-
Αναλόγως την παρέλαση!
Στη Θεσσαλονίκη την 28η, άλλη η μαθητική κι άλλη η στρατιωτική και έχουν και διαφορετικό κοινό.
Μα καλά δεν έχεις ακούσει παιδάκι να θαυμάζει τα τανκς; -
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
anyway KRIEZA δεν θα ασχοληθω μαζι σουΤι λε ρε παιδι μου....Γιαυτο δε μπορω να κοιμηθω.... >γιατι βλεπω γενικα το στυλακι σου και την φιλοσοφια που ποσταρεις
Δε τη λες τη φιλοσοφια με την οποια ποσταρω και το στυλακι μου να το μαθουν και οι υπολοιποι ωστε να μη μενουν στο σκοταδι??
και δεν θα φαω τη ζωη μου προσπαθωντας να εξηγηθω ενοποιον του δικαστηριου των 4ΤΦ , οπως εχετε κανει σε πολλα αλλα ατομα.
Toτε γιατι καθεσαι και γραφεις εδω στο δικαστηριο??
**Εχουμε??**Ποιοι εxoυμε??
Εκτος απο εμενα ειναι κι αλλοι στο κολπο??
Για πε, για πε!!!! -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αραγε, χώρες με υποδειγματική δημοκρατία (πχ. Σκανδιναβικές) κάνουν παρελάσεις ?
Οι Σκανδιναβικες χώρες δεν ήταν 400 χρονια σκλαβωμένοι στους Μπακλαβατζήδες, ούτε εχουν τραβήξει απο τους Γερμανους οτι τραβήξανε οι Ελληνες..
Δεν πρεπει να ξεχναμε την Ιστορια μας.
Οι Στρατιωτικες ** Δεν ** πρέπει να καταργηθουνΟι μαθητικες ειναι μια μ@λ@κια και μιση, καλυτερα να μαθουν τα παιδια καλυτερη ιστορια, οχι να τους ρωτάνε ποιος ειναι ο Κολοκωτρώνης ή ο Ρηγας Φεραιος και λενε αρλουμπες (βεβαια γι'αυτο ειναι υπευθυνοι και οι γονεις τους που δεν τους τα μαθαινουν- γιατι στα σχολεια ειδαμε τι 'καθηγητες' εχουμε)...
Τα Κ@λ@καναλα δεν πρεπει να δινουν βημα σε κάθε βλακα να λέει την π@π@ρια του
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Αραγε, χώρες με υποδειγματική δημοκρατία (πχ. Σκανδιναβικές) κάνουν παρελάσεις ?
Οι Σκανδιναβικες χώρες δεν ήταν 400 χρονια σκλαβωμένοι στους Μπακλαβατζήδες, ούτε εχουν τραβήξει απο τους Γερμανους οτι τραβήξανε οι Ελληνες..
Οι Στρατιωτικες ** Δεν ** πρέπει να καταργηθουνΟι μαθητικες ειναι μια μ@λ@κια και μιση, καλυτερα να μαθουν τα παιδια καλυτερη ιστορια, οχι να τους ρωτάνε ποιος ειναι ο Κολοκωτρώνης ή ο Ρηγας Φεραιος και λενε αρλουμπες (βεβαια γι'αυτο ειναι υπευθυνοι και οι γονεις τους που δεν τους τα μαθαινουν- γιατι στα σχολεια ειδαμε τι 'καθηγητες' εχουμε)...
Σωστος ετσι ακριβως ειναι
-
ποιες χωρες κανουν ακομα παρελασεις, αραγε?
η ιστορια μαθαινεται με διαβασμα και δεν ειναι πασαρελα στους δρομους...
-
τι νοημα εχουν οι παρελασεις ρε παιδια?ειναι ακριβες, απασχολουν πολυ κοσμο,καλυτερα να κανανε βολες που λεει ο λογος!
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
γιατί; ελευθερία λόγου δεν έχουμε; άλλαξε κανάλι αν δεν σ'αρέσει. Ολόκληρο άσυλο υπάρχει για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών (αυτών που μας συμφέρει μόνο)
Οι μαθητικές να μην καταργηθούν, αλλά όχι και να κρατάει 'Αλβανός' τη σημαία;
-
Παρελασεις... χμμμμ....
Για την μαθητικη, δεν το συζητω. Πραγματικα ΑΝΕΥ νοηματος.... ειλικρινα δεν μπορω να βρω για ποιο λογο να γινετε (περα απο το να χανονται ωρες μαθηματος) Απο πιτσιρικα θυμαμαι πως εκανα τα παντα για να την αποφυγω. Την θεωρουσα αν μη τι αλλο κοροιδια και ταλαιπωρια.
Για την στρατιωτικη... μμμμ, η μια αποψη λεει πως καλο ειναι να γινονται ετσι για λογους εθνικης ανατασης, ετσι για να θυμομαστε εστω και 2 μερες τον χρονο, πως ναι ειμαστε Ελληνες .... απο την αλλη βεβαια η καθε παρελαση εχει υπολογιστει πως στοιχιζει στον προυπολογισμο γυρω στο 1 δις δραχμες.... χρηματα που καλλιστα θα μπορουσαν για να ανακουφισουν καποιους φτωχους ανθρωπους.
Προσωπικα παντα μου αρεσε το show της παρελασης, και παντα ημουν με μια φωτογραφικη ανα χειρας για να αποτυπωσω στον φακο τα τελευταιας τεχνολογιας οπλικα συστηματα που αποκτουμε κατα καιρους. Δεν ειμαι fan του πολεμου... προς θεου, απλα μου αρεσει η τεχνολογια της πολεμικης βιομηχανιας (αμετανοητος... θεωρω gadget ακομα και τα τερατωδη αρματα μαχης )
Περαν των προσωπικων προτιμησεων μου, πιστευω πως θα πρεπει να αλλαξει μορφη ο εορτασμος των εθνικων εορτων... να ξεφυγουμε πλεον απο το στυλακι της παρελασης. Καλυτερα να γινονται τοπικες εορτες μνημης με αφιερωματα/εκθεματα απο μερους του στρατου, για να θυμουνται οι παλαιοτεροι και να μαθαινουν οι νεοτεροι.
-
Ο χρήστης nimer έγραψε:
ποιες χωρες κανουν ακομα παρελασεις, αραγε?η ιστορια μαθαινεται με διαβασμα και δεν ειναι πασαρελα στους δρομους...
Καλως γινονται (οι στρατιωτικες). Η ιστορια μαθαινεται με διαβασμα. πολυ σωστά λες.
Και εσεις που δεν τις θελετε, τι σας ενοχλουν? Σας εβαλε κανενας να παρελασετε??
-
Οι παρελάσεις ταιριάζουν σε απολυταρχικά καθεστώτα λοιπόν. ΟΚ, σεβαστό έως και λογικό (αν και ισωπεδωτικό κατα τη γνώμη μου). Να καταργηθούν.
Θα πρόσθετα οτι πρέπει να καταργηθεί και η επιμνημόσυνη δέηση για τους περσόντες γιατί.... γιατί... γιατί η Εκκλησία εκφράζει τον αναχρονισμό και τον σκοταδισμό και γιατί (να δείς τι άλλο; )... υπάρχουν και Ελληνες που είναι Καθολικοί, Μουσουλμάνοι, Αθεοι, Δωδεκαθεϊστές και δε φταίνε σε τίποτα να βλέπουν κάθε τρείς και λίγο το Ορθόδοξο παπαδαριό.
Πως θα 'πρεπε να γιορτάζονται οι Εθνικές Επέτειοι κατα τη γνώμη σας; Με δεξιώσεις; Με διάβασμα;;;
'Η να είναι απλώς αργία (με ελεύθερο πρόγραμμα) όπως η Πρωτομαγιά οπότε και αναστενάζουν οι ψησταριές και τα παϊδάκια από την εργατιά που ξέρει να τιμάει αυτούς που χύσαν το αίμα τους για να τρώνε αυτοί τα παϊδιάκια τους και να αμολάνε και αετό (ναι το έχω δει κι αυτό σε Πρωτομαγιά!)
Αργία όμως να είναι έτσι; μη ξεχνιόμαστε! -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
γιατί; ελευθερία λόγου δεν έχουμε; άλλαξε κανάλι αν δεν σ'αρέσει. Ολόκληρο άσυλο υπάρχει για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών (αυτών που μας συμφέρει μόνο)
Οι μαθητικές να μην καταργηθούν, αλλά όχι και να κρατάει 'Αλβανός' τη σημαία;
Εχουμε ελευθερια λογου, εγω θα αλλαξω καναλι, αλλα ενας πιτσιρικας που θα το δει και δεν θα το αλλαξει, τι θα συγκρατησει?
-
Δηλαδή ο πιτσιρικάς θα πρέπει να βομβαρδίζεται μόνο για το πόσο καλοί και ανώτεροι ήταν πάντα οι Έλληνες, σε όλη την Ιστορία μέσα από τα άθλια βιβλιά , ε;
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
Δηλαδή ο πιτσιρικάς θα πρέπει να βομβαρδίζεται μόνο για το πόσο καλοί και ανώτεροι ήταν πάντα οι Έλληνες, σε όλη την Ιστορία μέσα από τα άθλια βιβλιά , ε;Θα πρεπει να ακουει και τις δυο οψεις, κανεις δεν ειπε οτι ειμασταν ανωτεροι απο όλους ( μονο ο Λιακο )
Αυτα!!!
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Εχουμε ελευθερια λογου, εγω θα αλλαξω καναλι, αλλα ενας πιτσιρικας που θα το δει και δεν θα το αλλαξει, τι θα συγκρατησει?
ο πιτσιρικάς προφανώς φύτρωσε;
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Θα πρεπει να ακουει και τις δυο οψεις, κανεις δεν ειπε οτι ειμασταν ανωτεροι απο όλους ( μονο ο Λιακο )Αυτα!!!
ακριβώς!
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Και εσεις που δεν τις θελετε, τι σας ενοχλουν? Σας εβαλε κανενας να παρελασετε??Ο Εκο πιστευει πως *'η στρατιωτικη παρελαση ειναι μια παρασταση κατα την οποια απο τη μια πλευρα προσφερεται (στο ντοπιο κοινο) ενα θεαμα ανδρων με ωραιες στολες, κροσια, γαλονια, σημαιες, τυμπανοκρουσιες, σαλπισματα και χορογραφικα σχεδιασμενους βηματισμους, αλλα απο την αλλη προσφερεται σε ολους μια πληροφορηση σχετικα με την δυναμη και την αποτελεσματικοτητα του στρατου μιας χωρας. Ειναι σαν να λεει κανεις 'κοιταξτε, εχουμε τοσους πυραυλους, τοσους αλεξιπτωτιστες, κλπ'. Αν μια παρελαση δεν ειχε αυτον τον σκοπο, κατι μεταξυ προπαγανδας και εκφοβισμου, δε θα ειχε νοημα' *
Δεν πιστευω οτι οι ξενες χωρες εντυπωσιαζονται απο την στρατιωτικη υπερδυναμη της Ελλαδας, και οσο για το ντοπιο κοινο θεωρω οτι 1 δις δραχμες (ή οσο ειναι) ειναι χαμενα χρηματα για ενα τετοιο θεαμα!
-
Καλως γινονται (οι στρατιωτικες). Η ιστορια μαθαινεται με διαβασμα. πολυ σωστά λες.
Και εσεις που δεν τις θελετε, τι σας ενοχλουν? Σας εβαλε κανενας να παρελασετε??
προσωπικα ειχα φαει αποβολη απο το σχολειο επειδη δεν ειχα παρει μερος σε παρελαση...
κατα τα αλλα, δεν ασχολουμαι, ουτε με ενοχλουν και εχω πολλους αλλους τροπους να τιμησω την πατριδα μουοσο για τις στρατιωτικες...λαοι, κοιταξε τι διαθετουμε, μη διανοηθειτε να τα βαλετε μαζι μας!!!! (κατι σε motor show μου κανει )
καλη η αναταση του εθνικου φρονηματος αλλα τα χρηματα που σπαταλωνται θα μπορουσαν να επιλυσουν τα πολλα και σημαντικοτερα κοινωνικα προβληματα που προεχουν...
-
Ο χρήστης nimer έγραψε:
καλη η αναταση του εθνικου φρονηματος αλλα τα χρηματα που σπαταλωνται θα μπορουσαν να επιλυσουν τα πολλα και σημαντικοτερα κοινωνικα προβληματα που προεχουν...
Και συμφωνω μαζι σου φιλε μου, αλλα απο την αλλη... ολα τα πραγματα ειναι αναγκαια. Δεν μπορεις δυστυχως να τα βαλεις ταμπελες ασπρου-μαυρου, χρεαζεται-δεν χρειαζεται. Και τα νοσοκομεια πχ χρειαζονται, αλλα και τα F-16... οσο και αν τα τελευταια δεν μας φαινονται χρησιμα.
Πιστευω πως οι παρελασεις εχουν και αυτες το νοημα τους και τον σκοπο τους. Περνανε μηνυματα εκει που πρεπει, σε αυτους που μας επιβουλευονται, και δειχνουν πως ακομα ως λαος δεν εχουμε χασει την εθνικη μας συνηδειση.... δεν ειμαστε προσφοροι σε πλυση εγκεφαλου, δεν εχουνε χαλαρωσει οι αμυνες μας.
Δεν θα ηθελα να βαζουμε τις παρελασεις στην ιδια μοιρα με απολυταρχικα καθεστωτα και τελος παντων, υπαρχουν και οι εξαιρεσεις του κανονα. -
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Οι Φινλανδοί ήταν 300 χρόνια σκλαβωμένοι στους Σουηδούς και στους Ρώσους εναλλάξ. Για πήγαινε στη Φινλανδία και πες τους τι γνώμη έχουν για τους Σουηδούς Παρελάσεις όμως δεν κάνουν.
Οι Νορβηγοί ήταν σκλαβωμένοι στους Γερμανούς από τον Ιούνιο 1940 μέχρι τον Ιούνιο του 1945 (τελευταία χώρα που αποχώρησαν τα Γερμανικά στρατεύματα. Και είχαν και αυτοί αντίσταση κτλ. Παρελάσεις όμως δεν κάνουν.
Οι Στρατιωτικες ** Δεν ** πρέπει να καταργηθουνΚαι με τις παρελάσεις τη θυμόμαστε ?
Δηλαδή τώρα με τις παρελάσεις αν ρωτήσεις ένα παιδί του Δημοτικού 'τι γιορτάζουμε στις 28 Οκτωβρίου' δεν θα σου πει 'την απελευθέρωση από τους Τούρκους' αλλά αν σταματήσουν θα στο πει, έτσι ? -
Ο χρήστης apopol έγραψε:
ποιες χωρες κανουν ακομα παρελασεις, αραγε?
η ιστορια μαθαινεται με διαβασμα και δεν ειναι πασαρελα στους δρομους...
ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ (με λεφτά που αφαιρούνται από Παιδεία - Υγεία κτλ.)
Και είναι και άχρηστες...
Να καταργηθουν οι παρελασεις;