-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Το πρωί πηγα μια βόλτα μεχρι το φούρνο και γύρισα. Εκεί που παρκάρω το ποδήλατο στο γκαράζ στο σπίτι και πάω να φύγω, ακούω ένα φςςςςς απο την μπροστινη ρόδα. Τη γυρνάω και βλέπω ένα μικρό κομμάτι γυαλί που είχε τρυπήσει το λάστιχο.Γιατί αυτά τα ρημάδια τα λάστιχα τρυπάνε τόσο εύκολα
η continental, εχει βγαλει ελαστικα με διαφορες τεχνολογιας αποφυγης τετοιων καταστασεων.
Δεν εχω το φυλλαδιο μπροστα μου, αν θυμαμαι καλα εχει 2 τεχνολογιες αναλογα τον τυπο του ελαστικου. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
διαφωνω.
για καποιον που ξεκιναει τωρα, ο οποιος πιθανοτατα να μην ξερει καν σε τι κατηγορια ποδηλατου θα καταληξει, καλυτερα ενα φθηνο μεταχειρισμενο.
στην πορεια και αφου δει οτι οντως θα το χρησιμοποιει και θα ξερει την χρηση που θα κανει, τοτε ας αγορασει καποιο καινουργιο.Σαν εσένα Σπύρο έτσι;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
διαφωνω.
για καποιον που ξεκιναει τωρα, ο οποιος πιθανοτατα να μην ξερει καν σε τι κατηγορια ποδηλατου θα καταληξει, καλυτερα ενα φθηνο μεταχειρισμενο.
στην πορεια και αφου δει οτι οντως θα το χρησιμοποιει και θα ξερει την χρηση που θα κανει, τοτε ας αγορασει καποιο καινουργιο.Σαν εσένα Σπύρο έτσι;
εγω ηξερα τι θελω
προς το παρον δικαιωνομαι -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
διαφωνω.
στην πορεια και αφου δει οτι οντως θα το χρησιμοποιει και θα ξερει την χρηση που θα κανει, τοτε ας αγορασει καποιο καινουργιο.Με αυτό το σκεπτικό συμφωνώ μαζί σου αλλά για φτηνό. Επειδή μιλάει για 300+ που πλέον βρίσκει αξιοπρεπή καινούργια για αυτό το λέω. Και εφόσον είναι το σωστό είδος.
-
Καλησπέρα και καλό Φθινόπωρο σε όλη την παρέα, μιας και είναι η πρώτη φορά που γράφω μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.
Με έβαλε στα αίματα και εμένα τελικά ο κολλητός για ποδηλατάκι και για να με στριμώξει, έτσι ώστε να ξεκινήσει και αυτός τις βόλτες για να φτιάξουμε λίγο φυσική κατάσταση, το δώρο του νονού (μιας και την Κυριακή βαφτίζω μαζί με μια φίλη μας την μπέμπα του) μου πρότεινε να είναι ένα ποδήλατο. ΟΚ λέω και εγώ, μιας και τα οικονομικά δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση και από μόνος μου δεν υπήρχε περίπτωση να πάρω αυτή την στιγμή κάτι αξιοπρεπές, οπότε χτύπησα αυτό:
http://www.kassimatisbikes.gr/node/1295
και ο κολλητός πήρε ένα TREK 3700 12'.
Στα γεράματα νιώσαμε και πάλι παιδιά... είχα από το γυμνάσιο-λύκειο να καβαλήσω ποδήλατο και η χαρά ήταν απερίγραπτη! Λες και έπαιρνα το πρώτο μου ποδήλατο
Το ποδηλατάκι δεν μπορώ να το κρίνω γιατί δεν έχω μέτρο σύγκρισης με άλλα πέρα από τα MTB της πλάκας που είχα πιτσιρικάς, τα οποία όμως είχα ξεζουμίσει στα Μεσόγεια (χωράφια, λόφους και ραχούλες) όπου και μεγάλωσα.
Μου αρέσει σε εμφάνιση, είναι στιβαρό, τα δισκόφρενα του αποτελεσματικότατα, η ανάρτηση έχει πλάκα ειδικά στα φρεναρίσματα μιας και δεν είχα καβαλήσει ποτέ ποδήλατο με ανάρτηση, ταχύτητες ανεβοκατεβαίνουν πολύ γρήγορα και χωρίς πολλά χρατσα χρούτσα και μεταλλικούς θορύβους και γενικά όλα δουλεύουν ρολόι. Μόνο το δισκόφρενο μπροστά έβρισκε στο τακάκι και έκανε θόρυβο το οποίο όμως με τους κατάλληλες επεμβάσεις φτιάχτηκε και δεν ακούγεται τίποτα (μ'αρέσει να σκαλίζω...)
Οι διαδρομές γύρω από το λόφο Πανή, Π. Φάληρο-Φλοίσβο-Μικρολίμανο μέσω ολυμπιακών ακινήτων και ΣΕΦ βγαίνουν ανέλπιστα εύκολα αν και τα περίμενα πολύ χειρότερα τα πράγματα.
Θέλουμε τώρα να πάρουμε και σχάρα για το αμάξι να πιάσουμε κανένα Υμηττό και Τατόι. Ελπίζω να συνεχιστούν οι καλές μέρες για πολύ καιρό ακόμα γιατί δεν το χωρταίνω
Αν έχετε να μου προτείνεται και κανένα μαγαζάκι για περιφερειακά με καλές τιμές είμαι όλος αυτιά...!
Κριτικές για το ποδηλατάκι, συμβουλές, προτάσεις, ευπρόσδεκτες φυσικά
-
Καλοτάξιδος! Καταρχάς να σε ευχαριστήσω γιατί άθελά σου, μου γνωστοποίησες τις προσφορές του Κασιμάτη στα Specialized. Το δικό σου μοντέλο πωλείται 30 ευρώ ακριβότερα από το αντίστοιχο χωρίς δισκόφρενα. Μάλλον αξίζει το 30άρι. Τα πρότεινα στον φίλο μου, αφού άλλη η χάρη του καινούριου.
Το κακό είναι πως (όπως πολύ σωστά έγινε αναφορά από σας) κανείς πρωτάρης δε γνωρίζει σε ποια κατηγορία θέλει να κινηθεί. Άποψή μου είναι πως σε τέτοιες περιπτώσεις, επιλέγεις κάτι που να τα κάνει όλα, έστω κι όχι άριστα. Δηλαδή, ένα ΜΤΒ. Ο πρωτάρης θα ξεκινήσει κάνοντας γύρω-γύρω το τετράγωνό του. Όμως, θα πάει και στο βουνό, θα καβαλήσει και πεζοδρόμια. Η κούρσα δεν είναι εισαγωγικό ποδήλατο. Εγώ ξεπέρασα τις 7.5Κ χλμ με το ΜΤΒ για να το πάρω απόφαση να πάω σε κούρσα. Ήταν και το οικονομικό βέβαια στη μέση.
Τελευταία ερώτηση: η μπροστινή ανάρτηση κλειδώνει;
-
Dimsabas σε ευχαριστώ!
Η μπροστινή ανάρτηση (SUNTOUR XCT) απο reviews που έχω διαβάσει στο ιντερνετ περιορίζει τις δυνατότητες του ποδηλάτου αλλά για μέχρι μέτριες καταστάσεις είναι μια χαρά (ας εξαντλήσω τα περιθώρια αυτής και βλέπουμε. Έχει έναν πολύ καλό σκελετό που αξίζει για να χτίσεις πάνω του (απ' ότι διαβάζω πάντα) και κάτι τέτοιο μάλλον σκοπεύω να κάνω.
Η ανάρτηση δεν πρέπει να κλειδώνει και απ'οτι δοκίμασα δεν. Βέβαια δεν ξέρω που μπορεί να ωφελήσει αυτό αλλά ώς εμπειρος για να ρωτάς μάλλον θα παίζει ρόλο
-
Το κλείδωμα της ανάρτησης σε βοηθά στην άσφαλτο γιατί απορροφά τσάμπα ενέργεια σου.
-
Σκέφτομαι και εγώ να αποκτήσω μετά από χρόνια ένα ποδήλατο για βελτίωση της φυσικής κατάστασης κυρίως.Έχω βρει στην ίδια περίπου τιμή gitane play 300 και ideal megisto.Μεταξύ των 2 πιο είναι καλύτερη μάρκα;Η ideal απ'ότι ξέρω χρησιμοποιεί ταιβανέζικο σκελετό (σωστά;) ενώ η γαλλική gitane διαφημίζει σκελετό hydroformed.Κάποιος να με διαφωτίσει;
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
.... Επίσης, η συσκευή των υπέρηχων για τα σκυλιά (φαίνεται να) αποδίδει σωστά. Το συνολικό ρεκόρ είναι 7 στα 10. Αναφέρομαι σε επιτυχημένες απομακρύνσεις.dimsabas ποιά συσκευή έχεις πάρει ακριβώς? Έχεις κάποιο link?
-
Το ποδήλατο των 10 ευρώ!
http://www.newsbeast.gr/environment/art ... n-10-euro/
-
10Ε τα υλικα και 500 η εργασια!
-
Σε ξένη δημοσίευση, διάβασα ότι κόστισε 9 δολάρια (άρα 7 ευρ ώ?) και ότι τα πουλάει προς 60 δολάρια. 50κάτι ευρώ δηλαδή.
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
.... Επίσης, η συσκευή των υπέρηχων για τα σκυλιά (φαίνεται να) αποδίδει σωστά. Το συνολικό ρεκόρ είναι 7 στα 10. Αναφέρομαι σε επιτυχημένες απομακρύνσεις.
dimsabas ποιά συσκευή έχεις πάρει ακριβώς? Έχεις κάποιο link?
http://www.ebay.co.uk/itm/310365262519? ... 5037wt_952
Έχεις 3 λειτουργίες:
φακό
εκπαίδευση
φυγήΤο έχω μονίμως στην τρίτη για τις δύσκολες στιγμές.
-
Κάντε καμιά βόλτα από το crc όσοι ψάχνεστε για πραγματάκια (έρχεται και χειμώνας...)
Έχει προσφοραί.
@Αρης
έχει και τροχούς (-40%) . -
Δηλαδή αυτός αγόρασε ένα ποδήλατο 4 χιλιάδων για να το βάλει στο σαλόνι του;;;
http://www.car.gr/classifieds/bicycles/view/2080001/
Χάζευα τις αγγελίες και είναι πολλά τα ποδήλατα που φαίνονται ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΑ κι η περιγραφή αναφέρει ότι αγοράστηκε και στην ουσία δε χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Και δεν αναφέρομαι σε ποδήλατα των 400 ευρώ, αλλά των 1.500 και πάνω. Έγιναν μόδα, κάποιος τα έβαλε στο σαλόνι του και έκανε 3 βόλτες, 30 χλμ συνολικά. Και αν...
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Δηλαδή αυτός αγόρασε ένα ποδήλατο 4 χιλιάδων για να το βάλει στο σαλόνι του;;;http://www.car.gr/classifieds/bicycles/view/2080001/
Χάζευα τις αγγελίες και είναι πολλά τα ποδήλατα που φαίνονται ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΑ κι η περιγραφή αναφέρει ότι αγοράστηκε και στην ουσία δε χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Και δεν αναφέρομαι σε ποδήλατα των 400 ευρώ, αλλά των 1.500 και πάνω. Έγιναν μόδα, κάποιος τα έβαλε στο σαλόνι του και έκανε 3 βόλτες, 30 χλμ συνολικά. Και αν...
'Νταξ', αυτός είναι χειρότερος και από 'μένα ...
Η ανταλλαγή με ΖΕΤΑΚΙ, όλα τα λεφτά πάντως . -
ασχετο... το εζμπρωξες το λιμπερτυ?
Πραγματικα εχει κατι πολυ ωραιες προσφορες το crc σε ρουχισμο.. Σε κανει να θες να ξοδευεις..
-
μπονγκ μπονγκ μπονγκ μπονγκ μπονγκ μπονγκ μπογνκ
-
Βρε λες να το κάνει επίτηδες;
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Η ανταλλαγή με ΖΕΤΑΚΙ, όλα τα λεφτά πάντως .Μάλλον θα το βάλει και αυτό για διακοσμητικό στο σαλόνι
Η ζωή...ποδήλατο!