-
Παρτε και 2 αποψεις απο την κατ'εξοχην εγκυρη συντηρητικη εφημεριδα, για να δειτε με επιχειρηματα περι της 'αναγκαιοτητας' του πολυτονικου και της δημαγωγιας της εκκλησιας
Το ενα σχολιαζει την εκκλησια αυτη καθ'εαυτη, ενω το δευτερο (χθεσινο) τα 'δηθεν' επιστημονικα επιχειρηματα.
Ειδικα δωστε βαση στα περι 'δυσλεξικου' σημερα και 'στουρναριου' χθες.
-
Φανταστείτε τα νέα WINDOWS GREEK με πολυτονικό σύστημα!!!!!
Θα κόψει φλέβες ο BILL
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Παρτε και 2 αποψεις απο την κατ'εξοχην εγκυρη συντηρητικη εφημεριδα, για να δειτε με επιχειρηματα περι της 'αναγκαιοτητας' του πολυτονικου και της δημαγωγιας της εκκλησιαςΤο ενα σχολιαζει την εκκλησια αυτη καθ'εαυτη, ενω το δευτερο (χθεσινο) τα 'δηθεν' επιστημονικα επιχειρηματα.
Το μόνο που μας μένει είναι να αρχίσει πάλι το παπαδαριό το 'Κάτω οι Μασόνοι, κάτω οι μαλλιαροί'
-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Πώς, πότε και γιατί μπήκε το πολυτονικό στην Ελληνική γλώσσα;
Γνωρίζει κανείς; Όχι τι φαντάζεται, ΓΝΩΡΙΖΕΙ;
Επαναφέρω την ερώτηση, μια και κανένας δεν απάντησε. Αναφερόμαστε στην εξέλιξη της γλώσσας 'μας'. Πώς, λοιπόν, πότε και γιατί εισήχθη το πολυτονικό;
Τελικά, μήπως το επέβαλαν δια ροπάλου ο Γαργάλατα και ο Παττάκος;
Οι Αλεξανδρινοί γραμματικοί το καθιέρωσαν για να γίνει εύκολη η Ελληνική γλώσσα στους αλλοδαπούς.
Και θα μπορούσε πάρα πολύ ωραία και σήμερα να βοηθήσει τους ξένους που μπορεί να θελήσουν να γνωρίσουν τον πολιτισμό μας... Βρε λες να μου πουν ότι είμαι... ιμπεριαλιστής;
Δείτε όμως και την καλή πλευρά: ίσως να καταφέρουμε να έχουμε πιο σοβαρό διορθωτή στο ρημαδοWord.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Το μόνο που μας μένει είναι να αρχίσει πάλι το παπαδαριό το 'Κάτω οι Μασόνοι, κάτω οι μαλλιαροί'Γιατί, είχε σταματήσει;
-
Για το 'κάτω οι μαλλιαροί' μάλλον σταμάτησαν όταν κοιτάχτηκαν στον καθρέφτη...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Παρτε και 2 αποψεις απο την κατ'εξοχην εγκυρη συντηρητικη εφημεριδα, για να δειτε με επιχειρηματα περι της 'αναγκαιοτητας' του πολυτονικου και της δημαγωγιας της εκκλησιαςΤο ενα σχολιαζει την εκκλησια αυτη καθ'εαυτη, ενω το δευτερο (χθεσινο) τα 'δηθεν' επιστημονικα επιχειρηματα.
Επιστημονικά επιχειρήματα του ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ πολιτισμού.
-
Τι σχέση έχει το πολυτονικό με το ιδεολόγημα του 'ελληνοχριcτιανιcμού'; Το πολυτονικό προϋπήρχε της εκκληcίας.
-
Οχι για πολυ. Και η εκκλησια ειναι αυτη που το 'υιοθετησε' και επανεφερε εν ετει 2005 το ζητημα, μαζι με τους γιγαντες της διανοησης Παπαθεμελη και Πολυδωρα.
Δεν ξερω αν το προσεξατε αλλα τα αρθρα ειναι απο την Καθημερινη! Και οχι απο καμια αριστεριζουσα Ελευθεροτρυπιδα. Ουτε τους δικους τους δεν πειθουν οι παπαδες.
-
Εφημερίδα που βάζει μέσα κάτι Οικονομόπουλους και Δελλαστίκ να ξεσπαθώνουν δε μου μοιάζει και πολύ συμπλέουσα με τους ρασοφόρους... Ειδικά με εκείνη τη γελοιογραφία στην οποίαν ονόμαζε το ΕΣΡ 'Εθνικό Συμβούλιο Ρασοφόρων'...
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Τι σχέση έχει το πολυτονικό με το ιδεολόγημα του 'ελληνοχριcτιανιcμού'; Το πολυτονικό προϋπήρχε της εκκληcίας.Εννοούσα τα 'επιστημονικά' επιχειρήματα της Εκκλησίας που αναφέρονται στα άρθρα της Καθημερινής. Δεν θα με πείραζε να διαβάζω ένα πολυτονικό κείμενο, κανένα πρόβλημα.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Το μόνο που μας μένει είναι να αρχίσει πάλι το παπαδαριό το 'Κάτω οι Μασόνοι, κάτω οι μαλλιαροί'
Γιατί, είχε σταματήσει;
Όχι;; δεν ξέρω ακριβώς, νομιζα πώς ναι.
Τουλάχιστο τα 'απο άμβωνος' νόμιζα ότι τα είχαν κόψει.Για το 'κάτω οι μαλλιαροί' μάλλον σταμάτησαν όταν κοιτάχτηκαν στον καθρέφτη...
-
Και μια που το βλέπω δύσκολο να επανέλθει το πολυτονικό, δε γράφουμε και τίποτα σχετικό με τα φοβερά λάθη που κάνουμε όλοι μας τόσο στον προφορικό όσο και στο γραπτό λόγο βιάζοντας ανεπανόρθωτα την Ελληνική Γλώσσα;
Νομίζω θα ήταν ενδιαφέρον αλλά και διδακτικό
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Και μια που το βλέπω δύσκολο να επανέλθει το πολυτονικό, δε γράφουμε και τίποτα σχετικό με τα φοβερά λάθη που κάνουμε όλοι μας τόσο στον προφορικό όσο και στο γραπτό λόγο βιάζοντας ανεπανόρθωτα την Ελληνική Γλώσσα;Νομίζω θα ήταν ενδιαφέρον αλλά και διδακτικό
Με αυτό το σκοπό είχα ανοίξει τότε αυτό: http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=11020
Περπάτησε, αλλά έχει ξεχαστεί εδώ και λίγο καιρό.
-
Κι εγώ το 4 ψήφισα. Μια χαρά είναι έτσι, μην το κάνουμε δυσκολότερο με δασείες και περισπωμένες...
-
Η τρίτη επιλογή από εμένα, μιας και το πολυτονικό ήταν μία τεχνική προσθήκη στην αρχαία Ελληνική γλώσσα, για να βοηθήσει τους ξένους να τη μάθουν. Τώρα θα ρωτήσω:
- Σε τι ακριβώς θα βοηθήσει; Στο να προφέρουμε διαφορετικά τα μακρά και τα βραχέα;;;; Αφού στη δημοτική δεν υπάρχουν... λεπτομέρεια...
- Στην ορθογραφία;;;; Πως;;;; Με το να κάνουμε την ήδη δύσκολη γλώσσα μας ακόμα πιο περίπλοκη;;;;
- Στο να μάθουν οι ξένοι πιο εύκολα τα Ελληνικά;;; Με το να κάνουμε την ήδη δύσκολη γλώσσα μας ακόμα πιο περίπλοκη;;;; (δις)
Αν είναι να κάνει το πολυτονικό πιο σωστή τη γλώσσα μας, προτείνω να καταργηθεί η δημοτική, να επανέλθει η αρχαία Ελληνική και να γράφουμε μόνο με ΚΕΦΑΛΑΙΑ...
BTW, το άρθρο του Καργάκου στους 4Τ είναι το μόνο που δεν διαβάζω (ανεξάρτητα από το τι λέει) από αντίδραση στο πισωγύρισμα του πολυτονικού...
Οι γλώσσες, όπως και οι άνθρωποι που τις χρησιμοποιούν εξελίσσονται και το λάθος του σήμερα είναι το σωστό του αύριο, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει!
-
Δύσκολη γλώσσα τα Ελληνικά;
-
Nai από τις πολύ δύσκολες, έτσι τουλάχιστο λένε οι ειδικοί (ονοματα στη διάθεσή σου) , μετά τις γλώσσες όπου χρησιμοποιούν ιδεογράμματα (π.χ κινέζικη) και αυτό επειδή δε διαβάζεις ότι βλέπεις.
Για γραμματική ας μη τα συζητάμε καλύτερα
-
Εμένα πάντως η γραμματική και το συντακτικό της Ελληνικής απλώς μου φαίνονται τελείως λογικά.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εμένα πάντως η γραμματική και το συντακτικό της Ελληνικής απλώς μου φαίνονται τελείως λογικά.Όταν είσαι Έλληνας λογικό είναι να σου φαίνεται λογικό, όταν όμως δεν είσαι και πρέπει να μάθεις ένα εκατομμύριο κανόνες, τότε λογικό είναι να σου φανεί δύσκολο και περίπλοκο.
Πολυτονικό: προαιρετική χρήση ναι ή όχι;