-
σε μαουντεν που φορά 26άρες με 1.95 πλάτος τι δρομίσιο ελαστικό μπορώ να του βάλω; διάσταση εννοώ...
Πρέπει να αλλάξω κ σαμπρέλες; -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ευχαριστώ.
Η δυνατότητα κλειδώματος τι ακριβώς είναι; Καταργεί την κινητικότητα; Και γιατί να το θέλεις αυτό;
Γενικά οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες ή μόνο μερικές;
Δεν υπάρχουν διαφορές γεωμετρίας και τί ακριβώς κάνουν αυτές; Το μόνο που καταλαβαίνω από γεωμετρία μέχρι τώρα είναι ότι τα πιο άγρια ποδήλατα έχουν πιο όρθιο πηρούνι ενώ τα πιο δρομίσια πιο ξαπλωτό (μεγαλύτερη κάστερ) οπότε είναι πιο σταθερό αν πηγαίνεις χωρίς να κρατάς το τιμόνι!Το κλείδωμα της ανάρτησης αφορά το μπροστινό πηρούνι. Κλειδώνει σε μιά θέση και δεν το αφήνει να βυθίζεται. Μάλλον χρησιμεύει σε απόλυτη γρήγορη χρήση δρόμου, όπου δεν θες να αλλάζει η γεωμετρία του μπροστινού μέρους όταν φρενάρεις ή πέφτεις σε ανωμαλίες και να γίνεται πιό ασταθές.
Το δικό μου έχει ρύθμιση προφόρτισης μπροστινού αμορτισέρ, πιθανόν πιό ακριβά να έχουν και των αποσβέσεων. Κάποια που είδα, σε αφήνουν να κλειδώσεις το μπροστινό από λεβιέ στο τιμόνι, χωρίς να χρειάζεται να σκύψεις ή να σταματήσεις.
-
με τι λάδι μπορώ να λαδώσω την αλυσίδα πλην ειδικών λαδιών και λοιπών παπαριών;
( για όλα ειδικά προιόντα ...έλεος )σπρέι γράσου;
-
Δεν νομίζω ότι είναι τόσο ακριβό ώστε να μην το πάρεις το ειδικό για την αλυσίδα. Πάντως χωρίς να το έχω ψάξει το θέμα έχω ακούσει ότι δεν κάνουν όλα τα λάδια για την αλυσίδα. Δες και το παρακάτω βίντεο...
-
Ψήνομαι για ποδηλατάκι αλλά δεν θέλω να δώσω πολλά λεφτά. Με τίποτα πάνω από 200€... αυτό πώς σας φαίνεται;
-
Ταξιδιώτη, το wd40 δεν είναι σπρέι γράσου.
Βαριέμαι να τρέχω σε μαγαζιά για να αγοράσω ... κοιτάω να κάνω την δουλειά μου με ότι έχω στο γκαράζ.
-
Νομίζω ότι είτε στο βιντεάκι πιο πάνω είτε κάπου αλλού έλεγε ξεκάθαρα ότι το WD40 είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ και ΜΗ ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΟ για αλυσίδες ποδηλάτου γιατί μόνο κακό κάνει διώχνοντας το προηγούμενο λιπαντικό χωρίς να μπορεί να προστατέψει την αλυσίδα.
-
Ρε παιδιά για σπρέι γράσου λέω, δεν μίλησα για wd40 ...
-
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Ψήνομαι για ποδηλατάκι αλλά δεν θέλω να δώσω πολλά λεφτά. Με τίποτα πάνω από 200€... αυτό πώς σας φαίνεται;Με τι κριτήρια εκτός του να κάνει μέχρι 200 ευρώ....;;; Δηλαδή θέλεις να έχει και πίσω ανάρτηση; Μήπως θα ήταν καλύτερα αντί να πληρώσει για την πίσω ανάρτηση να πληρώσεις για τα άλλα μέρη του ποδηλάτου; Πάντως δίνει πολύ λίγα στοιχεία. Είναι στο σωστό μέγεθος για σένα; Μάλλον είναι 20ρι, εσύ τι ύψος έχεις;
-
Tελικά το λάδωσα με ένα σπρέι λευκού λιθίου που έχω για την μηχανή.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Tελικά το λάδωσα με ένα σπρέι λευκού λιθίου που έχω για την μηχανή.Οχι βρε συ!!Αυτο δεν κανει!!!!!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ψήνομαι για ποδηλατάκι αλλά δεν θέλω να δώσω πολλά λεφτά. Με τίποτα πάνω από 200€... αυτό πώς σας φαίνεται;
Με τι κριτήρια εκτός του να κάνει μέχρι 200 ευρώ....;;; Δηλαδή θέλεις να έχει και πίσω ανάρτηση; Μήπως θα ήταν καλύτερα αντί να πληρώσει για την πίσω ανάρτηση να πληρώσεις για τα άλλα μέρη του ποδηλάτου; Πάντως δίνει πολύ λίγα στοιχεία. Είναι στο σωστό μέγεθος για σένα; Μάλλον είναι 20ρι, εσύ τι ύψος έχεις;
εγω που ειμαι 1.82 και θελω ενα ποδηλατακι για χρηση εντος πολης και λιγο παραεξω περισσοτερο για αποκτηση φυσικης καταστασης και να μην γινω μποχλαδας τι να κοιταξω;
-
Έχω βρει σε καλή τιμή ένα mountain bike για τη σύζυγο. Το θέμα είναι στο μέγεθος: Το ποδήλατο είναι 49cm σκελετός και η γυναίκα έχει ύψος 1,71 και καβάλο 78cm. Πιστεύετε πως θα της είναι αρκετά μεγάλο;
-
μάλλον, και το θέμα είναι οτι θα της είναι μακρύ και όχι οτι θα της είναι ψηλό.
δεν μπορείς να την βάλεις να δοκιμάσει?
γενικά οι γυναίκες, εκτός απο κοντύτερο κορμό θέλουν να κάθονται και πιο όρθια και να πατάνε έυκολα κάτω.
αν έλεγες 49 σε trekking θα σου έλεγα οκ, σε ΜΤΒ όμως.... -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Έχω βρει σε καλή τιμή ένα mountain bike για τη σύζυγο. Το θέμα είναι στο μέγεθος: Το ποδήλατο είναι 49cm σκελετός και η γυναίκα έχει ύψος 1,71 και καβάλο 78cm. Πιστεύετε πως θα της είναι αρκετά μεγάλο;Κοιτα εδω στο site της ΚΤΜ βαζεις το υψος σε εκατοστα και σου βγαζει τα μεγεθη
http://www.ktm-bikes.at/en/service/rahmengroessen.php
στο 1.71 που ειναι η γυναικα σου βγαζει αυτο
FULL SUSPENSION: 43 cm
HARDTAIL: 43/48 cm
ROAD BIKES: 55 cm
TREKKING: 50/51 cm
ALL TERRAIN BIKES: 46/48 cm
CITY BIKES: 50 cm -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
δεν μπορείς να την βάλεις να δοκιμάσει?
Αυτο, οπωσδηποτε.
-
Κυκλοφορεί στο μυαλό μου μια σκέψη, μιας και μου αρέσει το ποδήλατο σαν concept αλλά έχω πολύ καιρό να κάνω. Θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ με mountain bike σε κοντινά πέριξ της Αθήνας, κυρίως Σ/Κ πρωινά, αλλά με προβληματίζουν τα εξής
α) η μεταφορά του ποδηλάτου με το αυτοκίνητο και πόσο δύσκολη είναι αυτή
β) κατά πόσο μπορεί να βαρεθεί κανείς και να του μείνει το ποδήλατο να πιάνει χώρο στο μπαλκόνι
γ) τι κόστος έχει το εγχείρημα για έναν newbie; λοιπός εξοπλισμός;
δ) υπάρχουν γνωστές αξιόλογες βατές διαδρομές ή δεν έχεις που να πας; γιατί εντός Αθήνας σε γειτονιές δεν θα το κυκλοφορήσω!αν κάποιος έχει όρεξη να πει γνώμες είμαι όλος αυτιά
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
.... Θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ με mountain bike σε κοντινά πέριξ της Αθήνας, κυρίως Σ/Κ πρωινά, ....
δ) υπάρχουν γνωστές αξιόλογες βατές διαδρομές ή δεν έχεις που να πας; γιατί εντός Αθήνας σε γειτονιές δεν θα το κυκλοφορήσω!Υπάρχουν πολλές και αξιόλογες διαδρομές. Βατές και μη και στην ανατολή και στη δύση και στο βορά και στο νότο.
Το ποδηλατικό σου παρελθόν ήταν βουνίσιο ή όχι;
Κάτι που όμως κι εγώ προσπαθώ να καταλάβω είναι πότε θέλεις ποδήλατο mountain και πότε ποδήλατο trekking. Δηλαδή αν είναι πολύ βατές ίσως σε βολεύει ένα πιο απλό ποδήλατο ενώ αν το παρακάνεις σε αγριοτόπια ίσως να πρέπει να πας για φούλ mountain. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
.... Θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ με mountain bike σε κοντινά πέριξ της Αθήνας, κυρίως Σ/Κ πρωινά, ....
δ) υπάρχουν γνωστές αξιόλογες βατές διαδρομές ή δεν έχεις που να πας; γιατί εντός Αθήνας σε γειτονιές δεν θα το κυκλοφορήσω!Υπάρχουν πολλές και αξιόλογες διαδρομές. Βατές και μη και στην ανατολή και στη δύση και στο βορά και στο νότο.
Το ποδηλατικό σου παρελθόν ήταν βουνίσιο ή όχι;
Κάτι που όμως κι εγώ προσπαθώ να καταλάβω είναι πότε θέλεις ποδήλατο mountain και πότε ποδήλατο trekking. Δηλαδή αν είναι πολύ βατές ίσως σε βολεύει ένα πιο απλό ποδήλατο ενώ αν το παρακάνεις σε αγριοτόπια ίσως να πρέπει να πας για φούλ mountain.Μέχρι πριν 4 χρόνια που έκανα τελευταία φορά ποδήλατο είχα ένα mountain της πλάκας με το οποίο έμπαινα σε χωματόδρομους με κοτρώνια πάνω σε κάτι βουνά στο πουθενά Έχω φάει τούμπα... Τώρα δεν με ενδιαφέρει να τσακιστώ κι όλας οπότε απλή χαλαρή βολτούλα σε χώμα ή πατημένη πετρούλα θέλω. Ίσως κι ένα trekking να μου κάνει. Θα ήθελα να έχει δισκόφρενα πάντως, εκτός αν το κόστος ανεβαίνει δυσανάλογα. Η μεταφορά γίνεται με κάποια βάση που προσθαφαιρείται εύκολα;
-
η προσωπική μου γνώμη είναι οτι αν δεν είσαι 65κιλά hardcore ποδηλάτης*, ένα hardtail mountain θα σε κάνει ή να σιχαθείς το ποδήλατο ή το βουνό.
δηλαδή αν όντως πας βουνό μάλλον σύντομα θα βρεθείς να ψάχνεις για fs.
οπότε προτείνω κάτι σε trekking που και σε κάποιο ωραίο χωματόδρομο θα σε πάει και βόλτα στο δρόμο πολύ πιο άνετα και ξεκούραστα.
αν στη πορεία αποφασίσεις οτι θέλεις περισσότερο βουνό παίρνεις fs και δεν θα σου μείνει και το ht mtb (κακά τα ψέματα πρέπει να το σκοτώσεις για να το διώξεις)*τότε όμως ξέρεις τι θέλεις και δεν μπαίνεις στο 4τφ να ρωτάς
σχάρα αν έχεις κοτσαδόρο υπάρχει πολύ ωραία και εύκολη και γρήγορη και ασφαλής λύση. αν δεν έχεις δεν ξέρω κάτι καλό. όσους βλέπω έχουν σημάδια είτε απο τη σχάρα είτε απο το ποδήλατο.
Η ζωή...ποδήλατο!