-
@ Mercyful_Fate , άσε τα amazon κλπ και πήγαινε μιά βόλτα στα μαγαζιά, θα βρείς ποδηλατάκια για όλες τις τσέπες και το κυριότερο θα καβαλήσεις πάνω να δεις αν σε βολεύει αν σου ταιριάζει (πράγμα που δεν έχεις δυνατότητα σε αγορά από ιντερνέτ). Φυσικά ποδήλατο με πίσω ανάρτηση ξέχαστο και πας για τα υπόλοιπα.
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Παρε μεταχειρισμενο ! σε αυτα τα χρηματα θα βρεις αρκετες προτασεις σε μεταχειρισμενο καλό - επώνυμο ποδηλατο , δεν υπαρχει λογος να δωσεις 150-200 και να παρεις ενα αμφιβολου ποιοτητας
Δες εδω
http://www.podilates.gr/?q=forum/13
http://www.cyclist-friends.gr/forumdisp ... e5756&f=95+1
Σε αυτά τα χρήματα αυστηρά, καλύτερα πάρε μεταχειρισμένο. Πάντως όταν πήρα ποδήλατο ξεκίνησα με τη λογική που είχες εσύ, τελικά έδωσα ακεραία πολλαπλάσια χρήματα από ότι υπολόγιζα στην αρχή, και σήμερα μάλλον θα έδινα ακόμη περισσότερα...Από τα 3 που μας πόσταρες θα έπαιρνα το ράλει απλά και μόνο λόγω μάρκας (πολύ παλιά εταιρεία, ίσως λίγο ξεπεσμένη σήμερα σε σχέση με το παρελθόν, αλλά με αρκετά καλα μοντέλα στην αγορά σήμερα). Εννοείται μακρυά από οτιδήποτε φουλ σασπένσιον που κάνει κάτω από χιλιάρικο, μόνο ενεργεια θα σου τρώει και θα σου προσθέτει βάρος. Άποψη προσωπική βέβαια, εάν σκοπεύεις σε άσφαλτο και λίγο χώμα ούτε μπροστά χρειάζεσαι...
-
Στο μοναστηράκι πάντως βρσκεις και φτηνά ποδήλατα...
Πηγαινε μια βόλτα -
Παρε μεταχειρισμενο ! σε αυτα τα χρηματα θα βρεις αρκετες προτασεις σε μεταχειρισμενο καλό - επώνυμο ποδηλατο , δεν υπαρχει λογος να δωσεις 150-200 και να παρεις ενα αμφιβολου ποιοτητας
Δες εδω
http://www.podilates.gr/?q=forum/13
http://www.cyclist-friends.gr/forumdisp ... e5756&f=95+1 και από μένα.
Ξεκινάς με ένα μτχ με καλύτερα από το φτηνιάρικο περιφεριάκα για την άνεση σου και σε κανένα χρόνο βλέπεις. Το δικό μου ΜΤΒ (μεταλλαγμένο λίγο ) είναι 4 ετών, έχει 4-5 χιλιάδες χιλιόμετρα και είναι σαν καινούργιο.Οπότε μην τα φοβάσαι. Η συντήρηση τους είναι φτηνή και αλλάζεις με λίγα χρήματα ότι δεν σου αρέσει. -
Σήμερα έκανα μια μεγάλη βόλτα με ένα αλουμινένιο Specialized epic comp του 2010.
Το αγόρασε ένας φίλος μου πέρυσι, 2800 ευρώ, δεν είχε τύχει να το πάρω αλλά σήμερα την έκανα την βόλτα.
Ομολόγώ ό,τι τόσο ακριβό ποδήλατο δεν είχα καβαλήσει ποτέ στην ζωή μου.
Μέγεθος large (το μέγεθος μου).
Πρώτη μεγάλη απογοήτευση. Η πίσω ανάρτηση δεν κλειδώνει (απαράδεκτο για ποδήλατο που κάνει κοντά στα 3000 ευρώ) με αποτέλεσμα στις ανηφόρες να καταναλώνει μεγάλη από την ενέργεια που περνάς στα πεντάλς.
Θέση οδήγησης πολυ καλή, φρένα υπέροχα και άνεση απίστευτη αν και το Epic είναι καθαρόαιμο αγωνιστικό ποδήλατο και η άνεση δεν είναι στα πρωτεύοντα χαρακτηριστικά του.Γράφω τα παραπάνω για να σας πω ό,τι σε σχέση με το δικό μου ταπεινό ποδήλατο (IDEAL Zig-zag του 2005) που σήμερα κάνει κάτω από 500 ευρώ, η διαφορά στην αίσθηση που απολάμβανες δεν ήταν παραπάνω από 10% με πρώτο φυσικά το Epic.
Ειδικά για κάποιον που είναι συνηθισμένος σε hard tail ποδήλατα το διπλής ανάρτησης Epic (που δεν κλειδώνει την πίσω ανάρτηση) δεν συγκινούσε ιδιαίτερα (μάλλον απογοήτευε). Βάλε και το + στο βάρος και την πολυπλοκότητα στη κατασκευή σε σε σχέση με τα hard tail και το πλεονέκτημα έχανε την δύναμη του.Εν τέλει
Θέλω να πω ό,τι δεν είναι ανάγκη να δώσει κάποιος ένα σκασμό λεφτά για να χαρεί την ποδηλατάδα του. Όρεξη να έχει, θέληση για να κουραστεί και να το παλέψει και μια χαρά περνάς και με πιο ταπεινά ποδήλατα.Παρακολουθώντας το ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας το 2009 στην tv, ο παρουσιαστής μιλώντας για το κόστος των αγωνιστικών ποδηλάτων που παίρνουν μέρος εκεί, (κοντά στα 10000) είχε πει θυμάμαι ό,τι μπορείς να σταθείς δίπλα σε αυτά τα ποδήλατα και να έχεις την ίδια χαρά με ένα ποδήλατο των 1000 ευρώ.
Τότε μου φάνηκε υπερβολικό, αλλά σήμερα το κατάλαβα από πρώτο χέρι. -
Το πρώτο είναι dirt bike δεν κάνει.
Το δεύτερο δεν έχει ανάρτηση εμπρός μάλλον όχι αν και μάλλον είναι το καλύτερο από τα 3.
Το τρίτο έχει ανάρτηση και πίσω, σε αυτά τα λεφτά σίγουρα όχι.
Με αυτά που δίνεις μάλλον κοιτάς σε Carrefour, Praktiker κλπ αγοράζοντας στην τύχη και χωρίς κανέναν να σε καθοδηγήσει.
Το μτχ ακούγεται καλή περίπτωση αλλά πρέπει να έχεις και κάποιον να στο εκτιμήσει. Σίγουρα όμως θα αγοράσεις πολύ καλύτερο ποδήλατο, υπάρχουν αρκετά που μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί ελάχιστα και θέλουν να τα ξεφορτωθούν.
Ξέρεις ότι μπορείς να νοικιάσεις ποδήλατο ή έστω να δανειστείς από κανένα φίλο. Θα έλεγα να το δοκιμάσεις μερικές φορές να δεις αν πρόκειται να ασχοληθείς και αν ναι να δώσεις κάτι παραπάνω να πάρεις λίγο πιο καλό ποδήλατο. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
WOW!!!φοβερος !
α ρε Ανδαλουσια σε καταλαβα απο την πρωτη στιγμη
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Σήμερα έκανα μια μεγάλη βόλτα με ένα αλουμινένιο Specialized epic comp του 2010.
Το αγόρασε ένας φίλος μου πέρυσι, 2800 ευρώ, δεν είχε τύχει να το πάρω αλλά σήμερα την έκανα την βόλτα.
Πρώτη μεγάλη απογοήτευση. Η πίσω ανάρτηση δεν κλειδώνει (απαράδεκτο για ποδήλατο που κάνει κοντά στα 3000 ευρώ) με αποτέλεσμα στις ανηφόρες να καταναλώνει μεγάλη από την ενέργεια που περνάς στα πεντάλς.
Θέση οδήγησης πολυ καλή, φρένα υπέροχα και άνεση απίστευτη αν και το Epic είναι καθαρόαιμο αγωνιστικό ποδήλατο και η άνεση δεν είναι στα πρωτεύοντα χαρακτηριστικά του.Γράφω τα παραπάνω για να σας πω ό,τι σε σχέση με το δικό μου ταπεινό ποδήλατο (IDEAL Zig-zag του 2005) που σήμερα κάνει κάτω από 500 ευρώ, η διαφορά στην αίσθηση που απολάμβανες δεν ήταν παραπάνω από 10% με πρώτο φυσικά το Epic.
Ειδικά για κάποιον που είναι συνηθισμένος σε hard tail ποδήλατα το διπλής ανάρτησης Epic (που δεν κλειδώνει την πίσω ανάρτηση) δεν συγκινούσε ιδιαίτερα (μάλλον απογοήτευε). Βάλε και το + στο βάρος και την πολυπλοκότητα στη κατασκευή σε σε σχέση με τα hard tail και το πλεονέκτημα έχανε την δύναμη του.Εν τέλει
Θέλω να πω ό,τι δεν είναι ανάγκη να δώσει κάποιος ένα σκασμό λεφτά για να χαρεί την ποδηλατάδα του. Όρεξη να έχει, θέληση για να κουραστεί και να το παλέψει και μια χαρά περνάς και με πιο ταπεινά ποδήλατα.Παρακολουθώντας το ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας το 2009 στην tv, ο παρουσιαστής μιλώντας για το κόστος των αγωνιστικών ποδηλάτων που παίρνουν μέρος εκεί, (κοντά στα 10000) είχε πει θυμάμαι ό,τι μπορείς να σταθείς δίπλα σε αυτά τα ποδήλατα και να έχεις την ίδια χαρά με ένα ποδήλατο των 1000 ευρώ.
Τότε μου φάνηκε υπερβολικό, αλλά σήμερα το κατάλαβα από πρώτο χέρι.Σε ένα αγώνα κατάβασης (για τον οποίο προορίζεται αυτό το ποδήλατο) η διαφορά από το πρώτο μέχρι τον... δέκατο (να μην πω τον τελευταίο, είναι υπερβολή) μπορεί να είναι 5-6 δευτερόλεπτα. Αυτά τα δευτερόλεπτα σου χαρίζουν τα 2.800 ευρώ μαζί με απίστευτη αντοχή κι ας δείχνει πολύπλοκο.
Φυσικά για βόλτες το ποδήλατο που έχεις εφτάνει και περισσεύει. -
Ο χρήστης ThanasisN έγραψε:
Τότε μου φάνηκε υπερβολικό, αλλά σήμερα το κατάλαβα από πρώτο χέρι.Σε ένα αγώνα κατάβασης (για τον οποίο προορίζεται αυτό το ποδήλατο) η διαφορά από το πρώτο μέχρι τον... δέκατο (να μην πω τον τελευταίο, είναι υπερβολή) μπορεί να είναι 5-6 δευτερόλεπτα. Αυτά τα δευτερόλεπτα σου χαρίζουν τα 2.800 ευρώ μαζί με απίστευτη αντοχή κι ας δείχνει πολύπλοκο.
Φυσικά για βόλτες το ποδήλατο που έχεις εφτάνει και περισσεύει.Θανάση, δεν είναι ποδήλατο κατάβασης το Epic. Αγωνιστικό xc είναι.
To ποδήλατο κατάβασης - downhill της Specialized είναι το Demo:
-
Πλιτς!
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Πλιτς!Τι επαθες καλε ?
-
Πλιτς!
Τι επαθες **καλε **?
Αδελφη ειναι για να παρω τις αποστασεις μου
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Πλιτς!
Τι επαθες **καλε **?
Αδελφη ειναι για να παρω τις αποστασεις μου
-
ε ειστε τρελες!
-
...
Θανάση, δεν είναι ποδήλατο κατάβασης το Epic. Αγωνιστικό xc είναι.
m;allon παρασύρθηκα από τα ποδήλατα στα προηγούμενα βιντεάκια..
Έτσι κι αλλιώς συμφωνώ μ αυτά που λές, το ίδιο ισχύει με τα αυτοκίνητα: δεν χρειάζεσαι αγωνιστικό επιπέδου WRC για βόλτα στο βουνό, ένα ταπεινό τζιπάκι είναι αρκετό και σίγουρα είναι πιό άνετο.
Υπάρχει βέβαια και η Cayenne -
...
Έτσι κι αλλιώς συμφωνώ μ αυτά που λές, το ίδιο ισχύει με τα αυτοκίνητα: δεν χρειάζεσαι αγωνιστικό επιπέδου WRC για βόλτα στο βουνό, ένα ταπεινό τζιπάκι είναι αρκετό και σίγουρα είναι πιό άνετο.
Υπάρχει βέβαια και η CayenneΕσύ μιλάς για χαοτικές διαφορές. Εγώ σου λέω για διαφορές προσλαμβάνουσας αίσθησης της τάξης του 10% άντε 15%.
-
...
Υπάρχει βέβαια και η CayenneΕσύ μιλάς για χαοτικές διαφορές. Εγώ σου λέω για διαφορές προσλαμβάνουσας αίσθησης της τάξης του 10% άντε 15%.
Στο ποδήλατο δεν υπάρχει ιπποδύναμη οπότε οι διαφορά δεν μπορεί να είναι μεγάλη. Για τον απλό αναβάτη βέβαια γιατί στα χέρια ενός αθλητή σε έναν αγώνα η διαφορά θα γινόταν πιό αισθητή, αλλά και πάλι μιλάμε για δευτερόλεπτα.
-
...
To ποδήλατο κατάβασης - downhill της Specialized είναι το Demo:m;allon παρασύρθηκα από τα ποδήλατα στα προηγούμενα βιντεάκια..
Στο ποδήλατο δεν υπάρχει ιπποδύναμη οπότε οι διαφορά δεν μπορεί να είναι μεγάλη. Για τον απλό αναβάτη βέβαια γιατί στα χέρια ενός αθλητή σε έναν αγώνα η διαφορά θα γινόταν πιό αισθητή, αλλά και πάλι μιλάμε για δευτερόλεπτα.
Η διαφορά ενός WRC (αλλά και πιο ταπεινών αγωνιστικών αυτοκινήτων) με ένα τζιπ είναι χαοτική ακόμα και αν το τζίπ έχει παραπάνω υποδύναμη.
Μετά
Και τα ποδήλατα έχουν 'υποδύναμη'. Δεν μετριέται βέβαια σε άλογα, αλλά μετριέται στο πόσο η δύναμη που βάζει στα πεντάλς ο αναβάτης μετατρέπεται σε κινητικό έργο.
Υπάρχουν ποδήλατα που η ίδια πεταλιά είναι πολύ πιο βαριά για τον αναβάτη σε σχέση με ένα άλλα.
Τα ακριβά ποδήλατα από μεγάλες εταιρείες που μπορούν να σχεδιάζουν και να παράγουν δικούς τους σκελετούς χωρίς να αγοράζουν με το κιλό φασόν από Ταιβάν εκεί διαφέρουν.
Όταν μιλάμε για διαφορές στην τιμή της τάξης του 600% περιμένεις κάτι πολύ περισσότερο από το ακριβό κομμάτι ακόμα και αν είσαι χαλαρός περιπατητής.
Και δεν σου βάζω τις ανηφόρες όπου και ο καλύτερος αθλητής χωρίς επιλογή κλειδώματος της πίσω ανάρτησης (απαράδεκτο για ποδήλατο που κάνει κοντά στα 3000 ευρώ) θα την βρεί δύσκολα ακόμα και από ερασιτέχνη με καλή φυσική κατάσταση. -
Η διαφορά ενός WRC (αλλά και πιο ταπεινών αγωνιστικών αυτοκινήτων) με ένα τζιπ είναι χαοτική ακόμα και αν το τζίπ έχει παραπάνω υποδύναμη.Μετά
Όταν μιλάμε για διαφορές στην τιμή της τάξης του 600% περιμένεις κάτι πολύ περισσότερο από το ακριβό κομμάτι ακόμα και αν είσαι χαλαρός περιπατητής.
Και δεν σου βάζω τις ανηφόρες όπου και ο καλύτερος αθλητής χωρίς επιλογή κλειδώματος της πίσω ανάρτησης (απαράδεκτο για ποδήλατο που κάνει κοντά στα 3000 ευρώ) θα την βρεί δύσκολα ακόμα και από ερασιτέχνη με καλή φυσική κατάσταση.Χωρίς διάθεση να σε προσβάλω
-
Αμα δεν θες να τον προσβάλεις να του το στείλεις σε pm
Η ζωή...ποδήλατο!