-
Καλημέρα.
Κατ αρχας πρεπει να ξεκαθαρίσεις για τι το θελεις το ποδηλατο..
Αν το θελεις για να κανεις τη βολτα σου στην πολη, θα παρεις ενα υβρίδιο. Δηλαδή, σκελετο μουνταιν, με λεπτά λάστιχα χωρίς τακουνι.
Η ακόμα και κουρσαΑν θελεις να κανεις και κανενα μονοπατι-βουνό καλό είναι να πάρεις ενα καλο mountain...
Επειδη αγόρασα πριν κανα μήνα το ποδηλατο μου, θα σου πω ενα πράγμα:
ΜΗΝ τσιγκουνευτείς να τα δώσεις. Αν δεν τα δώσεις τώρα , θα τα δώσεις μετα...
ΒΑΣΙΚΟ είναι να αγοράσεις το μέγεθος του ποδηλάτου που σου αντιστοιχεί. Οι πωλητές μπορεί να μη σε καθοδηγήσουν σωστα (θελουν να πουλησουν το στοκ των μεγεθων που εχουν..)
Στο ψητό τωρα:
- Τα ideal εγω τα απέφυγα για τον εξης βασικό λόγο
-Σκελετός made in taiwan φασσόν με πολλές α΄λλες εταιρείες του χώρου. Από την αλλη παίρνεις ενα πολύ μέτριο σκελετό με καλά περιφερειακά - Πήρα GT (Ηαrd tail).. Ανθεκτικός σκελετός με γεωμετρία 3 τριγώνων και καλά περιφερειακά.
- Παράλληλα κοίταξα και τα Orbea τα οποία είναι ισπανικά και έχουν καλη φήμη αλλά τα θεώρησα ακριβά...
Γενικά για να πάρεις καλό FS (Full Suspension ) πρέπει να δώσεις κανα 1000αρικο...
Για να πάρεις ενα καλο HT (Hard tail-Μονο εμπρος αναρτηση) θέλεις περίπου 400-500 ανάλογα σε τι θα πας..
Υπολόγιζε άλλα 50 ευρώ για το κράνος...
Για ότι αλλο θέλεις στειλε πμ να μιλήσουμε.
- Τα ideal εγω τα απέφυγα για τον εξης βασικό λόγο
-
A! Tα μηχανικά δισκόφρενα ΔΕΝ ειναι καλύτερα από τα καλα V-brake... Κατα την αποψη μου καλύτερο ειναι να πας σε υδραυλικά δισκόφρενα ή αμ δεν μπόρείς τωρα να το κάνεις αυτό, να πάρεις ποδήλατο που να είναι disk ready για μελλοντική αναβάθμιση...
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Και επίσης κάτι που ξέχασα και που το γράφει ένας φίλος πιο πάνω.Δεν χρειάζεται πίσω ανάρτηση.Τα ποδήλατα με πίσω ανάρτηση είναι πιο βαριά και κυρίως είναι μόνο για καταβάσεις.Άμα είσαι σε ανηφόρα και σηκωθείς για ορθοπεταλιά είναι δράμα.Το μεγαλύτερο ποσοστό της δύναμης που βάζεις την αποροφά η πίσω ανάρτησηAΥτό που λές δεν ισχύει κατα τη γνώμη μου. Αν ειναι καλο το πίσω αμορτισέρ (πχ ποδηλατο 1000 ευρω) δεν θα εχεις σοβαρο προβλημα στην αναβαση.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
A! Tα μηχανικά δισκόφρενα ΔΕΝ ειναι καλύτερα από τα καλα V-brake... Κατα την αποψη μου καλύτερο ειναι να πας σε υδραυλικά δισκόφρενα ή αμ δεν μπόρείς τωρα να το κάνεις αυτό, να πάρεις ποδήλατο που να είναι disk ready για μελλοντική αναβάθμιση...εγώ δεν έχω εμπειρία από V-brake (τα κλασσικά παπουτσάκια για όποιον δεν κατάλαβε) αλλά τα μηχανικά δισκόφρενα στην χρήση που τους κάνω εγώ φτάνουν και περισεύουν.
Τα GT είναι όντως πολύ καλά ποδήλατα αλλά όπως λες για να πάρεις τα περιφερειακά που παίρνεις σε ένα IDEAL θέλεις πολλά λεφτά.
Όσο για τους σκελετούς πολλά ποδήλατα έχουν made in taiwan σκελετούς με πρώτα και καλύτερα τα SCOTT που ο κόσμος νομίζει ότι είναι Αμερικάνικα.
Πάντως γνώμη μου είναι ότι 'κούρσα' για πόλη με τους δρόμους που έχουμε δεν παίζει.Καλύτερα MTB που πάει παντού -
αμα σας πειραζει το Made in Taiwan
παρτε κατι τετοιο
τιμη (ο σκελετος μονο) οσο 2 ταιβανεζικα κομπλε
(πολυ θα η θελα να αρχισω ξανα ποδηλατο με ενα singlespeed hardtail αλλα που λεφτα )
-
ΒΑΣΙΚΟ είναι να αγοράσεις το μέγεθος του ποδηλάτου που σου αντιστοιχεί. Οι πωλητές μπορεί να μη σε καθοδηγήσουν σωστα (θελουν να πουλησουν το στοκ των μεγεθων που εχουν..)
.
Ok, λογικά είναι ανάλογα με το ύψος και το βάρος. Υπάρχει κάποιος πίνακας που να σου δίνει τέτοια χαρακτηριστικά?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
.
Ok, λογικά είναι ανάλογα με το ύψος και το βάρος. Υπάρχει κάποιος πίνακας που να σου δίνει τέτοια χαρακτηριστικά?
Μέχρι αύριο πηγαινε εδώ για να δεις μερικά γενικά ως προς την αγορά ποδηλάτου στο τέλος της σελίδας στα links http://www.cyclist.gr/index.php?option= ... 4&Itemid=5 και αύριο θα ψάξω και θα βρω έναν πίνακα που έχω με τις αναλογίες σώματος και σκελετού.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
.
οχι απαραίτητα, παιζει ρόλο το μηκος των χεριων σου και των ποδιών σου. Υπάρχει ενα λινκ το οποίο δεν μπορώ να το βρω...
Παντως το μεγεθος εχει μεγαλη σημασια.. Δεν μπορειται να φανταστειτε ποσο μεγαλο προβλημα δημιουργουμε σε μεση-γονατα με λαθος σταση ακομα και σεε σωστο ποδηλατο...
Το βάρος δεν νομιζω οτι παιζει ρόλο παρα μονο στις ρυθμισεις της αναρτησης.
Εχω δει πολλα ατομα να εχουν αγορασει ποδήλατα (συνηθως ενα νουμερο πανω-αυτα στοκαρουν πολυ τα μαγαζια) και μετα τα πρωτα κμ να παραπονιουνται για πονους στη μεση και στα γονατα, που να τους αναγκαζουν να το παρατάνε από τον 1ο κιολας μηνα...
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
αμα σας πειραζει το Made in Taiwanπαρτε κατι τετοιο
τιμη (ο σκελετος μονο) οσο 2 ταιβανεζικα κομπλε(πολυ θα η θελα να αρχισω ξανα ποδηλατο με ενα singlespeed hardtail αλλα που λεφτα )
Επειδή μπορεί να μπερδέψαμε πολλούς ρώτησα τον j.marr γιατί δεν ξαναρχίζει το ποδήλατο αλλά επειδή ήθελα να σβήσω την φωτογραφία για οικονομία έσβησα όλη την καταχώρηση
j.marr ξαναρίξε την απάντηση γιατί τα έκανα μαντάρα -
Αν διαθέτεις την απαραίτητη οικονομική άνεση (ξεκινάμε από τα δύο χιλιάρικα και ανεβαίνουμε), κοίτα και εδώ...
-
Υπάρχει εδώ ένας υπολογιστής μεγέθους ποδηλάτου.
Μετρήσου και πήγαινε το αποτέλεσμα στον ποδηλατά.
Αλλά πρέπει να είναι σοβαρός γιατί οι περισσότεροι σου δίνουν οτι νάναι αρκεί να πουλήσουν.http://www.competitivecyclist.com/za/CCY?PAGE=FIT_CALCULATOR_INTRO
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
αμα σας πειραζει το Made in Taiwan
παρτε κατι τετοιο
τιμη (ο σκελετος μονο) οσο 2 ταιβανεζικα κομπλε(πολυ θα η θελα να αρχισω ξανα ποδηλατο με ενα singlespeed hardtail αλλα που λεφτα )
Επειδή μπορεί να μπερδέψαμε πολλούς ρώτησα τον j.marr γιατί δεν ξαναρχίζει το ποδήλατο αλλά επειδή ήθελα να σβήσω την φωτογραφία για οικονομία έσβησα όλη την καταχώρηση
j.marr ξαναρίξε την απάντηση γιατί τα έκανα μαντάρακαι εγω ειδα την ερωτηση, απαντησα αλλα η ερωτηση ειχε χαθει
και εσβησα την απαντησημαλλον γιατι δεν πηρα την αποφαση (αν και γυριζει συχνα στο κεφαλι μου)
να υπηρχε και χρημα για ενα ποδηλατο σαν της φωτογραφιας
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Υπάρχει εδώ ένας υπολογιστής μεγέθους ποδηλάτου.
Μετρήσου και πήγαινε το αποτέλεσμα στον ποδηλατά.
Αλλά πρέπει να είναι σοβαρός γιατί οι περισσότεροι σου δίνουν οτι νάναι αρκεί να πουλήσουν.http://www.competitivecyclist.com/za/CCY?PAGE=FIT_CALCULATOR_INTRO
Πολύ καλό.Εδώ μιλάμε για ποδήλατο κοστούμι! Πας κατευθείαν για τον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας.
-
Η ιδέα να αγοράσω ποδήλατο μου ήρθε όταν πρίν μερικές μέρες προσπάθησα να πάω με το μηχανάκι στα βασιλικά κτήματα στο Τατόι. Τόσο εγώ όσο και το μηχανάκι (Honda CB500) δεινοπαθήσαμε στις λακούβες και στα νεροφαγώματα, οπότε αναγκάστηκα να γυρίσω πίσω αφού δυάνυσα μόλις 100 μέτρα.
Επομένως, το ποδήλατο κατα βάσει θα χρησιμοποιείται εκεί οπου δεν μπορώ να πάω με το μηχανάκι, δηλαδή σε κακοτράχαλους δρόμους. Όταν δε ο καιρός το επιτρέπει, θα το χρησιμοποιώ για όλες τις μετακινήσεις μου.
-
Η δικιά μου άποψη είναι... http://www.gtbicycles.com/index.php. Εγώ επέλεξα το GT Avalanche 3.0 ('05 μοντέλο) και έχει τραβήξει ήδη τα πάνδινα και δεν έχει πεί κίχ...!!!
-
Ο χρήστης dolfinpg έγραψε:
Η δικιά μου άποψη είναι... http://www.gtbicycles.com/index.php. Εγώ επέλεξα το GT Avalanche 3.0 ('05 μοντέλο) και έχει τραβήξει ήδη τα πάνδινα και δεν έχει πεί κίχ...!!!ακριβως το ίδιο εχω και εγώ... αν επιτρεπεται ποσο το πηρες;
-
Εγώ έχω το GT Zaskar Expert (το μοντέλο του 2005, φυσικά).
http://www.gtbicycles.com/mountain/catalog/detail.php?id=1865&country=int&brand=moun
-
Λοιπόν ένας πολύ πρακτικός τρόπος για να υπολογίσεις τι διάσταση ποδήλατο χρειάζεται κάποιος είναι να μετρήσει το ύψος του καβάλο σε εκατοστά και να πολλαπλασιάσει με 0,57.Το αποτέλεσμα σε εκατοστά θα πρέπει να είναι η διάσταση του σκελετού από την μεσαία τριβή μέχρι το σημείο που εδράζεται ο σωλήνας της σέλας.Αν είναι για βόλτα παίρνεις ένα νούμερο παραπάνω από αυτό την διάσταση που σου έδειξε η μέτρηση, αν είναι για αγώνες ένα νούμερο μικρότερο.
Ένας πιο βιαστικός και πρακτικός τρόπος είναι με το ποδήλατο ανάμεσα στα πόδια σου όρθιος η οιριζόντια σωλήνα να απέχει από τον καβάλο γύρω στα 10 cm.
Όλα αυτά αφορούν ποδήλατα MTBΓια τα ποδήλατα δρόμου πολλαπλασιάζεις το ύψος του καβάλου επί 0,60 και προσθέτεις και 2 cm στο αποτέλεσμα για να βρεις την διάσταση που σου ταιριάζει.
Φυσικά όλοι αυτοί οι τρόποι είναι πρακτικοί
-
ακριβως το ίδιο εχω και εγώ... αν επιτρεπεται ποσο το πηρες;
370 απο γνωστό, επώνυμο κατάστημα στην Αγία Παρασκευή...
-
Ελληνική εταιρεία με έδρα την Θεσ/νίκη είναι και η FIELD. Χρησιμοποιεί τους ίδιους φασόν σκελετούς με την IDEAL με περίπου τα ίδια περιφεριακά αλλά είναι 20-50 % πιο φτηνά. ( Τα IDEAL έχουν κάνει όνομα !!! ). Ρίξε μια ματιά αν τα δεις κάπου !! Το καλύτερο FS με περίπου 700 ευρώ αλλά έχει και πιο φτηνα και πολύ καλά με 250-450 !!
http://www.field.gr
Η ζωή...ποδήλατο!