-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Ρε παιδιά στα Σταρμπακς ακόμα απαγορεύεται το κάπνισμα;;Ναι απαγορευεται, δεν φτανει που μας πιανουν τον κωλο, μας φιμωνουν και το στομα απο πανω
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Ρε παιδιά στα Σταρμπακς ακόμα απαγορεύεται το κάπνισμα;;Nαι. Άντε γεια!
Αν κάτσεις έξω, επιτρέπεται πάντως. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αν κάτσεις έξω, επιτρέπεται πάντως.Α ωραία... Γι αυτό δε με θυμάμαι ποτέ να πηγαίνω Σταρμπακς το χειμώνα...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καλύτερα το ποτηράκι μιας χρήσης παρά τα πλυμένα ποτήρια μέσα σε λεκάνες με βρωμόνερο και ίχνη απορρυπαντικού. Είναι πάντως γδάρτες και στα Starbucks. Τόσο χρεώνουν τον καφέ και στο εξωτερικό; Είπαμε, εμείς φταίμε που τα δίνουμε.ΡΕ ΜΑΝΟ!!! Μην τα κανουμε ολα ισωμα ρε. Ποια εταιρεια τη συμφερει να πλυνει τα ποτηρια της ετσι οπως περιγραφεις;;; Μπαινουν σε πλυντηρια και σε 4 λεπτα έχουν όλα πλυθεί!!!
Έλεος, αυτά ούτε στο ταβερνείο του χωριού μου δε γίνονται!!!!
-
Δοκίμασε να μυρίσεις το ποτήρι που θα σου φέρουν ΠΡΙΝ πιεις κάτι σ' αυτό. 1 στις 2 εγώ εντοπίζω μυρωδιές - και τα πλυντήρια δεν είναι σίγουρα. Στο αργό πρόγραμμα είναι ΟΚ, στο γρήγορο όχι. Προτιμώ τα κυπελάκια έξω όπου τα βρίσκω.
Επίσης ρίχνε μια ματιά στην κουζίνα όποτε μπορείς. Οι σκούροι και οι Αλβανοί δεν σκουπίζουν το πάτωμα όλη την ώρα. -
Ρε παιδιά στα Σταρμπακς ακόμα απαγορεύεται το κάπνισμα;;
Nαι. Άντε γεια!
Αν κάτσεις έξω, επιτρέπεται πάντως.Καλά κάνουν.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δοκίμασε να μυρίσεις το ποτήρι που θα σου φέρουν ΠΡΙΝ πιεις κάτι σ' αυτό. 1 στις 2 εγώ εντοπίζω μυρωδιές - και τα πλυντήρια δεν είναι σίγουρα. Στο αργό πρόγραμμα είναι ΟΚ, στο γρήγορο όχι. Προτιμώ τα κυπελάκια έξω όπου τα βρίσκω.
Επίσης ρίχνε μια ματιά στην κουζίνα όποτε μπορείς. Οι σκούροι και οι Αλβανοί δεν σκουπίζουν το πάτωμα όλη την ώρα.Eπειδη εχω τυχει να δουλεψω σε μαγαζια (οχι λαντζα αλλα μπαινοβγαινα και εβλεπα) δεν νομιζω οτι εχει σημασια τι γινεται στο πατωμα!! Τα περισσοτερα πλυντηρια βρισκονται 1,5 μέτρο ψηλα για εύκολη πρόσβαση.
Σίγουρα προτιμώ το πλαστικό αλλά δεν είναι πάντα πιο υγιεινό!! (Δεν θα πιω αλκοολ και ανθρακικο σε πλαστικό!!!! -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Επίσης ρίχνε μια ματιά στην κουζίνα όποτε μπορείς. Οι σκούροι και οι Αλβανοί δεν σκουπίζουν το πάτωμα όλη την ώρα.Μα καλα βρε manos και εσυ πρεπει να μυριζεις ποτηρια και πιατα οπου πας? Το πολυ πολυ οπου πηγαινεις παιρνε δικα σου σερβιτσια!
-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Starbucks γενικοτερα!!!!! Φωτια και λαβρα οι ανθρωποι και χωρις περιποιηση και ολα σε πλαστικα ποτηρακια!!!!!!The amerikan way αλλά με ελληνικές τιμές
Καλή ποικιλία και ενδιαφέρουσες γεύσεις αλλά για κάθε μέρα βλάπτει σοβαρά στην τσέπη, όχι στα νεύρα.Τα πλαστικά είναι όπως ameriki, ο χώρος γενικότερα ζεστός και οι καναπέδες σε χαλαρώνουν (μη καπνιστής γαρ).
-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Επίσης ρίχνε μια ματιά στην κουζίνα όποτε μπορείς. Οι σκούροι και οι Αλβανοί δεν σκουπίζουν το πάτωμα όλη την ώρα.Μα καλα βρε manos και εσυ πρεπει να μυριζεις ποτηρια και πιατα οπου πας? Το πολυ πολυ οπου πηγαινεις παιρνε δικα σου σερβιτσια!
Αν δεν κοιτάξω το ποτήρι και το πιάτο που θα φάω και θα πιω, τί θα κοιτάξω; Πόσο ζελέ βάζει ο dj και αν είναι κουλ η διακόσμηση;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Επίσης ρίχνε μια ματιά στην κουζίνα όποτε μπορείς. Οι σκούροι και οι Αλβανοί δεν σκουπίζουν το πάτωμα όλη την ώρα.Ενώ οι έλληνες το σκουπίζουν ε?
-
Εννοώ ότι οι τύποι αυτοί δεν βρίσκονται εκεί μέσα μόνο για σκούπισμα αλλά και για πλύσιμο ποτηριών/πιάτων όταν δεν φτάνει το πλυντήριο ή δεν γουστάρει το αφεντικό να τους βλέπει να 'κάθονται'. Επίσης ότι οι τύποι αυτοί (που πολλές φορές εργάζονται χωρίς ασφάλιση και δήλωση στην Επιθεώρηση Εργασίας) δεν ελέγχονται για την υγεία τους. Μπορεί να ήρθαν προχθές από την Αφρική ή την Ασία και κανείς δεν τσέκαρε αν κουβαλάνε μεταδοτικές ασθένειες όπως η ηπατίτιδα.
-
Επίσης ρίχνε μια ματιά στην κουζίνα όποτε μπορείς. Οι σκούροι και οι Αλβανοί δεν σκουπίζουν το πάτωμα όλη την ώρα.Ενώ οι έλληνες το σκουπίζουν ε?
Γενικοτερα ειμαστε καθαρος λαος με βρωμικες....τσεπες
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εννοώ ότι οι τύποι αυτοί δεν βρίσκονται εκεί μέσα μόνο για σκούπισμα αλλά και για πλύσιμο ποτηριών/πιάτων όταν δεν φτάνει το πλυντήριο ή δεν γουστάρει το αφεντικό να τους βλέπει να 'κάθονται'. Επίσης ότι οι τύποι αυτοί (που πολλές φορές εργάζονται χωρίς ασφάλιση και δήλωση στην Επιθεώρηση Εργασίας) δεν ελέγχονται για την υγεία τους. Μπορεί να ήρθαν προχθές από την Αφρική ή την Ασία και κανείς δεν τσέκαρε αν κουβαλάνε μεταδοτικές ασθένειες όπως η ηπατίτιδα.Mανο αν σου πω ποσους ελληνες ξερω με ηπατιτιδα που δουλευουν ακομα και σε γνωστα καταστηματα με ψευτικα χαρτιά θα πάθεις σοκ...
Παιδια ας σταματησουμε να θεωρουμε οτι εμεις ειμαστε οι καλυτεροι και οτι οι αλλοι ειναι πισω μας. Δεν ειναι ετσι δυστυχως...
-
Ωραίααα, άρα συμφωνούμε ότι η υγιεινή στα ποτήρια πολλαπλών χρήσεων είναι δύσκολη υπόθεση. Άρα επανερχόμενοι στο αρχικό θέμα, τα κύπελα μιας χρήσης είναι σωστή επιλογή;
Όσον αφορά τους Έλληνες εργαζόμενους, εμένα μου φαίνεται κουλό να προσλάβει εν γνώση του ένας μαγαζάτορας άτομο που να πάσχει από μεταδοτική ασθένεια. Όμως τον ξένο θα τον προσλάβει για λόγους μείωσης κόστους και επειδή θα του δουλεύει αδιαμαρτύρητα σαν γαϊδούρι κι ας υποψιάζεται ότι ίσως κουβαλάει 10 ασθένειες.
Αλήθεια, πόσους Έλληνες 'ξέρεις που δουλεύουν σε γνωστά καταστήματα με ηπατίτιδα'; -
3 άτομα. Και σε καλά (διαφορετικά) καταστήματα. Ο εργοδότης μπορεί να μην το ξέρει. Είναι πολυ ευκολο για εναν ελληνα να βρει ενα γιατρο να του φτιάξει μια γνωμάτευση.
-
Αν μου επιτρέπετε δυο λόγια...Μην κινδυνολογούμε ...Δεν τρέχει και τίποτα ακόμα και αν οι εργαζόμενοι πάσχουν από ηπατίτιδα! Η συζήτηση φέρνει λίγο από αποδείξεις του Ευαγγελάτου..Γενικώς στη ζωή μας κινδυνεύουμε πολύ περισσότερο από άλλα πράγματα και όχι από κάνα 'βρώμικο' ποτήρι ή από γκαρσόνι ή λαντζέρη που πάσχει από ηπατίτιδα
Η μετάδοση του ιού ηπατίτιδας Β γίνεται κυρίως παρεντερικά ή σεξουαλικά, δηλαδή με επαφή του ατόμου με μολυσμένα βιολογικά υγρά (αίμα, σπέρμα). O ιός δεν μεταδίδεται από μαγειρικά σκεύη, τουαλέτες ή γενικότερα με την κοινωνική επαφή. Η ηπατίτιδα Β είναι πρόβλημα για τους ασθενείς και όχι τους γύρω τους καθώς δεν μεταδίδεται ούτε με τη χειραψία ούτε με την επαγγελματική συναναστροφή ούτε από το στόμα ούτε από το μαγείρεμα.
Ομοίως και η ηπατίτιδα C μεταδίδεται από μεταγγίσεις αίματος, χρήση κοινής βελόνας, τατουάζ - βελονισμό, κοινή χρήση αντικειμένων όπως ξυραφάκια, με το σάλιο αν έρθει σε επαφή με ανοιχτά τραύματα και με τη σεξουαλική επαφή σχετικά σπάνια...
Δεν μεταδίδεται η ηπατίτιδα C από κοινές τουαλέτες, σκεύη φαγητού ή ποτήρια, βήχα, φτάρνισμα, φιλί ή αγκαλιά, πισίνες etcΛίγη προσοχή λοιπόν γιατί η άγνοια μας οδηγεί σε κοινωνικό ρατσισμό...
-
Koutsan γνωριζωντας (μεσες ακρες) πως μεταδιδονται οι 2 πιο σοβαρες μορφες της ηπατιτιδας το εγραψα αυτο.
Συγνωμη αν δημιουργησα ενταση.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Mανο αν σου πω ποσους ελληνες ξερω με ηπατιτιδα που δουλευουν ακομα και σε γνωστα καταστηματα με ψευτικα χαρτιά θα πάθεις σοκ...
Παιδια ας σταματησουμε να θεωρουμε οτι εμεις ειμαστε οι καλυτεροι και οτι οι αλλοι ειναι πισω μας. Δεν ειναι ετσι δυστυχως...
Από το παραπάνω μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι είσαι της γνώμης ότι οι άνθρωποι δεν θα έπρεπε να δουλεύουν αφού πάσχουν από ηπατίτιδα...Αυτό φυσικά δεν ισχύει, είναι ακίνδυνοι για τους γύρω τους αν δεν τους πηδ@νε ή δεν τρυπιούνται με τις ίδιες σύριγγες Γι αυτό το έγραψα...Δημιουργείται πολύ συχνά πανικός χωρίς λόγο και εκτός από τους κακόμοιρους τους ασθενείς που απομονώνονται τρομοκρατούνται και ολόκληρες μίνι - κοινωνίες (σχολεία,εργασιακοί χώροι)...
Φιλικά -
Oxι ακριβως το αντίθετο. Γνωρίζω για την ηπατίτιδα λόγω μητέρας που ήταν υπεύθυνη ερευνας νοσοκομειακών λοιμώξεων. Και ετσι απο μικρός έχω πάρει γνώσεις σχετικά με διάφορα νοσήματα καθώς και πως μεταδίδονται.
Η ένσταση μου ήταν στο Μανο και στο γεγονός ότι έδωσε στο θέμα ,'εθνικότητα'.
Πάω για ύπνο..
Καληνύχτα
Ταβέρνες, μπαρ και καφετέριες προς αποφυγήν