-
Για την ιστορία να σας πως ότι κατέληξα και παρήγγειλα το εξής: http://www.amazon.co.uk/Raleigh-Resonat ... 48&sr=1-10
Εδώ περισσότερα στοιχεία: http://www.thejourneycentre.co.uk/index ... uct&p=1472
-
Ο χρήστης hippo έγραψε:
... αν θέλετε μπορείτε να μου προτείνετε και άλλα (300-500€). ευχαριστώ.Δεν πας σε ένα μαγαζί να δεις και το Ideal Zig-zag 2011.
Στο 500αρικο είναι και αυτό, παραπάνω ταχύτητες από αυτό που μας έβαλες,(24 αντί για 21) καλύτερα περιφερειακά και υδραυλικά δισκόφρενα (μηχανικά τα Orbea). Το μόνο που δεν μου αρέσει είναι το χρώμα του (νομίζω ό,τι για φέτος βγαίνει μόνο σε λευκό, αλλά στα μαγαζιά ξέρουν παραπάνω πληροφορίες).Για ποδήλατο με πίσω ανάρτηση προσωπική μου γνώμη είναι ό,τι θα πρέπει να δώσεις παραπάνω από 1500ευρώ για να πάρεις κάτι καλό. Αυτό που μας έβαλες στις κατηφόρες θα είναι καλύτερο από το 'ξερό' αλλά θα σου βγαίνει το λάδι στις ανηφόρες, άσε που σίγουρα θα είναι και πιο βαρύ.
Και το κυριότερο. Να πάρεις το σωστό μέγεθος, ανεξαρτήτως ποιο θα πάρεις.
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Για το μέγεθος, πως καταλαβαίνω το σωστό μέγεθος. (είμαι 1,85)
-
είσαι σε large σε ideal, 20 ιντσες στο πρώτο λινκ και μάλλον 19 στο δεύτερο (δεν είμαι απολύτως σίγουρος αλλά έτσι το βλέπω)
αυτά βέβαια αν έχεις τις μέσες αναλογίες. αν είσαι ανισόρροπος μάλλον πρέπει να δοκιμάσεις δια ζώσης τι σου πέφτει καλύτερα.
επίσης και με 1200-1300 βρίσκεις καλό fs ποδήλατο αρκεί να είσαι διατεθιμένος να ψωνίσεις απο ιντερνετ. -
Ο χρήστης hippo έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Για το μέγεθος, πως καταλαβαίνω το σωστό μέγεθος. (είμαι 1,85)Συμπτωματικώς έχουμε το ίδιο ύψος. Σε γενικές γραμμές σου λέω ό,τι στο ύψος μας ταιριάζει το Large, αλλά δεν είναι απόλυτο.
Στην σελίδα που σου έβαλα της Ideal http://www.idealbikes.net/?section=2146 ... d1494=2165 υπάρχει ένα πινακάκι 'Πίνακας ύψους αναβάτη' εκεί δείχνει την αναλογία ύψους αναβάτη / μεγέθους σκελετού.
Στο ύψος μας για την Ideal είναι το 51 αλλά και το 46 (medium) που έχω καβαλήσει κάνει.
Γνώμη μου
Δεν θα πάρεις ποδήλατο χωρίς να καβαλήσεις πάνω του. Μπορεί να δώσεις ένα σκασμό λεφτά και να έχεις πάρει λάθος μέγεθος και δεν πρόκειται να το χαρείς ποτέ. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
είσαι σε large σε ideal, 20 ιντσες στο πρώτο λινκ και μάλλον 19 στο δεύτερο (δεν είμαι απολύτως σίγουρος αλλά έτσι το βλέπω)
αυτά βέβαια αν έχεις τις μέσες αναλογίες. αν είσαι ανισόρροπος μάλλον πρέπει να δοκιμάσεις δια ζώσης τι σου πέφτει καλύτερα.
επίσης και με 1200-1300 βρίσκεις καλό fs ποδήλατο αρκεί να είσαι διατεθιμένος να ψωνίσεις απο ιντερνετ.Τώρα που είπες για ψώνια από ιντερνετ, για την Canyon http://www.canyon.com/_en/ τι γνώμη έχεις;
Έχω ρωτήσει σε ποδηλατικό φορουμ για το θέμα της εγγύησης και είναι πραγματικό μπέρδεμα.
Σκελετό καλύπτει η εταιρεία, αλλά περιφερειακά πρέπει να απευθυνθείς στους εκάστοτε αντιπροσώπους των περιφερειακών. Και εκεί είναι το μεγάλο μπέρδεμα, ειδικά σε χώρες σαν την δική μας που γενικώς τέτοιες περιπτώσεις δεν έχουν σαφή κάλυψη. -
βασικά αυτό που ρωτάς είναι διπλή ερώτηση.
για την Canyon, που έχω και εγώ btw, όσα ανταλλακτικά έχουν καλή αντιπροσώπευση στην Ελλάδα δεν έχεις θέμα. όσα είναι σε μάρκες με αντιπροσώπους όχι τόσο συνεργάσιμους πάλι νομίζω βρίσκεις άκρη. ίσως όχι τόσο εύκολα αλλά σίγουρα δεν σου κάνουν χάρη που σε εξυπηρετούν.έχεις πάντα την εναλλακτική να στείλεις ποδήλατο (η ανταλλακτικό αν είναι κάτι απλό) Γερμανία και να εξυπηρετηθείς απο Canyon.
θέμα θα έχεις περισσότερο με μάρκες ποδηλάτων που έχουν αντιπροσώπευση στην Ελλάδα, αποκλειστική ή όχι, οπότε ο εδώ αντιπρόσωπος μάλλον δεν θα σε καλύψει (ειδικά αν είναι κάτι σοβαρό) και θα πρέπει να το στείλεις πίσω απο εκεί που το αγόρασες ή να αρχίσεις τα mail με την μαμά εταιρία για να μεσολαβήσει.
προσωπικά έχω κάνει τη συντριπτική πλειονότητα των αγορών απο ιντερνετ (και cyclist απο internet ψωνίζω, δεν είναι οτι σνομπάρω τους Έλληνες) και είμαι οκ μέχρι τώρα. βέβαια δεν μου έχει τύχει κάποια αστοχία. ένα πηρούνι μου τα είχε φτύσει αλλά ήταν απο ideal που το είχα πάρει απο φυσικό κατάστημα και τα έφτυσε μέσα στο δίμηνο απο την αγορά. αντικαταστάθηκε σχεδόν άμεσα, χωρίς κόστος ή μούτρα, και δεν έχει παρουσιάσει άλλο πρόβλημα.σοβαρό θέμα είναι το μέγεθος. αλλά αν κάνεις μια σοβαρή μέτρηση (δες στο site της Canyon ένα παράδειγμα πλήρους μέτρησης) και δοκιμάσεις 2-3 ποδήλατα που ξέρεις τη γεωμετρία τους, τότε δύσκολα θα κάνεις λάθος. ειδικά σε MTB που είναι πιο χαλαρά σε fitting.
αν έχεις κάποια συγκεκριμένα ποδήλατα στο μυαλό, πες μου και εφόσον έχω γνώμη/πληροφορίες θα τις αναφέρω χωρίς φόβο και πάθος. είναι τόσα πολλά και διαφορετικά ποδήλατα στην αγορά που αν προσπαθήσω να μιλήσω απλά και συνοπτικά κινδυνεύω να απλοποιήσω ισοπεδωτικά.
-
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Κάτι τελευταίο. Θα ήθελα να μου πείτε κανένα μαγαζί που να έχει ποικιλία μαρκών και να είναι καλό κατά γενικές γραμμές γιατί μέχρι στιγμής μόνο το cyclist έχω βρει και το tsirikos.
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Για την ιστορία να σας πως ότι κατέληξα και παρήγγειλα το εξής: http://www.amazon.co.uk/Raleigh-Resonat ... 48&sr=1-10Εδώ περισσότερα στοιχεία: http://www.thejourneycentre.co.uk/index ... uct&p=1472
Έχεις ασχοληθεί καθόλου με το θέμα του μεγέθους; Γιατί το 16άρι ίσως να είναι κάπως μικρό...
-
Ο χρήστης hippo έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Κάτι τελευταίο. Θα ήθελα να μου πείτε κανένα μαγαζί που να έχει ποικιλία μαρκών και να είναι καλό κατά γενικές γραμμές γιατί μέχρι στιγμής μόνο το cyclist έχω βρει και το tsirikos.Αλεξάνδρας 15 είναι ο freederik που ειναι μαγαζί με πολλές μάρκες και ωραίος και βολικός χώρος και καλά παιδιά με γνώσεις, Σταματάς και μπροστά με το αμάξι....
Για αθήνα λέμε? έτσι
-
Ερώτηση άσχετου...
Η αλυσίδα του ποδηλάτου μου έχει γίνει ψιλοκαφέ. Υπάρχει κάποιο σπρέυ για τέτοιες περιπτώσεις (τύπου WD40 ξέρω γω);
Ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Ερώτηση άσχετου...Η αλυσίδα του ποδηλάτου μου έχει γίνει ψιλοκαφέ. Υπάρχει κάποιο σπρέυ για τέτοιες περιπτώσεις (τύπου WD40 ξέρω γω);
Ευχαριστώ!
Φίλε Loughboroughιανέ και μένα το ίδιο, πήρα λίγο ελαιόλαδο και έκανα δουλειά
Leicester rulez
-
Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε το σωστό ειδικό προϊόν για αλυσίδα για να μην λερώνεστε, να μην στάζει και να μην μαζεύει σκόνη και χώμα που θα κάνει μεγαλύτερο κακό.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
πήρα λίγο ελαιόλαδο και έκανα δουλειάNα αναμένεις σε κάμποσο καιρό να δεις την αλυσίδα σου πιο βρώμικη από ποτέ.
Ακούμε τον όνυξ σ'αυτό. -
To ξέρω, αλλά βαριόμουν να πάω να αγοράσω. Στν επόμενη εξόρμηση θα γίνει κι αυτό..
-
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Leicester rulezΣιγά....
-
Εγώ μια και μιλάμε για πλύσιμο κλπ, όταν πιάνει πολύ σκόνη ή λάσπη το πάω σε πλυντήριο αυτοκινήτων το περνάω με το πιστόλι (με προσοχή στην μπουκάλα) μετά το στεγνώνω με τον αέρα και μετά πάω στο σπίτι και το περνάω με σπρέϊ σιλικόνης στην αλυσίδα, στα γρανάζια, στους συνδέσμους, εσωτερικά στα χειριστήρια, δηλαδή σεχδόν παντού εκτός του σκελετού που δεν έχει ανάγκη και φυσικά των φρένων.
Όταν δεν έχει ανάγκη από νερό ένα φύσημα με το αέρα σε βεζινάδικο και πάλι σιλικόνη και όλα καλά.
Η σιλικόνη είναι το μόνο λιπαντικό που και καθαρίζει και λιπαίνει και το κυριότερο μαζεύει την λιγότερη σκόνη όπου την έχεις απλώσει από όλα τα άλλα λιπαντικά.
Μου είχε κάνει εντύπωση που παρά το νερό, τα συρματόσχοινα δεν σκουριάζουν και ο ποδηλατάς μου είπε ό,τι τα συρματόσχοινα που υπάρχουν τώρα στα ποδήλατα έχουν ήδη προστασία από σιλικόνη για να μην σκουριάζουν. -
Κάθε πότε πρέπει να το πλένεις το ποδήλατο;
Λίπανση της αλυσίδας κάθε ποτε; -
http://www.lidl.gr/cps/rde/xchg/lidl_gr ... _10091.htm
καμμια γνωμη γι αυτο να τα αγορασω? ειναι επαναφορτιζομενα
αυτα που ειχα παρει απο κανα δυο ποδηλαταδες που εχουμε εδω βγηκαν οφ
μου την σπαει που δεν ειναι λεντ ο μπροστινος φακος
αν εχετε δοκιμασει κατι αλλο και ειστε πολυ ευχαριστημενοι , και πωλειται μεσω διαδικτιου παρακαλω
προτεινετε ελευθερα.ευχαριστω
Η ζωή...ποδήλατο!