφει.Edit: Αν μετράει μεγαλύτερη απόσταση, σημαίνει οτι ο αισθητήρας γυρνάει περισσότερες φορές απότι θα έπρεπε, οπότε είναι πιο κοντά στο κέντρο απότι θα έπρεπε. Χτυπήσαμε κάτι κρασιά εδώ πέρα και δε μπορώ να σκεφτώ πολύ καθαρά.
-
Έχει οδηγίες... Αλλά βαριεμαι να διαβάζω τώρα...
Θανξ -
Παιδια θελω να παρω ενα mountain bike για εδω στο Λονδινο που μενω...
Πειτε μου σας παρακαλω τι διαστασεις να προτιμησω γιατι δν ξερω απο μεγεθη...
Ειμαι 1,82 οποτε ποιο ειναι το καταληλο?
Ευχαριστω -
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
ΕυχαριστωΣτα παραπανω, να συμπληρωσω....
Πως υπολογιζουμε τις διαστασεις της σελας που πρεπει να χουμε για να μη προκαλεσουμε κανα προβλημα στον εαυτο μας;;; -
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
ΕυχαριστωΠριν περιπου ενα χρονο μ'απασχολησε το ιδιο θεμα κ ολοι οι ειδικοι μου προτειναν 26αρι ,large σκελετο ,αναρτηση μπροστα ,παραγγελια σελας ,μαρκες cross ,gain 200+ευρω.
Ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την αγορα μονο που δεν το χρησιμοποιω .
Ν α συμπληρωσω οτι εχουμε το ιδιο υψος αλλα εγω ειμαι πανω στην αναπτυξηΗ σελα ολα τα λεφτα
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
ΕυχαριστωΚαποιο ideal η καποιο beretta μπορεις να παρεις ενα που ειναι βασισμενο σχεδιαστικα στο ideal dss.Πολυ ομορφο και φτηνο.
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Γεια σας, ψάχνομαι τελευταία για αγορά ποδηλάτου που να διπλώνει στην μέση για εύκολη μεταφορά. Είχα βρει κάποια αλλά κάνανε πάνω από 500€. Εκεί κυμαίνονται οι τιμές αυτών ή έχει και τίποτα φθηνότερο? Για κίνηση μέσα στην πόλη...Αν και λίγο καθυστερημένη απάντηση:
Boardwalk D7 395 ευρώ
Orbea balade 310 ευρώ. -
Έχω αγοράσει αυτό:
ORBΕΑ ERANDIO μοντέλο 2008.
http://cyclist.gr/product.php?codenum=ORB09ERANDIOΚαλό, πολύ ελαφρύ με μόνο αρνητικό τη σέλα. Καθόλου βολική, μηδενική άνεση. Πρέπει να αλλάξω άμεσα σέλα.
Είχα δει ακόμα κάποιες μάρκες (Ελληνικές κυρίως), αλλά προτίμησα το ORBΕΑ ERANDIO λόγω ονόματος και ποιότητας σε καλή τιμή.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Έχω αγοράσει αυτό:
ORBΕΑ ERANDIO μοντέλο 2008.
http://cyclist.gr/product.php?codenum=ORB09ERANDIOΚαλό, πολύ ελαφρύ με μόνο αρνητικό τη σέλα. Καθόλου βολική, μηδενική άνεση. Πρέπει να αλλάξω άμεσα σέλα.
Είχα δει ακόμα κάποιες μάρκες (Ελληνικές κυρίως), αλλά προτίμησα το ORBΕΑ ERANDIO λόγω ονόματος και ποιότητας σε καλή τιμή.
Πηρες ποδηλατο πολης με 28αριδες τροχους και χωρις αναρτηση εστω μπροστα! Εισαι σιγουρος γι αυτο που πηρες?
Μαζι με την σελλα θα ελεγα να αλλαξεις και παλουκοσελο... κανα με αμορτισερακι.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Πηρες ποδηλατο πολης με 28αριδες τροχους και χωρις αναρτηση εστω μπροστα! Εισαι σιγουρος γι αυτο που πηρες?Μαζι με την σελλα θα ελεγα να αλλαξεις και παλουκοσελο... κανα με αμορτισερακι.
Το πήρα μετά από πολύ κουβέντα με ειδήμονες της ποδηλασίας, σε σχετικό ποδηλατο-φόρουμ...
Ωστόσο και που το πήρα σε αποθήκη είναι ... Μία βόλτα πρόλαβα να κάνω και με χτύπησε αυτοκίνητο (μία μαμαζέλ) και με έριξε σε πεζοδρόμιο...
Από τότε κάθομαι και το κοιτώ ...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Πηρες ποδηλατο πολης με 28αριδες τροχους και χωρις αναρτηση εστω μπροστα! Εισαι σιγουρος γι αυτο που πηρες?
Μαζι με την σελλα θα ελεγα να αλλαξεις και παλουκοσελο... κανα με αμορτισερακι.
Το πήρα μετά από πολύ κουβέντα με ειδήμονες της ποδηλασίας, σε σχετικό ποδηλατο-φόρουμ...
Ωστόσο και που το πήρα σε αποθήκη είναι ... Μία βόλτα πρόλαβα να κάνω και με χτύπησε αυτοκίνητο (μία μαμαζέλ) και με έριξε σε πεζοδρόμιο...
Από τότε κάθομαι και το κοιτώ ...
Να σου πω την αληθεια ρε Storm, και γω για ποδηλατο σαν το δικο σου πηγαινα... οταν ειδα βεβαια μετα απο κοντα τους τροχους εκανα μεταβολη. Ετσι που παω θα ειχα αλλαξει ως τωρα 10 ζαντες απο τα πεζοδρομια τις λακες κλπ.... πολυ λεπτη κατασκευη αυτοι οι 28αριδες... τεσπα... εσυ ξες καλυτερα τι το θες. Εγω παντως δεν τους ακουσα τους ειδημονες και δεν το μετανοιωσα...
Η ζωή...ποδήλατο!