-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Καλημερα.
Θα ηθελα μια μικρη βοηθεια οσο αφορα την επιλογη ενός ποδηλατου, μιας και ανοιγει ο καιρος, οποτε ευκαιρια να θυμιθω ξανα τα νιατα μου.
Η χρηση για την οποια το θελω είναι ένα 90% επαρχιακος δρομος (ασφαλτο) και ένα 10 % χωματινος δρομος.
Ψαχνωντας στο amazon, επεσα πανω σε αυτά τα 3 ποδηλατα που μου τραβηξαν την προσοχη, από αισθητικης αποψης, μιας και από τεχνικης εχω πληρη αγνοια.
http://www.amazon.com/Schwinn-Fracas-Mo ... 00&sr=1-63
http://www.amazon.com/Mongoose-Status-D ... 822&sr=1-5
http://www.amazon.com/Schwinn-Mountain- ... 64&sr=1-43
Αυτό που θα ηθελα να ρωτησω είναι εάν αυτά τα ποδηλατα είναι τα ιδανικα για την χρηση την οποια θελω ή πρεπει να στραφω σε κατι άλλο;
Εάν πρεπει να κοιταξω σε καποια άλλη κατηγορια, ποια θα μπορουσατε να μου προτεινεται μεχρι 350 δολαρια περιπου;
Ευχαριστω.
Αμφιβάλλω αν οποιοδήποτε από τα παραπάνω θα στο στείλουν Ελλάδα.
Δυστυχώς απ΄οτι φαίνεται, δεν στέλνουν στην μπανανία μας δέματα με συγκεκριμένη τιμή και πάνω (300 λίρες??), μάλλον επειδή τους έχουν φεσώσει διάφοροι ελληναράδες κατά καιρούς.πως τους φέσωσαν; δεν προπλήρωσαν μέσω visa ή paypal (αν έχει δεν ξέρω για το 2ο) ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δυστυχώς απ΄οτι φαίνεται, δεν στέλνουν στην μπανανία μας δέματα με συγκεκριμένη τιμή και πάνω (300 λίρες??), μάλλον επειδή τους έχουν φεσώσει διάφοροι ελληναράδες κατά καιρούς.πως τους φέσωσαν; δεν προπλήρωσαν μέσω visa ή paypal (αν έχει δεν ξέρω για το 2ο) ;
@Mercyful_Fate
Αν και γενικά έχεις δίκιο (πχ το Play.com για κάποια χρόνια δεν έστελνε Ελλάδα ενώ έπαιζε σε όλη την Ε.Ε.) νομίζω οτι η Άμαζον έχει συγκεκριμένα πράγματα που στέλνει international. Αλλωστε δεν είναι λογικό να στείλει ολόκληρο ποδήλατο, τα μεταφορικά θα'ναι πανάκριβα. Επίσης οι εισαγωγές από χώρες εκτός Ε.Ε. φορολογούνται έξτρα.
http://www.amazon.com/gp/help/customer/ ... &#restrict@elteo αυτό που έκαναν στο Play.com ήταν να παραγγέλνουν προϊόντα, να τα παραλαμβάνουν και να δηλώνουν οτι ποτέ δεν έφτασαν στο σπίτι τους, οπότε είτε τους έστελναν ξανά το προϊόν, είτε τους επιστρέφανε τα χρήματα.
-
Καλημερα.
Θα ηθελα μια μικρη βοηθεια οσο αφορα την επιλογη ενός ποδηλατου, μιας και ανοιγει ο καιρος, οποτε ευκαιρια να θυμιθω ξανα τα νιατα μου.
Η χρηση για την οποια το θελω είναι ένα 90% επαρχιακος δρομος (ασφαλτο) και ένα 10 % χωματινος δρομος.
Ψαχνωντας στο amazon, επεσα πανω σε αυτά τα 3 ποδηλατα που μου τραβηξαν την προσοχη, από αισθητικης αποψης, μιας και από τεχνικης εχω πληρη αγνοια.
http://www.amazon.com/Schwinn-Fracas-Mo ... 00&sr=1-63
http://www.amazon.com/Mongoose-Status-D ... 822&sr=1-5
http://www.amazon.com/Schwinn-Mountain- ... 64&sr=1-43
Αυτό που θα ηθελα να ρωτησω είναι εάν αυτά τα ποδηλατα είναι τα ιδανικα για την χρηση την οποια θελω ή πρεπει να στραφω σε κατι άλλο;
Εάν πρεπει να κοιταξω σε καποια άλλη κατηγορια, ποια θα μπορουσατε να μου προτεινεται μεχρι 350 δολαρια περιπου;
Ευχαριστω.
Δυστυχώς απ΄οτι φαίνεται, δεν στέλνουν στην μπανανία μας δέματα με συγκεκριμένη τιμή και πάνω (300 λίρες??), μάλλον επειδή τους έχουν φεσώσει διάφοροι ελληναράδες κατά καιρούς.Δεν είναι προβλημα στο ότι δεν στελνουν Ελλαδα, υπαρχει δυνατοτητα να μου το στειλουν καποιοι γνωστοι από Αμερικη.
Επισης ενδεικτικα εβαλα τις φωτογραφιες, εξαλλου δεν ειμαι και σιγουρος ότι αυτου τους ειδους τα ποδηλατα ανταποκρινωνται στις αναγκες μου και αυτό θα ηθελα κυριως να ρωτησω, ώστε να στραφω σε κατι άλλο στην ιδια κατηγορια χρηματων.
-
Ο χρήστης panos_ag έγραψε:
με τέτοια χρήση εγώ θα έπαιρνα υβρίδιο: (που θα το πάρω το καλοκαίρι )
βέβαια έχει 670
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
@Mercyful_Fate
Αν και γενικά έχεις δίκιο (πχ το Play.com για κάποια χρόνια δεν έστελνε Ελλάδα ενώ έπαιζε σε όλη την Ε.Ε.) νομίζω οτι η Άμαζον έχει συγκεκριμένα πράγματα που στέλνει international. Αλλωστε δεν είναι λογικό να στείλει ολόκληρο ποδήλατο, τα μεταφορικά θα'ναι πανάκριβα. Επίσης οι εισαγωγές από χώρες εκτός Ε.Ε. φορολογούνται έξτρα.
http://www.amazon.com/gp/help/customer/ ... &#restrict
.Βασικά πριν λίγο καιρό έβαλα για παραγγελία μια τηλεόραση για λογαριασμό κάποιου γνωστού, και μου έλεγε ότι δεν αποστέλλεται στην Ελλάδα (παρ' όλο που πωλητής ήταν το amazon.co.uk). Τότε πονηρεύτικα και έβαλα και άλλα ακριβά προϊόντα στο καλάθι να δω τι θα μου πει. Σε όλα μου έλεγε ότι δεν τα στέλνει.
Επίσης, επειδή έχω προεπιλεγμένη διεύθυνση στο amazon, σε ενα από τα ποδήλατα πιο πάνω μου έβγαλε την ίδια σημείωση (ότι δεν στέλνει). Οπότε με reverse engineering έφτασα στο παραπάνω συμπέρασμα.
-
Καλημερα.
Ευχαριστω.Πάνο καλημέρα!
Προσωπικά πιστεύω πως πρέπει να ψάξεις για κάποιο ποδήλατο με 28αρηδες τροχούς και ασφάλτινα λάστιχα. Ειδικά αν το 10% χωμάτινος δρόμος, αφορά πατημένο χώμα τότε δεν πρόκειται να αντιμετωπίσεις πρόβλημα με κανένα ποδήλατο πόλης ή υβριδικού τύπου.
Επιπλέον αν υπαρχουν φτερά στις ρόδες του ποδηλάτου, σε μια βροχερή διαδρομή θα τα εκτιμήσεις ιδιαίτερα.
Τέλος αν η περιοχή που μένεις δεν έχει πολλές ή μεγάλες ανηφόρες - κατηφόρες, ίσως θα έπρεπε να εκτιμήσεις και την επιλογή εσωτερικών ταχυτήτων με ταμπούρα για το φρενάρισμα. Πρόκειται για λύση με μηδενική συντήρηση!Το σημαντικότερο είναι να βρεις κάτι να σου αρέσει, να εκτιμήσεις τη χρήση που θα κάνεις και να αποφασίσεις.
Επιγραμματικά να σου πως πως οι μεγάλες ρόδες προσφέρουν, ξεκούραστο πετάλι.
Τα ασφάλτινα λάστιχα μειώνουν πολύ τις τριβές και κατ' επέκταση τη δικη σου κούραση και αν έχουν και τεχνολογά κατά του σκασίματος ακόμα καλύτερα,
ενώ ότι επιπλέον μπιχλιμπίδια έχει το ποδήλατο απο κατασκευής (φώτα, σχάρες, κλειδαριά κ.α.) αν τα χρειαστείς αργότερα θα σου στοιχίσουν παραπάνω αυξάνοντας το συνολικό κόστος.Το ποσό απ' οτι καταλαβαίνω αγγίζει τα 300 ευρώ οπότε οι επιλογές σου είναι λίγο περιορισμένες. Καλή τύχη!
Ίσως κάτι σαν αυτό (αν του προσθέσεις κάποια αξεσουάρ να είναι αυτό που ψάχνεις)
http://www.evanscycles.com/products/spe ... e-ec023871 -
γιατί δεν παίρνεις κάτι απο Ελλάδα. με βάση το ταβάνι τιμής που έχεις, τα μεταφορικά θα είναι μεγάλο ποσοστό της αξίας του ποδηλάτου. δεν αξίζει IMHO κάτι τόσο φτηνό αγορά απο εξωτερικό.
ένα τρεκινκ θα ήταν η καλύτερη επιλογή με βάση αυτά που λες. λεία λάστιχα, καλύτερη κλιμάκωση στις ταχύτητες, πιο όρθια θέση και μεγαλύτερες ρόδες σε σχέση με τα ΜΤΒ που δείχνεις. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
με τέτοια χρήση εγώ θα έπαιρνα υβρίδιο: (που θα το πάρω το καλοκαίρι )
βέβαια έχει 670
Ευχαριστω για την προταση , πραγματικα δειχνει και ειμαι και της αποψης ότι όλα τα εργαλεια που χρησιμοποιεις πρεπει να σε «φταχνουν».
Πάνο καλημέρα!
Προσωπικά πιστεύω πως πρέπει να ψάξεις για κάποιο ποδήλατο με 28αρηδες τροχούς και ασφάλτινα λάστιχα. Ειδικά αν το 10% χωμάτινος δρόμος, αφορά πατημένο χώμα τότε δεν πρόκειται να αντιμετωπίσεις πρόβλημα με κανένα ποδήλατο πόλης ή υβριδικού τύπου.
Επιπλέον αν υπαρχουν φτερά στις ρόδες του ποδηλάτου, σε μια βροχερή διαδρομή θα τα εκτιμήσεις ιδιαίτερα.
Τέλος αν η περιοχή που μένεις δεν έχει πολλές ή μεγάλες ανηφόρες - κατηφόρες, ίσως θα έπρεπε να εκτιμήσεις και την επιλογή εσωτερικών ταχυτήτων με ταμπούρα για το φρενάρισμα. Πρόκειται για λύση με μηδενική συντήρηση!Το σημαντικότερο είναι να βρεις κάτι να σου αρέσει, να εκτιμήσεις τη χρήση που θα κάνεις και να αποφασίσεις.
Επιγραμματικά να σου πως πως οι μεγάλες ρόδες προσφέρουν, ξεκούραστο πετάλι.
Τα ασφάλτινα λάστιχα μειώνουν πολύ τις τριβές και κατ' επέκταση τη δικη σου κούραση και αν έχουν και τεχνολογά κατά του σκασίματος ακόμα καλύτερα,
ενώ ότι επιπλέον μπιχλιμπίδια έχει το ποδήλατο απο κατασκευής (φώτα, σχάρες, κλειδαριά κ.α.) αν τα χρειαστείς αργότερα θα σου στοιχίσουν παραπάνω αυξάνοντας το συνολικό κόστος.Το ποσό απ' οτι καταλαβαίνω αγγίζει τα 300 ευρώ οπότε οι επιλογές σου είναι λίγο περιορισμένες. Καλή τύχη!
Ίσως κάτι σαν αυτό (αν του προσθέσεις κάποια αξεσουάρ να είναι αυτό που ψάχνεις)
http://www.evanscycles.com/products/spe ... e-ec023871Γεια σου Βασιλη
Ευχαριστω παρα πολύ για ολες τις πληροφοριες, πραγματικα με βοηθουν αρκετα για να αποφασισω τι είναι αυτό που χρειαζομαι πραγματικα.
Ειχα την εντυπωση, ασχερος γαρ με τα τεχνικα θεματα των ποδηλατων ότι τα mountain θα είναι πιο ανετα λογω αναρτησεων, επισης με ειχαν ενθουσιασει οι ωραιες ζαντες και τα δισκοφρενα. Αλλα από το post σου καταλαβαινω ότι είναι αλλα πραγματα που παιζουν ρολο και ευχαριστω για τις πληροφοριες.
Επισης οσο αφορε την τιμη ναι θα ηθελα να κινηθω σε αυτή την κατηγοια χρηματων (300-400 euro) , αλλα εξαιρεσεις μπορει να γινουν. Ο λογος είναι ότι ο ελευθερος χρονος είναι περιορισμενος και το επομενο διαστημα ακομα λιγοτερος. Οποτε δεν θα ηθελα να δωσω χρηματα για κατι το οποιο θα καθεται σε ένα δωματιο και η κυρια χρηση του θα είναι ως διακοσμιτικο. Αν δω ότι θελησω κατι παραπανω και ότι εχω περισσοτερο χρονο τοτε θα προχωρησω σε κατι καλυτερο. Εξαλλου η χρηση του θα είναι τους καλοκαιρινους μηνες που κυριως θα ειμαι Ελλαδα.
γιατί δεν παίρνεις κάτι απο Ελλάδα. με βάση το ταβάνι τιμής που έχεις, τα μεταφορικά θα είναι μεγάλο ποσοστό της αξίας του ποδηλάτου. δεν αξίζει IMHO κάτι τόσο φτηνό αγορά απο εξωτερικό.
ένα τρεκινκ θα ήταν η καλύτερη επιλογή με βάση αυτά που λες. λεία λάστιχα, καλύτερη κλιμάκωση στις ταχύτητες, πιο όρθια θέση και μεγαλύτερες ρόδες σε σχέση με τα ΜΤΒ που δείχνεις.Ευχαριστω για την προταση, ο λογος που εδειχνα τα mountain είναι γιατι θεωρουσα αυτά σαν καλυτερα λογω αγνοιας. Επισης κοιταγα κυριως Αμερικη μιας και από τιμες κτλ δεν γνωριζω τιποτα και θεωρουσα ότι θα ηταν καλυτερο deal να παρω κατι από Αμερικη, επειδη ορισμενοι συνεργατες ταξιδευουν πολύ συχνα στην Αμερικη, ώστε να μου εφερναν κατι από εκει.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ένα τρεκινκ θα ήταν η καλύτερη επιλογή με βάση αυτά που λες. λεία λάστιχα, καλύτερη κλιμάκωση στις ταχύτητες, πιο όρθια θέση και μεγαλύτερες ρόδες σε σχέση με τα ΜΤΒ που δείχνεις.Στο περί τιμής (και μόνο) διαφωνώ. Από amazon ψώνισα ποδήλατο που εδώ θα κόστιζε στο φάσμα 250-300 ευρώ, και με την έκπτωση που είχε το πήρα σχεδόν μισή τιμή.
-
Καλά μην νομίζεις, με τα τεχνικά είμαι και εγώ εντελώς άσχετος!!
Όλα όσα σου έγραψα είναι καθαρά εμπειρικά, από την μέχρι τώρα συμβίωση με το δικό μου ποδηλατάκι!
Ίσως αυτό να ταιριάζει στις ανάγκες σου αλλά δεν ξέρω πόσο μπορεί να κοστίζει,
http://www.idealbikes.net/?section=2152 ... d1494=2207Ο χρήστης panos_ag έγραψε:
Επισης οσο αφορε την τιμη ναι θα ηθελα να κινηθω σε αυτή την κατηγοια χρηματων (300-400 euro) , αλλα εξαιρεσεις μπορει να γινουν. Ο λογος είναι ότι ο ελευθερος χρονος είναι περιορισμενος και το επομενο διαστημα ακομα λιγοτερος. Οποτε δεν θα ηθελα να δωσω χρηματα για κατι το οποιο θα καθεται σε ένα δωματιο και η κυρια χρηση του θα είναι ως διακοσμιτικο. Αν δω ότι θελησω κατι παραπανω και ότι εχω περισσοτερο χρονο τοτε θα προχωρησω σε κατι καλυτερο. Εξαλλου η χρηση του θα είναι τους καλοκαιρινους μηνες που κυριως θα ειμαι Ελλαδα.Εδώ θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω! Ένα ποδήλατο δεν μπορεί να είναι χαμένα χρήματα ακόμα και αν χρησιμοποιείται ελάχιστα για τον εξής λόγο: πρόκειται για ένα αντικέιμενο που με λίγη προσοχή η χρηστική του αξία υφίσταται για πολλά χρόνια, δεκαετίες ίσως.
Ουδέποτε θα αγόραζα κάτι υποδεέστερο από αυτό που μου αρέσει, σκεφτόμενος ότι ίσως δεν το χρησιμοποιήσω αρκετά!
Σημασία έχει κάθε φορά που ανοίγει η αποθήκη να με καλεί το ποδηλατάκι μου να το καβαλήσω και να μου δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα! -
Που (αθήνα) θα βρω κανένα σετ λίπανσης για το ποδήλατο σε καλή τιμή? Και πόσο περίπου θα είναι αυτή η τιμή?
-
Ευχαριστω για την προταση, ο λογος που εδειχνα τα mountain είναι γιατι θεωρουσα αυτά σαν καλυτερα λογω αγνοιας. Επισης κοιταγα κυριως Αμερικη μιας και από τιμες κτλ δεν γνωριζω τιποτα και θεωρουσα ότι θα ηταν καλυτερο deal να παρω κατι από Αμερικη, επειδη ορισμενοι συνεργατες ταξιδευουν πολύ συχνα στην Αμερικη, ώστε να μου εφερναν κατι από εκει.
να σου πω εγώ σκελετό απο USA, που τον έχω τρελό αμανάτι και εκεί τον δίνουν μισά λεφτά, να μου φέρεις και θα σου κάνω guided tour και θα τσοντάρω στο νέο σου ποδήλατο!
πέρα απο τη πλάκα, όπως είπα δεν νομίζω οτι αξίζει. βρες κάτι απο εδώ,ενδεικτικά αναφέρω ideal megisto, ideal ergomax και γενικά αυτής της κατηγορίας ποδήλατα.
σέρφαρε λίγο πχ.
www.cyclist.gr
www.tsirikosbikes.gr
δες τι σου αρέσει και σε ικανοποιεί τιμολογιακά και μας λες να σου πούμε γνώμη πιο συγκεκριμένα.mercyful
σωστό αυτό που λες αλλά μιλάμε για τιμές υπο ΚΣ. οι περιπτώσεις προσφορών είναι θέμα τύχης και συγκυρίας πολλές φορές. -
Καλησπέρα Βασίλη.
Η εμπειρία είναι ο καλύτερος σύμβουλος για τέτοια πράγματα και σας ευχαριστώ όλους που μου είπατε την γνώμη σας.
Όσο αφορά τα χρήματα για την αγορά ποδήλατου, συμφωνώ και εγώ μαζί σου, ότι πρέπει να αγοράζεις κάτι που να σε ελκύει, και σίγουρα τα χρήματα δεν πάνε χαμένα όταν κάτι το αξίζει.
Αλλά δεν νομίζω ότι εγώ είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να εκτιμήσω την αξία ενός καλύτερου ποδηλάτου (πχ της τάξεως των 1000 euro) μιας και δεν έχω ούτε την εμπειρία , αλλά ούτε και τις γνώσεις . Βέβαια μπορεί να είναι λανθασμένη η σκέψη μου, αλλά πρέπει να το δουλέψω λίγο ώστε να μην το βλέπω σαν ποδήλατο αλλά σαν εργαλείο, κάτι που δεν το κάνω αυτή την στιγμή για να είμαι ειλικρινής.Επίσης αυτή την στιγμή αυτό που θα ήθελα να κάνω, είναι μια αρχή και να δω τι πραγματικά θα με τραβήξει περισσότερο ώστε να αγοράσω μελλοντικά κάτι καλύτερο είτε για δρόμο είτε για εκτός δρόμου.
Ακόμα θέλω να είναι μια βάση για εμένα από την οποία θα ξεκινήσω και θα εξελιχτώ με βάση τις μελλοντικές μου απαιτήσεις. Π.χ μου αναφέρατε τόσα τεχνικά πράγματα όλα τα παιδιά που πραγματικά δεν είχα ιδέα
Ουσιαστικά για εμένα θέλω να αποτελέσει ένα προθάλαμο στην ποδηλασία, γιατί μέχρι τώρα η εμπειρία είναι από πιτσιρικάς στο χωριό.
wannabe
Ευχαριστώ για τις προτάσεις και τις συμβουλές.
-
Που (αθήνα) θα βρω κανένα σετ λίπανσης για το ποδήλατο σε καλή τιμή? Και πόσο περίπου θα είναι αυτή η τιμή?Εγω εχω παρει 2 λεπτα πινελακια , ενα λεπτο μακροστενο και ενα με στρογγυλη ακρη , ενα λεπτο λαδι γενικης χρησης (ραπτομηχανων, οπλων ) και ριχνω λιγο επανω στο πινελο και λιπαινω το ντεραγιε , τα γραναζια κλπ επισης εχω και ενα λιπαντικο σε σπρεϋ και ενα κουτακι με γρασσο
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Που (αθήνα) θα βρω κανένα σετ λίπανσης για το ποδήλατο σε καλή τιμή? Και πόσο περίπου θα είναι αυτή η τιμή?
Εγω εχω παρει 2 λεπτα πινελακια , ενα λεπτο μακροστενο και ενα με στρογγυλη ακρη , ενα λεπτο λαδι γενικης χρησης (ραπτομηχανων, οπλων ) και ριχνω λιγο επανω στο πινελο και λιπαινω το ντεραγιε , τα γραναζια κλπ επισης εχω και ενα λιπαντικο σε σπρεϋ και ενα κουτακι με γρασσο
Από που (γενικά/ειδικά) και προσεγγιστικό κόστος δεν μου είπες όμως.
Μιας και μιλάμε απλώς για κινούμενα μέρη και αλυσίδες, φαντάζομαι πως οποιοδήποτε λάδι/λιπαντικό γενικής χρήσης (όχι, δεν εννοώ Άλτις, ούτε το άλλο δίπλα στα καλλυντικά και είδη περιποίησης ) κάνει την δουλιά του. Δεν είναι δα και κινητήρες να θέλουν συγκεκριμένες προδιαγραφές. -
Εδώ και έξι χρόνια που ξανακάνω ποδήλατο χρησιμοποιώ μόνο σπρέι σιλικόνης και τίποτα άλλο.
Το μοναδικό λιπαντικό που καθαρίζει και λιπαίνει συγχρόνως, που κάνει για μεταλικά μέρη, πλαστικά κλπ.
Κάνει για την αλυσίδα, κάνει για τα γρανάζια, για τα ντεραγιέρ, με την προέκταση σωληνάκι που έχει το μπουκάλι ψεκάζω τους μηχανισμούς αλλαγής ταχυτήτων εσωτερικά , τις τσιμούχες στα καλάμια του πηρουνιού (κρατάει τα πλαστικά μαλακά) και όπου αλλού υπάρχει σύνδεσμος.
Το μεγάλο ατού την σιλικόνης είναι ό,τι μαζεύει πολύ λιγότερο σκόνη - χώμα από τα άλλα λιπαντικά.
Φυσικά δεν ψεκάζω τα φρένα.
Εκεί έχω ένα μπουκάλι καθαριστικό φρένων (αυτοκινήτου) ψεκάζω σε ένα χαρτί κουζίνας καθαρίζω τους δίσκους και τέλος.
Και το ποδήλατο μου τρώει και λάσπες και χώματα και πλένεται με πιεστικό.
Με 5 ευρώ το μπουκάλι κάνεις την δουλειά σου για πολλές φορές, καθώς δεν χρειάζεται και πολύ. -
Εγω εχω παρει 2 λεπτα πινελακια , ενα λεπτο μακροστενο και ενα με στρογγυλη ακρη , ενα λεπτο λαδι γενικης χρησης (ραπτομηχανων, οπλων ) και ριχνω λιγο επανω στο πινελο και λιπαινω το ντεραγιε , τα γραναζια κλπ επισης εχω και ενα λιπαντικο σε σπρεϋ και ενα κουτακι με γρασσο
Από που (γενικά/ειδικά) και προσεγγιστικό κόστος δεν μου είπες όμως.
Μιας και μιλάμε απλώς για κινούμενα μέρη και αλυσίδες, φαντάζομαι πως οποιοδήποτε λάδι/λιπαντικό γενικής χρήσης (όχι, δεν εννοώ Άλτις, ούτε το άλλο δίπλα στα καλλυντικά και είδη περιποίησης ) κάνει την δουλιά του. Δεν είναι δα και κινητήρες να θέλουν συγκεκριμένες προδιαγραφές.Για τον καθαρισμο και την λιπανση εχω τα εξης :
1 βουρτσα καθαρισμου μπουκαλιων η οποια ειναι μακροστενη και με βοηθαει να καθαριζω τα δυσκολα σημεια του ποδηλατου π.χ τα γραναζια (κασετα ) , αναμεσα στις ζαντες και στην πεταλιερα. 1€
2 πινελα , το ενα λεπτο και μακροστενο και το αλλα μικρο με στρογγυλη ακρη , με αυτα λιπαινω και καθαριζω την αλυσιδα-σασμαν ,γραναζια κ.λ.π 3€
1 μπουκαλακι λεπτο λαδι ραπτομηχανων το οποιο δεν λασπωνει και μπορει να εισχωρει στις οπες των αναρτησεων-ρουλεμαν-o-rings-ποτηριων κ.λ.π 2€
1 μπουκαλι λιπαντικο με τεφλον για να ψεκαζω τα συρματοσχοινα ,τα αμορτισερ , τις μανετες και μεσα σε αυτα και τελος ενα κουτακι γρασσο το οποιο το χρησιμοποιω οταν π.χ ξεβιδωσω με μεγαλη βιδα μετα βαζω λιγο στο σπειρωμα της και την βιδωνω (το λιπαντικο με το τεφλον 6€)Το κοστος ειναι πολυ μικρο , ολα μαζι ειχαν στοιχισει πανω κατω 10-12 € και κρατανε για πααααααρα πολυ καιρο
Για καθαρισμο των πολυ βρωμικων επιφανειων που δεν καθαριζουν ευκολα εχω ενα απολιπαντικο-καθαριστικο μηχανης το οποιο διασπαει το λιπαντικο και την βρωμια.
Το εχω χρησιμοποιησει μονο μια φορα (επειδη ειναι ισχυρο ) γιατι μετα απο μια βολτα στο βουνο το χωμα και το λιπαντικο ειχαν γινει λασπη και δεν καθαριζε με τιποτα , οποτε με απολιπαντικο ,βενζινη ,τριψιμο με σκληρο πινελο και καλο πλυσιμο με palmolive καταφερα να το καθαρισω , τελος μετα το πλυσιμο και την γενικη λιπανση βαζω σιλικονη γυαλισματος στα μαγουλα των ελαστικωνΚαι το ποδήλατο μου τρώει και λάσπες και χώματα και πλένεται με πιεστικό.
Μεγαλη προσοχη με το πιεστικο στο ποδηλατο που ριχνεις το νερο , υπαρχει περιπτωση να διασπασει και να σπρωξει την βρωμια προς το εσωτερικο των ρουλμαν, των ποτηριων , των αναρτησεων κ.λ.π και φυσικα μετα απο ενα καλο πλυσιμο κανουμε και ενα καλο λαδωμα στο ποδηλατο μας
-
Που (αθήνα) θα βρω κανένα σετ λίπανσης για το ποδήλατο σε καλή τιμή? Και πόσο περίπου θα είναι αυτή η τιμή?15 ευρώ βαγονάκι καθαρισμού Park tool
http://www.parktool.com/product/cyclone ... ubber-cm-5
10-20 ευρώ ζουμί (1 λίτρο) λιποδιαλύτης πχ. http://www.parktool.com/product/citrus-chainbrite-cb-2
10 ευρώ λαδάκι (εδώ έχεις πολλές επιλογές). -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Εδώ και έξι χρόνια που ξανακάνω ποδήλατο χρησιμοποιώ μόνο σπρέι σιλικόνης και τίποτα άλλο.
Το μοναδικό λιπαντικό που καθαρίζει και λιπαίνει συγχρόνως, που κάνει για μεταλικά μέρη, πλαστικά κλπ.
Κάνει για την αλυσίδα, κάνει για τα γρανάζια, για τα ντεραγιέρ, με την προέκταση σωληνάκι που έχει το μπουκάλι ψεκάζω τους μηχανισμούς αλλαγής ταχυτήτων εσωτερικά , τις τσιμούχες στα καλάμια του πηρουνιού (κρατάει τα πλαστικά μαλακά) και όπου αλλού υπάρχει σύνδεσμος.
Το μεγάλο ατού την σιλικόνης είναι ό,τι μαζεύει πολύ λιγότερο σκόνη - χώμα από τα άλλα λιπαντικά.
Φυσικά δεν ψεκάζω τα φρένα.
Εκεί έχω ένα μπουκάλι καθαριστικό φρένων (αυτοκινήτου) ψεκάζω σε ένα χαρτί κουζίνας καθαρίζω τους δίσκους και τέλος.
Και το ποδήλατο μου τρώει και λάσπες και χώματα και πλένεται με πιεστικό.
Με 5 ευρώ το μπουκάλι κάνεις την δουλειά σου για πολλές φορές, καθώς δεν χρειάζεται και πολύ.Εγώ πάλι νομίζω ότι όλα αυτά ισως να είναι περιττά. Προσωπική μου άποψη πάντα.
Καλό πλύσιμο μετάδοση, με ένα καλό citrus degreaser, λάδωμα και καθάρισμα με πανάκι και έτοιμος.
2 φορές το χρόνο γενικό σέρβις λίπανσης (κινούμενα μέρη,links, μεσαία τριβή, ντίζα σέλας, ντίζες από ταχύτητες) μια φορά το χρόνο αλλαγή υγρά φρένων (dot4) και είμαι κομπλέ. Αυτά από το 2005 σε όλα μου τα ποδήλατα!Απέφυγε σαν το διάολο το πιεστικό. Λάστιχο με ακροφύσιο (σαν αυτό που ποτίζουν οι θειές είναι υπέραρκετό). Κάνει ζημιά σε κέντρα, ρουλεμάν, ποτήρια, αναρτήσεις. Έχω δει ρουλεμάν μετά από πιεστικό και τράβαγα τα μαλλιά μου (μου το επλυναν με το ζόρι μετά από αγώνα.Θεόστεγνα, αγρασάριστα)
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Τελικά έβαλα την κόκκινη Loctite (αν θυμάμαι καλά Νο 222). Το πετάλι φαίνεται να έσφιξε καλά (βέβαια και πριν που το έβαλα χωρίς κόλλα σπειρωμάτων πάλι είχε σφίξει). Αύριο στη βόλτα θα δω τη συμπεριφορά του. Ελπίζω να πάει καλά. Για την ιστορία στο μισό περίπου βάθος του εσωτερικού σπειρώματος στο βραχίονα έχει καταστραφεί το τελευταίο και από τη μέση και πίσω φαίνεται πως είναι εντάξει. Wannabe ευχαριστώ για τις πληροφορίες.Nα προτείνω κάτι; πήγαινε και άλλαξε δισκοβραχιονα. Στο πετάλι, ρίχνουμε όλο μας το βάρος, ακόμα και όταν δεν κάνουμε (πχ κατεβαίνεις ένα μονοπάτι). φαντάσου τι μπορεί να γίνει αν βγει ο άξονας την ώρα που είσαι όρθιος πάνω στο ποδήλατο. Και βρες ενα σωστό τεχνικό να στα τοποθετήσει σωστά.
Η ζωή...ποδήλατο!