Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Να καταργηθουν οι παρελασεις;
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Να καταργηθουν οι παρελασεις;
    • 1
    • 2
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 39
    • 40
    • 9 / 40
    Αντίλογος
    128
    783
    1054
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      tsoukas77 last edited by

Ο χρήστης Asimov έγραψε:

Τελικά υπάρχει η 'άλλη' Ελλάδα

Ευτυχως υπαρχει και ελπιζω να γινει πλειοψηφια συντομα.Σαφως,και οι 4Τ εχουν συνεισφερει σε αυτο και κυριως ο Ν.Δημου.Μεσω του forum,χαιρομαι που συνεισφερουν και αλλοι...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • M
        migf1 last edited by

Ο χρήστης Asimov έγραψε:

Γιατί να μην υπάρχει; Η Ελλάδα των (φασιστογενών) παρελάσεων, των (στρατικογενών) υπέρμαχων της ομοιομορφίας και των (συντηρητικών) εορτασμών των εθνικών της επετείων ήταν και είναι δημοκρατική χώρα. Η 'άλλη' Ελλάδα είναι;

• L
          lkar last edited by

Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:

Δεν το γυρνάμε στο φαγητό, που δεν κινδυνεύουμε να βριστούμε;

γιατί δεν θα διαβάσεις ότι η πίτσα (φτιαγμένη από Γερμανό σεφ) είναι πολύ καλύτερη από το βουρστ; κι ότι η ιταλική κουζίνα είναι η καλύτερη παγκοσμίως;

(εντελώς συμπτωματική η ομοιόητητα )

• F
            funkyreverend last edited by

Άσε μην πω ότι το καλύτερο φαγητό το έχω φάει στην Ελλάδα και χαρακτηριστώ εθνικόφρων και παραπαίδι του Παπαδόπουλου και του Ιωαννίδη...έχεις δίκιο!

Και όσοι δεν υποστηρίζουν την εληνική κουζίνα είναι ξενομανείς, πράκτορες των ξένων συμφερόντων και οδηγούν Όπελ! Και θα θεωρούμε 'άλλη Ελλάδα' τους ανθρώπους που τρώνε ό,τι τους σερβίρουν! Δηλαδή όλο το Φόρουμ!

• A
              asimov last edited by

Ο χρήστης migf1 έγραψε:

Γιατί να μην υπάρχει; Η Ελλάδα των (φασιστογενών) παρελάσεων, των (στρατικογενών) υπέρμαχων της ομοιομορφίας και των (συντηρητικών) εορτασμών των εθνικών της επετείων ήταν και είναι δημοκρατική χώρα. Η 'άλλη' Ελλάδα είναι;

...και (προσπαθεί να) είναι δημοκρατική επειδή υπήρχε, υπάρχει και (ελπίζω) θα υπάρχει η 'αλλη' Ελλάδα να κρατάει τα μπόσικα. Το θέμα χρήζει ανάλυσης αλλά δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες γιατί θα κάνω συνδέσεις που δεν αρέσουν και θα κατηγορηθώ πάλι για... ισοπεδωτής, off topic κλπ. κλπ.

• M
                migf1 last edited by

Ο χρήστης Asimov έγραψε:

...και (προσπαθεί να) είναι δημοκρατική επειδή υπήρχε, υπάρχει και (ελπίζω) θα υπάρχει η 'αλλη' Ελλάδα να κρατάει τα μπόσικα. Το θέμα χρήζει ανάλυσης αλλά δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες γιατί θα κάνω συνδέσεις που δεν αρέσουν και θα κατηγορηθώ πάλι για... ισοπεδωτής, off topic κλπ. κλπ.

Ελπίζω να έγινε αντιληπτο το ειρωνικόν του προηγούμενου ποστ μου.

Η Ελλάδα είναι μια.

• A
                  asimov last edited by

Αντιληπτό έγινε.
                  Μία είναι. Ευτυχώς όμως όσοι την αποτελούμε δε συμφωνούμε μεταξύ μας σε όλα. Κι έτσι (προσπαθουμε να) κρατάμε τις απαραίτητες ισορροπίες

• H
                    hrdoukas last edited by

Ο χρήστης Asimov έγραψε:
                    Το θέμα χρήζει ανάλυσης αλλά δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες γιατί θα κάνω συνδέσεις που δεν αρέσουν και θα κατηγορηθώ πάλι για... ισοπεδωτής, off topic κλπ. κλπ.

Συνονόματε, μην είσαι παρεξηγιάρης!

• A
                      asimov last edited by

Το αντίθετο. Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι

• S
                        spartan last edited by

Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
                        Δε βγάζει πουθενά το μπινελίκι.

@ Spartan η εφηβεία είναι μια ηλικία όπου όλοι μας αμφισβητούμε τα πάντα. Αλίμονό μας αν δεν το κάνουμε (κάναμε)

Ε, οχι και μπινελίκι ρε TRAVELLER....Πάλι υπερβάλλεις...Οσο για την εφηβεία, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, αλλα αν δικαιούνται συγχαρητήρια αυτοι που αμφισβητούν τη σημαία και την καίνε (χάριν ανήσυχου πνέυματος και αναζήτησης), για μένα τουλάχιστο, δικαιούνται και αυτοί που τη σέβονται και την τιμούν.(και οχι να το θεωρούμε και κατάντια... ).Ας μη ξεχνούμε οτι είναι η αμέσως επόμενη στην ιεραρχία, μετά τον Πρόεδρο της **Δημοκρατίας **. Είπαμε ομως να μην ανοίξουμε θέμα για τη σημαία γιατι θα 'χαθούμε'.

Φίλε Spartan, ο dazed μιλάει γενικά και δεν απευθύνεται σε κάποιο άλλο χρήστη του Forum. Εσύ από την άλλη τον προσβάλλεις προσωπικά με τα σχετικά με τα παράσιτα. Η δημοσίευσή σου παραβαίνει τον κανονισμό του Forum και σε παρακαλώ να τη διορθώσεις.

(Moderator nass)

Αγαπητέ moderator...Αν και βιάστηκες να υπερασπιστείς τον 'dazed' (νομίζω μπορεί άνετα να το πραξει και μόνος του) οφείλω να σου πω οτι τους χαρακτηρισμούς δεν τους άρχισα εγω.Αν ο συνφορουμίτης 'dazed' επιδιώκει να υποτιμήσει την νοημοσύνη μας ως απλός χρήστης, αυτό δεν τον τιμά.Οταν επιχειρείς εσυ ομως και μαλιστα με την ιδιότητα του moderator,το ατόπημα θα έλεγα οτι είναι διπλό!!! Οσο για τον εν λόγω χρήστη, οι αντιπαραθέσεις και οι προσωπικοι χαρακτηρισμοί αποτελούν προσφιλή διαδικασία στην οποία προσφεύγει συχνά και συνεχίζει ακαθεκτος,ακόμη κι οταν του γίνεται 'παρατήρηση' με μορφή απλής ερώτησης απο τον Συντονιστή... http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... ht=#411531

Δεν θα διορθώσω, θα διαγράψω την παράγραφο που τον θίγει αν ανακαλέσει και διαγράψει και κεινος τη δική του, που θίγει ολους τους υπόλοιπους.

Κι ερχόμαστε τώρα στα ωραίαααα.....

Δεν πειράζει nass, δεν προσβάλομαι. Δεν έχω λόγο άλλωστε γιατί δεν με ακουμπά αυτό που είπε ο Spartan. Από την άλλη ίσως αντιδρά έτσι γιατί ταυτίζεται με το πρόβατο που είπα πριν, αν και το Πάσχα αργεί. Δεν είχα κανένα στο μυαλό μου όταν το έλεγα πάντως και αυτό μάλλον επαληθεύει το 'όποιος έχει τη μύγα...' ή μήπως καλύτερα τη σφίγγα?

Αναλογίζεσαι πόσο προβλέψιμη ηταν η απάντηση σου περι 'μύγας'....?? Είναι η εύκολη καραμέλα για οσους κάνουν τη γκάφα κι αντι να ζητήσουν συγνώμη που παραφέρθηκαν,ή που δεν είχαν το θάρρος να εκφραστούν ανοιχτά, καθαρά και ξάστερα προς τους συνομιλητές τους, υπεκφευγουν κι αρχίζουν συζήτησεις για έντομα (ενίοτε και για ζώα που κάνουν μπεεεε....).Και ξαναρχίζουν περι εντόμων... http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... &start=255
                        Οταν λοιπόν συζητάς, συνετό είναι να μην αφήνεις υπονοούμενα που μπορεί να θίξουν ανθρώπους και μετά να δημιουργήσουν παρεξηγήσεις...(αυτό, ΑΝ υποθέσουμε πως 'δεν είχες κανένα στο μυαλό σου οταν το έλεγες'...)

Κοίταξε να δεις Spartan (μιας και το έκανες προσωπικό, απευθύνομαι σε 'σένα). Ωραία όλα αυτά για τα ευτραφή ζωάκια (με μόνη ένσταση ότι μου μυρίζει άσχημα το κρέας τους ) αλλά σκέψου λίγο σοβαρά ότι **το καλό και υπάκουο πρόβατο που τόσα προσφέρει έχει έναν τσοπάνη πάνω απ'το κεφάλι του ** ο οποίος και επωφελείται ουσιαστικά από όλα αυτά. Λυπάμαι αλλά εγώ δεν θέλω ούτε πρόβατο να είμαι, ούτε και τσοπάνης. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του (αν και δεν νομίζω να ζητήσει ποτέ κανείς ευθύνες από ένα πρόβατο) χεχ. Τι ξέρω εγώ όμως? ένα απλό παράσιτο είμαι

Ααααα...Κι εσυ δεν έχεις κανένα πάνω απ΄το κεφάλι σου ε??? Είσαι ελεύθερο πουλί....Είσαι ΑΕΤΟΣΣΣΣΣ!!!!! Αντίθετα δηλαδή με ολα τα 'πρόβατα' που εχουν τους πάσης φύσεως νόμους πάνω απ' το κεφάλι τους, τους προισταμένους τους, τους εργοδότες τους, τους καθηγητές τους, τους ομαδάρχες τους, τους Αξιωματικούς τους και χιλιους δυο αλλους. Δεν είσαι δηλαδή σα τα 'ζώα' που στις δουλειές τους, στον καθημερινό τους αγώνα για την επιβίωση, 'σκύβουν το κεφάλι στους τσοπάνηδες εργοδότες τους που χάριν της ομοιομορφίας τους αναγκαζουν να φοράνε στολές'. (για παράδειγμα βλ. διάφορες επιχειρήσεις κι οργανισμούς)
                        Μπράβο ρε Che !!!!

Γιαααα να θυμηθούμε πάλι, πόσο ζωα είμαστε ολοι εμείς 'που 'βγήκαμε' μέσα απο προπαγανδιστικές τακτικές με έμμονη τάση για ομοιομορφία, πειθαρχία υπακοή'....
                        Σημ.Θερμή παρακληση να είστε ειλικρινείς ομως....Οσοι 'βγήκατε' απο τακτικές οπου υπήρχε ανομοιομορφία, απειθαρχία και ανυπακοή και εξακολουθείτε σήμερα να τα τηρείτε ,'σηκώστε χέρι'....

Τολμώ να πάω ένα βήμα πιο πέρα. Είναι όλα τελικά θέμα παιδείας. Άλλοι έχουν επιλέξει να μορφώνουν (και όχι εκπαιδεύουν) τα παιδιά και να τους δίνουν την δυνατότητα (που μετατρέπεται σε ικανότητα) να σκέφτονται, επιλέγουν και να κρίνουν ελεύθερα, και άλλοι μένουν κολημένοι σε προπαγανδιστικές τακτικές του παρελθόντος με έμμονη τάση για ομοιομορφία, πειθαρχία και υπακοή. Από αυτές τις διαδικασίες κύριοι δεν 'βγαίνουν' ενεργοί πολίτες αλλά υπήκοοι που συγγενεύουν βιολογικά με οικόσιτο ζώο που ζει σε στάνες και κάνει μπεεεε (όταν τρέχει να γλυτώσει τη σφαγή)

A...και κατι άλλο κ.'dazed'.Aν αισθάνεστε οτι γενικεύω και σας 'παίρνει άδικα η μπαλα', είναι επειδή και 'σεις γενικεύσατε και μάλιστα οταν σας δόθηκε η ευκαιρία για διευκρινήσεις, περιοριστήκατε να δηλώσετε την έκπληξή σας που 'βλέπετε άνθρωπο να χαίρεται που έιναι υποτακτικός'... ή μήπως να βάλω αυτό τελικά...??
                        Αληθεια, απο που το διαπιστώνετε αυτό...??????

Απορώ που μπερδεύετε τον σεβασμό με την υποτακτικότητα.
                        Δεν βλάπτει καμιά φορά να σκύβεις το κεφάλι μπροστά σε κάτι που εκτιμάς. Το αντίθετο λέγεται θράσος, όχι αυτοεκτίμηση.

Και αλαζονεία αγαπητέ Manosk....Και ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ !!!! Η απόλυτη εξύψωση του ΕΓΩ !!

Από την άλλη ίσως αντιδρά έτσι γιατί ταυτίζεται με το πρόβατο που είπα πριν, αν και το Πάσχα αργεί.

Υ.Γ. τώρα που το ξαναδιάβασα, πρώτα φορά βλέπω άνθρωπο να χαίρεται που είναι υποτακτικός..

Αρκεί...

(Moderator nass)

Η συγκεκριμένη παρέμβασή σου ομως δεν αρκεί για να κάνω αυτό που ζήτησες πιο πριν... Αν πάλι, προβείς σ' αυτην την ενέργεια απο μόνος σου κρίνοντάς το σκόπιμο , ΘΑ ΣΚΥΨΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΩΣ 'ΠΡΟΒΑΤΟ', ΥΠΑΚΟΥΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΩΣ MODERATOR...!!! (φωνάζω για ν' ακούνε μερικοί 'αετοί'...)

Για μένα οι παρελάσεις την 25η και 28η θα πρέπει να εκλαμβάνονται** κυρίως ως μορφή έκφρασης του εορτασμού και κυρίως φόρος τιμής **(ούτε ως επίδειξη δύναμης, ούτε ως γκομενοσυνάξεις, ούτε ως οτιδήποτε άλλο τραγελαφικό). Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Απλή, απλούστατη αλλα και ταυτόχρονα περιεκτική κουβέντα !!!!

Κανείς απ' οσους φωνάζουν υπερ των μαθητικών παρελάσεων δε φωνάζει εναντίον της αμορφωσιας μας.

Αν αναφέρεσαι στους συμμετέχοντες στο thread....

1ον.. Ποιος σου είπε οτι δε το κάνουμε κι αυτό....

2ον.. Γιατι θα έπρεπε να γίνεται αυτό σε ενα thread του οποίου το θέμα και ο τίτλος είναι αλλος ???

Άλλωστε εάν δεν υπήρχαν οι πασαρελάσεις ίσως να μην υπήρχαν οι ψωμιάδηδες και γενικότερα δεν θα υπήρχε ψωμί για βερμπαλισμό δηλ. παχια και γεμάτα εθνικόανορθωντοπαρισμό ΛΟΓΙΑ μπλα!μπλα!μπλα!

Λες ε? 'Ευτυχώς' που υπάρχουν και οι παρελάσεις κι εχουν την ευκαιρία τους κι αυτοί 2 φορές το χρόνο να πουν το κοντό και το μακρύ τους....
                        Don't think so!!!

Να με συγχωρείτε για το τεράστιο ποστ, αλλα ηταν αρκετά αυτά που επρεπε να απαντηθούν.

• D
                          dazed last edited by

Θα αρκεστώ να πω πως η επιλογή avatar είναι λάθος. --- διαγράφησαν προσβλητικές εκφράσεις και προσωπική επίθεση --- Αν είχα ώρα θα απαντούσα γενικότερα αλλά 1) ξυπνάω χαράματα (ναι είδες ακόμα και ο che δουλεύει ) και 2) αυτα τα forum flames τα έχω βαρεθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Θεώρησε λοιπόν ότι δεν έχω πει τίποτα από τα προηγούμενα που σε προσβάλουν (ακόμα και αυτο 2-3 σειρές πιο πάνω ) και μιας και αυτό το θέμα μάλλον το εξαντλήσαμε, θα χαρώ να τα πούμε σε όποιο άλλο σμίξουν οι δρόμοι μας. (έχω όρεξη για ποίηση βραδυάτικα )

Υ.Γ. ΚΥΡΙΑ ΚΥΡΙΑ ο dazed με πειράζει

• M
                            manosk last edited by

Δεν γουστάρουν κάποιοι - λίγοι, δεδομένο αυτό - κάποια πράγματα. Άλλοι όμως -οι περισσότεροι- τα γουστάρουν. Μαζεύονται λοιπόν οι πολλοί (που τα γουστάρουν) για να κάνουν το κομμάτι τους με αυτό που γουστάρουν.
                            Κι έρχονται μερικοί από τους λίγους και τους το χαλάνε φωνάζοντας συνθήματα κατά του πράγματος που δεν γουστάρουν.

Αυτό έγινε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Θες ν'αλλάξεις κάτι ρε κακομοίρη; Προσπάθησε να πείσεις τον κόσμο ότι αυτό δεν είναι σωστό, ώστε η πλειοψηφία, την οποία γράφεις στα παλιά σου παπούτσια, να αλλάξει μέσω των εκπροσώπων της τα πράγματα. Όμως ΟΧΙ, θα τους χαλάσουμε τη γιορτή για να ακουστεί η δική μας φωνή πάνω από αυτούς που περνάνε όμορφα. Κακόμοιροι, καταδικασμένοι να ζουν στην κοσμάρα τους, γιατί αγνοούν βασικούς κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς.

• N
                              nass last edited by

Ο χρήστης Spartan έγραψε:

Φίλε Spartan, ο dazed μιλάει γενικά και δεν απευθύνεται σε κάποιο άλλο χρήστη του Forum. Εσύ από την άλλη τον προσβάλλεις προσωπικά με τα σχετικά με τα παράσιτα. Η δημοσίευσή σου παραβαίνει τον κανονισμό του Forum και σε παρακαλώ να τη διορθώσεις.

(Moderator nass)

Αγαπητέ moderator...Αν και βιάστηκες να υπερασπιστείς τον 'dazed' (νομίζω μπορεί άνετα να το πραξει και μόνος του) οφείλω να σου πω οτι τους χαρακτηρισμούς δεν τους άρχισα εγω.Αν ο συνφορουμίτης 'dazed' επιδιώκει να υποτιμήσει την νοημοσύνη μας ως απλός χρήστης, αυτό δεν τον τιμά.Οταν επιχειρείς εσυ ομως και μαλιστα με την ιδιότητα του moderator,το ατόπημα θα έλεγα οτι είναι διπλό!!! Οσο για τον εν λόγω χρήστη, οι αντιπαραθέσεις και οι προσωπικοι χαρακτηρισμοί αποτελούν προσφιλή διαδικασία στην οποία προσφεύγει συχνά και συνεχίζει ακαθεκτος,ακόμη κι οταν του γίνεται 'παρατήρηση' με μορφή απλής ερώτησης απο τον Συντονιστή... http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... ht=#411531

Αγαπητέ Spartan,

1. Δουλειά μου δεν είναι να υπερασπίζομαι τον κάθε dazed και Spartan, αλλά τον κανονισμό του Forum.

2. O dazed είπε:

Από αυτές τις διαδικασίες κύριοι δεν 'βγαίνουν' ενεργοί πολίτες αλλά υπήκοοι που συγγενεύουν βιολογικά με οικόσιτο ζώο που ζει σε στάνες και κάνει μπεεεε (όταν τρέχει να γλυτώσει τη σφαγή)

δηλαδή έκανε μια γενική διαπίστωση, χωρίς να απευθύνεται προσωπικά σε κάποιον. Και εσύ απάντησες:

Εγω αγαπητέ, είμαι ενεργός Ελληνας υπήκοος και άτομα σαν εσενα συγγενεύουν βιολογικά με ΠΑΡΑΣΙΤΑ

δηλαδή του επιτέθηκες προσωπικά ('άτομα σαν εσένα'), πράγμα που προκάλεσε την παρέμβασή μου ως παράβαση του σχετικού κανονισμού του Forum.

Η διαφορά είναι κατά την άποψή μου προφανής, στα πλαίσια του κανονισμού του Forum. Αν εσύ θίχτηκες προσωπικά από τη γενική παρατήρησή του, μπορούσες να το δηλώσεις με τρόπο ώστε να μην του επιτεθείς προσωπικά.

Αν έχεις κάποια αντίρρηση επ΄ αυτού, παρακαλώ με ΡΜ.

(Moderator nass)

• N
                                nass last edited by

Ο χρήστης dazed έγραψε:
                                Θα αρκεστώ να πω πως η επιλογή avatar είναι λάθος. --- διαγράφησαν προσβλητικές εκφράσεις και προσωπική επίθεση ---. Αν είχα ώρα θα απαντούσα γενικότερα αλλά 1) ξυπνάω χαράματα (ναι είδες ακόμα και ο che δουλεύει ) και 2) αυτα τα forum flames τα έχω βαρεθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Θεώρησε λοιπόν ότι δεν έχω πει τίποτα από τα προηγούμενα που σε προσβάλουν (ακόμα και αυτο 2-3 σειρές πιο πάνω ) και μιας και αυτό το θέμα μάλλον το εξαντλήσαμε, θα χαρώ να τα πούμε σε όποιο άλλο σμίξουν οι δρόμοι μας. (έχω όρεξη για ποίηση βραδυάτικα )

Υ.Γ. ΚΥΡΙΑ ΚΥΡΙΑ ο dazed με πειράζει

dazed σε προειδοποίησα και πριν. Δυστυχώς με αναγκάζεις να διαγράψω. Σε παρακαλώ πολύ να μείνεις στα όρια της ευπρέπειας και να πεις όσα έχεις να πεις χωρίς να επιτίθεσαι και να προσβάλεις.

(Moderator nass)

• M
                                  megane98hp last edited by

Ειδα στις ειδησεις δυο πατεραδες σε καποιο χωριο να τραβανε κυριολεκτικα τα παιδια τους εξω απο την παρελαση επειδη ο σημαιοφορος ηταν Αλβανακι. Μπορω να καταλαβω οτι δεν γουσταρουν να μπαινουν αλλοδαποι σημαιοφοροι. Συμφωνοι!!!
                                  Αλλα τί κινηση ηταν αυτη; Αμα δε γουσταρετε μην στελνετε τα παιδια σας να παρελασουν.

• J
                                    j-marr last edited by

Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
                                    Αλλα τί κινηση ηταν αυτη; Αμα δε γουσταρετε μην στελνετε τα παιδια σας να παρελασουν.

για τα ματια του κοσμου ή για λιγη δημοσιοτητα

• S
                                      silencer51 last edited by

Ε προφανώς... Πως να μη τα πάρουν οι γονείς που το 'κωλοαλβανάκι' κατάφερε να διαπρέψει εκει που οι Ελληνάρες γιοι του δεν μπόρεσαν... Δεν ξέρω για σας, αλλα οταν βλέπω κάποιον ξένο να έρχεται στην χώρα μου, να δέχεται τον πολιτισμό της και να αριστεύει τότε νιώθω πραγματικά περήφανος (οτι σαν χώρα προσφέραμε κάτι) και οχι 'εθνικά προσβεβλημένος'.

Όσον αφορά γενικά τις παρελάσεις, δεν βρίσκω λόγο να γίνονται μιας και αφενός οτι εθνικόφρων στοιχείο είχαν το έχουν χάσει (και αυτό δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα γιατι οντως παραπέμπουν σε μαύρες εποχές, αλοίμονο αν τις χρειαζόμαστε για να θυμόμαστε εποχές όπως της κατοχής) και αφετέρου έχουν καταντήσει πασαρέλα και ευκαιρία για τον κάθε καραγκιόζη πολιτικάντη να πει τη μ****** του. Και με την παρέλαση τεχνικού εξοπλισμού να μπορεί να δικαιολογήσει στον Έλληνα πολιτη που πάνε τα λεφτά του (στ' άρματα κ.λ.π.)

• C
                                        coyot last edited by

Οι παρελάσεις είναι απαραίτητες ως απότιση φόρου τιμής στους θυσιασθέντες και ως πράξη συσπείρωσης των πολιτών.

Πιθανόν να μην είναι απαραίτητες σε Πολιτείες που δεν απειλούνται ή δεν απειλήθηκαν ποτέ ή διαθέτουν παγίως και ιστορικά Μεγάλο Αδελφό ή κάτι τέτοιο. Ο Emil Durkheim, επιφανής κοινωνιολόγος, διαπιστώνει ότι μία κοινωνία γίνεται τόσο πιο απαιτητική από τα μέλη της, όσο περισσότερο πιέζεται από έξω.

Όσον αφορά τους μαθητές, βεβαίως η Παιδεία (και όχι απλά εκπαίδευση) που θα πρέπει να τους παρέχεται οφείλει να καλλιεργεί την κριτική σκέψη, κι εκεί πόρρω απέχουμε από το επιθυμητό, αλλά και να τους προετοιμάζει γενικότερα για χρηστούς (και όχι αχρείους κατά Περικλή/Θουκυδίδη) πολίτες. Και επειδή η κυρίαρχη και ανεξάρτητη Πολιτεία ΔΕΝ είναι μάννα εξ ουρανού, αλλά κερδίζεται και διαφυλάσσεται με αγώνες και θυσίες, η έννοια του Πολίτη δεν μπορεί παρά να είναι συνυφασμένη με αυτήν του στρατιώτη (και του ψηφοφόρου και του φορολογούμενου κλπ). Καλόν θα είναι επομένως οι μαθητές να παίρνουν μία πρόγευση της προσωρινής θυσίας ατομικής ελευθερίας, που συνεπάγεται η στράτευση, χάριν της ευρύτερης ελευθερίας όλων (της Πολιτείας)
                                        Είναι καθαρά θέμα με ποια αντίληψη του κόσμου μπολιάζονται τα παιδιά από το σπίτι, από το σχολείο και βεβαίως τα 'ΜΜΕ'. Θυμηθείτε με πόση χαρά στρατεύονταν (θυσίαζαν ατομική ελευθερία) τα παιδιά στην ΚΝΕ ή στους Μάρτυρες του Ιεχωβά κλπ.
                                        Για το που έχει νόημα να στρατευθεί κανείς, έχουν γραφτεί αρκετά στο 'Ελληνισμός και Εθνικισμός' και στο '28 Οκτωβρίου 1940'.

• D
                                          demetriades last edited by

Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
                                          Ειδα στις ειδησεις δυο πατεραδες σε καποιο χωριο να τραβανε κυριολεκτικα τα παιδια τους εξω απο την παρελαση επειδη ο σημαιοφορος ηταν Αλβανακι. Μπορω να καταλαβω οτι δεν γουσταρουν να μπαινουν αλλοδαποι σημαιοφοροι. Συμφωνοι!!!

Kαι μετά παρουσιάζεται στα ΜΜΕ ο πατέρας για να υποστηρίξει την πράξη του διαφημίζοντας μας και το σκουλαρίκι στο αυτί.

Α ρε φάπες που θέλουν μερικοί.

• P
                                            petran last edited by

δεν ξερω... εγω αμα εμενα σε κανα χωριο που μεσα σε 5-10 χρονια οι μισοι να ειναι πλεον αλλης εθνικοτητας, ισως και να τραβαγα τον αλλης εθνικοτητας απο την παρελαση και οχι το παιδι μου..

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 10
                                            • 11
                                            • 39
                                            • 40