-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Shit...Κοίτα μην σε βάλουν στο μάτι και σου πάρουν κ το σκούτερ...
Αυτό σκέφτηκα και εγώ. Βάζω συναγερμό, το κλειδώνω με το χειρόφρενο.
...
κλειδώνετέ τα, κρύφτε τα ...Μέσα σε αποθήκη. Που να φανταστώ ότι θα τα έπαιρναν χαμπάρι.
Ευτυχώς που τα ποδήλατα δεν ήταν μεγάλης αξίας.
Ευτυχώς.υ.γ. και μου έμειναν και ένα σωρό αξεσουάρ και ανταλλακτικά, που δεν είχα προλάβει να τα βάλω...
-
Αν τα κλείδωνες με κάποιο σοβαρό λουκέτο, πχ Abus, Cryptonite, OnGuard, ακόμα και μέσα στην αποθήκη σου, θα το 'χες, πιθανότατα, γλιτώσει.
Οπότε, μην παρατάς την ποδηλασία, πάρε ένα καλό, ακριβό, λουκέτο. -
Προέχει η αλλαγή κλειδαριάς και ίσως και πόρτα στην αποθήκη. Ας κάνω αυτά και μετά βλέπουμε για ποδήλατο... Αν και το θέμα για μένα νομίζω ότι έχει κλείσει πλέον.
Την πρώτη φορά την γλύτωσα. Πήγαν να μου κλέψουν το ORBEA έξω από το γυμναστήριο.
Κλειδωμένο με δύο χοντρές κλειδαριές και όμως κατάφεραν την μία να την παραβιάσουν... -
Το κουρσάκι Clermont του 78 που θέλω να αναπαλαιώσω, έχει τόσο φθαρμένα λάστιχα, που είναι αδύνατον να διαβάσω στοιχεία των διαστάσεων στο πλάι. Είναι σίγουρα 622mm διάμετρος (άρα 700c), αλλά δεν ξέρω τι πλάτος να αγοράσω. 23, 25, ή 28? Το στεφάνι είναι 17.5mm εσωτερικό.
Η χρήση θα είναι ερασιτεχνική προπόνηση σε επαρχιακό δρόμο και καμιά βόλτα στην πόλη. Λάστιχα των 10-15€ κάνουν την δουλειά μου, ή θέλει καλύτερα? Δεν ξέρω και αν θα το χρησιμοποιήσω τελικά, υπάρχει ένα Merida MD-20 Trekking 2010 που κάνει αυτές τις δουλειές και αναρωτιέμαι αν ένα σιδερένιο κουρσάκι 30 έτών με 10 ταχύτητες, υπάρχει περίπτωση να μπορεί να είναι σε κάτι καλύτερο από σύγχρονο trekking στην άσφαλτο. Κάθε γνώμη δεκτή, δεν έχω και καθόλου λεφτά για πέταμα αυτόν τον καιρό...
-
Έτσι για την ιστορία
Τα ποδήλατα της πανίσχυρης ποδηλατικής Ολυμπιακής ομάδας της ΜΒ δεν είναι κάποιας από τις γνωστές μάρκες (εκτός του Foome που ήταν Pinarello) αλλά δημιουργίες του ποδηλατικού ινστιτούτου της Αγγλίας και σεχδιασμένα από τον Έλληνα παλιό ποδηλάτη Δημήτρη Κατσάνη. Στο cyclist μου είπαν ότι ο Κατσάνης είναι γνωστός στον ποδηλατικό κόσμο της Ελλάδας.
Το ποδήλατο στην έκδοση της ατομικής χρονομέτρησης κέρδισε με τον Wiggins το χρυσό μετάλλιο.http://www.cyclingweekly.co.uk/news/lat ... -bike.html
-
τι ακριβώς παίζει με το δίσκο??
-
Τι ακούτε όταν ποδηλατείτε, απο πεζούς και οδηγούς
έχει μερικά θεικά!
Μαμά-παιδάκι περιμένουν να διασχίσουν δρόμο, φίλος με σπαστό ποδήλατο strida πεταλάρει...μαμά γυρίζει προς παιδάκι «περίμενε να περάσει το πατίνι πρώτα και μετα...
Πιτσιρίκος πεντάχρονος, ενώ 'το παλεύει' με την ισοροπία στο καινούργιο του ποδήλατο, του κουδουνίζω καθώς τον προσπερνώ και τον καμαρώνω.
Με κοιτάζει μ' ανοιχτό το στόμα θαυμάζοντας το ποδήλατό μου και καθώς απομακρύνομαι με ρωτά, 'ρε φίλε τι τάξη θα πάς;'
Πίνω και μεθώ...
[υποσημείωση είμαι πανω από πενήντα με άσπρα μουστάκια...] -
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Το κουρσάκι Clermont του 78 που θέλω να αναπαλαιώσω, έχει τόσο φθαρμένα λάστιχα, που είναι αδύνατον να διαβάσω στοιχεία των διαστάσεων στο πλάι. Είναι σίγουρα 622mm διάμετρος (άρα 700c), αλλά δεν ξέρω τι πλάτος να αγοράσω. 23, 25, ή 28? Το στεφάνι είναι 17.5mm εσωτερικό.Η χρήση θα είναι ερασιτεχνική προπόνηση σε επαρχιακό δρόμο και καμιά βόλτα στην πόλη. Λάστιχα των 10-15€ κάνουν την δουλειά μου, ή θέλει καλύτερα? Δεν ξέρω και αν θα το χρησιμοποιήσω τελικά, υπάρχει ένα Merida MD-20 Trekking 2010 που κάνει αυτές τις δουλειές και αναρωτιέμαι αν ένα σιδερένιο κουρσάκι 30 έτών με 10 ταχύτητες, υπάρχει περίπτωση να μπορεί να είναι σε κάτι καλύτερο από σύγχρονο trekking στην άσφαλτο. Κάθε γνώμη δεκτή, δεν έχω και καθόλου λεφτά για πέταμα αυτόν τον καιρό...
Τελικά το λάστιχο είναι 32χ630 (27χ1 1/4 για τους αμερικάνους), η παλιά διάσταση για κούρσες του 70 και 80. Ξέρουμε που έχει τέτοια λάστιχα στην Θεσσαλονίκη, ή να ψωνίσω από ebay?
-
Πιτσιρίκος πεντάχρονος, ενώ 'το παλεύει' με την ισοροπία στο καινούργιο του ποδήλατο, του κουδουνίζω καθώς τον προσπερνώ και τον καμαρώνω.
Με κοιτάζει μ' ανοιχτό το στόμα θαυμάζοντας το ποδήλατό μου και καθώς απομακρύνομαι με ρωτά, 'ρε φίλε τι τάξη θα πάς;'
Πίνω και μεθώ... [υποσημείωση είμαι πανω από πενήντα με άσπρα μουστάκια...]Αυτό μου θύμισε ατάκα πιτσιρικά στον μπαμπά του όταν είδε ένα θείο μου, μιας κάποιας ηλικίας, μια κάποιας περήφανης κοιλιάς, φέρων γενειάδα και κυκλοφορών τα καλοκαίρια με σορτς (ήταν πολύ της φύσης, εκδρομής, ψαρέματος κλπ). Μπαμπά μπαμπά, κοίτα, ένα μεγάλο παιδί με τρίχες.... Φορέστε σορτς, κρύβει χρόνια!
Μια και για 2 μέρες έπρεπε να πάω σχετικά κοντά ξαναέκανα κανονικά επί δρόμου πόλης ποδήλατο μετά από νομίζω 8 χρόνια.... ωραία είναι να σε φυσάει ο αέρας και να βλέπεις πάνω από τα αυτοκίνητα.... αντί να περιμένεις σε στάσεις, να χώνεσαι σε υπόγειους σταθμούς, να στριμώχνεσαι κλπ. Πάντως έχουν αυξηθεί πολύ οι ποδηλάτες, καμία σχέση με αυτά που θυμόμουνα. Αλλά αν και σε πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση και πιο ελαφρύς από παλιά, τη πρώτη φορά τα μπουτάκια σφίξανε και κάτι ψιλοκράμπες ίσα ίσα τις πρόλαβα στις γάμπες ... διαφορετικός τρόπος φόρτισης από το τρέξιμο. Μπορεί να φταίει και το βαρύ τριτάχυτο νοικιάρικο ποδήλατο (Barclays) με τις ρόδες μπαλόνι αλλά και ζορίζομαι και γρήγορα δεν πάω.... ή αν πάω δεν το ξέρω, πρέπει να δοκιμάσω με το GPS του τηλεφώνου. Πάντως ενώ στις εκκινήσεις είμαι καλός (έχω καλές ροπές χαμηλά) μόλις τελειώσουν οι στροφές (των χαμηλόροπων και αργόστροφων ποδιών μου) με περνάνε οι κουρσάτοι... (θα μου πεις αυτοί θα σε περνάγανε έτσι κι αλλιώς...) Έχω 2η για εκκίνηση και ελαφριές ανηφόρες και 3η (μακριά) για ευθείες και κατηφόρες. Θα ήθελα τουλάχιστον μια ανάμεσα σε 2-3 και μία μετά την 3η για να μην τα φάμε τα κουζινέτα (τις αρθρώσεις μου) με το στροφάρισμα στις καλές ευθείες. Η 1η είναι αστεία κοντή μόνο για σοβαρή ανηφόρα, μόνο καταλάθος την έβαλα, αχρείαστη να είναι. Συμπέρασμα: οι 3 ταχύτητες δεν φτάνουν, θέλεις τουλάχιστον 4-5 για να κυκλοφορείς σαν άνθρωπος. Πώς βολεύονται κάποιοι με τα φιξάκια δεν το καταλαβαίνω.... εγώ και σαν πιτσιρίκος βλαστήμαγα με το μονοτάχυτο.
-
Αν δοκιμάσεις ένα σοβαρό ποδήλατο και το συνηθίσεις, θα δεις ότι θα θες πολλές ταχύτητες για να είσαι πάντα μέσα στη ροπή σου. Επίσης, μην μπεις στη λογική να συγκρίνεσαι με τους κουρσάτους. Πρώτο διήμερο με σάπιο ποδήλατο και θες να περνάς ανθρώπους που κάνουν χρόνια προπόνηση και έχουν επενδύσει τόσα χρήματα σε αυτό; Δεν έχεις καμία τύχη!
Μη νομίζεις ότι επειδή είσαι γυμνασμένος, αυτό μεταφράζεται και σε αντίστοιχες επιδόσεις στο ποδήλατο. Αλλιώς δουλεύει ο μυς στο τρέξιμο, αλλιώς στο ποδήλατο. Όταν πήγα από το ΜΤΒ στην κούρσα, σερνόμουν. Οι μυικές ομάδες έπρεπε να δουλέψουν λίγο διαφορετικά και μου πήρε μια εβδομάδα για να το συνηθίσω.
Παλιότερα, είχα βγει βόλτα στο βουνό με έναν κουμπάρο μου, που είναι πάρα πολύ γυμνασμένος κι ο οποίος καμιά δεκαριά μέρες πριν είχε τρέξει στον κλασικό μαραθώνιο της Αθήνας (2.500 χρόνια, το 2010). Με χρόνο στις 3,5 ώρες, ήταν από τους πολύ καλούς ερασιτέχνες. Εγώ, 1.93 και 105 κιλά, με κοιλιές και διάφορα να κρέμονται γύρω-γύρω, αλλά με συνεπή ποδηλατική ενασχόληση. 3 φορές σταμάτησα για να τον περιμένω. Του είχε βγει η γλώσσα σα γραβάτα. Όχι επειδή ήμουν πιο γυμνασμένος, αλλά επειδή δε μεταφράζεται η φοβερή φυσική κατάσταση σε άλλο άθλημα (τρέξιμο επί του προκειμένου) σε καλές επιδόσεις σε άλλο (ποδηλασία).
Αν ο κουμπάρος έκανε ποδήλατο κάθε μέρα, σε ένα μήνα θα με πέρναγε από πάνω. -
μιας κ το λέτε... κάτι αντίστοιχο ειχε γίνει με ένα γνωστό μου.
ενώ 'ξερω' οτι κάνει συχνά διαδρομές των 30 και 40 χλμ, τις προάλλες πήγε για μπάσκετ και θέλησε να παιξει διπλό.
σερνόταν μετά απο 15 λεπτάκια... και πραγματικά μου φανηκε αρκετά παράξενο, μέχρι που ειχα αρχίσει να αναρωτιέμαι για τις ποδηλατικές του δυνατότητες
αλλά αφου το επιβεβαιώνεται κι εσεις τωρα...
-
Επειδή δεν είμαι και πολύ γνώστης του θέματος ποδήλατο θέλω βοήθεια!
Ποδήλατο πόλης 28'' ή 26'', με λασπωτήρες.
Όχι κάτι ακριβό γιατί δεν θέλω αν μου το βουτήξουν να κλαίω κάποια περιουσία...Για δείτε αυτά και πείτε κάποια άποψη...
http://www.cicliadriatica.it/prodotti/h ... er_xp.html
http://www.cisalfasport.it/cx-200.html
http://www.worldofbike.gr/el/π�% ... %CF%87.htm
http://www.worldofbike.gr/el/π�% ... %CF%87.htm
http://www.worldofbike.gr/el/π�% ... %CF%87.htmΤο θέλω για να πηγαίνω-έρχομαι γυμναστήριο και για χρήση κοντά στο σπίτι μου.
-
Ξαφνική βολτάρα (κανονίστηκε 3 το πρωί ) στα μέρη του ripper. 40 χλμ και κάτι ψιλά πηγαινε-έλα. Mέση ταχύτητα περίπου 20km/h (υπάρχει η διαδρομή στο endomondo για όποιον θέλει).
Εγώ με το MTB με ασφάλτινα λάστιχα '1.50 και ο φίλος μου με παλιό κουρσάκι (Pony). Αυτός εγώ .
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
.... μην μπεις στη λογική να συγκρίνεσαι με τους κουρσάτους. Πρώτο διήμερο με σάπιο ποδήλατο και θες να περνάς ανθρώπους που κάνουν χρόνια προπόνηση και έχουν επενδύσει τόσα χρήματα σε αυτό; Δεν έχεις καμία τύχη!
Μη νομίζεις ότι επειδή είσαι γυμνασμένος, αυτό μεταφράζεται και σε αντίστοιχες επιδόσεις στο ποδήλατο. Αλλιώς δουλεύει ο μυς στο τρέξιμο, αλλιώς στο ποδήλατο. .....Αυτά ακριβώς εννοούσα. Ότι κάθε αθλητική ενασχόληση έχει τελείως διαφορετικές απαιτήσεις. Για αυτό και μου αρέσουν οι πολυαθλητές. Διατηρούν πολύ ωραία σώματα γιατί είναι πιο ομοιόμορφα γυμνασμένοι.
Επειδή μπορεί μερικοί να με έχουν δει, προτού με περάσουν για πολύ μεγάλο ψώνιο, όταν είπα οτι είμαι σε πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση και ελαφρύτερος μη φανταστείτε κανέναν αθλητικό τύπο..... συνεχίζω να είμαι υπέρβαρος, φαγάς, κοιλαράς και λαπάς απλά είμαι 10+ κιλά λιγότερο και μπορώ να τρέξω 3-4 χιλιόμετρα που δεν μπορούσα τότε που έκανα ποδήλατο. Τότε όμως έκανα μια συγκεκριμένη διαδρομή σε 29 λεπτά ενώ τώρα...
Εννοείται ότι δεν περίμενα να μην με περνάνε κουρσάτοι, εξασκημένοι και 20-30 κιλά λιγότερο από μένα.... περισσότερο με ενόχλησε η αίσθηση ότι δεν πάω όσο γρήγορα πήγαινα παλιά, σαν συνολικό χρόνο διαδρομής. Ίσως επειδή δεν περνάω με κόκκινο... -
-
Το κάποτε αναφέρεται σε εποχές πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο;
-
Σημερα αλλαξα μπαταρια στο κοντερ μου. 2032 παιρνει, Energizer, απο Jumbo, στα 99λ.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Το κάποτε αναφέρεται σε εποχές πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο;αρκετά νωριτερα αν θυμάμαι καλά
-
Οι ακτινες απο το ποδηλατο μου εχουν πιασει κατι σαν αλατα,οχι σκουρια απαραιτητα,πως μπορω να τα γυαλισω ωστε να επανελθουν στην αρχικη τους λεια μορφη? Δοκιμασα να το καθαρισω με διαφορα καθαριστικα spray αλλα δεν εγινε τιποτε.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
τι ακριβώς παίζει με το δίσκο??
Μην τα γράφω, διάβασε από εδώ:
http://bikeme.gr/online-shop?page=shop. ... gory_id=46Σε κάποιο ποδηλατικό φόρουμ (δεν θυμάμαι που) είχα πάντως διαβάσει ότι η 'μόδα' τελικά αυτή δεν έγινε ποτέ καθεστώς γιατί διαπιστώθηκε ότι οι οβάλ δίσκοι και ο τρόπος λειτουργίας τους προκαλούν προβλήματα στα γόνατα των ποδηλατών.
Η ζωή...ποδήλατο!