-
Εμένα πάλι μου φαίνεται μια χαρά αυτοκίνητο η 316... Για κάποιον που δεν ενδιαφέρεται για γρήγορη οδήγηση και είναι αρκετά υπομονετικός όταν χρειάζεται να κάνει προσπεράσεις, παντα. Μην τα παραλέμε με την ενεργητική ασφάλεια, τη στιγμή που κυκλοφορούν γύρω μας 1400άρια των 1300κιλών και κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους.
Αρκεί να το πάρει κανείς μεταχειρισμένο, γιατί τα 31χιλιαρικάκια, όπως και να το κάνουμε, για ένα τέτοιο αμάξι είναι ψιλοανεκδοτο..
Από κει και πέρα ο καθένας όπως την έχει δει!Τα περι κύρους, είναι πλέον σαχλαμαρίτσες, νομίζω...αμα δει κανείς τι τουρκιά παίζει στα εργοστάσια των εταιριών 'κύρους' θα άλλαξει άμεσα γνώμη...
-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Xμμμ!Αρα σύμφωνα με την παραπάνω λογική οι κάτοχοι 320 είναι λίγο κορόιδα αφού πέταξαν 7-8.000 ευρώ για να πάρουν το ίδιο αυτοκίνητο με λίγα επιπλέον άλογα,λίγη παραπάνω ροπή δηλαδή λίγο παραπάνω κινητήρα χωρίς κανένα ουσιαστικό κέρδος αφού η ενεργητική ασφάλεια αρχίζει και τελειώνει στο μυαλό του οδηγού.Εάν ο μόνος λόγος που πήραν τον μεγαλύτερο κινητήρα είναι αυτός... ναι είναι 'κορόιδα'.
Δεν πρόκειται να είναι ασφαλέστεροι με το δίλιτρο, πιθανώς δε να είναι περισσότερο επικίνδυνοι.
Οι λόγοι να πάρεις δίλιτρο είναι διαφορετικοί με κυριότερο την ευκολία χρήσης (ροπές χαμηλά και γενικά λιγότεα κατεβάσματα) και βέβαια περισσότερο γκάζι για την πλάκα σου και όχι για την ασφάλειά σου.
Πιθανώς και πιο οικονομικά σβέλτα ταξίδια στην εθνική. -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Εμένα πάλι μου φαίνεται μια χαρά αυτοκίνητο η 316... Για κάποιον που δεν ενδιαφέρεται για γρήγορη οδήγηση και είναι αρκετά υπομονετικός όταν χρειάζεται να κάνει προσπεράσεις, παντα.Δεν κατακρίνει κανείς το ίδιο το αυτοκίνητο, αλλά τη λογική με την οποία γράφονται μερικά πράγματα. Λες και μια 316 είναι πιο αργή από ένα σύγχρονο μικρό χιλιαράκι (που κι αυτά πλέον ζυγίζουν ένα τόνο και κάτι). Το θέμα δεν είναι το αμάξι, αλλά το κλασσικό 'ο κίτσος με την 316 που νομίζει ότι ο δρόμος του ανήκει' ή το άλλο κλασσικό 'είναι δυνατόν ένα μάζουντα (Mazda) ή ένα ντάτσουν (Nissan) να αποτελεί πιο αξιόλογη αγορά;'
Κι εγώ πριν 10 χρόνια (στη συγκλονιστικά ώριμη ηλικία των 16 ) τα γιαπωνέζικα ούτε να τα φτύσω δεν ήθελα και θεωρούσα ότι όποιος παίρνει οτιδήποτε άλλο εκτός από γερμανικό, γαλλικό ή ιταλικό, είναι άσχετος. Κακή ενημέρωση, κακές παρέες, το νεαρό της ηλικίας, πείτε το όπως θέλετε, αλλά έτσι νόμιζα. Όμως, αν το μυαλό σου είναι ανοικτό, αργά η γρήγορα θα δεις ότι όλοι οι μύθοι καταρρίπτονται κάποια στιγμή και καταφέρνεις να δεις τα πράγματα λιγότερο απόλυτα και περισσότερο καθαρά.
-
Σας θυμιζει τιποτα το παρακατω? (βλεπε HAMURABI)
Ο χρήστης Ectel έγραψε:
Παιδιά δυστυχώς μετά από έναν νέο προυπολογισμό που έκανα πρέπει να βγάλω περίπου 4000 χιλιάρικα απο την αγορά αυτοκινήτου.Με τα 28,000 χιλιαρικάκια τι να πάρω τώρα?
Εμενα δεν μου το βγαζετε απ το μυαλο. Καποια συγγενεια υπαρχει
Τωρα οπου να ναι θα μας πει οτι μετα απο τον ΝΕΟΤΕΡΟ προυπολογισμο θα πρεπει να κοψω αλλα 5,000 ευρω κλπ...κλπ
Στο τελος θα μεταφερθει η συζητηση στο τοπικ ' ΤΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ?'
(Η BMW βγαζει και ποδηλατα...μου φαινεται)
(ολα τα παραπανω χωρις παρεξηγηση...) -
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Δεν κατακρίνει κανείς το ίδιο το αυτοκίνητο, αλλά τη λογική με την οποία γράφονται μερικά πράγματα. Λες και μια 316 είναι πιο αργή από ένα σύγχρονο μικρό χιλιαράκι (που κι αυτά πλέον ζυγίζουν ένα τόνο και κάτι).
Θα συμφωνήσω ότι σαφώς η BMW με τα 115 άλογα και κυρίως με την συνύπαρξη 6τάχυτου κιβωτίου(όπως το ίδιο ακριβώς και το 1.6άρι Passat) ΔΕΝ είναι επικίνδυνα αυτοκίνητα υπό Κ.Σ.Είναι όμως οριακοί για 1450 κιλά βάρους(1750κιλά με τέσσερις επιβάτες.)Και όταν κάτι είναι οριακό ο παράγοντας οδηγός είναι καταλυτικός οπότε ας πιάσω όσο πιό δεξιά μπορώ στη λωρίδα μου. Αν δω απέναντι το χιλιαράκι να προσπερνά μπορεί να ''πιάσω'' και λίγο χώμα
-
Ο χρήστης medos έγραψε:
Σας θυμιζει τιποτα το παρακατω? (βλεπε HAMURABI)Παιδιά δυστυχώς μετά από έναν νέο προυπολογισμό που έκανα πρέπει να βγάλω περίπου 4000 χιλιάρικα απο την αγορά αυτοκινήτου.
Με τα 28,000 χιλιαρικάκια τι να πάρω τώρα?
Εμενα δεν μου το βγαζετε απ το μυαλο. Καποια συγγενεια υπαρχει
Τωρα οπου να ναι θα μας πει οτι μετα απο τον ΝΕΟΤΕΡΟ προυπολογισμο θα πρεπει να κοψω αλλα 5,000 ευρω κλπ...κλπ
Στο τελος θα μεταφερθει η συζητηση στο τοπικ ' ΤΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ?'
(Η BMW βγαζει και ποδηλατα...μου φαινεται)
(ολα τα παραπανω χωρις παρεξηγηση...)Δεν το γυρνάει στο 'Ποια rollerblade ειναι καλύτερα;;'
Δεν εχω διαθεση να δουλεψω το παιδι που εμφανισε το θρεντ, αλλά είναι δυνατον να πας να αγοράσεις ή μεγαλο αμάξι, ή σπορ μικρό, ή κάμπριο ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο;;;
-
Το θέμα δεν είναι το αμάξι, αλλά το κλασσικό 'ο κίτσος με την 316 που νομίζει ότι ο δρόμος του ανήκει' ή το άλλο κλασσικό 'είναι δυνατόν ένα μάζουντα (Mazda) ή ένα ντάτσουν (Nissan) να αποτελεί πιο αξιόλογη αγορά;'Καλά, όσο για αυτό...ούτε λόγος...κάθε μέρα το βλέπουμε!
Κι εγώ πριν 10 χρόνια (στη συγκλονιστικά ώριμη ηλικία των 16 ) τα γιαπωνέζικα ούτε να τα φτύσω δεν ήθελα και θεωρούσα ότι όποιος παίρνει οτιδήποτε άλλο εκτός από γερμανικό, γαλλικό ή ιταλικό, είναι άσχετος. Κακή ενημέρωση, κακές παρέες, το νεαρό της ηλικίας, πείτε το όπως θέλετε, αλλά έτσι νόμιζα. Όμως, αν το μυαλό σου είναι ανοικτό, αργά η γρήγορα θα δεις ότι όλοι οι μύθοι καταρρίπτονται κάποια στιγμή και καταφέρνεις να δεις τα πράγματα λιγότερο απόλυτα και περισσότερο καθαρά.
Εντάξει, η αλήθεια είναι οτι όταν είμασταν και πιο μικροί (δε γνωρίζω και την ηλικία σου) δεν υπήρχαν και πολλά όμορφα γιαπωνέζικα αυτοκίνητα. Άλλωστε, εφόσον μιλάμε για αυτοκίνητα καθημερινής χρήσης, η σύγκριση οφείλει να γίνεται πολυκριτηριακά, οπότε και εν τέλει τα τελικά συμπεράσματα μπορεί να διαφέρουν σε σχέση με την εξιδανικευμένη εικόνα ενός αυτοκινήτου που μπορεί να έχει κανείς ως πιτσιρίκι, κρίνοντας, κατα κύριο λόγο, από την εμφάνιση...
(τι είπα τώρα; )
Edit: 10+16=26....Β και Α ΒΑ.... (είναι πρωί ακόμη...) -
Εμένα πάλι μου φαίνεται μια χαρά αυτοκίνητο η 316... Για κάποιον που δεν ενδιαφέρεται για γρήγορη οδήγηση και είναι αρκετά υπομονετικός όταν χρειάζεται να κάνει προσπεράσεις, παντα.
Δεν κατακρίνει κανείς το ίδιο το αυτοκίνητο, αλλά τη λογική με την οποία γράφονται μερικά πράγματα. Λες και μια 316 είναι πιο αργή από ένα σύγχρονο μικρό χιλιαράκι (που κι αυτά πλέον ζυγίζουν ένα τόνο και κάτι). Το θέμα δεν είναι το αμάξι, αλλά το κλασσικό 'ο κίτσος με την 316 που νομίζει ότι ο δρόμος του ανήκει' ή το άλλο κλασσικό 'είναι δυνατόν ένα μάζουντα (Mazda) ή ένα ντάτσουν (Nissan) να αποτελεί πιο αξιόλογη αγορά;'
ΩΡΑΙΑ δώσε εσυ τα καημένα τα Ευρουλάκια σου κ πάρε Ιάπωνα...
σχεδιασμος μέσα-εξω μηδεν...
Υ.Γ. Πωπω ρε Οπτέριε ώρες ωρες μου θυμίζεις λες κ μιλάει ο πατέρας μου...
Μεγάλωσες γρήγορα τελικά ε?? εννοώ στην αυτοκίνηση κ τις γνωσεις επ αυτού!
-
Ο χρήστης theos_larissa έγραψε:
ΩΡΑΙΑ δώσε εσυ τα καημένα τα Ευρουλάκια σου κ πάρε Ιάπωνα...Αυτο που εχεις στο avatar σου τι ειναι MR2 ? ή Aston? (σορρυ αν ειπα πατατα...δεν φαινεται καλα)
-
Nickolas,
Θερμή παράκληση, όταν είναι να οδηγάς σε καμια Εθνική οδό, στέλνε και
μια ειδοποίηση να καθόμαστε σπίτι μας. Όχι τίποτε άλλο αλλά έχουμε και
μικρά παιδιά .... -
Να ξαναρωτήσω τι επιτάχυνση έχει η 316; Δεν είναι τόσο αργό βρε παιδιά, τι να πουν δηλαδή τα Α4 1,6 και Octavia, Golf IV 1,4;
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Τί είναι αυτή η φορά κύλισης? Βασικά είχα την εντύπωση πως όλα τα ελαστικά έχουν φορά κύλισης...
Για να μην κάνω καμία χαζομάρα τα ελαστικά μου είναι αυτά(...)
Τα βάζω διαγώνια ή όχι?(απο ποστ του Νικολα στην κατηγορια 'Τεχνικα' με θεμα αλλαγη εμπρος ελαστικων με πισω).
Μην κατηγορειτε τον Νικολα. Ειναι ακομα σε entry level κατηγορια το παιδι.
-
Και σε exit level να φτάσει θα συνεχίζει να υποστηρίζει ότι:
'Δεν πρόκειται να είναι ασφαλέστεροι με το δίλιτρο, πιθανώς δε
να είναι περισσότερο επικίνδυνοι.' .... 'περισσότερο γκάζι για την
πλάκα σου και όχι για την ασφάλειά σου. 'Νickolas, σε πρόσφατο ταξίδι που έκανα και στις ανηφόρες τις Υλίκης
το αμάξι με 4 άτομα μέσα και πολλά μπαγκάζια, απλά αδυνατούσε από
κάποιο σημείο και μετά να επιταχύνει πάνω από 120 (60 ατίθασα
αλόγατα είναι αυτά). Το συναίσθημα ότι σε περιπτωση που **χρειαστεί **
δεν θα μπορώ να επιταχύνω παραπάνω, δεν μπορώ να σου περιγράψω
πόσο ανασφαλή με έκανε να νιώθω.Γι αυτό σου λέω, κάτσε καλύτερα σπίτι σου, ασχολήσου με την
κηπουρική, κάνε κάτι άλλοι ακίνδυνο τελος πάντων βρε παιδί μου
να έχουμε και εμείς το κεφάλι μας ήσυχο ... -
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Γι αυτό σου λέω, κάτσε καλύτερα σπίτι σου, ασχολήσου με την
κηπουρική, κάνε κάτι άλλοι ακίνδυνο τελος πάντων βρε παιδί μου
να έχουμε και εμείς το κεφάλι μας ήσυχο ...Νομίζω πως είσαι λίγο υπερβολικός.
-
Εγώ είμαι υπερβολικός και όχι κάποιος που υποστηρίζει ότι ένα
δυνατότερο αμάξι είναι απλά πιο επικύνδινο και όχι ΚΑΙ πιο ασφαλέςΝαι γίνομαι υπερβολικός όταν βλέπω προσπεράσεις της μισής ώρας
από κάτι τέτοιους τύπους που ύστερα βγαίνουν και λένε ότι
'έφταιγε ο δρόμος, η καταραμένη καινωνία, ο άλλος που ερχόταν από
απέναντι ....' αν είναι ακόμα ζωντανοί βέβαια.Το θέμα είναι, εγώ τι φταίω, εσύ τι φταις, οι οικογένειες μας τι φταίνε ???
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Εγώ είμαι υπερβολικός και όχι κάποιος που υποστηρίζει ότι ένα
δυνατότερο αμάξι είναι απλά πιο επικύνδινο και όχι ΚΑΙ πιο ασφαλέςΝαι γίνομαι υπερβολικός όταν βλέπω προσπεράσεις της μισής ώρας
από κάτι τέτοιους τύπους που ύστερα βγαίνουν και λένε ότι
'έφταιγε ο δρόμος, η καταραμένη καινωνία, ο άλλος που ερχόταν από
απέναντι ....' αν είναι ακόμα ζωντανοί βέβαια.Το θέμα είναι, εγώ τι φταίω, εσύ τι φταις, οι οικογένειες μας τι φταίνε ???
Είσαι υπερβολικός γιατί βιάζεσαι να εξάγεις συμπεράσματα για το πώς οδηγεί ένα ...ID του internet (nickolas).
-
Σ'αυτό έχεις απόλυτο δίκιο ....
-
Ο χρήστης theos_larissa έγραψε:
ΩΡΑΙΑ δώσε εσυ τα καημένα τα Ευρουλάκια σου κ πάρε Ιάπωνα...σχεδιασμος μέσα-εξω μηδεν...Δεν καταλαβαίνω, τι ζόρι τράβηξες; Επειδή είπα ότι κατάλαβα κάποια στιγμή ότι τα πράγματα δεν είναι μαύρο - άσπρο και συνειδητοποίησα ότι και η Ιαπωνία ξέρει να βγάζει αυτοκίνητα; Δεν είπα ότι μόνο οι Ιάπωνες βγάζουν αυτοκίνητα και όλοι οι άλλοι είναι άσχετοι, αλλά μάλλον έτσι το πήρες εσύ. Διάβαζε πιο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ τι γράφει ο συνομιλητής σου.
Υ.Γ. Πωπω ρε Οπτέριε ώρες ωρες μου θυμίζεις λες κ μιλάει ο πατέρας μου...
Ευχαριστώ πολύ. Δυστυχώς εγώ δε σε βλέπω σα γιο μου. Ελπίζω να μη σε πληγώνω.
Μεγάλωσες γρήγορα τελικά ε?? εννοώ στην αυτοκίνηση κ τις γνωσεις επ αυτού!
Ευτυχώς που βρίσκονται και φωτισμένοι άνθρωποι σαν κι εσένα στο δρόμο μου, με πραγματικά βαθειές γνώσεις γύρω από το αυτοκίνητο και με βάζουν στο σωστό δρόμο!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Να ξαναρωτήσω τι επιτάχυνση έχει η 316; Δεν είναι τόσο αργό βρε παιδιά, τι να πουν δηλαδή τα Α4 1,6 και Octavia, Golf IV 1,4;Oι τυποποιημένες μετρήσεις των επιταχύνσεων δείχνουν τις δυνατότητες των κινητήρων.Στην πράξη όμως και σε μια διαδικασία που θα χρειασθεί επιτάχυνση(π.χ. προσπέραση) τα πράγματα καθορίζονται από πολλούς παράγοντες.Με οποιοδήποτε αυτοκίνητο ακόμη και οριακής ροπής και ιπποδύναμης βάλεις τη σωστή σχέση στο κιβώτιο και δεν φοβάσαι να στίψεις το γκάζι θα επιταχύνεις με ασφάλεια.Το θέμα όμως είναι ότι με κινητήρα μεγαλύτερου ''βάθους'' θα έπιταχύνεις με ασφάλεια ακόμη κι αν η σχέση στο κιβώτιο δεν είναι ιδανική ακόμη κι αν φοβάσαι να φθάνεις το στροφόμετρο ψηλά.Και επειδή ο μέσος οδηγός ανήκει κατ' εξοχήν στη δεύτερη κατηγορία(τον μέσο οδηγό θα συναντήσεις απέναντι σου να προσπερνά) γι αυτό και η συζήτηση για καλύτερη ενερητική ασφάλεια των μεγαλύτερων κινητήρων.
-
To πως προέκυψα επικίνδυνος αδυνατώ να το καταλάβω. Έχω γράψει άλλα αλλού που να δικαιολογούν τέτοιο χαρακτηρισμό αλλά όχι εδώ.
Με 60 άλογα στην Υλίκη και 4 άτομα δεν μπορούσες να πας πάνω από 120...τί με αυτό? Εδώ μιλάμε για αυτοκίνητα με διπλάσια ιπποδύναμη.
Εγώ πάντως θα έτρεμα στην σκέψη αν δεν μπορούσα να φρενάρω από τα 120. Τι έκτακτο θα μπορούσε να συμβεί που θα απαιτούσε να πας με 120+?Έχουμε πει και αλλού, η ασφαλής προσπέραση θέλει μυαλό και όχι δύναμη.
Ο άνθρωπος με την 316 ίσως να πάει 10 ή 20 λεπτά αργότερα στην Θεσσαλονίκη (γιατί κάποιες προσπεράσεις που θα έκανε αν είχε 2,3 λίτρα δεν τις έκανε)
Κατά τα άλλα χαίρεται κάθε μέρα τις αρετές του αυτοκινήτου (το αθόρυβο και εργονομικό εσωτερικό, τα καλά χειριστήρια-από το τιμόνι έως το συμπλέκτη-, τα χαμηλά τέλη-ασφάλειες, την παθητική ασφάλεια κλπ.)
Κάποιους ξέρεις δεν τους απασχολεί να πάνε 15 λεπτά νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη ούτε το να κάτσουν 10 λεπτά πίσω από ένα λεωφορείο.
Θέλουν όμως το αυτοκίνητό τους να είναι ποιοτικό. Για αυτούς είναι η 316 (και όχι για 'εσένα').Edit: Το αν οι οδηγοί των 316 έχουν μια τάση να οδηγούν με 120 στην αριστερή είναι κάτι το άσχετο με το θέμα μας
Δεν μπορώ να επιλέξω ανάμεσα σε τόσα αμάξια