-
Ενδιαφέροντα αυτά που λέτε!
Άποψή μου είναι ότι οι φοιτητές δεν μπορούν να διαχειριστούν κανένα θέμα με υπευθυνότητα!Δυστυχώς...Δύναμη έχουν μόνο αυτοί που είναι οργανωμένοι και αυτοί είτε ακολουθούν άνωθεν εντολές είτε είναι κολλημένοι μη μπορώντας να σκεφτούν με βάση την κοινή λογική...
-
τα θεματα που απασχολυν τους φοιτητες ειναι συγκεκριμενα,ολοι το ξερουμε και το 5% που εχει λιγη επαφη με το περιβαλλον δεν ειναι αρκετο κατα τη γνωμη μου!
η υποθεση του ασυλου θελει επανεξεταση συμφωνα με τα νεα δεδομενα... -
Περί ασύλου...
Είχα 'ζήσει' live (περαστικός από εκεί) το κάψιμο της Πρυτανείας επί Μαρκάτου.
Επίσης έχω ζήσει live στιγμές που τα χημικά έπεφταν στην Πατησίων και έτσουζαν τα μάτια στην Αριστοτέλους.Πάντα αναρωτιόμουν γιατί δε μπορεί η αστυνομία να επέμβει και να ελέγξει 100-200 'μπάχαλους' που κάνουν όλα αυτά, ώστε να τελειώνει το φαινόμενο μια και καλή.
Απάντηση δεν έχω πάρει, τουλάχιστο όχι κάποια που να με ικανοποιεί προσωπικά.
Γεγονός είναι ότι όλα αυτά , δημιουργούν (εδώ και κάτι δεκαετίες) μια ομάδα πολιτών , γνωστούς με το παρωνύμιο 'αγανακτισμένοι πολίτες' (γενικώς και αορίστως με τα πάντα).Επίσης είναι γεγονός ότι κυριαρχεί η σκέψη σε μερικούς ότι : 'Καλό είναι να έχουμε καβάτζα μερικούς αγανακτισμένους πολίτες, κάπου μπορεί να χρειαστούν'
Διαβάζοντας αυτό το θέμα -και χωρις να κρίνω κανενός την άποψη- βλέπω ότι υπάρχει πληθώρα 'αγανακτισμένων πολιτών', από σχετικά 'αθώες' τοποθετήσεις του τύπου ('οι φοιτητές να ανοιξουν και κανένα βιβλίο') , μέχρι νοσταλγούς της Χουντας και ξιφουλκούντες υπέρ της κατάργησης του ασύλου.
Τελικά αυτοί που σκέφθηκαν και με οποιοδήποτε κόστος δημιούργησαν και συντηρούν τους 'αγανακτισμένους πολίτες' πρέπει να ήταν μεγάλοι μάγκες...
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Περί ασύλου...Είχα 'ζήσει' live (περαστικός από εκεί) το κάψιμο της Πρυτανείας επί Μαρκάτου.
Επίσης έχω ζήσει live στιγμές που τα χημικά έπεφταν στην Πατησίων και έτσουζαν τα μάτια στην Αριστοτέλους.Πάντα αναρωτιόμουν γιατί δε μπορεί η αστυνομία να επέμβει και να ελέγξει 100-200 'μπάχαλους' που κάνουν όλα αυτά, ώστε να τελειώνει το φαινόμενο μια και καλή.
Και εγω αυτη την απορια εχω....
Απάντηση δεν έχω πάρει, τουλάχιστο όχι κάποια που να με ικανοποιεί προσωπικά.
Επισης
Γεγονός είναι ότι όλα αυτά , δημιουργούν (εδώ και κάτι δεκαετίες) μια ομάδα πολιτών , γνωστούς με το παρωνύμιο 'αγανακτισμένοι πολίτες' (γενικώς και αορίστως με τα πάντα).
Η ζημια που γινεται απο ους αγανακτισμενους πολιτες ειναι σχεδον η ιδια με τη ζημια που κανουν οι αναρχικοι.....
Επίσης είναι γεγονός ότι κυριαρχεί η σκέψη σε μερικούς ότι : 'Καλό είναι να έχουμε καβάτζα μερικούς αγανακτισμένους πολίτες, κάπου μπορεί να χρειαστούν'
Αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι σημερα το ασυλο δημιουργει περισσοτερα προβληματα απ'οσα λυνει...
Διαβάζοντας αυτό το θέμα -και χωρις να κρίνω κανενός την άποψη- βλέπω ότι υπάρχει πληθώρα 'αγανακτισμένων πολιτών', από σχετικά 'αθώες' τοποθετήσεις του τύπου ('οι φοιτητές να ανοιξουν και κανένα βιβλίο') , μέχρι νοσταλγούς της Χουντας και ξιφουλκούντες υπέρ της κατάργησης του ασύλου.
Σε οτι με αφορα ουτε αγανακτισμενος πολιτης ειμαι ουτε νοσταλγος της χουντας.....
Δε μπορω να καταλαβω ομως γιατι καποιος σπαει το χιουντα'ι' η τη Μερσεντες του οποιουδηποτε,καιει το ΕΜΠ, καταστρεφει εργαστηρια, κλεβει, χωρις να τιμωρειται αφου προστατευεται απο το ασυλο....Τελικά αυτοί που σκέφθηκαν και με οποιοδήποτε κόστος δημιούργησαν και συντηρούν τους 'αγανακτισμένους πολίτες' πρέπει να ήταν μεγάλοι μάγκες...
Και μεγαλοι μαλακες αυτοι που καιγοντας, σπαζοντας και ληστευοντας νομιζουν οτι κανουν επανασταση χωρις να καταλαβαινουν οτι με τετοιο τροπο ριχνουν νερο στο μυλο της καταστολης και του περιορισμου των δημοκρατικων ελευθεριων ολων μας....
-
Βαρέθηκα να διαβάζω βλακείες περί των κακών 'αγανακτισμένων πολιτών'. Πως να μην είναι αγανακτισμένος ο κακομοίρης που του είχαν κάψει το μαγαζί απέναντι από το Πολυτεχνείο; Εκείνοι που μαζεύουν σε κομμάτια τα αυτοκίνητά τους;
Δηλαδή έχουμε μερικά τσογλάνια από τη μία και μερικούς γιαλαντζί αγανακτισμένους από την άλλη; Αυτό υποστηρίζεται παραπάνω;
Μήπως αυτό σημαίνει ότι επειδή υπάρχουν οι αγανακτισμένοι εντός εισαγωγικών, έχουν δίκιο οι αλήτες που δεν σέβονται ούτε το πανεπιστήμιο ως χώρο ανώτατης παιδείας, ούτε τους φοιτητές, ούτε την περιουσία πολιτών;
Αρκετά με τις φιλοσοφίες του λουτροκαμπινέ. -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Εαν ειναι η Χουντα να μας ξανακανει ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, τοτε ΝΑΙ, ας ειναι...
Η ύπαρξή σου αποτελεί απόδειξη του κατήφορου της κοινωνίας μας, απόδειξη τρανότερη κι απ'τα κωλόπαιδα που σπάνε τις περιουσίες του κοσμάκη.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
**Βαρέθηκα να διαβάζω βλακείες περί των κακών 'αγανακτισμένων πολιτών'. **Πως να μην είναι αγανακτισμένος ο κακομοίρης που του είχαν κάψει το μαγαζί απέναντι από το Πολυτεχνείο; Εκείνοι που μαζεύουν σε κομμάτια τα αυτοκίνητά τους;
Δηλαδή έχουμε μερικά τσογλάνια από τη μία και μερικούς γιαλαντζί αγανακτισμένους από την άλλη; Αυτό υποστηρίζεται παραπάνω;
Μήπως αυτό σημαίνει ότι επειδή υπάρχουν οι αγανακτισμένοι εντός εισαγωγικών, έχουν δίκιο οι αλήτες που δεν σέβονται ούτε το πανεπιστήμιο ως χώρο ανώτατης παιδείας, ούτε τους φοιτητές, ούτε την περιουσία πολιτών;
Αρκετά με τις φιλοσοφίες του λουτροκαμπινέ.To ότι είσαι παλιός χρήστης, δε σου δίνει το δικαίωμα να βρίζεις.
Το ότι σαν παλιός χρήστης, πιθανόν να ξέρεις κάποιους από εδώ και να απολαμβάνεις κάποια ιδιότυπη 'ασυλία' , επίσης δε σου δίνει το δικαίωμα να βρίζεις.
Αν θες να μάθεις τι 'υποστηρίζεται παραπάνω' και δεν κατανοείς είτε λόγω δικής σου μειωμένης αντίληψης στην κατανόηση είτε λόγω δικής μου αδυναμίας στο γραπτό λόγο, ζήτα διευκρινίσεις.(προφανέστατα δεν έχεις κατανοήσει, για να γράφεις αυτά που γράφεις)Οι φιλοσοφίες οι δικές σου είναι βόθρος , αν δικές μου θυμίζουν λουτρικαμπινέ αλλά από το να βρίζω δημόσια, προτιμώ να σε 'προσπερνάω', όπως κάνω και με άλλα φασιστοειδή σαν κι εσένα.
Ελπίζω να μην ξαναπροκληθώ.
Σε οτι με αφορα ουτε αγανακτισμενος πολιτης ειμαι ουτε νοσταλγος της χουντας.....
Δεν έγραψα και δεν υπαινίχθηκα κάτι για τις απόψεις σου.
-
Σ'εμάς παλαιότερα - κατά την ταραγμένη περίοδο 1998-2000 - η 'πρυτανεία' των Σωτηρόπουλου, Σκιαδά και Χριστοδούλου (μιλάμε για Πολυτεχνείο Κρήτης) έφερε με ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΠΑΡΑΤΥΠΗ πρόσληψη 15 ΜΠΡΑΒΟΥΣ νυχτερινών μαγαζιών, εκ των οποίων ο ένας είχε μάλιστα εξαιρετικά κακή φήμη στα Χανιά (όπως προκύπτει και από δημοσιεύματα εκείνης της εποχής). Το όνομα αυτού του 'λουλουδιού' είναι Γιώργος Κονταξάκης (πρώην αρσιβαρίστας). Ενεφανίσθη αυτό το άτομο στην Πολυτεχνειούπολη και προπηλάκισε φοιτητή που τοποθετούσε σε πίνακα ανακοινώσεων ανακοίνωση για τη σύγκληση Γενικής Συνελεύσεως του φοιτητικού συλλόγου. Μαζεύτηκε αμέσως αρκετός κόσμος και τον πετάξαμε με τις κλωτσίες. Όταν το πληροφορήθηκε αυτό ο 'κύριος' Μανώλης Χριστοδούλου, κάλεσε την αστυνομία, παρακάμπτοντας κάθε νόμιμη διαδικασία, για να μας... βάλει σε τάξη. Όντως, μπήκε το μπατσικό μέσα στην Πολυτεχνειούπολη και, βεβαίως, αυτό πυροδότησε σοβαρή ένταση. Όχι, δεν το κάναμε χρωματιστό το περιπολικό (ένα Nissan Sunny ήταν, νομίζω E.A. 19079 πρέπει να ήταν οι πινακίδες του - δεν έχω τώρα μπροστά μου τις φωτογραφίες που είχαμε τραβήξει τότε) και πήγα προσωπικά και διέκοψα τη Γενική Συνέλευση του Τμήματός μου που διεξαγόταν εκείνη την ώρα σε παρακείμενη αίθουσα.
Η πληροφορία αυτή, βεβαίως, εξόργισε τους καθηγητές, που - δικαίως - τα έβαλαν με τον Χρήστο Σκιαδά, ο οποίος ήταν και ο υποκινητής της προσλήψεως των ΜΠΡΑΒΩΝ. Ομιλώ για ΜΠΡΑΒΟΥΣ, διότι η δουλειά των ατόμων αυτών ήταν να προπηλακίζουν και να ΔΕΡΝΟΥΝ, με την πλήρη κάλυψη και προστασία των 'κυρίων' Αρσένη, Γιαννόπουλου και Χρήστου Μαρκογιαννάκη φοιτητές, καθηγητές και υπαλλήλους του ιδρύματος.
Για περισσότερες πληροφορίες, ελάτε κάτω και ρωτήστε όποιον καθηγητή ή υπάλληλο του Πολυτεχνείου Κρήτης θέλετε.
-
Κατ'εμε, οποιαδηποτε μορφη ασυλου = ανομια. Ειδικα στην ελλαδαρα με τους Ελληναρες, και τα παραδειγματα ειναι παμπολλα:
μπατσοι
διπλωματικο σωμα
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...
φοιτητες κ κυριως 'φοιτητες' εντος σχολης...και παει λεγοντας. Και παρακαλω να σταματησουν οι αηδιες περι αναγκης ασυλου για την προστασια της ελευθεριας του λογου εντος των σχολων. Εξω απο τις σχολες δηλαδη πως εχεις ελευθερια λογου, χωρις ασυλο? Αυτα ειναι beeeeeeepp. Εκτος αν καποιος απαντησει στην ερωτηση μου που εκανα πριν μερικες σελιδες και μου πει καποιον αλλο σοβαρο λογο περι αναγκης ασυλου.
Skullone
στο παραδειγμα σου (που οπως ξερεις εζησα και εγω live), αν δεν υπηρχε ασυλο θα μπορουσε η αστυνομια καλλιστα να μπει μεσα και να συλλαβει τον εν λογω κυριο και να τον πεταξει στο μπουντρουμι που του αξιζει, και εκει θα ημασταν ολοι ευτυχισμενοι. Μην χρησιμοποιεις την χρηση της ΕΛ.ΑΣ μεσω γνωριμιων για εξυπηρετηση προσωπικων συμφεροντων (οπως ειπες, 'κάλεσε την αστυνομία, παρακάμπτοντας κάθε νόμιμη διαδικασία, για να μας... βάλει σε τάξη.'), ως λογο για ασυλο προς τα εσας (ή οποιονδηποτε φοιτητη).
-
μα οι πρωτοι που παραβιαζουν την ελευθερια λογου μεσα στα πανεπιστημια ειναι οι φοιτητες...
-
Τον εν λόγω 'κύριο', kacey, τον πήγα εγώ στην αστυνομία, όταν μου τον έστειλε ο Σκιαδάς για να μου βουλώσει το στόμα (τον είχα 'δώσει' βλέπεις τον Σκιαδά και την παρέα του σε μεγάλης εμβέλειας εφημερίδες, όπως η Καθημερινή, η οποία τον χαρακτήρισε, ομού μετά του Σωτηρόπουλου και του Χριστοδούλου 'πρύτανη της διαφθοράς'). ΤΙΠΟΤΑ δεν του έκαναν αγαπητέ, διότι είναι ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ. Ξέρεις τι είπε στο μπάτσο, στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας; 'Εγώ τη ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ κάνω!'. Δηλαδή δουλειά του είναι να δέρνει, να απειλεί κλπ! Κι ο μπάτσος το δέχτηκε! Τι κάθεσαι και μου λες τώρα;
Το άσυλο είναι μια ασφαλιστική δικλείδα για να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα. Από εκεί κι έπειτα, τα πανεπιστήμια έχουν ολόκληρο σύνολο κανονισμών για να αποτρέπουν έκτροπα (πειθαρχικές κυρώσεις κλπ). Ας το εφαρμόσουν κι ας διώξουν και κανένα κωλόπαιδο στην τελική! Αλλά ΔΕΝ το κάνουν, γιατί τα κωλόπαιδα έχουν καλές διασυνδέσεις με τους πρασινογαλαζοκόκκινους κομματάρχες και θα έχουν 'επιπτώσεις' στην καριέρα τους οι καθηγητές που θα τα βάλουν μαζί τους.
Τόσα χρόνια καίγεται το ΕΜΠ, έτσι; Και βγαίνει ο καθένας να μιλάει κατά του ασύλου. Εγώ σου λέω ότι ΕΠΙΤΗΔΕΣ το καίνε οι μαλάκες για να καταργηθεί το άσυλο! Αν το πίστευε σοβαρά ο Μαρκάτος το άσυλο και το σεβόταν, θα βούταγε τους φοιτητοπατέρες και θα τους έσερνε στο πειθαρχικό με το ερώτημα της μέγιστης δυνατής αποβολής (παλαιότερα υπήρχε η οριστική αποβολή, τώρα είναι μέχρι τέσσερα εξάμηνα - δυστυχώς ) και θα τους έχωνε και μια μήνυση με την κατάλληλη κατηγορία, διότι, όταν γίνονται τα έκτροπα, γίνονται σε χώρο που τελεί εκείνη την ώρα υπ'ευθύνη των ατόμων αυτών, τα οποία αρνούνται να διαφυλάξουν τις εγκαταστάσεις που οι πατεράδες τους πληρώνουν.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Τον εν λόγω 'κύριο', kacey, τον πήγα εγώ στην αστυνομία, όταν μου τον έστειλε ο Σκιαδάς για να μου βουλώσει το στόμα (τον είχα 'δώσει' βλέπεις τον Σκιαδά και την παρέα του σε μεγάλης εμβέλειας εφημερίδες, όπως η Καθημερινή, η οποία τον χαρακτήρισε, ομού μετά του Σωτηρόπουλου και του Χριστοδούλου 'πρύτανη της διαφθοράς'). ΤΙΠΟΤΑ δεν του έκαναν αγαπητέ, διότι είναι ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ. Ξέρεις τι είπε στο μπάτσο, στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας; 'Εγώ τη ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ κάνω!'. Δηλαδή δουλειά του είναι να δέρνει, να απειλεί κλπ! Κι ο μπάτσος το δέχτηκε! Τι κάθεσαι και μου λες τώρα;Το άσυλο είναι μια ασφαλιστική δικλείδα για να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα. Από εκεί κι έπειτα, τα πανεπιστήμια έχουν ολόκληρο σύνολο κανονισμών για να αποτρέπουν έκτροπα (πειθαρχικές κυρώσεις κλπ). Ας το εφαρμόσουν κι ας διώξουν και κανένα κωλόπαιδο στην τελική! Αλλά ΔΕΝ το κάνουν, γιατί τα κωλόπαιδα έχουν καλές διασυνδέσεις με τους πρασινογαλαζοκόκκινους κομματάρχες και θα έχουν 'επιπτώσεις' στην καριέρα τους οι καθηγητές που θα τα βάλουν μαζί τους.
Τόσα χρόνια καίγεται το ΕΜΠ, έτσι; Και βγαίνει ο καθένας να μιλάει κατά του ασύλου. Εγώ σου λέω ότι ΕΠΙΤΗΔΕΣ το καίνε οι μαλάκες για να καταργηθεί το άσυλο! Αν το πίστευε σοβαρά ο Μαρκάτος το άσυλο και το σεβόταν, θα βούταγε τους φοιτητοπατέρες και θα τους έσερνε στο πειθαρχικό με το ερώτημα της μέγιστης δυνατής αποβολής (παλαιότερα υπήρχε η οριστική αποβολή, τώρα είναι μέχρι τέσσερα εξάμηνα - δυστυχώς ) και θα τους έχωνε και μια μήνυση με την κατάλληλη κατηγορία, διότι, όταν γίνονται τα έκτροπα, γίνονται σε χώρο που τελεί εκείνη την ώρα υπ'ευθύνη των ατόμων αυτών, τα οποία αρνούνται να διαφυλάξουν τις εγκαταστάσεις που οι πατεράδες τους πληρώνουν.
Το αποτελεσμα ομως ειναι, προκειμενου να προλαμβανονται τετοια φαινομενα (λαθος χρησης εξουσιας οπως αυτο που αναφερεις), να μπλοκαρονται ολες μα ολες οι σωστες χρησεις της ιδιας εξουσιας (εφαρμογη των νομων κατα εκεινων που τους παραβαινουν κρυβομενοι πισω απο το ασυλο).
Αυτο που γραφεις αυτη την στιγμη ειναι οτι 'καλως δεν μπορει να ερθει μεσα η αστυνομια οταν γινει ενα ΕΓΚΛΗΜΑ (δολοφονια/βιασμος/εμπρησμος/ξυλοδαρμος) γιατι μια φορα που ηρθε, μας την ειπαν χωρις να εχουμε κανει τιποτα επειδη ο εχθρικος προς εμας πρυτανης ειχε κοννε στην αστυνομια'. Ε οχι...Για να μην πουμε για επεμβαση της πυροσβεστικης, οπου πχ μπορει να κινδυνευουν ζωες και αυτοι να πρεπει να περιμενουν για την 'αδεια' απο τον πρυτανη για να μπουν μεσα να σωσουν κοσμο...
Ειναι σαν να μου πεις εμενα οτι 'θα σου προσφερω ασυλο ωστε να μπορεις να κανεις τα λιμανακια πιστα οποτε γουσταρεις και να κανεις οτι μλκια θελεις, δεν θα μπορει κανεις να σου την πει για τιποτα, αλλα να ξερεις οτι και εσενα θα μπορει ο καθενας να σου κανει οτιδηποτε (δειρει/σκοτωσει/κλεψει), αυτοελεγχειτε και γενικα βγαλτε τα περα μονοι σας'...Ε οχι, καλυτερα να ξεσκισουν εμενα αμα κανω καποια μλκια, αλλα να ξερω οτι θα ξεσκισουν και αυτον που θα την κανει σε εμενα...
Και αυτο το λεει καποιος που ξερεις ποσο συμπαθει τους καθε λογης μπατσους και αρχιμπατσους...Και ξαναλεω, ενα παραδειγμα λαθος εφαρμογης της εξουσιας οπως το δικο σου δεν μου αρκει για να δικαιολογησει την πληρη ανομια που προσφερει στον καθενα μας* το 'ασυλο'...Ας μου πειτε ΓΙΑΤΙ καθιερωθηκε το ασυλο και ποιον σκοπο ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι εξυπηρετει, να το συζητησουμε.
*Πχ εγω που (τωρα πια) δεν ειμαι φοιτητης, μπορω να μπω μεσα στην πανεπιστημιουπολη, να βιασω μερικες φοιτητριουλες, και μετα να βγω απο την πυλη σαν κυριος και να μην μπορει να μου πει κανεις τιποτα. Συγκρινε αυτο με την 'ελευθερια λογου' που και καλα προστατευει το ασυλο (αν εχω καταλαβει σωστα)...
-
Και κατι τελευταιο.
Κατ'εμε, οποιασδηποτε μορφης 'ασυλο', ειναι ιδεα-σκανδαλο. Μονο και μονο η ιδεα οτι καποιοι μπορει να ειναι υπερανω ελεγχου/νομων, για οποιονδηποτε λογο, αρκει για να εξαγριωνομαι. Καταλυεται καθε εννοια δημοκρατιας, ισοτητας, ισων δικαιωματων κλπ κλπ οταν καποιοι μπορουν θεσμοθετημενα να κανουν οτι γουσταρουν ενω εγω και εσυ οχι.
-
Το άσυλο καλώς υπάρχει, αφού απουσιάζει η πολιτική παιδεία εκείνη που θα το καταστήσει περιττό - αν και πολλοί στις ΗΠΑ θα ήθελαν να υπάρχει κι εκεί, για να μην έχουν τους στρατολόγους των ενόπλων δυνάμεων να μπαίνουν και να παρενοχλούν τους φοιτητές και για να μη μπορούν να αλωνίζουν τα χαφιεδάκια του ρεπουμπλικανικού κόμματος.
Είτε σου αρέσει είτε όχι, ζεις σε μια χώρα στην οποία αρκετοί ζητούν μια στρατιωτική δικτατορία, η οποία θα περιορίσει τις πολιτικές ελευθερίες. Μάλιστα, μερικά τέτοια υποκείμενα βρίσκονται και στα δυο κόμματα εξουσίας (θυμάσαι τον Αλέξανδρο Παπαδόγγονα, που είναι γιος ταγματασφαλίτη, στη Ν.Δ., ή τον Βρέντζο στο ΠΑΣΟΚ, τη 'δημοκρατική' - μη χέσω - παράταξη). Αυτά τα ατομάκια ξέρεις πολύ καλά ότι είναι σαν τους Λακεδαίμονες που, στον Πελοποννησιακό Πόλεμο, πούλησαν την Ελλάδα στους Πέρσες για να έχουν βοήθεια στην έριδά τους με την Αθήνα...
Αφού λοιπόν έχουμε τέτοια άτομα ακόμα (και μάλιστα στα σώματα ασφαλείας υπάρχουν ΠΟΛΛΑ τέτοια χουντικά σταγονίδια - περισσότερα απ'όσα φαντάζεσαι), καλώς υπάρχει το άσυλο.
Από εκεί κι έπειτα, ο καθένας (φοιτητής, καθηγητής κλπ) ας αναλάβει τις ευθύνες του. Νόμους έχουμε, κανονισμούς έχουμε, αν εφαρμοσθούν σωστά θα δεις για πότε θα εξαφανιστούν και τα συνθήματα απ'τους τοίχους, θα δεις για πότε θα σταματήσουν και οι βανδαλισμοί και οι κλοπές. Το ερώτημα δεν είναι λοιπόν αν πρέπει να υπάρχει ή όχι το άσυλο (που ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει, λόγω των χουντικών νοοτροπιών που ακόμη υποβόσκουν σε πολλούς, αλλά και για να μη μπορεί κανένας να επιχειρεί να λογοκρίνει τον ακαδημαϊκό λόγο - δες τις γραφικότητες στις ΗΠΑ με το 'Intelligent Design' και τους μαλάκες που σέρνουν στα δικαστήρια τους επιστήμονες που διδάσκουν την εξέλιξη των ειδών. Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα του τι γίνεται όταν ΔΕΝ υπάρχει ακαδημαϊκό άσυλο), αλλά αν εφαρμόζεται το κανονιστικό και νομικό πλαίσιο που ξεσκαρτάρει τα πανεπιστήμια απ'όσους μπαίνουν εκεί μόνο για το χαβαλέ και για να προκαλέσουν φθορές στις υποδομές που προορίζονται για όσους θέλουν να κάνουν δουλειά.
-
ρε συ, ωραια ολα αυτα αλλα τι σχεση εχει το 'ακαδημαικο' ασυλο (οπως το διαχωριζεις) με το αισχος που ονομαζεται 'ασυλο' την σημερον ημερα.
επισης, ωραια ολα αυτα που γραφεις περι στρατιωτικης δικτατοριας κλπ, και ισως να ισχυουν, αλλα γιατι πρεπει ειδικα μεσα στην σχολη να ισχυει ασυλο και οχι παντου? Γιατι δηλαδη εκει μεσα, αφου παντου 'εξω' ολοι τρωμε αυτη την δικτατορια στην μαπα?
-
Ο εκφυλισμός του ακαδημαϊκού ασύλου γίνεται σκόπιμα για να οδηγηθούμε στην κατάργησή του και να πούμε κι ευχαριστώ από πάνω! Γιατί νομίζεις ότι τόσα χρόνια δεν έχουν πιάσει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ από τους 'γνωστούς αγνώστους'; Νομίζεις ότι δεν τους ξέρουν; Τους ξέρουν και πολύ καλά μάλιστα! Δικά τους παιδιά είναι! Για προβληματίσου λίγο επ'αυτού. Τόσα χρόνια η ίδια ιστορία. Και ξέρεις ποιοι στιγματίζονται; Προφανώς αυτοί που όλοι με τόσο μεγάλη ευκολία κατηγορείτε: οι φοιτητές και συλλήβδην όσοι βρίσκονται στον ακαδημαϊκό χώρο.
Οι ίδιοι όμως οι πολέμιοι του ασύλου (και μιλώ πρωτίστως για τους δημοσιογράφους) είναι αυτοί ακριβώς που πέφτουν σα λυσσασμένα σκυλιά να φάνε όποιον πρύτανη τολμήσει να στείλει στο πειθαρχικό κάποιον που προξένησε φθορά στο χώρο του πανεπιστημίου. Και μετά θα σπεύσουν και οι κομματάρχες με τις απειλές τους... Άσε, τα ξέρουμε.
Στον ακαδημαϊκό χώρο επιβάλλεται, περισσότερο από κάθε άλλο δημόσιο χώρο, να υπάρχει αυτή η έλλειψη ιδεολογικής/πολιτικής επόπτευσης (γιατί περί αυτού πρόκειται), μπας και πάμε λίγο πιο μπροστά.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
- Είμαι σαφώς υπέρ της ήπαρξης του ασύλου καθώς έτσι διασφαλίζεται ο ελεύθερος λόγος, η ελεύθερη έρευνα και η ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων.
Tίθεται σήμερα θέμα διασφάλισης λόγου, ελεύθερης έρευνας και ελεύθερης ανταλλαγής απόψεων;
Ποιόν κοροϊδεύεις; Τον εαυτό σου ή εμάς;
-
Από τη μία ο πληρωμένος μπράβος, από την άλλη οι εντεταλμένοι αναρχικοί. Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Και όπως τόνισε ο φίλος ακριβώς πιο πάνω, σήμερα είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη η ελευθερία λόγου και η ισηγορία, άρα όπως προείπα στην προηγούμενη δημοσίευση μου, ο ακαδημαϊκός χώρος δεν είναι παιδική χαρά, όπου τα παιδάκια απολαμβάνουν αυτής της ιδίοτυπης ασυλίας ενώ οι ανυποψίαστοι κλαίνει τα αυτοκίνητα τους, τις έρευνες τους, την ψυχική τους ηρεμία...
Εν τέλει, αν η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί μηδενική ανοχή και άρση του ασύλου στον περιβάλλοντα του πανεπιστημίου χώρου, μάλλον αυτό συνιστά δημοκρατική έκφραση σε μεγαλύτερο βαθμό από την τέλεση αξιόποινων πράξεων και την ατιμωρησία τους. Και κατ΄επέκταση, μια τέτοια θέση δε μπορεί να ταυτιστεί με καταπάτηση δικαιωμάτων (δικαίωμα στο βανδαλισμό μήπως?), παρά προάσπιση του δικαίου και της αξιοπρέπειας.
-
Τι έννομα μέσα έχουν οι φοιτητές για να προστατέψουν το νόμιμο άσυλο ?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Κατ'εμε, οποιαδηποτε μορφη ασυλου = ανομια. Ειδικα στην ελλαδαρα με τους Ελληναρες, και τα παραδειγματα ειναι παμπολλα:μπατσοι
διπλωματικο σωμα
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...
φοιτητες κ κυριως 'φοιτητες' εντος σχολης...και παει λεγοντας. Και παρακαλω να σταματησουν οι αηδιες περι αναγκης ασυλου για την προστασια της ελευθεριας του λογου εντος των σχολων. Εξω απο τις σχολες δηλαδη πως εχεις ελευθερια λογου, χωρις ασυλο? Αυτα ειναι beeeeeeepp. Εκτος αν καποιος απαντησει στην ερωτηση μου που εκανα πριν μερικες σελιδες και μου πει καποιον αλλο σοβαρο λογο περι αναγκης ασυλου.
Συμφωνώ, συμφωνώ, συμφωνώ. Οι φοιτητές δεν νομίζω ότι έχουν κανέναν περιορισμό στην ελευθερία λόγου, έρευνας κλπ. για να χρειάζονται άσυλο. Από την άλλη, πολλούς υποτιθέμενους 'φοιτητές' εξυπηρετεί η ασυλία που υπάρχει στους χώρους των Πανεπιστημίων. Κατά την άποψή μου, κανείς δεν πρέπει να απολαμβάνει ασυλία, διαταράσσει την έννοια της ισότητας και της ελευθερίας.
Ασφαλιτικο μεσα στο ΕΜΠ!