-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Οι μαθητικές να μην καταργηθούν, αλλά όχι και να κρατάει 'Αλβανός' τη σημαία;Ποσώς που με ενδιαφέρει αν ο πατέρας του εν λόγω παιδιού προέρχεται από την Αλβανία, τη Ρουάντα ή δεν ξέρω κι εγώ από πού αλλού. Η σημαία ΔΕΝ είναι έπαθλο για ΚΑΝΕΝΑΝ. Αν είναι εγγεγραμμένος Έλληνας πολίτης, έχει κάθε τυπικό δικαίωμα να τη σηκώσει - αυτό ορίζει ο νόμος.
Από εκεί κι έπειτα, θα πρέπει και ο ίδιος, αλλά και οι καθηγητές να προβληματισθούν ως προς το αν αισθάνεται την Ελλάδα ως πατρίδα του και αν αντιλαμβάνεται τη σημασία του εθνικού της συμβόλου.
Όχι ότι πολλά από τα δικά μας τα μόγγολα την αντιλαμβάνονται, αλλά τέσπα...
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
Μα καλά δεν έχεις ακούσει παιδάκι να θαυμάζει τα τανκς;Σε τι ηλικία όμως; Άσε που, μόλις μπει στην εφηβεία κι αρχίσει να βλέπει στις ειδήσεις τι ακριβώς δουλειά κάνουν τα άρματα μάχης κλπ αρχίζει να τα βλέπει κάπως αλλιώς... Ειδικά μάλιστα αν τα βλέπει να χρησιμοποιούνται εναντίον αμάχων.
-
Διάβασα πριν από λίγο καιρό ότι από τα πρώτα προγράμματα σε τηλεθέαση της ΕΡΤ αλλά και όλης της Ελληνικής τηλεόρασης κάθε χρόνο είναι οι παρελάσεις.Και κάθε χρόνο έχουν αύξουσα πορεία.
Μπορεί σαν λαός να γουστάρουμε την παράτες και τις παρελάσεις.
Προσωπικά δεν με χαλάνε οι παρελάσεις, αλλά επειδή έχω κάνει παρέλασεις και με το σχολείο και με τον στρατό λυπάμαι όλους αυτούς τους στρατιώτες που κυριολεκτικά τους έχει βγει ο πάτος για να είναι όλα στην εντέλεια και για να κουνάνε οι πιτσιρικάδες με χαρά την σημαιούλα τους και να λένε στην μαμά τους, μαμά ο 'τατός'
Αλλά από την άλλη όσο περνάνε τα χρόνια σκέφτομαι ότι δεν θα πάθουν και τίποτε αφού μία φορά σην ζωή τους θα τους τύχει, θα έχουν να το θυμούνται.Επίσης αν και λίγο άσχετο, πιστεύω ότι οι μαθητικές παρελάσεις κρύβουν μέσα τους και ένα ερωτισμό ανάλογο με αυτό της Μεγάλης εβδομάδας.Είναι η στιγμή που πολύ μαθητές περιμένουν να κάνουν την κρούση τους και την πρόταση τους στα πρόσωπα που τους ενδιαφέρουν.Είναι η στιγμή που έρχονται σε επαφή με μαθητές και μαθήτριες από άλλα κοντινά και όχι σχολεία με ότι αυτό καλό σημαίνει.
Μην γελάτε
Ξέρω πολλούς έρωτες που κατάληξαν και σε γάμο μάλιστα, που ξεκίνησαν στην αναμονή για κάποια παρέλαση ή μετά το τέλος αυτής.
Τελικά νομίζω ότι οι παρελάσεις έχουν γίνει κομμάτι της κοινωνικής ζωής και θα κακοφανεί σε πολλού η κατάργησή τους. -
Τελευταίο Περιστατικό
Εχω 2 δίδυμα αδέρφια που πάνε 3η γυμνασίου. Καλοί μαθητές (όχι πως εχει σημασία) και χωρίς απουσίες (αυτό νομίζω έχει). Την Παρασκευή 29 Οκτ βαφτίζεται το ξαδερφακι μας στη Λαμια..
Ζητησαν λοιπόν τα παιδιά από την κ.Διευθυντρια να μην πανε στην παρέλαση, η οποία τα πέταξε έηω από το γραφείο της με το χειρότερο τρόπο ζητώντας τους κηδεμόνες τους.
Πήγε σήμερα ο πατέρας μου, στον οποίο μίλησε πολύ άσχημα ( ο πατέρας μου δεν είναι έλληνας και τον προσέβαλε για αυτό), αλλά ευτυχώς ο πατέρας μου ΔΕΝ αντέδρασε παρά κράτησε την ψυχραιμία και την ευγένεια του. (πιο πολύ για να μη δημιουργήσει προβλημα στα πιτσιρίκια)...
Εμαθα μετα απο επικοινωνία με άλλους καθηγητές του σχολείου (είμαι στην 'πιάτσα' γιατί κάνω ιδιαίτερα) ότι εκρεμμούν πολλές μυνήσεις από καθηγητές του ίδιου σχολείου και γονείς μαθητών κατά του συγκεκριμένου ατόμου.
Σας ρωτώ:
Τι μπορώ να κάνω -μήνυση αποκλείεται εφόσον υπάρχουν ήδη 5!!!
ΥΓ: Για να μην πάνε τα παιδιά στην παρέλαση εκανε ο πατερας μου αίτηση (η οποία πρωτοκολλήθηκε)!!!
Αν είναι δυνατόν!!!
-
Εγώ στο γυμνάσιο και στο λύκειο δεν ήθελα να παρελάσω και το είχα δηλώσει εξ αρχής. Κανένας δε μου έκανε το παραμικρό. Από εκεί κι έπειτα, αν η διευθύντρια αυτού του σχολείου δεν ξέρει να φερθεί σωστά, πρέπει του θέματος να επιληφθεί η οικεία διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εγώ στο γυμνάσιο και στο λύκειο δεν ήθελα να παρελάσω και το είχα δηλώσει εξ αρχής. Κανένας δε μου έκανε το παραμικρό. Από εκεί κι έπειτα, αν η διευθύντρια αυτού του σχολείου δεν ξέρει να φερθεί σωστά, πρέπει του θέματος να επιληφθεί η οικεία διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.Οπότε να στείλω μια επιστολή στη διευθυνση εκπαίδευσης ανατολικής αττικής;; Δεν θα ηθελα να δημιουργησω πρόβλημα στα παιδια.
-
Συζήτησέ το με τον πατέρα σου πριν κάνεις ο,τιδήποτε. Εγώ πάντως θα της έλεγα της εν λόγω κυρίας ότι θα ενημερώσω την αρμόδια διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ότι, εάν δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στα παιδιά, θα το τραβήξω το θέμα ακόμη και στο υπουργείο. Και δυνατότητες - αν έχεις το στομάχι να απαιτήσεις το σεβασμό στα στοιχειώδη δικαιώματά σου - έχεις αρκετές, απλά θέλει, όπως είπα και προηγουμένως, στομάχι και επιμονή.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Εγώ στο γυμνάσιο και στο λύκειο δεν ήθελα να παρελάσω και το είχα δηλώσει εξ αρχής. Κανένας δε μου έκανε το παραμικρό. Από εκεί κι έπειτα, αν η διευθύντρια αυτού του σχολείου δεν ξέρει να φερθεί σωστά, πρέπει του θέματος να επιληφθεί η οικεία διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Οπότε να στείλω μια επιστολή στη διευθυνση εκπαίδευσης ανατολικής αττικής;; Δεν θα ηθελα να δημιουργησω πρόβλημα στα παιδια.
Αν ομως δεν το κανετε αυτη θα συνεχισει να θεωρει τα παιδια τσιφλικι της.... και να συμπεριφερετε οπως τωρα.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Οπότε να στείλω μια επιστολή στη διευθυνση εκπαίδευσης ανατολικής αττικής;; Δεν θα ηθελα να δημιουργησω πρόβλημα στα παιδια.
Αν ομως δεν το κανετε αυτη θα συνεχισει να θεωρει τα παιδια τσιφλικι της.... και να συμπεριφερετε οπως τωρα.
Συμφωνώ απολύτως. Δεν έχει κανένα μα κανένα δικαίωμα να φέρεται κατ'αυτόν τον τρόπο.
-
Οι μαθητικές παρελάσεις θα πρέπει να καταργηθούν. Είναι μια χαζομάρα, που δεν πετυχαίνει καν το σκοπό της. Επιπλέον η κεντρική ιδέα της παρέλασης (απόλυτη ομοιομορφία - πειθαρχία - απόλυτος συντονισμός) είναι εκ διαμέτου αντίθετη από την κεντρική ιδέα της εκπαίδευσης (ανάπτυξη ελεύθερου πνεύματος - κριτική ικανότητα - σεβασμός στη διαφορετικότητα).
Τις παρελάσεις μπορεί να τις κάνει ο στρατός. Κοστίζουν μεν, αλλά έτσι κι αλλιώς ο στρατός κοστίζει ένα σωρό λεφτά χωρίς να προσφέρει και πολλά. Τουλάχιστο να βλέπει ο κόσμος πού πάνε τα λεφτά του. Αρκεί να μην παρελαύνουν οι σμηνίτες. Είναι εντελώς ασυντόνιστοι και προσφέρουν στην καλύτερη περίπτωση αστείο θέαμα
-
Τώρα τι έθιξες για τους σμηνίτες... Άσε! Σε κάθε παρέλαση παρουσιάζουν το χειρότερο θέαμα που μπορεί να δεις. Τόσο χάλια συντονισμό δεν έχουν ούτε τα λυκόπουλα!
-
3 βδομάδες βήμα ως νεοσύλλεκτοι, μας είχε βγει το λάδι. Όταν όμως έφτασε η στιγμή της παρέλασης, ε, πρέπει να ήσουν φυτό για να μην ανατριχιάσεις. Δίπλα σε εκατοντάδες ανθρώπους (συγγενείς και φίλους των στρατευμένων) κάναμε την καλύτερη παρέλαση που μπορούσαμε, άριστος συγχρονισμός και στο τελικό ένα-κι-ένα-δυο αντιλλάλησε ο κρότος στο βουνό απέναντι.
Ή σε άγημα στη Μητρόπολη, μετά το τέλος πήγαμε στα στάγιερ τροχάδην με βήμα παρακαλώ διασχίζοντας όλη την Πλάκα. Ούτε οι εύζωνοι δεν πρέπει να παίρνουν τέτοιο χειροκρότημα.
Μια χαρά, μια χαρά. -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Βρήκαμε τώρα την αιτία του ρατσισμού...Ο ένας λέει να καταργήσουμε το ακαδημαϊκό άσυλο και να παραχωρήσουμε στους νεοναζί ό,τι χώρο γουστάρουν για να προσβάλουν τον Ελληνικό λαό,
Άλλη μαλακία θ'ακούσουμε;
Με το συμπάθειο ρε φιλάρα αλλά σε βρίσκω πολύ επιθετικό. Προσωπική άποψη ναι, αλλά μαλακία;
Οι παρελάσεις έχουν ως μόνο στόχο την απόδοση τιμών σε ανθρώπους που αγωνίσθηκαν και θυσίασαν τη ζωή τους για να μπορεί σήμερα ο κάθε 'καθηγητής δημοτικού' (έλεος) να ζει χωρίς να φοβάται μην τον σκοτώσουν επειδή διαφέρει από αυτό που προστάζει το γκούβερνο.
Σε αυτό θα συμφωνήσω.
Για τις μαθητικές... Εκεί πρέπει να μπει τάξη, γιατί έχουν γίνει πλέον ευκαιρία για φιγούρα, ΚΥΡΙΩΣ των γονέων.
Μίνι φούστα σε όλες και καρφάκια το μαλλί των μαθη΄των; Ε ναι, είναι για τα πανηγύρια.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
3 βδομάδες βήμα ως νεοσύλλεκτοι, μας είχε βγει το λάδι. Όταν όμως έφτασε η στιγμή της παρέλασης, ε, πρέπει να ήσουν φυτό για να μην ανατριχιάσεις. Δίπλα σε εκατοντάδες ανθρώπους (συγγενείς και φίλους των στρατευμένων) κάναμε την καλύτερη παρέλαση που μπορούσαμε, άριστος συγχρονισμός και στο τελικό ένα-κι-ένα-δυο αντιλλάλησε ο κρότος στο βουνό απέναντι.
Ή σε άγημα στη Μητρόπολη, μετά το τέλος πήγαμε στα στάγιερ τροχάδην με βήμα παρακαλώ διασχίζοντας όλη την Πλάκα. Ούτε οι εύζωνοι δεν πρέπει να παίρνουν τέτοιο χειροκρότημα.
Μια χαρά, μια χαρά.Συμφωνώ και επαυξάνω manosk!
Έχω παρελάσει τρεις φορές με τον στρατό η μία εκ των οποίων στην Αριδαία κάτω από κατακλυσμιαία βροχή.Κανείς δεν διανοήθηκε να φύγει από τους ντόπιους.Ο ίδιος ο στρατηγός παρακολουθούσε μούσκεμα.Το χειριοκρότημα που εισπράξαμε από τους ντόπιους ήταν από τα βάθη της καρδίας τους και το καταλάβαινες.Το εθνικό δέος που ένιωσα δεν το ένιωσα ποτέ πάλι στην ζωή μου!
Όποιος έχει πάει στο στρατό και έχει κάνει παρέλαση ειδικά κοντά στα σύνορα θα μας καταλάβει. -
Ο χρήστης rethimno01 έγραψε:
Βρήκαμε τώρα την αιτία του ρατσισμού...
Ο ένας λέει να καταργήσουμε το ακαδημαϊκό άσυλο και να παραχωρήσουμε στους νεοναζί ό,τι χώρο γουστάρουν για να προσβάλουν τον Ελληνικό λαό,
Άλλη μαλακία θ'ακούσουμε;
Με το συμπάθειο ρε φιλάρα αλλά σε βρίσκω πολύ επιθετικό. Προσωπική άποψη ναι, αλλά μαλακία;
Ναι, διότι ο 'καθηγητής δημοτικού' που εξέφρασε αυτήν την ιδέα προφανώς δεν εννοεί να καταλάβει ότι αλλού είναι το πρόβλημα. Άντε και καταργούμε τις παρελάσεις. Εξαφανίζεται ο ρατσισμός;
-
Αν καταργηθουν οι παρελασεις θα χασουμε το ωραιοτατο θεαμα με τις μαθητριες της Β και Γ λυκειου να παρελαυνουν με τα ωραιοτατα ΜΙΝΙ που φτανουν μεχρι το Μ***Ι.
Ετσι δινουν τιμες σε αυτους που θυσιαστηκαν??
Ενα SHOW εχει καταντησει αυτη η μαθητικη παρελαση.
Ετσι παντως και καταργηθουν οι παρελασεις θα 'ξεθωριασουν' οι εθνικες εορτες και σε μερικα χρονια θα καταργηθουν. Το θελουμε αυτο ομως???
-
Νομίζω πως η απάντηση είναι αυτονόητη.
Έχω όμως να αντιπροτείνω κάτι για τις μαθητικές παρελάσεις.
Κάθε σχολείο να στέλνει μια ομάδα καλών μαθητών, συνοδεία του διευθυντού ή της διευθύντριας, για να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο.
Από την άλλη όμως... Δεν είναι και τόσο πρακτικό, γιατί όλα τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου θα μαζευτούν εκεί γύρω για να κάνουν χάζι και απλώς δεν υπάρχει χώρος για όλα τα παιδιά όλων των σχολείων.
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Μια χαρά, μια χαρά.Συμφωνώ και επαυξάνω manosk!
Έχω παρελάσει τρεις φορές με τον στρατό η μία εκ των οποίων στην Αριδαία κάτω από κατακλυσμιαία βροχή.Κανείς δεν διανοήθηκε να φύγει από τους ντόπιους.Ο ίδιος ο στρατηγός παρακολουθούσε μούσκεμα.Το χειριοκρότημα που εισπράξαμε από τους ντόπιους ήταν από τα βάθη της καρδίας τους και το καταλάβαινες.Το εθνικό δέος που ένιωσα δεν το ένιωσα ποτέ πάλι στην ζωή μου!
Όποιος έχει πάει στο στρατό και έχει κάνει παρέλαση ειδικά κοντά στα σύνορα θα μας καταλάβει.Εγώ μάλλον φυτό ήμουν, γιατί όχι μόνο δεν ανατρίχιασα, αλλά και ποτέ δεν πορώθηκα με τις μαλακίες του στρατού. Στην παρέλαση έκανα καλό βήμα για να με αφήνουν ήσυχο και γιατί αν δεν κάναμε καλά, δεν θα τελειώναμε ποτέ. 'Ένα κι ένα δύο' δεν θυμάμαι να φώναξα, άσε που τον όρκο του νεοσύλλεκτου εγώ δεν τον είπα. Τι γελοιότητες είναι αυτές ρε παιδιά και τα επικροτούμε κιόλας; 'Να διάγω εν γένει ως πιστός και φιλότιμος στρατιώτης;;;' Τον δώσατε τον όρκο, όσοι των δώσατε, τον κρατήσατε κιόλας, ή κουβέντα να γίνεται; Μήπως φιδιάζατε στην πρώτη ευκαιρία; Εκτός αν αρεσκόμαστε στο να δίνουμε όρκους αβέρτα, να τους αθετούμε και να μην τρέχει τίποτα!!!
Για εμένα, οι παρελάσεις είναι απλά φιέστες για το λαό. Στο Ηράκλειο, οι σμηνίτες της 126 πηγαίνουν για καφέ μετά με τα G3 στην κοραή. Δεν το έχω δει, γιατί 5 χρόνια έλειπα, αλλά το έχω ακούσει.
Που είναι ο φόρος τιμής στους πεσόντες υπέρ πίστεως και πατρίδος; Στο να κάνουμε μισή ώρα παρέλαση και μετά, την ημέρα της εθνικής επετείου να λιώσουμε απ' τα ουίσκια και τις μπύρες στα club που εκείνη τη μέρα ανοίγουν απ' το πρωί; Ή στο να ετοιμάσουμε το μονάκριβό μας με την ακριβότερη στολή παρέλασης, πουκάμισο Artisti, παπούτσι Boss και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, για να είναι ο πιο trendy στο σχολείο;
Και φυσικά το φαινόμενο αυτό δεν είναι ελληνικό, αλλά παγκόσμιο, υποθέτω και τα Αμερικανάκια, στις 4 Ιουλίου ανάλογα θα φέρονται. Ρε παιδιά, τι να λέμε τώρα; Οι καιροί αλλάζουν, πράγματα δεν έχουν πια την αξία που είχαν κάποτε. Και δεν το θεωρώ απαραίτητα κακό αυτό, αρκεί να έχουμε την ωριμότητα να το δεχτούμε.
Με την ίδια λογική, γιατί να μην έχουμε και μία εθνική επέτειο για τη θυσία του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, άλλη μία για τον Μ. Αλέξανδρο, και δεν ξέρω κι εγώ πόσες άλλες.
Προσωπικά, δεν θα με ενοχλούσε αν όλα αυτά εξέλειπαν κάποτε. Έχουμε τόσα άλλα θέματα πιο σοβαρά να ασχοληθούμε ως κοινωνία, οι εθνικές επέτειοι μας μάραναν;;;
**Άρτον και Θεάματα... **
-
Πάντως θα ήταν πολύ ρισπέκτα η φάση με όλες αυτές τις γιορτές..
αρκεί να ήταν και αργίες να αράζουμε να ξένουμε λίγο..
Τελοσπάντα οι μαθητικές παρελάσεις είναι κοροϊδία χαλαρά
Λες και τα παιδιά δίνουν δεκάρα για τους αγωνιστές κτλ
Πιο πολύ κοιτάνε κανά μπουτάκι ή βιάζονται να φύγουν ή πουλάνε μούρη και γλύφουν καθηγητές/διευθυντές στο κυνήγι του βαθμού
Γενικά όλες οι παρελάσεις (και οι στρατιωτικές) μου φαίνονται αστείες και χάσιμο χρόνου γενικότερα (όπως και ο στρατός στο 90%)
Συμφωνώ ότι είναι απαράδεκτο να μη γνωρίζουν τα παιδιά ιστορία.
Συμφωνώ με την ιδέα του skullone, το να καταθέτουν στεφάνι (όποιος θέλει)
Αυτό που με πειράζει είναι τα λεφτά που χάνονται για όλη αυτή τη μόστρα.
Κατα τ'αλλα δε δίνω δεκάρα για παρελάσεις.. -
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Οι μαθητικές παρελάσεις θα πρέπει να καταργηθούν. Είναι μια χαζομάρα, που δεν πετυχαίνει καν το σκοπό της. Επιπλέον** η κεντρική ιδέα της παρέλασης (απόλυτη ομοιομορφία - πειθαρχία - απόλυτος συντονισμός) είναι εκ διαμέτου αντίθετη από την κεντρική ιδέα της εκπαίδευσης (ανάπτυξη ελεύθερου πνεύματος - κριτική ικανότητα - σεβασμός στη διαφορετικότητα).**Τις παρελάσεις μπορεί να τις κάνει ο στρατός. Κοστίζουν μεν, αλλά έτσι κι αλλιώς ο στρατός κοστίζει ένα σωρό λεφτά χωρίς να προσφέρει και πολλά. Τουλάχιστο να βλέπει ο κόσμος πού πάνε τα λεφτά του. Αρκεί να μην παρελαύνουν οι σμηνίτες. Είναι εντελώς ασυντόνιστοι και προσφέρουν στην καλύτερη περίπτωση αστείο θέαμα
Αυτό (μαζί με τις 2 τελευταίες απόψεις) είναι ότι πιο σωστό έχω διαβάσει στο θέμα. Αλήθεια τα κείμενα του Ιου τα διάβασε κανείς από τους υποστηρικτές των παρελάσεων ή όχι? Δεν ανεφέρομαι φυσικά στους κρυφοεξωδεξιά
Να καταργηθουν οι παρελασεις;