-
Προχθές βρισκόμουν σε μπαλκόνι 3ου ορόφου και από κάτω πέρασε ποδηλάτης με αντίστοιχο φως. Με 'στραβωνε' ακόμη και από ψηλά που τον έβλεπα. Παρά το γεγονός πως ο δρόμος είχε κανονικά δημοτικό φωτισμό, έβλεπα καθαρά το φως του να φωτίζει τον δρόμο... Τύφλα να έχει μηχανή. Πράγματα που απλά πριν λίγα χρόνια ούτε που τα φανταζόμασταν. Η αγορά τέτοιων φώτων κοστίζει, αλλά και μόνο που κάνεις τόσο έντονα αισθητή την παρουσία σου στον δρόμο, πιστεύω ότι αξίζει.
-
Τι κάνουν άραγε στον απέναντι;
-
στα @@ τους τι κάνουν στον απέναντι προφανώς :v
-
Γι αυτό δεν λυπάται κανείς τέτοιους καραγκιόζηδες όταν τους περνάει απο πάνω κάνα φορτηγό/λεωφορείο/αμάξι.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
στα @@ τους τι κάνουν στον απέναντι προφανώς :vΠαρακαλώ την διαχειριστική ομάδα να επιληφθεί του προσβλητικού ποστ.
-
Κανένα προσβλητικό ποστ, ειδικά αν γράφει και στο αντίστοιχο θέμα με τους οδηγούς αυτοκινήτων με τα μουφοxenon και τα κακορυθμισμένα φώτα. Σαν οδηγός αυτοκινήτου ΚΑΙ ποδηλάτου μιλάω... Τουλάχιστον το φως που έχω βάλει στο ποδήλατο μου, σημαδεύει τον δρόμο. Και όχι τους απεναντι.
-
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
-
Αναφέρθηκα σε μια συγκεκριμένη περίπτωση ενός ποδηλάτη με φως αντίστοιχης φωτεινότητας με του Dodger. Το συγκεκριμένο μπορεί να ήταν κινέζικο (δεν μπορεί να διαθέσει καθένας 100 Ευρώ για ένα φως), άσχημα ρυθμισμένο ή απλά να φάνηκε από ψηλά έτσι αλλά στο επίπεδο του δρόμου να μην ενοχλεί.
-
Όπως ανέφερε ο Dodger, τα περισσότερα έχουν και πιο 'χαμηλή' ρύθμιση, και ένας από τους λόγους για τον οποίο την επιλέγουν οι περισσότεροι, είναι γιατί αυξάνει κατά πολύ την αυτονομία. Συνήθως, η 'μεγάλη' σκάλα χρησιμοποιείται σε σκοτεινούς και έρημους δρόμους, όχι τόσο για να σε δουν, αλλά περισσότερο για να μπορείς να δεις εσύ.
-
Σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να συγκρίνω μουφό ξένον σε αυτοκίνητο με τα φώτα που αναφέραμε για τα τα ποδήλατα. Το 99% των οδηγών βάζουν μουφοξένον για μόστρα, ενώ το 99% των ποδηλατών επιλέγει να δώσει ένα σημαντικό αντίτιμο όχι για μόστρα, αλλά για την ασφάλεια του! Η ενόχληση επίσης, είναι πολύ μεγαλύτερη στα αυτοκίνητα, καθώς δεν μιλάμε για έναν προβολέα αλλά τις περισσότερες φορές για τέσσερις (κανονικούς προβολείς και φώτα ομίχλης )
Σχόλια τύπου 'για αυτό δεν τους λυπάται κανείς τέτοιους καραγκιόζηδες όταν τους περνάει από πάνω κανά φορτηγό/λεοφωρείο/αμάξι' τα αφήνω στην κρίση του καθενός... Απλά να υπενθυμίσω πως τους περισσότερους τους πατάνε επειδή δεν τους προσέχουν καν και όχι επειδή τους τύφλωσε το φως τους.
-
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
στα @@ τους τι κάνουν στον απέναντι προφανώς :vΠραγματικά όμως στα @@ μου. Όταν με 1000άρι έστω λίγο ψόφιο από τη μόλις μία 18650 έχω φάει τζαρτζάρισμα και να μου λέει 'συγγνώμη φίλε δεν σε είδα' με το αμήχανο χαμόγελο τύπου 'έκανα μ@λ@κί@ τώρα, ας το παίξω κουλ', ή βλέπω λακούβες στα 10 μέτρα να εμφανίζονται από το πουθενά πιστεύω πως έχω το δικαίωμα να ψάχνω καλύτερο φως, που ίσως φτάσει το επίπεδο φωτεινότητας ΙΧ. Και στην τελική όποιος πάρει τέτοιο φώς θα πάρει επειδή το έχει ψάξει και ξέρει πως το χρειάζεται οπότε θα βάλει να κοιτάει κάτω και όχι στα ουράνια, χώρια που δεν ξέρω πόσο ενοχλητικά είναι σε σύγκριση με ξένον, μηχανής ή και απλά φώτα ΙΧ...
-
Όταν περνάτε κάθετα στενά όπου έχετε προτεραιότητα, βάλτε το στο strobe. Τη νύχτα, πάρα πολλά αυτοκίνητα και μηχανάκια δε σταματούν τελείως στα Στοπ αλλά ρίχνουν μια πρόχειρη ματιά για φώτα και προχωρούν. Το ποδηλατικό φως δε γίνεται αντιληπτό από όλους όταν είναι συνεχόμενο, για αυτό strobe για να αποφύγουμε το ΚΑΤ και το κοράκι. Κι όχι, το κόστος μιας τέτοιας συσκευής δεν είναι διόλου απαγορευτικό. Γύρω στο 40άρι πηγαίνει, από Ebay πάντα...
-
με χαλάει λίγο που έγραψεςότι κρατάει 45' στο δυνατό του..
θα ήθελα καμμιά ώρα παραπάνω.. -
Ναι αλλά το δυνατό του είναι για να φωτίζεις διαστημόπλοια ή να κατεβαίνεις μαλλιοκούβαρα μονοπάτι με κροκάλες στο πισοσκόταδο. Σκέψου ότι στην πρώτη σκάλα τσάγιασα (με τρελή διαφορά) το φως από το παπί ενός φίλου κι αυτή βγάζει γύρω στο δίωρο. Μπορείς πάντα να παραγγείλεις (ή να φτιάξεις) σκέτη δεύτερη μπαταρία.
-
αυριο φεύγω για διακοπές , με το που γυρίσω θα το παραγγείλω , ειδικά για το χειμώνα που νυχτώνει και νωρίς και η ορατότητα γενικά είναι κάπως θα είναι πολύ χρήσιμο..
η μπαταρία του σε ποιο σημείο μπαίνει?Υ.Γ
έχει αρχίσει και γεμίζει μπιχλιμπίδια το όχημα κ μου τη σπάει λίγο , κάτι το παγούρι , κάτι η αλυσίδα να μη στο κλέψουν , κάτι η θήκη για μικροαντικείμενα , η κόρνα τύπου κλάξον .. -
Εγώ τη βάζω στο λαιμό. Η κόρνα είναι που πιάνει πολύ χώρο. Το φως θα το βάζεις μπορείς να το βάζεις μόνο το βράδυ.
-
Χθες βράδυ στη πρώτη σκάλα το είχα σχεδόν 2 ώρες, με ελάχιστη χρήση στη δεύτερη σκάλα (αχρείαστη είναι εντός πολης, ακόμα και σε ερημιές, με τη πρώτη είσαι ΑΡΧΟΝΤΑΣ). Το strobo το έβαλα σε 2 περιπτώσεις, αλλά όντως είναι ΠΟΛΥ ενοχλητικό σε συνεχόμενη χρήση. Εκτός αρκετών συνποδηλατών, σταμάτησαν και 3 αυτοκίνητα να με ρωτήσουν τι και πως (και πόσο ) . Το βλέμμα 4ων ΔΙΑΣ ήταν το καλύτερο, μου είπε ο ένας ότι έβλεπε ένα φως αλλά δεν άκουγε μηχανή.
εδιτ: εγώ εβαλα τη θήκη στον οριζόντιο, εκεί που συνδέεται με τον λαιμό του τιμονιού.
-
Μεγάλη η δύναμη της πληροφόρησης και του internet και των forum. Πόσα πράγματα είναι πλέον λυμένα; Να ξερες μόνο πόσα φωτάκια - μούφες αγόρασα στο παρελθόν. Κάτι ανεκδιήγητα μπροστινά (με 4 μπαταρίες παρακαλώ), κόστος κάπου στο 10άρικο από το ποδηλατάδικο της γειτονιάς και φως όσο τρία κεριά από τον Άγιο Παντελεήμονα, μεγάλη η χάρη του.
Το ίδιο ισχύει για όλα τα ποδηλατικά είδη βέβαια. Άλλος δίνει 100+ ευρώ για κοντέρ. Με 10 ευρώ, 42 λειτουργίες, εκ των οποίων και cadence. Άγιο Ebay! -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Με 10 ευρώ, 42 λειτουργίες, εκ των οποίων και cadence. Άγιο Ebay!Μήπως είναι εύκολο κάποιο λινκ; ευχαριστώ!
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta
-
Με μια καλή προσφορά, μπορεί να πέσει και στο 10άρικο.
-
Το cadence πως το μετραει? με τον ιδιο μαγνητακι της ταχυτητας? ψηθηκα ασχημα.
Sent from my MT27i using Tapatalk 4 Beta
-
Όχι, έχει δεύτερο καλώδιο που πάει πίσω από τα πετάλ, στον άξονα που φεύγει οριζόντια από τη μεσαία τριβή και καταλήγει στο πίσω κέντρο. Ο μαγνήτης μπαίνει πάνω στον αριστερό βραχίονα.
-
Cool. θα παραγγελθει asap μηπως ξεκινησω να πεταλαρω παλι κανονικα.
Sent from my MT27i using Tapatalk 4 Beta
Η ζωή...ποδήλατο!