Πιτσιρίκος πεντάχρονος, ενώ 'το παλεύει' με την ισοροπία στο καινούργιο του ποδήλατο, του κουδουνίζω καθώς τον προσπερνώ και τον καμαρώνω.
Με κοιτάζει μ' ανοιχτό το στόμα θαυμάζοντας το ποδήλατό μου και καθώς απομακρύνομαι με ρωτά, 'ρε φίλε τι τάξη θα πάς;'
Πίνω και μεθώ... [υποσημείωση είμαι πανω από πενήντα με άσπρα μουστάκια...]
Αυτό μου θύμισε ατάκα πιτσιρικά στον μπαμπά του όταν είδε ένα θείο μου, μιας κάποιας ηλικίας, μια κάποιας περήφανης κοιλιάς, φέρων γενειάδα και κυκλοφορών τα καλοκαίρια με σορτς (ήταν πολύ της φύσης, εκδρομής, ψαρέματος κλπ). Μπαμπά μπαμπά, κοίτα, ένα μεγάλο παιδί με τρίχες.... Φορέστε σορτς, κρύβει χρόνια!
Μια και για 2 μέρες έπρεπε να πάω σχετικά κοντά ξαναέκανα κανονικά επί δρόμου πόλης ποδήλατο μετά από νομίζω 8 χρόνια.... ωραία είναι να σε φυσάει ο αέρας και να βλέπεις πάνω από τα αυτοκίνητα.... αντί να περιμένεις σε στάσεις, να χώνεσαι σε υπόγειους σταθμούς, να στριμώχνεσαι κλπ. Πάντως έχουν αυξηθεί πολύ οι ποδηλάτες, καμία σχέση με αυτά που θυμόμουνα. Αλλά αν και σε πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση και πιο ελαφρύς από παλιά, τη πρώτη φορά τα μπουτάκια σφίξανε και κάτι ψιλοκράμπες ίσα ίσα τις πρόλαβα στις γάμπες ... διαφορετικός τρόπος φόρτισης από το τρέξιμο. Μπορεί να φταίει και το βαρύ τριτάχυτο νοικιάρικο ποδήλατο (Barclays) με τις ρόδες μπαλόνι αλλά και ζορίζομαι και γρήγορα δεν πάω.... ή αν πάω δεν το ξέρω, πρέπει να δοκιμάσω με το GPS του τηλεφώνου. Πάντως ενώ στις εκκινήσεις είμαι καλός (έχω καλές ροπές χαμηλά) μόλις τελειώσουν οι στροφές (των χαμηλόροπων και αργόστροφων ποδιών μου) με περνάνε οι κουρσάτοι... (θα μου πεις αυτοί θα σε περνάγανε έτσι κι αλλιώς...) Έχω 2η για εκκίνηση και ελαφριές ανηφόρες και 3η (μακριά) για ευθείες και κατηφόρες. Θα ήθελα τουλάχιστον μια ανάμεσα σε 2-3 και μία μετά την 3η για να μην τα φάμε τα κουζινέτα (τις αρθρώσεις μου) με το στροφάρισμα στις καλές ευθείες. Η 1η είναι αστεία κοντή μόνο για σοβαρή ανηφόρα, μόνο καταλάθος την έβαλα, αχρείαστη να είναι. Συμπέρασμα: οι 3 ταχύτητες δεν φτάνουν, θέλεις τουλάχιστον 4-5 για να κυκλοφορείς σαν άνθρωπος. Πώς βολεύονται κάποιοι με τα φιξάκια δεν το καταλαβαίνω.... εγώ και σαν πιτσιρίκος βλαστήμαγα με το μονοτάχυτο.