-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
βασικά διαφωνώ. εάν μου έλεγες οτι έχασες το μπροστινό ή οτι έπεσες πάνω σε κάποιον επειδή δεν έπιασαν τα φρένα θα έλεγα οκ, αλλά όταν χάνεις το πίσω είναι 99,9999% user error.
η βλακεία με τη βροχή είναι οτι τρώς όλο το σπρει και τη βρώμα του δρόμου που πετάνε τα αυτοκίνητα και ο τροχός σου.
έχει πλάκα όμως, ειδικά απο όταν βραχείς μέχρι το κόκκαλο και μετά, οπότε δεν σε νοιάζει και απολαμβάνεις μια διαφορετική εμπειρία.Παίζει να ήταν κι η πρώτη φορά στη ζωή μου που έκανα ποδήλατο υπό βροχή σε άσφαλτο. Μηχανή δεν οδηγώ, οπότε καταλαβαίνεις ότι έχω πλήρη άγνοια οδήγησης υπό αυτές τις συνθήκες Πιτσιρικάς, όταν έκανα ποδήλατο υπό βροχή, ήμουν σχεδόν πάντα σε χωματόδρομο!
-
δεν ήταν μομφή προς τις οδηγικές σου ικανότητες, άλλωστε κανείς δεν γεννήθηκε μαθημένος
προτροπή να μην φοβηθείς το βολτάρισμα με βροχή εξαιτίας μιας κακής 'εισαγωγής' -
μετά από το 1986...αγόρασα και εγώ το ποδήλατο μου την Κυριακή που μας πέρασε εξαιτίας της διάθεσης να ρίξω κιλά... και να γυμναστώ λίγο στα 43 μου που έχω βάρος που πια με ενοχλησε....
....ακούγοντας χρήσιμες συμβουλές φίλου λίγο μεγαλύτερού μου και διαβάζοντας και σάιτ, φόρα, κλπ... και αναγνωριστικές βόλτες σε ποδηλατάδικα κατέληξα σε ένα IDEAL city run που αγόρασα την Κυριακή απ' το Μοναστηράκι... φυσικά στο μέγεθός μου (ύψος 1,76) έβαλα κοντέρ, φώτα μπρος πισω, τρόμπα, τσαντάκι για ρεζέρβα, λεβιέδες αλλαγής ελαστικού, θέση για παγουράκι (που βάζω δοχείο νερού που ταιριάζει και βράζω πράσινο τσάι....
η σέλλα του εκπληκτική, αν και σήμερα στην πρώτη βόλτα Έδεμ-Γλυφάδα και επιστροφή φορούσα και το ειδικό σορτς...
....αρκετά άνετα έδειχναν να γίνονται τα χιλιόμετρα, ο κόντρα καιρός είναι σίγουρα κουραστικός...
Θέλει ιδιαίτερη προσοχή στους πεζούς να προειδοποιείς καθώς το ποδήλατο είναι αθόρυβο.... ενώ για χρήση σε αυτοκινητόδρομους ούτε το σκέφτομαι....
μετά το γυρισμό, απ΄ την πρώτη βόλτα (με ελαφρύ πιάσιμο μπράτσα, ώμοι, καρποί, λίγο μηροί, ραχιαίοι) ξεκουράστηκα ενα 2ωρο και έφυγα μόνος για Αποστόλου Παύλου όπου έγραψα και εκεί λίγα χιλιόμετρα.....
Προσοχή χρειάζεται σε πεζούς ΠΑΝΤΑ, άλλα ποδήλατα, και αδέσποτα!
πάντως δείχνει καλή γυμναστική!!!! και ευχάριστη!!! καθώς έχεις εναλλαγή τοπίων, οδοστρώματος, παρέας, στιγμές 'δώσε' στιγμές 'κόψε'
πιστεύω πως θα αφιερώνω ένα 3ωρο κάθε φόρα για 3-4 φορές τη βδομάδα....
Τσεκ καθημερινό σε ελαστικά φούσκωμα και πάντα να έχουμε τρόμπα, σαμπρέλλα, φώτα ανοιχτά μόλις σουρουπώσει, κουδούνι να ειδοποιούμε... φανέλλα να απορροφάει ιδρώτα, σορτς ποδηλάτη (χωρίς εσώρουχο), σωστά παπούτσια... -
Γεια χαρά σε όλους. Σκέφτομαι την πιθανότητα να αγοράσω ένα ποδήλατο για να πηγαινοέρχομαι στη δουλειά, τουλάχιστον όταν ο καιρός μου το επιτρέπει. Τα δεδομένα έχουν ως εξής:
- Απόσταση σπίτι γραφείο σχεδόν 5 χλμ. Το σπίτι είναι στο Βύρωνα, η δουλειά κοντά στην Πάντειο (Συγγρού). Στο πήγαινε είναι σχετικά κατηφόρα, στο γύρνα λογικά θα έχει λίγο παραπάνω δυσκολία λόγω ελαφριάς ανηφόρας
- Φυσική κατάσταση όχι καλή (ούτε και κακή όμως) αλλά φροντίζω να την βελτιώνω κάθε ημέρα. Πριν 40 ημέρες ήμουν 103 κιλά (ύψος 1,92) τώρα είμαι 99, λόγω δίαιτας και τρεξίματος σε διάδρομο (πάνω από 5 χλμ 4-5 φορές την εβδομάδα και ένα 10-11άρι κάθε Κυριακή)
- Στόχος η βελτίωση της φυσικής κατάστασης, το δυνάμωμα γονάτων-αστραγάλων λόγω του ότι με το τρέξιμο τα έχουν δει λίγο σκούρα και προφανώς οικονομία από την βενζίνη που ΔΕΝ θα καίω πλέον.
- Budget γύρω στα 600 ευρώ (ποδήλατο + όλα τα αξεσουάρ που χρειάζομαι)
Έχω ψάξει σχετικά λίγο και μου αρέσει αρκετά το IDEAL Ergomax Disc. Επίσης από ότι καταλαβαίνω θα χρειαστώ τουλάχιστον ένα κρανάκι, ειδικό σορτσάκι (για χρήση για μεγαλύτερες αποστάσεις), φωτάκι.
Θα εκτιμούσα πάρα πολύ οποιαδήποτε συμβουλή κατ αρχάς σχετικά με το κατά πόσο είναι εφικτό αυτό που θέλω να κάνω και από εκεί και πέρα σχετικά με το ποδήλατο και με τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
-
Μετά από 20 χρόνια αποφάσισα και εγώ να προχωρήσω στην αγορά ενός ποδηλάτου και έχω καταλήξει στην κατηγορία των trekking. Η φυσική μου κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη, είμαι 1,75 m και 80 kg, οπότε το θέλω για βόλτες στον ελεύθερο χρόνο μου κυρίως σε άσφαλτο και δευτερευόντως σε καλούς χωματόδρομους, ώστε να αρχίσω να κινούμαι και να ξεσκουριάζω.
Πριν παραθέσω τα υποψήφια προς αγορά ποδήλατα, θα ήθελα να μου πείτε αν τα δισκόφρενα είναι σημαντικά καλύτερα από τα v-brakes στις κατηφόρες, τόσο σε απόδοση όσο και σε αντοχή. Μένω στην Καβάλα και έχουμε πολλές κατηφόρες.
Στην αρχή σκεφτόμουν το KTM Life One
http://www.tsirikosbikes.gr/bikes/on-of ... one-1.html
για το οποίο διάβασα καλά σχόλια και μου αρέσει εμφανισιακά στα 430€.
Στη συνέχεια όμως είδα το Bianchi Camaleonte Cross
http://www.tsirikosbikes.gr/bikes/on-of ... cross.html
και κυριολεκτικά έχω ενθουσιαστεί μαζί του , οπότε σκέφτομαι να κάνω την υπέρβαση, αφού κοστίζει περίπου 200€ περισσότερα. Το θέμα είναι ότι για το συγκεκριμένο μοντέλο δεν βρήκα κριτικές και στο κατάστημα που επισκέφτηκα δεν υπήρχε διαθέσιμο για να το δοκιμάσω. Έχει κανείς δοκιμάσει το συγκεκριμένο μοντέλο; Σε σχέση με το ΚΤΜ αξίζει η διαφορά στην τιμή ή θα πάρω χειρότερο ποδήλατο με περισσότερα χρήματα;
Τέλος, αν μου προτείνετε να αγοράσω ποδήλατο με δισκόφρενα, σκέφτομαι το Ideal Ergomax Disc
http://www.tsirikosbikes.gr/bikes/on-of ... -disc.html
το οποίο βγαίνει στα περίπου 500€, αλλά δυστυχώς δεν με τρελαίνει όπως τα δύο προηγούμενα. -
Ο χρήστης vermeer έγραψε:
Μετά από 20 χρόνια αποφάσισα και εγώ να προχωρήσω στην αγορά ενός ποδηλάτου και έχω καταλήξει στην κατηγορία των trekking. Η φυσική μου κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη, είμαι 1,75 m και 80 kg, οπότε το θέλω για βόλτες στον ελεύθερο χρόνο μου κυρίως σε άσφαλτο και δευτερευόντως σε καλούς χωματόδρομους, ώστε να αρχίσω να κινούμαι και να ξεσκουριάζω.
Πριν παραθέσω τα υποψήφια προς αγορά ποδήλατα, θα ήθελα να μου πείτε αν τα δισκόφρενα είναι σημαντικά καλύτερα από τα v-brakes στις κατηφόρες, τόσο σε απόδοση όσο και σε αντοχή. Μένω στην Καβάλα και έχουμε πολλές κατηφόρες.
Στην αρχή σκεφτόμουν το KTM Life One
http://www.tsirikosbikes.gr/bikes/on-of ... one-1.html
για το οποίο διάβασα καλά σχόλια και μου αρέσει εμφανισιακά στα 430€.
Στη συνέχεια όμως είδα το Bianchi Camaleonte Cross
http://www.tsirikosbikes.gr/bikes/on-of ... cross.html
και κυριολεκτικά έχω ενθουσιαστεί μαζί του , οπότε σκέφτομαι να κάνω την υπέρβαση, αφού κοστίζει περίπου 200€ περισσότερα. Το θέμα είναι ότι για το συγκεκριμένο μοντέλο δεν βρήκα κριτικές και στο κατάστημα που επισκέφτηκα δεν υπήρχε διαθέσιμο για να το δοκιμάσω. Έχει κανείς δοκιμάσει το συγκεκριμένο μοντέλο; Σε σχέση με το ΚΤΜ αξίζει η διαφορά στην τιμή ή θα πάρω χειρότερο ποδήλατο με περισσότερα χρήματα;
Τέλος, αν μου προτείνετε να αγοράσω ποδήλατο με δισκόφρενα, σκέφτομαι το Ideal Ergomax Disc
http://www.tsirikosbikes.gr/bikes/on-of ... -disc.html
το οποίο βγαίνει στα περίπου 500€, αλλά δυστυχώς δεν με τρελαίνει όπως τα δύο προηγούμενα.Για τα v-brakes να πώ οτι είναι πολύ καλά, φθηνά, αξιόπιστα, χάνουν όμως την απόδοσή τους αν μπεις σε λάσπες σε offroad διαδρομές, γι' αυτό στα mtb προτιμούνται τα δισκόφρενα που λόγω της θέσης τους δεν λασπώνονται. Τα δισκόφρενα είναι 2 ειδών, τα μηχανικά (που είναι φτηνότερα) και τα υδραυλικά: τα μηχανικά φρενάρουν χειρότερα από τα v-brakes (εκτός από τις λάσπες όπως ανέφερα) και για τις διαδρομές που θέλεις καλύτερα να τα αποφύγεις, τα υδραυλικά είναι τα καλύτερα φρένα αλλά κοστίζουν, έχουν σχετικά μεγάλο βάρος και δεν ξέρω τι γίνεται με τη συντήρηση (αν κάποιος έχει στο ποδήλατό του, ας πει τις εμπειρίες του). Για τις κατηφόρες της Καβάλας λοιπόν τα υδραυλικά δισκόφρενα είναι πλεονέκτημα, όχι οτι τα v-brakes δεν κάνουν. Για τις ανηφόρες, που είναι μεγαλύτερο πρόβλημα, σημασία έχει το βάρος, όσο πιο επαφρύ ποδήλατο τόσο καλύτερα.
Για τα ποδήλατα που διάλεξες: όλα φαίνονται πολύ καλά, οι εταιρείες πασίγνωστες, έχουν επώνυμα εξαρτήματα. Δεν είμαι ειδικός να ξέρω αν οι διαφορές στα εξαρτήματα ανεβάζουν την τιμή του Bianchi, βλέπω όμως οτι πολλά σημαντικά εξαρτήματα είναι ίδια στα 3 ποδήλατα. Το Ideal μου αρέσει γιατί ενώ έχει υδραυλικά δισκόφρενα (που κοστίζουν κάπου 100€) έχει χαμηλή τιμή και ταυτόχρονα λογικό βάρος. Εγώ θα διάλεγα Ideal με δεύτερη επιλογή ktm. Φυσικά υπάρχουν και άλλες επιλογές, όσο θέλεις ψάχνεις.
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Γεια χαρά σε όλους. Σκέφτομαι την πιθανότητα να αγοράσω ένα ποδήλατο για να πηγαινοέρχομαι στη δουλειά, τουλάχιστον όταν ο καιρός μου το επιτρέπει. Τα δεδομένα έχουν ως εξής:- Απόσταση σπίτι γραφείο σχεδόν 5 χλμ. Το σπίτι είναι στο Βύρωνα, η δουλειά κοντά στην Πάντειο (Συγγρού). Στο πήγαινε είναι σχετικά κατηφόρα, στο γύρνα λογικά θα έχει λίγο παραπάνω δυσκολία λόγω ελαφριάς ανηφόρας
- Φυσική κατάσταση όχι καλή (ούτε και κακή όμως) αλλά φροντίζω να την βελτιώνω κάθε ημέρα. Πριν 40 ημέρες ήμουν 103 κιλά (ύψος 1,92) τώρα είμαι 99, λόγω δίαιτας και τρεξίματος σε διάδρομο (πάνω από 5 χλμ 4-5 φορές την εβδομάδα και ένα 10-11άρι κάθε Κυριακή)
- Στόχος η βελτίωση της φυσικής κατάστασης, το δυνάμωμα γονάτων-αστραγάλων λόγω του ότι με το τρέξιμο τα έχουν δει λίγο σκούρα και προφανώς οικονομία από την βενζίνη που ΔΕΝ θα καίω πλέον.
- Budget γύρω στα 600 ευρώ (ποδήλατο + όλα τα αξεσουάρ που χρειάζομαι)
Έχω ψάξει σχετικά λίγο και μου αρέσει αρκετά το IDEAL Ergomax Disc. Επίσης από ότι καταλαβαίνω θα χρειαστώ τουλάχιστον ένα κρανάκι, ειδικό σορτσάκι (για χρήση για μεγαλύτερες αποστάσεις), φωτάκι.
Θα εκτιμούσα πάρα πολύ οποιαδήποτε συμβουλή κατ αρχάς σχετικά με το κατά πόσο είναι εφικτό αυτό που θέλω να κάνω και από εκεί και πέρα σχετικά με το ποδήλατο και με τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
...οι αναβάσεις θέλουν και φυσική κατάσταση και πείσμα.. και κυρίως ο κόντρα αέρας...
Θα ελεγα εκτός των αξεσουάρ που αναφέρεις να βάλλεις επιπλέον και προφυλακτύρες στα φτερα για να μην λερώνεσαι και την αλυσίδα και φυσικά ένα καλό κουδούνι να ακούγεσαι!!!!
Με το καλό να το αγοράσεις!!!!!!! και φυσικά προσοχή! -
UnHackAble μάλλον το ποδήλατο που πήρε ο neptune35 θες. Πιο φτηνό, πιο ελαφρύ. Όσον αφορά την εφικτότητα εάν δεν φοβάσαι τα τροχαία θα είναι ευκολότερο από όσο φαντάζεσαι. Τώρα από εξοπλισμό ξεκίνα με τον απαραίτητο ασφάλειας και βλέπεις μετά τι χρειάζεσαι...
vermeer στο μπιάνκι βλέπω ένα ποδήλατο πιο βαρύ και πιο ακριβό και με παραπλήσια περιφερειακά. Είναι όμως μπιάνκι. Σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών, ακόμα και αν βάλουμε την καλύτερη γεωμετρία του μπίανκι μέσα, χάνει. Είναι όμως μία μάρκα με πολύ βαρύ όνομα και αν το γουστάρεις θα σου πουν κάποιοι καμμένοι σε ένα φόρουμ μην τον πάρεις? Τι θα έπαιρνα εγώ? Μάλλον το ιντεάλ, έχει τα καλύτερα περιφερειακά σε τιμή πρόκληση...
-
Κ εγώ το Ideal θα έπαιρνα.
-
Καταρχήν, σας ευχαριστώ όλους για τις άμεσες απαντήσεις.
Αναγνωρίζω ότι το Ideal έχει τα καλύτερα χαρακτηριστικά, αλλά την απόφαση προβλέπω ότι δεν θα την πάρω καθαρά με τη λογική. Το ΚΤΜ και ιδιαίτερα το Bianchi έχουν κερδίσει την καρδιά μου και δύσκολα θα αντισταθώ στη γοητεία τους. Το Ideal θα το προτιμούσα αν μου λέγατε ότι τα υδραυλικά δισκόφρενα είναι απαραίτητα για τις κατηφόρες. Μεθαύριο θα κατέβω Θεσσαλονίκη, οπότε θα μου δοθεί η ευκαιρία να επισκεφτώ την αντιπροσωπεία της Bianchi και να το δω από κοντά.
Θυμήθηκα επίσης, ότι στην αποθήκη του πατρικού μου έχουμε ένα ξεχασμένο, ελάχιστα χρησιμοποιημένο Peugeot Avoriaz σαν αυτό
http://www.flickr.com/photos/kwekeljo/2941898336
και σκέφτομαι προτού προβώ στην αγορά του καινούριου, να του αλλάξω αλυσίδα, ντίζες, τακουνάκια, λάστιχα, σαμπρέλες και ότι άλλο χρειαστεί, ώστε να δω αν θα με κερδίσει η ποδηλασία.
Ευελπιστώ να πάνε όλα καλά, να κολλήσω με το άθλημα και σύντομα να με συντροφεύουν στις βόλτες μου μια κομψή Γαλλίδα (Peugeot) και μια πανέμορφη Ιταλιδούλα (Bianchi). -
Ο χρήστης neptune35 έγραψε:
...οι αναβάσεις θέλουν και φυσική κατάσταση και πείσμα.. και κυρίως ο κόντρα αέρας...
Θα ελεγα εκτός των αξεσουάρ που αναφέρεις να βάλλεις επιπλέον και προφυλακτύρες στα φτερα για να μην λερώνεσαι και την αλυσίδα και φυσικά ένα καλό κουδούνι να ακούγεσαι!!!!
Με το καλό να το αγοράσεις!!!!!!! και φυσικά προσοχή!Όταν λέω ανάβαση δεν εννοώ κανένα βουνό, απλώς η ελαφρώς κατηφορική διαδρομή στο 'πήγαινε' γίνεται ελαφρώς ανηφορική στο 'γύρνα'. Δεν νομίζω ότι θα έχω πρόβλημα με τόσο μικρή ανηφόρα. Ευχαριστώ για την πρόταση για προφυλακτήρες και κουδουνάκι, ομολογώ ότι δεν το είχα σκεφτεί.
UnHackAble μάλλον το ποδήλατο που πήρε ο neptune35 θες. Πιο φτηνό, πιο ελαφρύ. Όσον αφορά την εφικτότητα εάν δεν φοβάσαι τα τροχαία θα είναι ευκολότερο από όσο φαντάζεσαι. Τώρα από εξοπλισμό ξεκίνα με τον απαραίτητο ασφάλειας και βλέπεις μετά τι χρειάζεσαι...
Το IDEAL city run τώρα που το βλέπω δεν είναι και ιδιαίτερα πιο φτηνό, είναι όντως πιο ελαφρύ αν και δεν ξέρω αν αυτά τα 2 κιλά διαφορά θα κάνουν ... διαφορά. Θα ήθελα ωστόσο τα δισκόφρενα, περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους (να έχω να λέω ότι έδωσα τόσα λεφτά έχω και δισκόφρενα ). Κοίταζα και το Integrator 02 (του 2010) το οποίο ξεφεύγει μεν, χρησιμοποιεί Deore δε. Δεν ξέρω αν αυτή η διαφορά δικαιολογεί τη διαφορά στα χρήματα. Σε περίπτωση που το βρω σε κάποια προσφορά σε λιγότερα χρήματα, αξίζουν τα Deore την όποια διαφορά? Ποία είναι η διαφορά στην πράξη? Aξιοπιστία, 'αίσθηση', ανθεκτικότητα, ομαλότητα στις αλλαγές?
Όσον αφορά τα τροχαία, ποίος δεν τα φοβάται? Απλά πιστεύω ότι μπορώ να κάνω όλη τη διαδρομή αποφεύγοντας κεντρικούς δρόμους, όπότε λογικά θα έχω κάποια ασφάλεια...
-
Για τις ανηφορες αρκετα σημαντικο ειναι το βαρος, οποτε προσπαθησε να μη φορτωνεις το ποδηλατο με αχρηστα πραγματα.
Νομιζω παντως οτι κατα κανονα τα δρομου τα πανε καλυτερα στις ανηφορες, αλλα θελεις ασφαλτο (ξεχνας την ευελιξια καβαλαω πεζοδρομια οποτε και οπως να'ναι) -
Μην τσιμπάτε στο δόλωμα του μάρκεντιγκ . Δύο κιλά είναι τεράστια διαφορά. Το δισκόφρενο μπήκε στο ποδήλατο γιατί τα ζαντόφρενα υπολειτουργούσαν όταν η ζάντα βρεχόταν στη βροχή ή ακόμα χειρότερα μπούκωνε από λάσπη στα μάουντεν. Μέτα μπήκε σε ορισμένα δρόμου (λίγες σελίδες πιο πρίν είχε μπει το μαζερατί φιξάκι με μπροστινό δισκόφρενο ) για πουλ μουρ και για να γυαλίζουν στους κλέφτες ποδηλάτων...
-
Η ideal έχει σίγουρα καλύτερο value for money στους ταιβανέζικους σκελετούς. Στις σειρές όμως του 2011 έχει κατέβει σε σειρές περιφερειακών στα ίδια μοντέλα. Από το ΚΤΜ & Bianchi, θα διάλεγα το Bianchi . Με καλύτερα περιαφερειακά σε αυτήν την τιμή κοίτα και τα cube
-
Για την παρασκευή, προγραμματίζω ποδηλατάδα 70 χλμ προς Βέλγιο σε αβαείο, να κοινωνήσουμε άγιες μέρες, αν τα πνευμόνια του κλάμπανου την παλέψουν
http://maps.google.nl/maps?f=d&source=s ... 45976&z=12
-
Σήμερα ανέστησα το αρχαίο Hill master μου
Μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα πως δεν αξίζει να χρησιμοποιώ μηχανάκι ή αυτοκίνητο για κοντινές διαδρομές. Σε πρώτη φάση λάδωσα αλυσίδα,χαμήλωσα τη σέλα κι έδιωξα από επάνω 100 κιλά σκόνη.
Από βδομάδα πάω για λάστιχα-ντίζες-φρένα και έτοιμος.(να ξεπιαστούν και τα πόδια,και να σταματήσω λίγο να γυρνάω το δεξί χερούλι για να προχωρήσει )
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Σήμερα ανέστησα το αρχαίο Hill master μου
Μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα πως δεν αξίζει να χρησιμοποιώ μηχανάκι ή αυτοκίνητο για κοντινές διαδρομές. Σε πρώτη φάση λάδωσα αλυσίδα,χαμήλωσα τη σέλα κι έδιωξα από επάνω 100 κιλά σκόνη.
Από βδομάδα πάω για λάστιχα-ντίζες-φρένα και έτοιμος.(να ξεπιαστούν και τα πόδια,και να σταματήσω λίγο να γυρνάω το δεξί χερούλι για να προχωρήσει )
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Η ideal έχει σίγουρα καλύτερο value for money στους ταιβανέζικους σκελετούς. Στις σειρές όμως του 2011 έχει κατέβει σε σειρές περιφερειακών στα ίδια μοντέλα....Αυτό δεν κατάλαβα γιατί το κάνουν.. Στο δικό μου όλα τα deore, έγιναν alivio. Και αν σκεφτείς ότι το περσινό το πέρνεις 20% φτηνότερο, τότε δεν βρίσκω λόγο να πάρεις το καινούριο.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Η ideal έχει σίγουρα καλύτερο value for money στους ταιβανέζικους σκελετούς. Στις σειρές όμως του 2011 έχει κατέβει σε σειρές περιφερειακών στα ίδια μοντέλα....
Αυτό δεν κατάλαβα γιατί το κάνουν.. Στο δικό μου όλα τα deore, έγιναν alivio. Και αν σκεφτείς ότι το περσινό το πέρνεις 20% φτηνότερο, τότε δεν βρίσκω λόγο να πάρεις το καινούριο.
Προφανώς για λόγους κόστους γίνεται.
Ας πούμε ό,τι η Ideal γυρίζει λίγο πίσω στον τομέα των περιφερειακών.
Π.χ
Το 2004 το ZIG-ZAG είχε πίσω ντεραγιέ Alivio, το 2005 έγινε deore και τώρα πάλι alinvio (η νέα σειρά βέβαια).
Αντιθέτως τα πιο ακριβά μοντέλα (από Traxer και πάνω) φόρεσαν και 10αρα κασέτα αλλά έπεσε αλλού τσιγκουνιά (π.χ. λαιμούς τιμονιού). Παρόλα αυτά τα Ideal έχουν πάντα καλύτερο value for money από τους ανταγωνιστές. -
Συμφωνώ, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να πάρω μοντέλο 2011, όταν το 2010 είναι καλύτερο ΚΑΙ φθηνότερο
Η ζωή...ποδήλατο!