-
To αποτελέσματα ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στην Ευρώπη και τις H.Π.Α αποκαλύπτουν τους κινδύνους που προκύπτουν για τους οδηγούς στη διάρκεια της νυχτερινής οδήγησης. Τα ποσοστά των ατυχημάτων παρουσιάζονται αυξημένα τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες.
Στη Μεγ. Βρετανία διαπιστώθηκε πως το 25% περίπου των θανατηφόρων ατυχημάτων συμβαίνουν μεταξύ 4 το απόγευμα με 9 το βράδυ, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες. Παρόμοια έρευνα στη γερμανία έδειξε πως το 50% των θανατηφόρων τροχαίων λαμβάνουν χώρα τις νυχτερινές ώρες. Παρόμοιο είναι το ποσοστό και στις Η.Π.Α.
Σύμφωνα με τις ίδιες έρευνες, τη νύχτα οι οδηγοί έχουν μειωμένη αίσθηση του κινδύνου και εκ των πραγμάτων περιορισμένη ορατότητα. Παράλληλα, ο οδηγός χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αντιδράσει στην περίπτωση που αντιληφθεί κάποιον κίνδυνο, διαθέτοντας μειωμένα αντανακλαστικά.(κλεμενο απο ibizaclub)
και ερωτω : ποτε εχετε ανοιχτα τα φωτα σας??? το θεωρω ενα απο τα πολυ συμαντικα πραγματα στην καθημερινη μας οδηγηση και θα ηθελα να δω και που κινητε το φορουμ......
προσωπικα τα φωτα μου ειναι παντα ανοιχτα, πρωι μεσημερι βραδυ.....
-
To αποτελέσματα ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στην Ευρώπη και τις H.Π.Α αποκαλύπτουν τους κινδύνους που προκύπτουν για τους οδηγούς στη διάρκεια της νυχτερινής οδήγησης. Τα ποσοστά των ατυχημάτων παρουσιάζονται αυξημένα τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες.
Στη Μεγ. Βρετανία διαπιστώθηκε πως το 25% περίπου των θανατηφόρων ατυχημάτων συμβαίνουν μεταξύ 4 το απόγευμα με 9 το βράδυ, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες. Παρόμοια έρευνα στη γερμανία έδειξε πως το 50% των θανατηφόρων τροχαίων λαμβάνουν χώρα τις νυχτερινές ώρες. Παρόμοιο είναι το ποσοστό και στις Η.Π.Α.
Σύμφωνα με τις ίδιες έρευνες, τη νύχτα οι οδηγοί έχουν μειωμένη αίσθηση του κινδύνου και εκ των πραγμάτων περιορισμένη ορατότητα. Παράλληλα, ο οδηγός χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αντιδράσει στην περίπτωση που αντιληφθεί κάποιον κίνδυνο, διαθέτοντας μειωμένα αντανακλαστικά.(κλεμενο απο ibizaclub)
και ερωτω : ποτε εχετε ανοιχτα τα φωτα σας??? το θεωρω ενα απο τα πολυ συμαντικα πραγματα στην καθημερινη μας οδηγηση και θα ηθελα να δω και που κινητε το φορουμ......
-
-
Τα αναβω οταν αρχιζει να σκοτεινιαζει.
-
Ποια φωτα εχεις ανοιχτα,τις 'ψειρες'?Γιατι αν εχεις αυτα και σε αλανα νεκροταφειου αν οδηγεις χωρις πανσεληνο ουτε οι πεθαμενοι δε σε βλεπουν.
Φυσικα ο πανηλιθιος ο ελληνας οδηγει με αυτα (και πολλοι και χωρις αυτα!!) μεχρι τις δωδεκα το βραδυ! χωρις να αντιλαμβανεται οτι ο αποναντι και ο πεζος δεν το βλεπει ουτε στα 10 μετρα.
-
Έχω τα φώτα μου διαρκώς ανοικτά, ό,τι ώρα και να 'ναι.
Edit: μιλάω πάντα για τη μεσαία σκάλα.
-
Τη συγκεκριμένη περίοδο τα ανάβω περίπου από τις 6 μ.μ, αν έχει συννεφιά και νωρίτερα. Αν περίμενα να κάνω αυτό που λέει ο ΚΟΚ, δηλ. από τη δύση του ηλίου, ζήσε Μάη μου. Σήμερα πχ η δύση ηλίου είναι στις 6:45 μ.μ.
http://www.meteo.gr/ -
Και εγώ τα ανάβω μόλις αρχίσει να σκοτεινιάζει. Γιατί όμως τα έχεις ανοιχτά όλη μέρα? Έχω δει αρκετούς και δεν καταλαβαίνω σε τι βοηθάει...
-
Στο Megane μου τα εχω στην αυτόματη λειτουργία, η οποία λειτουργεί άψογα.
Εχει άμεση απόκριση (π.χ. μπαίνω σε τούννελ και ανάβουν σχεδόν αμέσως, βγαίνω και σβήνουν), ανάβουν σε περιπτώσεις βροχής (λόγω συννεφιάς) και γενικώς οταν χρειαστούν θα ειναι αναμμένα. Πολύ σπάνια εχει χρειαστεί να τα ανάψω εγώ (να μην εχουν ανάψει μόνα τους).
-
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Και εγώ τα ανάβω μόλις αρχίσει να σκοτεινιάζει. Γιατί όμως τα έχεις ανοιχτά όλη μέρα? Έχω δει αρκετούς και δεν καταλαβαίνω σε τι βοηθάει...εισαι πιο ευδιακριτος στους αλλους και ειδικα σε ενα επαρχιακο δικτυο......
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
To αποτελέσματα ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στην Ευρώπη και τις H.Π.Α αποκαλύπτουν τους κινδύνους που προκύπτουν για τους οδηγούς στη διάρκεια της νυχτερινής οδήγησης. Τα ποσοστά των ατυχημάτων παρουσιάζονται αυξημένα τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες.Στη Μεγ. Βρετανία διαπιστώθηκε πως το 25% περίπου των θανατηφόρων ατυχημάτων συμβαίνουν μεταξύ 4 το απόγευμα με 9 το βράδυ, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες. Παρόμοια έρευνα στη γερμανία έδειξε πως το 50% των θανατηφόρων τροχαίων λαμβάνουν χώρα τις νυχτερινές ώρες. Παρόμοιο είναι το ποσοστό και στις Η.Π.Α.
Μα καλά τώρα, αυτά τα αποτελέσματα δηλαδή κάνανε εντύπωση?
50% των ατυχημάτων τη νύχτα == 50% την ημέρα. Ε καί;
25% 16.00-21.00. Δηλαδή σε ένα περίπου εξάωρο (25%) του 24ώρου συμβαίνει το 1/4 των ατυχημάτων. -
Περιπου μια ωρα πριν σκοτεινιασει αναβω τις 'ψειρες' και λιγο πριν πεσει το σκοταδι τα 'μεσαια'.
Σε περιπτωση βροχης επισης εχω τις 'ψειρες', αναλογα τη βροχη φυσικα οποτε μπορει να αναψω και τα μεσαια.
Για να αναψω τα φωτα μου κατα διαρκεια της ημερας δεν το εχω σκεφτει να πω την αληθεια. Εχει καποια επιδραση στη μπαταρια; -
Έχεις δίκιο να απορείς και πολύ εύστοχη η παρατήρησή σου. Αν όμως αναλογιστεί κανείς ότι τις βραδυνές ώρες η κίνηση είναι σημαντικά μειωμένη (μην κοιτάτε στην Ελλάδα) τότε τα ποσοστά αυτά είναι διαφορετικά. Αν δηλάδη γίνονται 5 ατυχήματα τη μέρα που κυκλοφορούν 100 αυτοκίνηα και γίνονται και 5 τη νύχτα που κυκλοφορούν...10, καταλαβαίνεις ότι το 50% δε λέει όλη την αλήθεια.
-
Πορείας: Πάντα στην Ε.Ο. και Α.Ο., όταν βρέχει, με το που θα πέσει ο ήλιος (καμιά ώρα πριν τη δύση) και λίγο πριν ανέβει (καμιά ώρα μετά την ανατολή).
Μεσαία: Πυκνή βροχή ή χιόνι (παντού) ή με νορμάλ βροχή σε Ε.Ο. και Α.Ο., κανένα τεταρτάκι πριν τη δύση (μετά την ανατολή)
-
Τα ανάβω πάντα σε τούνελ, μόλις αρχίσει να συννεφιάζει-σκοτεινιάζει και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση νομίζω πως το αυτοκίνητο (ειδικά το δικό μου που είναι ασημί) αρχίζει να 'δένει' με τα χρώματα του περιβάλλοντος. Επίσης τα ανάβω συχνά σε αυτοκινητόδρομους, μέχρι αρκετά αφού ξημερώσει και από αρκετά πριν δύσει ο ήλιος. Επίσης τα ανάβω πάντοτε σε συνθήκες έντονης αντηλιάς (βλέπε Αττική Οδό μεταξύ Μεταμόρφωσης και Περ. Υμηττού τα πρωινά - οδηγείς ακριβώς προς την ανατολή και έχεις πολύ περιορισμένη ορατότητα, αλλά κάνεις απόσβεση των πολωτικών γυαλιών ηλίου...)
Για όλα τα παραπάνω: Το αν θα τα ανάψω στη μικρή ή τη μεσαία σκάλα εξαρτάται από τη γύρω φωτεινότητα
*Το βράδυ δεν τα ανάβω για να διατηρώ το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού... *
-
Εγώ δεν έχω στάνταρ συμπεριφορά.
Αν βρέχει ή η ημέρα είναι μουντή με πολύ συννεφιά τα ανάβω και την ημέρα. Αλλιώς τα ανάβω από το απόγευμα, πριν σουρουπώσει. Επίσης, συνήθως, τα φώτα μου είναι ανοιχτά ανεξαρτήτως συνθηκών, όταν κινούμαι σε Εθνικές - Επαρχιακές οδούς και την Αττική Οδό.Πάντως, είναι γεγονός ότι ο ΚΟΚ πρέπει να αλλάξει σε κάτι σαν και το παρακάτω:
[list:1gvqut6h][:1gvqut6h]Τους μήνες από Οκτώβριο μέχρι και Μάρτιο τα φώτα πρέπει να είναι συνέχεια ανοικτά ανεξαρτήτως δρόμου στον οποίο γίνεται η κυκλοφορία,[/1gvqut6h]
[:1gvqut6h]Όταν βρέχει τα φώτα πρέπει να είναι ανοικτά,[/1gvqut6h]
[:1gvqut6h]Όταν η κυκλοφορία γίνεται σε επαρχιακές και Εθνικές Οδούς τα φώτα πρέπει να είναι πάντα ανοικτά[/1gvqut6h]
[:1gvqut6h]Στις άλλες περιπτώσεις τα φώτα πρέπει να ανάβουν τουλάχιστον μια ώρα πριν τη δύση του ηλίου.[/1gvqut6h][/list:u:1gvqut6h] -
Τωρα πια, μονιμως αναμμενα. Βοηθουν πολυ και για τους βλακες που κατασκηνωνουν στην αριστερη λωριδα.
-
Ποιό το πρόβλημα στην Ελλάδα? Εφόσον έχουμε τα ειδικά φώτα 'εντυπωσιασμού/αύξησης σβελτάδας και ιπποδύναμης' - αυτά που οι βλάκες ξένοι τα ονομάζουν 'φώτα ομίχλης'.
-
Μόλις πέσει ο ήλιος τα ανάβω.
Φυσικά καί όταν βρέχει,χιονίζει ή έχει ομίχλη. -
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Ποιό το πρόβλημα στην Ελλάδα? Εφόσον έχουμε τα ειδικά φώτα 'εντυπωσιασμού/αύξησης σβελτάδας και ιπποδύναμης' - αυτά που οι βλάκες ξένοι τα ονομάζουν 'φώτα ομίχλης'.
αναμα φωτων