-
Ξεθαβω γιατι θελω να ρωτησω κατι
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σήμερα το πολυτονικό θεωρείται παράτυπος και λανθασμένος γλωσσικός τύπος, αφού απαγορεύεται η χρήση του στα σχολεία και στις δημόσιες υπηρεσίες.
απαγορευεται να απευθυνθω ΕΓΩ σε δημοσια υπηρεσια γραφοντας σε πολυτονικο (ανεξαρτητα αν θα απαντησουν σε μονοτονικο, δε μας ενδιαφερει αυτο εδω); εννοω, δε θα δεχθουν το κειμενο μου; (παιζει να με.. στειλουν για μεταφραση -πλακα θα'χε- ή δεν ειναι αναγνωρισμενη γλωσσα;;)
ενδιαφερομαι προσωπικα γι'αυτο που ρωταω, δεν ειναι υποθετικη η ερωτηση. θελω να γραψω ενα κειμενο και θελω να χρησιμοποιησω το πολυτονικο για να το παιξω βαρεμενος - ψωνισμενος που το παιζει φιλοσοφος και νομιζει οτι ειναι σημαντικος, εν ολιγοις μαλακας
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ξεθαβω γιατι θελω να ρωτησω κατιΣήμερα το πολυτονικό θεωρείται παράτυπος και λανθασμένος γλωσσικός τύπος, αφού απαγορεύεται η χρήση του στα σχολεία και στις δημόσιες υπηρεσίες.
απαγορευεται να απευθυνθω ΕΓΩ σε δημοσια υπηρεσια γραφοντας σε πολυτονικο (ανεξαρτητα αν θα απαντησουν σε μονοτονικο, δε μας ενδιαφερει αυτο εδω); εννοω, δε θα δεχθουν το κειμενο μου; (παιζει να με.. στειλουν για μεταφραση -πλακα θα'χε- ή δεν ειναι αναγνωρισμενη γλωσσα;;)
ενδιαφερομαι προσωπικα γι'αυτο που ρωταω, δεν ειναι υποθετικη η ερωτηση. θελω να γραψω ενα κειμενο και θελω να χρησιμοποιησω το πολυτονικο για να το παιξω βαρεμενος - ψωνισμενος που το παιζει φιλοσοφος και νομιζει οτι ειναι σημαντικος, εν ολιγοις μαλακας
Έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις ακόμα και καθαρεύουσα. Κανείς δεν πρόκειται να σου ζητήσει το λόγο.
Η απάντηση πάντως στο αίτημα σου θα είναι κατά 99.999% στο μονοτονικό εκτός και αν σου απαντήσει κάποιος Ακαδημαϊκός που συνεχίζει σε πείσμα των καιρών να υπογράφει έγγραφα μόνον σε πολυτονικό.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ξεθαβω γιατι θελω να ρωτησω κατιΣήμερα το πολυτονικό θεωρείται παράτυπος και λανθασμένος γλωσσικός τύπος, αφού απαγορεύεται η χρήση του στα σχολεία και στις δημόσιες υπηρεσίες.
Τρολαρισμα;
-
Λίγο άσχετη ερώτηση: έχει 'ψωνίσει' κάποιος πολυτονικό λεξικό, π.χ. αυτό της magenta; Αν ναι, μπορεί να με βοηθήσει να το 'αγοράσω'
-
Πολυτονικό: προαιρετική χρήση ναι ή όχι;