-
Τι θα λέγατε να ανοίγαμε ενα τόπικ με σπάνια αυτοκίνητα, καλά ή απαράδεκτα, που ξεχάστηκαν σχεδόν αμέσως?
Για να καταλάβετε τι εννοώ ξεκινάω με το εξής παράδειγμα:
Renault Safrane Biturbo
To ξένέρωτο Renault Safrane στη μεγαλύτερή του έκδοση με τον γνωστό 3λιτρο V6 (τη 12βάλβιδη παλιά έκδοση) αλλα με 2 turbo και τετρακίνηση. Εβγαζε 268 άλογα και η Renault συνεργάστηκε με την Irmscher για το setup της ανάρτησης και με την Hartge για την υπερτροφοδότηση.
Δεν έτυχε να δώ ποτέ κανένα στο δρόμο, η μόνη αναφορά είναι μια παλιά γνωριμία απο τους 4Τ (του ΚΚ!) η οποία λέει πολύ καλά λόγια.
Μάλλον πήγε εντελώς άκλαφτο αυτό το αυτοκίνητο, για όσους έχετε γερά νευρα δείτε και αυτό:
-
Τι θα λέγατε να ανοίγαμε ενα τόπικ με σπάνια αυτοκίνητα, καλά ή απαράδεκτα, που ξεχάστηκαν σχεδόν αμέσως?
Renault Safrane Biturbo
To ξένέρωτο Renault Safrane στη μεγαλύτερή του έκδοση με τον γνωστό 3λιτρο V6 (τη 12βάλβιδη παλιά έκδοση) αλλα με 2 turbo και τετρακίνηση. Εβγαζε 268 άλογα και η Renault συνεργάστηκε με την Irmscher για το setup της ανάρτησης και με την Hartge για την υπερτροφοδότηση.
Δεν έτυχε να δώ ποτέ κανένα στο δρόμο, η μόνη αναφορά είναι μια παλιά γνωριμία απο τους 4Τ (του ΚΚ!) η οποία λέει πολύ καλά λόγια.
Μάλλον πήγε εντελώς άκλαφτο αυτό το αυτοκίνητο, για όσους έχετε γερά νευρα δείτε και αυτό:
-
Renault Safrane Biturbo
-
Να σημειώσω οτι το Safrane ειδικά μετά το facelift του μόνο σπάνιο πουλί δεν ήταν στην Γαλλία. Κυκλοφορούσαν πάρα πολλά και δεν ήταν μόνο υπουργικά. Γενικά ήταν ένα πολύ άνετο αυτοκίνητο ( έχω μπεί σε ταξί ) με τεράστιους χώρους αλλά και με ένα απίστευτα παλιομοδίτικο εσωτερικό. Σίγουρα η ποιότητα των υλικών δεν μπορούσε να συγκριθεί με τον Γερμανικό ανταγωνισμό αλλά σε άνεση και χώρους νομίζω οτι ήταν πολύ καλύτερο.
Και στην υπόλοιπη Ευρώπη πούλησε καλούτσικα πάντως.
Πάντως αυτό που είναι πραγματικά σπάνιο πουλί ανεξαρτήτως Ευρωπαϊκής χώρα από μοντέλα της Renault είναι αυτό και δικαίως νομίζω αφού όχι μόνο είναι άσχημο αλλά είναι μέτριο ως κακό σε όλους τους τομείς πλήν της παθητικής ασφάλειας
-
mirage έχεις δίκιο για τα Safrane στη Γαλλία αλλα ακόμα και εκεί το biturbo είναι εξαιρετικά σπάνιο πουλί, εγω τουλάχιστον δεν έχω δεί ουτε ενα 2 φορές που έχω πάει Γαλλία.
-
O παππούς της Ζ4
Σκεφτόταν να το βγάλουν ως παράλληλο με το ΜΧ5 -
Πολύ καλό αυτοκίνητο η Ζ1, περιορισμένης παραγωγής και πανάκριβο στην εποχή του, κλασσικό σπάνιο πουλί
http://www.bmwz1.co.uk/z1const.htm
Οταν πήγαινα σχολείο θυμάμαι υπήρχε μια μαύρη με γαλλικές πινακίδες, κάποιας μαμάς/μπαμπά που έπαιρνε το πιτσιρίκι τα μεσημέρια, όλοι χάζευαν μόλις έβλεπαν τις πόρτες να βυθίζονται.
Το Ibuki όμως είναι εκθεσιακό πρωτότυπο, δε ταιριάζει με το τόπικ.
-
Ford Scorpio Ευτυχώς σπάνιο... -
-
Renault Avantime
Σπανιότατο πουλί που προσωπικά μου άρεσε πολύ οταν παρουσιάστηκε (ναι θα αγόραζα και Megane! ;)) -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
[/URL]
Αυτό μπορεί να θεωρηθεί σπάνιο πουλί; Είναι ένα αρκετά συνηθισμένο πουλί σε μια τελείως ανορθόδοξη στάση (πίστα καρτ Αφιδνών) .Η επόμενη φωτογραφία πως το δείχνει το πουλί;
-
Το δείχνει να κάθεται φιλήσυχο να κλωσάει τα αυγά του. Τυχερός ο οδηγός του
-
Το δείχνει να κάθεται φιλήσυχο να κλωσάει τα αυγά του. Τυχερός ο οδηγός τουΤυχερός; Νααααααα!
Με το συμπάθειο... -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Renault Avantime
Σπανιότατο πουλί που προσωπικά μου άρεσε πολύ οταν παρουσιάστηκε (ναι θα αγόραζα και Megane! ;))Αυτό είναι σαν Grand Scenic.
-
Το δείχνει να κάθεται φιλήσυχο να κλωσάει τα αυγά του. Τυχερός ο οδηγός τουΚαι απίστευτος οδηγός. Τον ξέρω προσωπικά...
-
-
-
Απίστευτος; Και πολύ θαρραλέος θα έλεγα εγώ .
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Αυτό μπορεί να θεωρηθεί σπάνιο πουλί; Είναι ένα αρκετά συνηθισμένο πουλί σε μια τελείως ανορθόδοξη στάση (πίστα καρτ Αφιδνών) .Αυτή η στροφή με go-kart είναι πολύ ωραία
E όχι και ωραία στοφή. Μόνο για προσπέρασμα βοηθάει.
Το Kartodromo έχει ΣΤΡΟΦΑΡΕΣ σε σχέση με αυτή.
ΚΑι για πάρκιν στην Κυψέλη βοηθάει αν πάρεις το κολάι!
-
Και για να επιστρέψουμε στο θέμα που άνοιξε ο ΙΚΕ...
VW Golf Country
Σπάνια πουλιά!!!!!