-
Συμφωνω απολυτα. μην ξεχνατε οτι υπαρχουν 'suv' 99.9% ασφαλτινα που ουσιαστικα ειναι ψηλωμενα στεισιον
-
Αυτό επιβεβαιώνει το ότι δεν ξέρουμε τί θέλουμε!!! Φαντάσου τί παθαίνουν λοιπόν αυτοί που πρέπει να σχεδιάσουν τα αυτοκίνητα που θέλουμε!!! Τρέλλα και των γονέων...
Τί κάνουμε λοιπόν; Παίρνουμε ενα SUV, ενώ θέλουμε ένα καθαρόαιμο, επειδή δεν πάμε ποτέ χώμα. Όταν όμως πάμε χώμα θέλουμε το SUV να συμπεριφερθεί σαν καθαρόαιμο, ενώ παράλληλα θα καίει σαν αναπτήρας και θα στρίβει σαν 106 Rallye!!! Τί σύμπτωση, και εγώ όλα αυτά θέλω!!!
Η ουσία αυτών των δύο posting είναι να καταδείξει το πρόβλημα: αγοράζουμε ότι μας πείθουν ότι χρειαζόμαστε και όχι αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε.
Τα ποσοστά πωλήσεων έχουν σημασία όταν ο καταναλωτής είναι πληροφορημένος. Στην περίπτωσή μας αυτό δεν είναι εξασφαλισμένο: πελάτης με CRV ζητούσε locker πίσω, αφού έτσι του είπε ο πωλητής...
-
Ο χρήστης Giannis Athanasiou έγραψε:
Αυτό επιβεβαιώνει το ότι δεν ξέρουμε τί θέλουμε!!! Φαντάσου τί παθαίνουν λοιπόν αυτοί που πρέπει να σχεδιάσουν τα αυτοκίνητα που θέλουμε!!! Τρέλλα και των γονέων...Τί κάνουμε λοιπόν; Παίρνουμε ενα SUV, ενώ θέλουμε ένα καθαρόαιμο, επειδή δεν πάμε ποτέ χώμα. Όταν όμως πάμε χώμα θέλουμε το SUV να συμπεριφερθεί σαν καθαρόαιμο, ενώ παράλληλα θα καίει σαν αναπτήρας και θα στρίβει σαν 106 Rallye!!! Τί σύμπτωση, και εγώ όλα αυτά θέλω!!!
Η ουσία αυτών των δύο posting είναι να καταδείξει το πρόβλημα: αγοράζουμε ότι μας πείθουν ότι χρειαζόμαστε και όχι αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε.
Πολύ πολύ σωστός!
Αλλά αντε να το καταλάβουν αυτό και οι 'πολλοί'!! -
Μα γίαννη δεν το βλεπεις παντου γυρω σου??????/ Γκαβος εισαι??? Ποσα τζιπ κυκλοφωρουν????? απειρα.......... ποσα μαγαζια σαν και το δικό σου υπαρχουν ???? 4? 5? γιατι? πολυ απλά γιατι ολα τα 'τζιπ' και τζιπ οθσιαστικα τα θελουν για ασφαλτο και αρχιζουν οι διαμαρτυριες ' καιει' 'α γερνει' 'α ειναι μεγαλο' και αλλα τετοια...
Συγνωμη δηλαδη αλλα 'τζιπ' με 20 αρα ζαντα και 55αρι λαστιχο???? ε μην τρελαθουμε κιόλας...... προδιαγραφων ταχυτητας V?????
Χαμηλωμενο τζιπ δεν εχετε δει??????
Τζιπ με σκαλιά στους 10 ποντους απο την ασφαλτο???
Γυαλιστερα και αγρατζουνιστα με τηλεωραση, street navigation, μοκετα που πατας και βουλιαζεις...Μα τι μλεμε τωρα....
Το '40αρα με το vitara' σλογκαν δεν βγηκε χωρις λογο.....
Συγνωμη και απο τις 40αρες και απο τους vitaraκιδες
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Μα γίαννη δεν το βλεπεις παντου γυρω σου??????/ Γκαβος εισαι??? Ποσα τζιπ κυκλοφωρουν????? απειρα.......... ποσα μαγαζια σαν και το δικό σου υπαρχουν ???? 4? 5? γιατι?ποσα περιοδικα 4χ4??
-
Ο γενικος κανονας ( για μενα τουλαχιστον) ειναι,
**να σκεφτεις ΓΙΑΤΙ θες τζιπ αντικειμενικα **
αυτο που μπορεις να αγορασεις χωρις συνεποιες στον οικονομ. προυπολογισμο σου
αυτο που μπορεις να συντηρησεις ως ανωτερω ( καυσιμα - συνεργεια κ.λ.π.)
αυτο που δεν κανει λιγοτερα απο αυτα που θες
αυτο που δεν κανει πολυ περισσοτερα απο αυτα που θες
αυτο που σου αρεσει να το κοιτας
αυτο που σου αρεσει να εισαι μεσαΤα ανωτερω τα εχω γραψει σε αλλο ποστ με την κλασικη ερωτηση 'τι να παρω'
-
ευτυχως εχω αυτο που θελω αλλα θα θελα και αλλο ενα
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
αυτο που σου αρεσει να εισαι μεσαΤα ανωτερω τα εχω γραψει σε αλλο ποστ με την κλασικη ερωτηση 'τι να παρω'
Πιστεύεις ότι όλα τα παραπάνω κριτήρια μπορούν να συνυπάρξουν;
Μάλλον όχι
Όπως έχω πει και παλαιότερα, όλα είναι θέμα συμβιβασμών, μικρών ή μεγάλωνΌταν όμως πάμε χώμα θέλουμε το SUV να συμπεριφερθεί σαν καθαρόαιμο, ενώ παράλληλα θα καίει σαν αναπτήρας και θα στρίβει σαν 106 Rallye!!! Τί σύμπτωση, και εγώ όλα αυτά θέλω!!!
Πολύ καλός
κι εγώ αυτά θέλω -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Μάλλον όχι
Όπως έχω πει και παλαιότερα, όλα είναι θέμα συμβιβασμών, μικρών ή μεγάλωνΌταν όμως πάμε χώμα θέλουμε το SUV να συμπεριφερθεί σαν καθαρόαιμο, ενώ παράλληλα θα καίει σαν αναπτήρας και θα στρίβει σαν 106 Rallye!!! Τί σύμπτωση, και εγώ όλα αυτά θέλω!!!
Πολύ καλός
κι εγώ αυτά θέλωπαρτε το peugot απο την ταινια ΤΑΧΙ 3 !! ειδατε που βγαζει ερπιστριες για το χιονι? ολα τα λεφτα ¨και τρεχει και φτερα βγαζει για μινι-πεταγματα!
-
Μάλλον όχι
Όπως έχω πει και παλαιότερα, όλα είναι θέμα συμβιβασμών, μικρών ή μεγάλωνΜα αν δεις ολες αυτες τις προτασεις σαν συνολο ΕΙΝΑΙ ενας μεγαλος συμβιβαζμος, συμφωνω απόλυτα μαζι σου
Απλα τα θετω προς μελετη απο καποιον σοβαρα σκεπτωμενο μελλοντα αγοραστη οχηματος και ειδικα τυπου τζιπΓιατι βλεπω οτι η ιστορια συνεχως επαναλαμβανεται με ανθρωπους να ρωτανε εσενα και εμενα και τον οποιοδηποτε αλλ τι να παρουν και συνηθως δεν ξερουν τι και γιατι το θελουν
Απο τα ανωτερω, εξαιρουνται οι απαντησεις θπο το πνευμα του 'ετσι μ' αρεσει' -
Ο χρήστης Giannis Athanasiou έγραψε:
Τί κάνουμε λοιπόν; Παίρνουμε ενα SUV, ενώ θέλουμε ένα καθαρόαιμο, επειδή δεν πάμε ποτέ χώμα. Όταν όμως πάμε χώμα θέλουμε το SUV να συμπεριφερθεί σαν καθαρόαιμο, ενώ παράλληλα θα καίει σαν αναπτήρας και θα στρίβει σαν 106 Rallye!!! Τί σύμπτωση, και εγώ όλα αυτά θέλω!!!
ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!!!
Και εγω μεσα για παραγγελια .
Αχ,αυτο το Rallye. -
-
Το θέμα λοιπόν δεν είναι γιατί αγοράζω SUV, αλλά περισσότερο γιατί αγοράζω καθαρόαιμο...
Προσωπικά δεδομένα λοιπόν (Δαφέρμος κλπ.) σε ρυθμό ανεξαρτησίας:
-
Γιατί με πάει όπου θέλω, ανεξάρτητα του αν υπάρχει δρόμος ή όχι.
-
Γιατί πάει τέζα, νόμιμα, ανεξάρτητα απο τα όρια ταχύτητας, γιατί δύσκολα τα περνάει.
-
Γιατί χωράει τα πάντα, ανεξάρτητα με το που πάω και τί θέλω να πάρω μαζί.
-
Γιατί πάει Έβρος Trophy, ανεξάρτητα αν έχω όρεξη να πάω ή όχι.
-
Γιατί πάει όπου και το τρακτέρ του Μήτσου, ανεξάρτητα αν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο ή όχι.
-
Γιατί με βοήθησε να ξεπεράσω το '... πιό γρήγορα, πιό γρήγορα...' και τώρα απολαμβάνω τις διαδρομές.
-
Γιατί είναι ψηλό και βλέπω μακριά.
-
Γιατί φέρνει πιό κοντά τις όμορφες παραλίες.
-
Γιατί από ένα σημείο και μετά μπορεί να το θεωρήσεις και σπορ.
-
Γιατί είναι τρόπος ζωής.
-
-
Ποιά τζίπ χαρακτηρίζονται 'καθαρόαιμα'???
-
Εγώ λέω τό εξής:
Ποιός κάτοχος καθαρόαιμου τετρακίνητου θα τού έχει φορεμένα μόνιμα λάστιχα ΜΤ έτσι ώστε νά εκμεταλεύεται τίς δυνατότητες τού τετρακινήτου του;(δέν μιλάω γιά 'πολεμικό' αλλά γιά 'μαμά')
Αν τό καθαρόαιμο φοράει ΑΤ λάστιχα,μήπως ακόμα καί ένα 'ημίαιμο' μέ λάστιχα ΜΤ θα τα καταφέρνει καλύτερα;
Γιάννη,κάτι είχες πεί παλιώτερα γιά τήν ικανότητα τών ΣΟΥΒ μέ ΜΤ λάστιχα πού μάς είχε προβληματίσει. -
Ο χρήστης ergenis έγραψε:
Ποιά τζίπ χαρακτηρίζονται 'καθαρόαιμα'???Νά έχουν:
Πλαίσιο 'σκάλας'
Κοντά/βοηθητικά
Μπλοκέ
Οχι συνεκτικού/υδραυλικού/ηλεκτρονικού τύπου τετρακίνησηΣέ γενικές γραμμές,μιάς καί τίποτα δέν θεωρείται απόλυτο.
-
Το ΚΙΑ μου εχει ολα τα ανωτερω και 50-50 λαστιχα. Εχει μπει σε απειρα εργοταξια ιδιωτικων και δημοσιων εργων, χωματοδρομους χιονια εχει φωρτωθει τσιμεντολιθους, σκηλια, αποσκευες 5 ανθρωπων, διακοσμιτικες κοτρωνες απο λατωμειο εχει τραβηξει και μανουβραρει τροχοσπιτο 1,5 τοννου και εχει κανει τα τελευταια 3 χρονια 60.000 χλμ. και εχει 135.000 χλμ
ναι οκ σε αγωνα δεν εχει παρει μερος ( ακομα )
Τελικα για φιγουρα το πηρα ε?
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εγώ λέω τό εξής:
Ποιός κάτοχος καθαρόαιμου τετρακίνητου θα τού έχει φορεμένα μόνιμα λάστιχα ΜΤ έτσι ώστε νά εκμεταλεύεται τίς δυνατότητες τού τετρακινήτου του;(δέν μιλάω γιά 'πολεμικό' αλλά γιά 'μαμά')
Αν τό καθαρόαιμο φοράει ΑΤ λάστιχα,μήπως ακόμα καί ένα 'ημίαιμο' μέ λάστιχα ΜΤ θα τα καταφέρνει καλύτερα;
Γιάννη,κάτι είχες πεί παλιώτερα γιά τήν ικανότητα τών ΣΟΥΒ μέ ΜΤ λάστιχα πού μάς είχε προβληματίσει.Εννοείται, ότι -εξαιρούμενου του οδηγου- τα λάστιχα είναι το Α και τα διαφορικά (απαραίτητα 3 και 2 εξ αυτών τουλάχιστον, ελεγχόμενα) το Ω.
Κάπου ανάμεσα είναι το πολυπόθητο ύψος (23+ εκατοστοτά καλά είναι....) και οι γωνίες προσέγγισης, διαφυγής και ράμπας...
Πλαίσιο τύπου σκάλας μηκος κάτω από 4μέτρα καλοδεχούμενα.
Αλλά τότε δεν πας και πολύ καλά στην άσφαλτο...., αλλά κάνεις και τράιαλ!!!!
Οτιδήποτε ενδιάμεσο είναι ημίαιμο, SUV κλπ, κλπ....
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!!!
Το βέβαιο είναι ότι τα περισσότερα 4κίνητα (όχι Impreza EVO & AUDI S4), δεν πατάνε χώμα. Άντε να πατήσουν κανένα χιονάκι κι αυτό στρωμένο από εκχιονιστικό. Από αυτά που πατάνε χώμα, ελάχιστα υποβάλλονται σε δοκιμασίες τράιαλ.
Αυτοί που γεμίζουν τις 'παιδικές χαρές' τα ΣΚ στα πέριξ των πόλεων προσφιλή βουναλάκια, έχουν κυρίως Samurai, Jimny, Niva , LR 90, κυρίως παλιά μοντέλα Pajero και παίζουν με την ψυχή τους, εκεί που εμείς με λουστραρισμένα SUV απλά τους ζηλεύουμε.....
Απλώς, με αυτά τα τουτου δεν πας άνετο ταξίδι, ούτε στρίβεις όπως με ένα Rally, καίνε κάτι παραπάνω και γενικά μάλλον 2α αυτοκίνητα είναι για κάποιους που μπορούν ή αυτοί που τα επιλέγουν ως πρώτα, σε κάθε άλλο τομέα κάνουν συμβιβασμούς....
Προσωπικά, με το Forester ψηλωμένο όσο με έπερνε (+ 3,5 εκ συνολικά), με 2 περιορισμένης ολίσθησης μπρος - πίσω και μια 4αδα ΜΤ Fedima extreme για 'χοντρά ' χιόνια και λάσπες, κάνω τα πάντα (αυτά που θέλω...) με ελάχιστους συμβιβασμούς, όπως :
α. δεν είναι τούρμπο για αέρα-πατέρα στην άσφαλτο, μια και ήθελα 'κοντά'
β. δεν μπαίνει σε χαράδρες όπως ένα Samurai
γ. με τα ΜΤ στην άσφαλτο πάω ... πολύ σιγά!!!! (αλλά τα φοράω 2-3 μήνες)Απ' την άλλη,
α. στρίβω όπως τα Rally, τουλάχιστον στα κατηφόρια και δεν είναι υπερβολή ούτε κατ' αναλογία!
β. δεν υπήρξε μέχρι τώρα σημείο , που να πάει κάποιος με νορμάλ καθαρόαιμο και να μην τον ακολουθήσω
γ. το έχω 'τρέξει' και 3 Trail Ride με καλές επιδόσεις
δ. πέραν των φυσιολογικών φθορών , καμία ζημιά
ε. κατανάλωση από 9 - 12,5 lt/100km σε συνθήκες ταξιδιού , πόλης κλπ και 15-16 στους αγώνες.
στ. δε συζητάω για άνεση στο ταξίδι, ποιότητα κύλησης, φιλικότητα στους χρήστες (οδηγό και επιβάτες)
... κι άλλα πολλά, με 17500€ που έδωσα τον 12/2003 για ένα μοντέλο '99 με πάνω από 100.000 χλμ.Δηλαδή τι να έπερνα, ένα Cherokee '96-97 μοντέλο(συγκρίσιμο μέγεθος και χώροι, όπως επίσης και τιμές μεταχειρισμένων το 2003) , να καίω τα άντερά μου, να στρίβω - δε στρίβω στην άσφαλτο, να κοπανάει πάνω στους άξονές του κλπ κλπ, μόνο και μόνο για να το βάλω σε κάποια χαράδρα το ΣΚ????
Κάπως έτσι και σαφώς ακόμα λιγότερο σκληροπυρηνικά σκέφτεται η πλειοψηφία και γεμίσαμε ημίαιμα κλπ κλπ....
-
Αν και εγω το Cherokee θα επαιρνα ( προσωπικη αποψη και γουστο, θεωρω το forester πολυ καλο) ειναι η καλυτερη περιγραφη και σχολιο που εχω διαβασει για το θεμα
-
Ο χρήστης boxer2003 έγραψε:
β. δεν υπήρξε μέχρι τώρα σημείο , που να πάει κάποιος με νορμάλ καθαρόαιμο και να μην τον ακολουθήσω
Γιατί δεν έχω το καθαρόαιμο τετρακίνητο που θέλω?