-
Με 60 άλογα στην Υλίκη και 4 άτομα δεν μπορούσες να πας πάνω από 120...τί με αυτό?
Τίποτε με αυτό, απλά επαναλαμβάνω δεν αισθανόμουν ασφαλής επειδή
δεν είχα την ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να επιταχύνω ΑΝ ΧΡΕΙΑZΌΤΑΝΕδώ μιλάμε για αυτοκίνητα με διπλάσια ιπποδύναμη.
Και διπλάσιο βάρος ....
Κατά τα άλλα χαίρεται κάθε μέρα τις αρετές του αυτοκινήτου (το αθόρυβο και εργονομικό εσωτερικό, τα καλά χειριστήρια-από το τιμόνι έως το συμπλέκτη-, τα χαμηλά τέλη-ασφάλειες, την παθητική ασφάλεια κλπ.)
Που δεν διαθέτουν άλλα αμάξια παρα μόνο αυτά με την προπέλα μπροστά
Ελεος ...Κάποιους ξέρεις δεν τους απασχολεί να πάνε 15 λεπτά νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη ούτε το να κάτσουν 10 λεπτά πίσω από ένα λεωφορείο.
Ούτε εμένα. Με απασχολεί αν πάω με ασφάλεια και ό όρος ασφάλεια
περιλαμβάνει και την ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ, έννοια που εσύ ή απλά υποτιμάς
ή εντελώς αγνοείς.Τι έκτακτο θα μπορούσε να συμβεί που θα απαιτούσε να πας με 120+?
Εχουμε πει και αλλού, η ασφαλής προσπέραση θέλει μυαλό και όχι
δύναμη.You said it all !!!!
I rest my case .... -
Μια προσπέραση που θα χρειαστεί 120+ δεν είναι έκτακτο γεγονός αλλά προγραμματισμένο.
Έκτακτο ήταν στην περίπτωση του τυπά με την Enzo που προσπερνώντας λεωφορείο (ή κάτι τέτοιο) έκανε μετωπική με αυτοκίνητο από το αντίθετο ρεύμα (γιατί τη μαλακία δεν τη σώζει ούτε η Εnzo). -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Μια προσπέραση που θα χρειαστεί 120+ δεν είναι έκτακτο γεγονός αλλά προγραμματισμένο.
Έκτακτο ήταν στην περίπτωση του τυπά με την Enzo που προσπερνώντας λεωφορείο (ή κάτι τέτοιο) έκανε μετωπική με αυτοκίνητο από το αντίθετο ρεύμα (γιατί τη μαλακία δεν τη σώζει ούτε η Εnzo).Να σε ενημερώσω ότι για απλή προσπέραση (δρόμος διπλής κυκλοφορίας) λεωφορείου που πάει με ~90, αν ΔΕΝ ξεπεράσεις τα 120-130 πάνω στην προσπέραση, είσαι ΧΑΡΟΣ.-
Και μια ερώτηση: με το αυτοκίνητο που οδηγείς, τι σχέση στο κιβώτιο θα επέλεγες για μια τέτοια προσπέραση?
-
Έκτακτο ήταν στην περίπτωση του τυπά με την Enzo που προσπερνώντας λεωφορείο (ή κάτι τέτοιο) έκανε μετωπική με αυτοκίνητο από το αντίθετο ρεύμα (γιατί τη μαλακία δεν τη σώζει ούτε η Εnzo).Νικολα δεν ειναι παντα ετσι......
Οταν κινησαι σε μεγαλους ανοιχτους δρομους με 2 και 3 λωριδες οντως τα περισσοτερα αλογα τα θες σε μεγαλο βαθμο για ταχυτητες πανω απο το μεσο ορο, αλλα αν κινησαι σε δρομους οπως πχ Αντιριο -Γιαννενα ειναι θεμα ασφαλειας η επιπλεον ιπποδυναμη.
Σε αυτο το δρομο νταλικες κινουνται με 50-60 χλμ με μεγαλη ροη στο αντιθετο ρευμα ...αν δεν εχεις περισσια δυναμη απλα δεν προσπερνας και κανεις ενα κομματι 200 χλμ 3 ωρες και βαλε.Αυτο το κομματι το εκανα με ενα 1400 αρι και απελπιζομουν ....επομενως οταν ηθελα να αλλαξω αμαξι , αν και ειχα εσωκομματικο πολεμο, πηρα οσο περισσοτερα κυβικα μπορουσα και σε πληρηφορω οτι και αυτοι που ειχαν αντιρησεις πλεον βλεπουν την διαφορα ενεργητικης ασφαλειας που εχω.
-
Χανετε το χρονο σας μου φαινεται......
-
Έκτακτο ήταν στην περίπτωση του τυπά με την Enzo που προσπερνώντας λεωφορείο (ή κάτι τέτοιο) έκανε μετωπική με αυτοκίνητο από το αντίθετο ρεύμα (γιατί τη μαλακία δεν τη σώζει ούτε η Εnzo).Και μετά εγώ είμαι ο υπερβολικός ?!?!?
Προτιμώ να είμαι υπερβολικός παρά ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ...Σορρυ Νικολας, πιστεύω ότι δεν μπορώ να βρω κανένα επιχείρημα
για να σε πείσω για το αντίθετο από αυτό που λες. Για αυτό είπα ότι
i rest my case ...Προσωπικά το επόμενο μου αυτοκίνητο θα αγοραστεί ΜΟΝΟ όταν
διαθέτω το απαραίτητα χρήματα για να μπορώ να επιλέξω αυτό που
θα μου δίνει ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να κανω την προσπέραση ΟΤΑΝ ΘΕΛΩ
και ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ (δηλαδή όχι επιταχύνοντας από τα 80 στα 82 και οχι
ολοκληρόνωντας τη μετά απο 10 λεπτά)Και πάλι ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΑ ....
-
Νικολα δεν ειναι παντα ετσι......
Οταν κινησαι σε μεγαλους ανοιχτους δρομους με 2 και 3 λωριδες οντως τα περισσοτερα αλογα τα θες σε μεγαλο βαθμο για ταχυτητες πανω απο το μεσο ορο, αλλα αν κινησαι σε δρομους οπως πχ Αντιριο -Γιαννενα ειναι θεμα ασφαλειας η επιπλεον ιπποδυναμη.
Σε αυτο το δρομο νταλικες κινουνται με 50-60 χλμ με μεγαλη ροη στο αντιθετο ρευμα ...αν δεν εχεις περισσια δυναμη απλα δεν προσπερνας και κανεις ενα κομματι 200 χλμ 3 ωρες και βαλε.Αυτο το κομματι το εκανα με ενα 1400 αρι και απελπιζομουν ....επομενως οταν ηθελα να αλλαξω αμαξι , αν και ειχα εσωκομματικο πολεμο, πηρα οσο περισσοτερα κυβικα μπορουσα και σε πληρηφορω οτι και αυτοι που ειχαν αντιρησεις πλεον βλεπουν την διαφορα ενεργητικης ασφαλειας που εχω.
Ok... για αυτό λέμε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις κάθεσαι στα αυγά σου (και διαρκεί περισσότερο η διαδρομή) Κάποιους δεν τους ενοχλεί αυτό (τη μητέρα μου ας πούμε) και για αυτούς είναι η 316.
-
Τζάμπα χάνουμε το χρόνο μας, όντως
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Και μια ερώτηση: με το αυτοκίνητο που οδηγείς, τι σχέση στο κιβώτιο θα επέλεγες για μια τέτοια προσπέραση?Με πέμπτη φυσικά (μην καίμε και βενζίνα) και προσπερνάμε με 90,0005 χαω.
-
Δηλαδή τώρα ρε Νικόλα να σε ρωτήσω, όταν εσύ κάθεσαι πίσω απο την
νταλίκα (και δεν βλέπεις τι γίνεται από απέναντι) εσύ αισθάνεσαι ασφαλής ?!?Αν ναι τότε ναι χάνουμε το χρόνο μας ....
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Και μια ερώτηση: με το αυτοκίνητο που οδηγείς, τι σχέση στο κιβώτιο θα επέλεγες για μια τέτοια προσπέραση?
Με πέμπτη φυσικά (μην καίμε και βενζίνα) και προσπερνάμε με 90,0005 χαω.
Αχαχαχαχα
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
νταλίκα (και δεν βλέπεις τι γίνεται από απέναντι) εσύ αισθάνεσαι ασφαλής ?!?Αν ναι τότε ναι χάνουμε το χρόνο μας ....
Κάθομαι από πίσω και δεξιά, και περιμένω την ευθεία...όσο χρειαστεί.
Ή τουλάχιστον αυτό θα έπρεπε να κάνω, το κάνει πάντως η μητέρα μου, και για αυτήν είναι η 316.
-
Πίσω και δεξιά .....
Δηλαδή όντως δεν βλέπεις τίποτα ....Τί άλλο να πώ ...
Πάντως αν δείς και σε κράζουνε πολλοί τουλάχιστον προβληματίσου
-
Κάθομαι από πίσω και δεξιά, και περιμένω την ευθεία...όσο χρειαστεί.
Ή τουλάχιστον αυτό θα έπρεπε να κάνω, το κάνει πάντως η μητέρα μου, και για αυτήν είναι η 316.
Παράλληλα έχεις προνοήσει να αφήσεις χώρο να περάσει κάποιος από την ουρά των δύο χιλιομέτρων που έχει σχηματιστεί πίσω; Έστω κι αν περάσει σε κάποιο σημείο που εσύ δεν θεωρείς αρκετά μεγάλη ευθεία;
-
Σε παρακαλώ μην βρίζεις ....
Θα παρεξηγηθούν κάποιων οι μανάδες (που έτσι μάθαν, έτσι ξέρουν, έτσι κάνουνε) -
Γι' αυτό όποιος είναι συνειδητοποιημένος οδηγός αφήνει μερικά μέτρα από τον μπροστινό του και κάνει νόημα στους πίσω να τον περάσουν. Δεν είναι ντροπή, είναι αρχοντιά. Χώρια που εισπράττεις ευχαριστίες αντί για μούτζες.
-
Το ξαναλεω
ΧΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΑΣ.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Παράλληλα έχεις προνοήσει να αφήσεις χώρο να περάσει κάποιος από την ουρά των δύο χιλιομέτρων που έχει σχηματιστεί πίσω; Έστω κι αν περάσει σε κάποιο σημείο που εσύ δεν θεωρείς αρκετά μεγάλη ευθεία;Προφανώς... ούτως ή άλλως ποτέ δεν κολλάς στον μπροστινό σου
...ή μήπως κολλάς για να είσαι έτοιμος να 'πυροβολήσεις'?
-
Παράλληλα έχεις προνοήσει να αφήσεις χώρο να περάσει κάποιος από την ουρά των δύο χιλιομέτρων που έχει σχηματιστεί πίσω; Έστω κι αν περάσει σε κάποιο σημείο που εσύ δεν θεωρείς αρκετά μεγάλη ευθεία;
Προφανώς... ούτως ή άλλως ποτέ δεν κολλάς στον μπροστινό σου
...ή μήπως κολλάς για να είσαι έτοιμος να 'πυροβολήσεις'?
Φυσικά δεν κολλάω. Άμα κολλήσω δεν θα πυροβολήσω τόσο γρήγορα.
-
ο Ectel που πηγε?
Τσακωνεστε με τον Νικολα τωρα?
Ectel εμφανισου...ριξε ενα ποσταρισμα .....κι εξαφανισου
Δεν μπορώ να επιλέξω ανάμεσα σε τόσα αμάξια