-
Eυχαριστω πολυ παιδια...
Αρχιζει το ψαξιμο...ΥΓ. Citastak, αν εχεις καποιον 'δικο σου' θα με ενδιεφερε να κοιταξω και εκει. Στειλε αν θες διευθυνση σε ΠΜ να περασω μια βολτα μιας και μενω κοντα...
-
Ρε παιδιά, τι τιμές είναι αυτές που βάζετε; 2000 για ποδήλατο;
Αυτά επαγγελματικά δεν είναι;
Σκέφτομαι να πάρω ένα ποδήλατο να πηγαινοέρχομαι κέντρο/σχολή και να ανεβαίνω κανένα βουνό, αλλά αυτά τα νούμερα που βάζετε είναι εξωφρενικά!!
Τα ideal δηλαδή δεν είναι καλά; -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Μια ένσταση: Για να πάρεις ένα καλό πηρούνι που να αλλάζει το ύψος πρέπει να πάς σε ΦΟΞ ΤΑΛΑΣ. Αυτό θα σε αναγκάσει να ξεφύγεθς λίγο από τα 2.000 ευρώ.
οι αμερικανοί θεωρούν το RockShox Revelation ισάξιο με το TALAS , και είναι αισθητά φθηνότερο. εγώ ΤΑΛΑΣ έχω αλλά το 32 και όχι δεν έφτασα τα 2κ για να το πάρω.
πιστεύω οτι 2κ είναι οκ για ένα ΚΑΛΟ ποδήλατο απλά θέλει ψάξιμο...
μετά πας σε niche πράγματα.έχεις υπόψιν σου τίποτα για το Lyrik 2-step air ή το Magura wotan?
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Ρε παιδιά, τι τιμές είναι αυτές που βάζετε; 2000 για ποδήλατο;
Αυτά επαγγελματικά δεν είναι;
Σκέφτομαι να πάρω ένα ποδήλατο να πηγαινοέρχομαι κέντρο/σχολή και να ανεβαίνω κανένα βουνό, αλλά αυτά τα νούμερα που βάζετε είναι εξωφρενικά!!
Τα ideal δηλαδή δεν είναι καλά;Δικιο εχεις και εγω το θεωρω υπερβολικο το ποσο των 2Κ ευρω αλλα ταυτοχρονα γνωριζω πχ και τι τεχνολογια/αναπτυξη πεφτει στα ποδηλατα οποτε το δικαιολογω. Υποψην εδω Αγγλια ειναι πιο ακριβα απο κατω σε γενικες γραμμες, σε ολα τα range, μιας και εχουν φοβερη ζητηση - (πιο πολυ κλεβουν ποδηλατα παρα αυτοκινητα)-
Μια χαρα ειναι τα IDEAL μιας και το ρωτας. Πολυ decent Μεχρι ποσα σκεφτεσε να δωσεις?
-
εγώ απο την άλλη θεωρω οτι είναι πανάκριβα και οτι τα περισσότερα πάνε σε marketing hype κλπ. αλλά αν θες να ασχοληθείς αξιοπρεπώς δεν έχεις και πολλές επιλογές. άσε που παίζουν νούμερα σκελετού κλπ και δεν είναι τόσο εύκολο το μτχ.
με 2κ παίρνει μηχανή μτχ για οφφ ροαδ μια χαρά, αλλά είναι άλλο σπορ άλλη αίσθηση. -
Το πολύ κανένα 300άρι σκοπεύω, μου είχε γυαλίσει ένα ideal pro rider που είχε ένας φίλος.
Οι ανάγκες μου δεν νομίζω να δικαιολογούν μεγαλύτερο ποσό, άσε που θα το λυπάμαι κιόλας. -
Εϊναι ανάλογα με το τι κάνεις στη ζωή σου. Για μένα το ποδήλατο είναι μια καλή εκτόνωση, τρελλαίνομαι να το καβαλάω, είτε το ΜΤΒ είτε το κουρσάκι. Ετσι, επειδή περνάμε αρκετές ώρες στη σέλα του, πρέπει να είναι ανθεκτικό, καλοσχεδιασμένο και με καλά περιφερειακά κύλισης. Και ναι τα πολύ φθηνά ποδήλατα δεν το κάνουν αυτό σωστά.
Και τα 2 μου ποδήλατα Ideal είναι. Αλλά από τα πιο ψηλά σε περιφερειακά. Είναι value for money αλλά με περιορισμένες επιλογές. Στην τελική από το να μου τα φάνε οι γιατροί, ας μου τα φάει ο ποδηλατάς.wannabe, θα κοιτάξω και θα επανέλθω, δεν έχω αποψη.
-
Aν υπαρχει 'επωνυμο' ΜΤΒ με φουλ αναρτησεις, υδρ. φρενα, καλα περιφερειακα και ελαφρυ-ανθεκτικο σκελετο που θα κρατησει χρονια και θα κοστιζει κατω απο 2000 ευχαριστως να το προτιμησω. Δεν ειμαι ο Λατσης!
-
Εϊναι ανάλογα με το τι κάνεις στη ζωή σου. Για μένα το ποδήλατο είναι μια καλή εκτόνωση, τρελλαίνομαι να το καβαλάω, είτε το ΜΤΒ είτε το κουρσάκι. Ετσι, επειδή περνάμε αρκετές ώρες στη σέλα του, πρέπει να είναι ανθεκτικό, καλοσχεδιασμένο και με καλά περιφερειακά κύλισης. Και ναι τα πολύ φθηνά ποδήλατα δεν το κάνουν αυτό σωστά.
Και τα 2 μου ποδήλατα Ideal είναι. Αλλά από τα πιο ψηλά σε περιφερειακά. Είναι value for money αλλά με περιορισμένες επιλογές. Στην τελική από το να μου τα φάνε οι γιατροί, ας μου τα φάει ο ποδηλατάς.wannabe, θα κοιτάξω και θα επανέλθω, δεν έχω αποψη.
Αυτό πράγματι ισχύει, είχα αγοράσει ένα leader στα 230 ευρώ αν δεν κάνω λάθος, ενώ έπαιρνα ideal στα 300 (ήθελα downhill ο κάγκουρας...) το οποίο ένα χρόνο μετά άρχισε να μου βγάζει πολλά προβλήματα. Στράβωσε η βάση του πεταλιού (στον άξονα), μετά άρχισε να 'κοπανάει' όποτε έκανα δεξί πετάλι, εμφανίστηκαν σκουριές στο τιμόνι. Δεν του έκανα βαριά χρήση.
Τα ideal MTB τα είδα γενικά να είναι γύρω στα 13,5 kg. Υπάρχουν και πιο ελαφριά, σε λογική τιμή πάντα; -
Ειμαι αποφασισμενος να μπω στο κοσμο του ποδηλατου, συγκεκριμενα στα mtb. Προσανατολιζομαι σε ideal hillmaster και zig zag. Δεν θα ηθελα να δωσω πανω απο 500 ευρω, αφου ειμαι αρχαριος. Τι λετε, να προχωρησω σ'αυτες τις επιλογες? Προτεινεται κατι αλλο?
-
Ο χρήστης yosebu έγραψε:
Ειμαι αποφασισμενος να μπω στο κοσμο του ποδηλατου, συγκεκριμενα στα mtb. Προσανατολιζομαι σε ideal hillmaster και zig zag. Δεν θα ηθελα να δωσω πανω απο 500 ευρω, αφου ειμαι αρχαριος. Τι λετε, να προχωρησω σ'αυτες τις επιλογες? Προτεινεται κατι αλλο?Τα IDEAL είναι ότι πιο value for money αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Επίσης, έχουν τα πιο καλά περιφερειακά στις χαμηλές κατηγορίες.
Καλές βόλτες και μεγειά το κράνος! -
Aν το ποδήλατο θα κάνει βόλτες στο βουνό εκτός δρόμου καλό είναι να αποφεύγουμε τους carbon σκελετούς γιατί αν πέσεις και χτυπήσει ο σκελετός σε πέτρα τότε θα σπάσει.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Aν το ποδήλατο θα κάνει βόλτες στο βουνό εκτός δρόμου καλό είναι να αποφεύγουμε τους carbon σκελετούς γιατί αν πέσεις και χτυπήσει ο σκελετός σε πέτρα τότε θα σπάσει.Επέτρεψε μου να διαφωνήσω. Έχω φίλους που έχουν κάνει πολλά και δύσκολα χιλιόμετρα με κάρμπον σκελετούς και είναι υπερευχαριστημένοι.
-
Aν το ποδήλατο θα κάνει βόλτες στο βουνό εκτός δρόμου καλό είναι να αποφεύγουμε τους carbon σκελετούς γιατί αν πέσεις και χτυπήσει ο σκελετός σε πέτρα τότε θα σπάσει.
Επέτρεψε μου να διαφωνήσω. Έχω φίλους που έχουν κάνει πολλά και δύσκολα χιλιόμετρα με κάρμπον σκελετούς και είναι υπερευχαριστημένοι.
Άλλο η ακαμψία και η προσφερόμενη άνεση από ένα carbon frame και άλλο η αντοχή στα χτυπήματα. Αν πέσεις με ένα τέτοιο ποδήλατο και χτυπήσεις το σκελετό, bye bye. Τα ανθρακονήματα στα mountain bikes από την εμπειρία που έχω, είναι άχρηστα σε χομπίστες και επιπλέον μία πτώση μπορεί να οδηγήσει σε ζημιά 1000-1500ευρώ.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Επέτρεψε μου να διαφωνήσω. Έχω φίλους που έχουν κάνει πολλά και δύσκολα χιλιόμετρα με κάρμπον σκελετούς και είναι υπερευχαριστημένοι.
Άλλο η ακαμψία και η προσφερόμενη άνεση από ένα carbon frame και άλλο η αντοχή στα χτυπήματα. Αν πέσεις με ένα τέτοιο ποδήλατο και χτυπήσεις το σκελετό, bye bye. Τα ανθρακονήματα στα mountain bikes από την εμπειρία που έχω, είναι άχρηστα σε χομπίστες και επιπλέον μία πτώση μπορεί να οδηγήσει σε ζημιά 1000-1500ευρώ.
Καταλαβαίνω τι λες. Αλλά στα 5 χρόνια που ασχολούμαι με το ΜΤΒ δεν έχω δει ποτέ σπασμένο carbon frame. Οχι ότι δεν σπάνε, αλλά μήπως δεν αρκεί απλά μια πτώση;
Πάντως και εγώ το φοβάμαι και δεν θα πήγαινα ποτέ σε carbon MTB. Σε κουρσάκι όμως...!! -
Καταλαβαίνω τι λες. Αλλά στα 5 χρόνια που ασχολούμαι με το ΜΤΒ δεν έχω δει ποτέ σπασμένο carbon frame. Οχι ότι δεν σπάνε, αλλά μήπως δεν αρκεί απλά μια πτώση;
Πάντως και εγώ το φοβάμαι και δεν θα πήγαινα ποτέ σε carbon MTB. Σε κουρσάκι όμως...!!Έγραψα πτώση με χτύπημα. Αν έσπαγαν μόνο με το πέσιμο τη κάτσαμε.
Carbon σκελετούς σπασμένους έχω δει αρκετούς...
SCOTT CR1 έχω και έχω κάνει μαζί του πάρα πολλά χιλιόμετρα. -
Κύριοι, voila το νέο μου όχημα.
Υβριδικό (λειτουργεί και με μπριζόλες και με χόρτα) κάνει πολλά χιλιόμετρα, μέχρι το κοντινότερο σταθμό μετρό, ΗΣΑΠ και όχι μόνο, και εδώ και 20 μέρες που το έχω, το αυτοκίνητο έπαψε να κινείται (μόνο σκ για βόλτες).Κοστίζει περί τα 1000 ευρώ και μέσα σε 4 μήνες με τη δική μου χρήση θα κάνει απόσβεση. Το κυκλοφορώ κανονικά με το κουστούμι, ακόμα και με ασθενή βροχή(φοράς κάτι από πάνω) και δεν λερώνομαι.
Είναι ότι πιο ποιοτικό κυκλοφορεί σε διπλωτό, με πολύ καλή κύλιση παρόλο το μικρό τροχό, πολύ καλά φρένα, και σωστή σχεδίαση. Σε 15'' το έχεις διπλώσει και κάθεσαι μέσα στο μετρό, διαβάζωντας μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου. Ακόμα και τα ραντεβού στο κέντρο (αντε να βρω να παρκάρω έγιναν παιχνίδι)...
-
το είδα σήμερα σε ένα κατάστημα τυχαίως. όντως πολύ καλή κατασκευή.
-
Έχει ροδάκια;
Γιατί είχα δει στο φυσικό ένα αντίστοιχο που είχε ροδάκια και σπρωχνοταν σα καρότσι -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Έχει ροδάκια;
Γιατί είχα δει στο φυσικό ένα αντίστοιχο που είχε ροδάκια και σπρωχνοταν σα καρότσιΕχει ροδάκια ναι, αλλα για μένα δεν είναι βολικά.
Σε ποιό κατάστημα το είδες; Μόνο ο Λουκάς bikes (Μελίσσια) και η Action3 τα φέρνουν. Τα άλλα δεν είανι ίδια. Εϊναι κατα πολύ μεγαλύτερα, και όταν κλείσουν εξέχουν διάφορα από παντού. Εσύ λογικά θα είδες τα Dahon.
Η ζωή...ποδήλατο!