-
Τα ρούχα δεν υπάρχουν απλά. Οι τιμές είναι εξωπραγματικές, αλλά γενικότερα ισχύει αυτό για τα ρούχα τα επώνυμα. Και όντως τα αξεσουάρ είναι ανούσια ακριβά ώρες ώρες. 30+ ευρώ για πλαστικά γκρίπ???
Δυστυχώς στη μετάδοση/φρένα τα πράγματα είναι κουκιά μετρημένα (σιμάνο για βφμ). Εάν ωστόσο κάποιος έχει δοκιμάσει εναλλακτικές νο νέημ προτάσεις εκτός των γνωστών ας κάνει κάνα ριβιού...
Περί κινεζολογίας γενικά συμφωνώ με διμσάμπα, αν και έχω πάρει και φόλες κατά καιρούς...
-
Το ποδήλατο είναι χοτ τα τελευταία χρόνια, λογικό είναι να βαράνε στο δόξα πατρί. Παρεμπιμπτόντως, έχετε δει τα σούπερ ντούπερ ουάου ποδηλατάδικα που έχουν ανοίξει? Δεν έχουν καμμία σχέση με τον κλασσικό ποδηλατά της συνοικίας. Τεράστια καταστήματα, με δύο ή και τρεις ορόφους, σύγχρονη διακόσμηση, φουλ χάι τεκ φωτισμό και κλιματισμό, και τίγκα στα ποδήλατα των 500-800-1.200 και βάλε ευρώ, μαζί με ένα σκασμό αξεσουάρια.
Έ, από κάπου πρέπει να βγουν όλα αυτά τα νοίκια, ο αέρας, οι λογαριασμοί και οι υπάλληλοι. -
-
Ε, ότι έλεγα.
-
Μου έκλεψαν για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες το πίσω φωτάκι . Αξία συνολική 10 €, και τις δυο φορές πήραν μόνο το φωτάκι ΧΩΡΙΣ τη βάση
Έψαξα στο internet μήπως υπάρχει κάποιο φωτάκι με αντικλεπτικό σύστημα, βρήκα αυτό αλλά είναι πανάκριβο, με τα ίδια λεφτά παίρνω ένα σωρό καινούρια φωτάκια κάθε φορά που μου το κλέβουν.
Θα μπορούσα να το αφαιρώ εγώ από το ποδήλατο αλλά πραγματικά δεν έχω κουράγιο, μου αρκεί να αφαιρώ το trip computer και το μπροστινό φακό.
Καμιά ιδέα;
Να πάρω καμιά 10αριά τέτοια ώστε να έχω στοκ όταν μου το ξαναβουτήξουν;
-
Ή δε θα βάλεις καθόλου, ή θα το αφαιρείς για να μην στο απαλλοτριώσσει ο άλλος. Απλά πράματα.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Να πάρω καμιά 10αριά τέτοια ώστε να έχω στοκ όταν μου το ξαναβουτήξουν;
Αν του στείλεις μήνυμα και τον παρακαλέσεις να σου βάλει μόνο κόκκινα μέσα στη συσκευασία, το κάνει. Έτσι μου έγραψε, περιμένω να έρθουν για να δω αν το έκανε ή όχι.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Το ποδήλατο είναι χοτ τα τελευταία χρόνια, λογικό είναι να βαράνε στο δόξα πατρί. Παρεμπιμπτόντως, έχετε δει τα σούπερ ντούπερ ουάου ποδηλατάδικα που έχουν ανοίξει? Δεν έχουν καμμία σχέση με τον κλασσικό ποδηλατά της συνοικίας. Τεράστια καταστήματα, με δύο ή και τρεις ορόφους, σύγχρονη διακόσμηση, φουλ χάι τεκ φωτισμό και κλιματισμό, και τίγκα στα ποδήλατα των 500-800-1.200 και βάλε ευρώ, μαζί με ένα σκασμό αξεσουάρια.
Έ, από κάπου πρέπει να βγουν όλα αυτά τα νοίκια, ο αέρας, οι λογαριασμοί και οι υπάλληλοι.Το περασμένο Σάββατο στο μουσείο Μπενάκη που είχε μια ημερίδα για πόλεις φιλικές προς τους ποδηλάτες (στο πάνελ ήταν και ο Καμίνης και ο Θ.Βλαστός) είπαν ότι στην Ελλάδα τελευταία χρόνια πωλούνται περί τις 350.000 καινούργια ποδήλατα/έτος, από τα οποία σχεδόν τα μισά στην επαρχία. Αρκετά μεγάλο νούμερο μου φαίνεται, μου έκανε εντύπωση.
-
Που είσαι ρε σύ ΣΑΜΠΑ !!
Και με έχεις αφήσει μόνο ;;;
Γύρος λίμνης Πλαστηρα .... Με τέλειο καιρό
Και ενα υψομετρικο : -
Και ο σημερινός ΑΘΛΟΣ .... αφιερωμένος στην κορη μου ....
2250 μέτρα συνολικής υψομετρικης διαφοράς
85 χιλιόμετρα
ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΓΥΡΟΣ ΛΊΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ !
4,5 ωριτσες !!!
-
Καλεσμένοι σε συγγενείς την Κυριακή του Πάσχα οπότε έστειλα την οικογένεια με το αμάξι (και την σχάρα υπο΄μάλης) και ακολούθησα για τον πατροπαράδωτο οβελία...
60κατι χιλιόμετρα και περίπου 3,50 ώρες καθαρό πεταλάκι.
Γλύτωσα το ψήσιμο και με έβλεπαν όλοι σαν εξωγήινο.
Φυσικά, η επιστροφή έγινε με το αμάξι αφού μετά από την ποσότητα της μπυρας που καταναλώθηκε η ανηφόρα θα ήταν και το τέλος μου. -
Χριστός Ανέστη!
Λευτέρη φίλε μου, είσαι πραγματικό θεριό. Τρελά υψομετρικά το να ανέβει κανείς από την Καρδίτσα στη λίμνη και μετά να κάνει και το γύρο της. Οι 4.5 ώρες ακούγονται πολλές για κάποιον που δεν ξέρει, αλλά στα δικά μου αυτιά φαντάζουν πολύ λίγες. Εύγε και πάλι εύγε! Με το καλό να συνποδηλατίσουμε το καλοκαιράκι, αν και με τη ζέστη που θα έχει τότε, δε θα είναι επαναλήψιμα τέτοια ανδραγαθήματα.ΥΓ. Πώς να έρθω; Ήμουν στον Κρεμαστό Λαγό ρε...
-
Ευχαριστώ !
Η αλήθεια ειναι πως μεχρι να φτάσεις στη λίμνη σου βγαίνει η πίστη ....Το καλοκαίρι έρχεται .... και επιτέλους θα έχω παρέα ....
ΚΡΕΜΑΣΤΟ λαγό μπορεί να μη βρούμε ... Αλλα κανένα λαγό στιφαδο δε θα μας γλιτώσει .... Θα τον τσακισουμε !!! -
στην Ελλάδα τελευταία χρόνια πωλούνται περί τις 350.000 καινούργια ποδήλατα/έτος,
Χθες είδα μεγάλο μαγαζί, πρώην εμπορία αυτοκινήτων, να μετατρέπεται σε ποδηλατάδικο-αυτοκινητάδικο. Τα αμάξια έχουν βγει στον προαύλιο χώρο, και το μεγάλο σαλόνι είναι τίγκα στα ποδήλατα με δυο τρία αμάξια (σπεσιαλάκια) να συμπληρώνουν τον κενό χώρο.
Άλλαξε η αγορά. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
στην Ελλάδα τελευταία χρόνια πωλούνται περί τις 350.000 καινούργια ποδήλατα/έτος,
Χθες είδα μεγάλο μαγαζί, πρώην εμπορία αυτοκινήτων, να μετατρέπεται σε ποδηλατάδικο-αυτοκινητάδικο. Τα αμάξια έχουν βγει στον προαύλιο χώρο, και το μεγάλο σαλόνι είναι τίγκα στα ποδήλατα με δυο τρία αμάξια (σπεσιαλάκια) να συμπληρώνουν τον κενό χώρο.
Άλλαξε η αγορά.Μπάάά, δυστυχώς πολλοί άσχετοι βλέπουν φώς και μπαίνουν...
-
οδήγησα χθες city bike για πρώτη φορά. αγνώστου πατρός, φρένο μόνο μπροστα (πίσω με το πενταλ), 28αρηδες, 3 ταχύτητες.
άρχοντας! τέτοιο ξεκούραστο πράμα δεν έχω οδηγήσει ποτέ (και δεν ήταν και ρυθμισμένο για τα μέτρα μου)
πραγματικά δεν χρειάζεται τίποτε άλλο εκτός από 3-4 ταχύτητες αν οι απαιτήσεις περιορίζονται σε αστικό περιβάλλον (πιθανώς όχι ελληνικό,χωρίς λακούβες-κρατήρες και πεζοδρόμια-τοίχους)
-
πραγματικά δεν χρειάζεται τίποτε άλλο εκτός από 3-4 ταχύτητες ακόμα
Υπάρχουν και με 5,7,8,11,14 εσωτερικές ταχύτητες, ακόμη και με CVT!. Κάποια με κόντρα, κάποια με ταμπουρόφρενο, κάποια χωρίς. Πράγματι ΆΡΧΟΝΤΑΣ. Ο τύπος ποδηλάτου που καλύπτει χαλαρά το 50% των αναγκών του κοσμάκη, όλα τα άλλα μαζί το υπόλοιπο 50%.
Ποσοστό διείσδυσης στην 'προηγμένη' ντόπια αγορά? Πέριξ του 0%.
Εγώ έχω 2, και φτιάχνω και το τρίτο. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
αν οι απαιτήσεις περιορίζονται σε αστικό περιβάλλον (πιθανώς όχι ελληνικό,χωρίς λακούβες-κρατήρες και πεζοδρόμια-τοίχους)Μην ξεχνάμε ότι πολύ χειρότερης συναρμογής city bikes κάνουν χιλιόμετρα σε Ασία και Αφρική και φορτωμένα τέζα. Μην το κάνουμε και θέμα για 2 λόφους παραπάνω και μερικές λακκούβες. Ναι υπάρχουν αλλά δεν είναι και κάτι τρομερό
-
Εγώ τις θέλω τις ταχύτητες μου παίδες. Όποιος θέλει ποδήλατο για να μετακινηθεί στην Αθήνα και να είναι ανταγωνιστικό σε κόντρα με το Ι.Χ. (=γρήγορο & ξεκούραστο) θέλει για μένα μπόλικες ταχύτητες. Για να ανέβει τις ανηφόρες στα άκρα του λεκανοπεδίου και στο κέντρο τα τουρκοβούνια, για να κατέβαίνει σβέλτα κατηφορικές λεωφόρους χωρίς να στροφάρει σαν το Βέγγο. Για να πάει χαλαρή βόλτα με την γειτόνισσα, για να τρέξει να φτάσει εγκαίρως στη συνάντηση που ήδη έχει αργήσει...
Όχι ότι θα με χάλαγε ένα 8άρι με εσωτερικές να γλιτώσω το καθάρισμα της κασσέτας αλλά 3τάχυτο στο λεκανοπέδιο και ηλικία άνω των 25 μου κάνει συνταγή πλουτισμού για ορθοπεδικούς...
-
λόγω εποχής άρχισα κι εγώ να αφήνω όχημα και πάπια και να καβαλαω το ποδήλατο για το κέντρο....
σήμερα ειδικά τις μεσημεριανές ώρες ο ηλιακός (μεγάλο μέτωπο) έβγαζε ατμούς.... παρ όλα αυτά είναι απόλαυση ακόμη και στις συνθήκες (κυκλοφορία, ποιότητα δρόμων) που αντιμετωπιζουμε....
Η ζωή...ποδήλατο!