-
Το ασχημο ειναι οτι κοντευουμε να μπουμε σε προσωπικο επιπεδο,και δεν ειναι ωραιο.
Νασο,δεν ξερεις εγω τι κανω,οποτε δεν μπορεις να ξερεις αν κανω η οχι αυτα που λεει ο Τασος,και περιμενω και απαντηση και απο τον Κωστα,ποια ειναι τα αδικαιολογητα......????Να σχολιασω για την επιδοση του τι????Δεν με ενδιαφερει,θες να σχολιασεις εσυ κατι,γραψε τη λιστα που τερματισαμε και αρχιζουμε μετα τα σχολια για εναν εναν τους αγωνιζομενους,αλλα θα εχει πολλα σεναρια.....
Αυτο που λεει ο Νικος εχει βαθος 'με εικασιες και υποθεσεις ολοι εχουμε δικιο' οπως συμβαινει στα καναλια του Ευαγγελατου και τους λοιπους....
-
Δεν έχω κανένα προσωπικό με κανέναν και συγνώμη αν φάνηκε κάτι τέτοιο. Απλά ξεκίνησε ένα θέμα για συγχαρητήρια (και μπράβο) και κατέληξε σε θάψιμο του Γκίκα ο οποίος το παιδί πήγε αέρα, με κανονικό αυτοκίνητο και χωρίς να έχει αποδειχθεί τίποτα για όλα τα υπόλοιπα, αν έκανε 4 ή 44 περάσματα. Ισα-ίσα δηλ. για να σπιλωθεί μια μεγάλη επίδοση. Αυτοί είναι οι Ελληνικοί Αγώνες, μικρότητα και κακοπιστία ?
Και έρχομαι και ρωτάω: ΟΚ, έστω ότι ο Γκίκας έκανε 44 περάσματα και 'δεν μετράει'. Αφού αυτό έχει αναχθεί ως κύριο ζήτημα, τότε η επίδοση του Ιταλού πως εξηγείται ? Ο άνθρωπος αποδεδειγμένα έκανε 4 περάσματα (ή μήπως τον είδε κανένα μάτι στο Μερκούρη το προηγούμενο Σάββατο). ΙΜΗΟ ο Ιταλός (όπως και οι Ιταλοί το Μάιο στο Μ. Ρόδο που 'μας έδειραν' κανονικά) αποδεικνύει πως η θεωρία 'περάσματα = παν' δε στέκει και η ουσία είναι αλλού. Ε, το μόνο που λέω είναι 'ψάξτε να τη βρείτε'. Ο esky_t τα είπε καλύτερα από μένα...
-
Νασο ο Ιταλος ηταν στον Μερκουρη1 1,5 δευτερολεπτο πιο γρηγορος απο τον περυσινο χρονο του Κοσμοπουλου. Υπαρχουν τρεις παρατηρησεις εδω: Η μια ηταν οτι ο Ιταλος εκει που εβλεπα φανηκε να μην παιρνει πολλα ρισκα (στο πρωτο περασμα παντα), η δευτερη οτι στο δευτερο περασμα κατεβασε 11 αλλα δεν εχουμε ουσιαστικο μετρο για το αν αυτο ειναι πολυ ή νορμαλ (πολλοι κατεβασαν απο 8 μεχρι 11 αρα μαλλον νορμαλ) και η τριτη οτι ο Γιωργος περυσι δεν ηταν ιδιαιτερα ευχαριστημενος με τον χρονο του (απο οτι θυμαμαι).
Συμπερασμα; Οι Ιταλοι ειναι αληθεια οτι εφτασαν με 4 περασματα σε ενα αρκετα ψηλο επιπεδο. Αρα επειδη δεν ειναι ουτε οι σουπερ επαγγελματιες, το ιδιο μπορει να κανει οποιοσδηποτε αλλος που ομως εχει μαθει να δουλευει οσο μεθοδικα οσο αυτοι. Αρα οντως τα 4 περασματα δεν ειναι η αρχη και το τελος μιας καλης επιδοσης.
Βεβαια χωρις Παντελακη και Κοσμοπουλο μεσα, οριστικα συμπερασματα δεν μπορουν να εξαχθουν για το αν οι χρονοι τους ηταν κορυφαιοι ή απλα ανταγωνιστικοι.
ΥΓ Κατι το οποιο ειναι ενδιαφερον για οσους κατηγορουν εμμεσα ή αμεσα τον Γκικα ειναι οτι στο δευτερο περασμα βελτιωσε τους χρονους του σε ολες τις ειδικες. Εμενα αυτο δε μου αφηνει την εντυπωση ενος οδηγου που ειχε μαθει εντελως απεξω τη διαδρομη, δεν μπορει να συμβαινει αυτο και οι χρονοι να εχουν τετοια αποκλιση.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Συμπερασμα; Οι Ιταλοι ειναι αληθεια οτι εφτασαν με 4 περασματα σε ενα αρκετα ψηλο επιπεδο. Αρα επειδη δεν ειναι ουτε οι σουπερ επαγγελματιες, το ιδιο μπορει να κανει οποιοσδηποτε αλλος που ομως εχει μαθει να δουλευει οσο μεθοδικα οσο αυτοι.Α μπράβο. Κάτι άλλο κάνουν στον τρόπο που δουλεύουν.
Βεβαια χωρις Παντελακη και Κοσμοπουλο μεσα, οριστικα συμπερασματα δεν μπορουν να εξαχθουν για το αν οι χρονοι τους ηταν κορυφαιοι ή απλα ανταγωνιστικοι.
5ος γενικής (4ος μέχρι πριν την τελευταία ειδική) και πρώτος Ν, μπροστά από S1600 και Ν/4... Αυτό είναι 'απλά ανταγωνιστικοί' ?
-
ΟΚ ο χαρακτηρισμος κορυφαιος ή οχι δεν ειναι η ουσια. Για αλλους ειναι κορυφαιος, αλλοι θα παρατηρησουν οτι εχασαν απο ενα Α5 και οτι κερδισαν ουσιαστικα ενα Ν4 ενος οδηγου που δε τρεχει ραλι (αλλα βεβαια ειναι γρηγορος). Τελοσπαντων δεν επιμενω, αλλωστε αυτος ο χαρακτηρισμος δεν ειναι η ουσια.
Σαν θεατης ομως θα ηθελα και τα δυο Ελληνικα Clio μεσα για να δω περισσοτερα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Όποιος πιστεύει πως είναι δίκαιη η σύγκριση με Μπάσο κλπ είναι αφελής!! Ο άνθρωπος ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!!! Πιστεύει κανείς πως είναι στο ίδιο επίπεδο με μας;;;
ΟΚ. Για τον Consigli τι λες ? (5ος γενικής και 1ος Ν με το Ν/3 Clio. Ο άνθρωπος ήρθε στην Ελλάδα την Πέμπτη και τη Μαυροσουβάλα δεν την είχε ξαναδεί ποτέ του). Επαγγελματίας και αυτός ?
Πως το Ν3 Κλιό **δε δικαιολογείται **να είναι πίσω από το Α5 αν είναι και οι δύο πολύ καλοί οδηγοί!!!
Και φαντάζομαι μου τον έβαλες για παράδειγμα επειδή είναι καλός, έτσι;;Αλλά κοίτα που είναι πίσω!!!
Άρα ενώ ο ένας πήγε απλά το αυτοκίνητο στο ρυθμό που μπορεί να πάει αυτο το αυτοκίνητο (Α5), ο άλλος λοιπόν πούλαγε!Αυτό δεν έλεγα;
Πως με 4 περάσματα είτε πουλάς είτε ρισκάρεις χοντρά!
Άρα συμφωνείς μαζί μου!Α, και ποτέ δεν είπα πως οι ερασιτέχνες Ιταλοί δεν είναι καλύτεροι από τους ερασιτέχνες Έλληνες! Λογικό είναι με το επίπεδο των αγώνων εκεί και εγώ! Αλλά με 4 περάσματα ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΔΕΝ πήγε το αμάξι στο όριό του.
Υ.Γ.
ΠΑΛΙ εφερες παράδειγμα τον καλύτερο ξένο...
O Γκρίλο (όχι το παγωτό, ο οδηγός!
Οι άλλοι Ιταλοί τι έκαναν; ) που με Σούπερ 1600 όχι τον Ευσταθίου δεν έπιασε, αλλά ούτε τον Πεταλίδη με ίδιο αμάξι, ούτε καν τον Κονσίλι με χειρότερο, ο οποίος όπως είπαμε ΔΕΝ πήγαινε και τέρμα...
Ο Αμέλιο πρέπει να είναι σε επίπεδο καλού Έλληνα, και ο Μπεβενούτι όντως... καλωσήρθε.. Επίπεδο κακού Έλληνα, 40 δευτερόλεπτα πίσω (0,6 το χιλιόμετρο!!) από τον Δημήτρη με το κουρασμένο 106 καπ, που έκανε κι αυτός 4 περάσματα (ΟΚ, Ριτσώνα και Μερκούρη έχει ξανατρέξει, αλλά Ριτσώνα το Ν3 έχσει τρελλό πλεονέκτημα ισχύος!!)
Ο Ραβαλιόλι πήγε να φάει τα ραβιόλι ( ), ενώ ο Τσιπριάνι ακόμα και αν δεν είχε ποινή, μάλλον κι εγώ ακόμα θα τον πέρναγα αν είχα κι εγώ Σ1600... (φαντάζομαι θα είχε έξοδο και πάτωσε ΤΟΣΟ πακέτο με ποινή...)
Οπότε; -
Εχω την εντυπωση οτι εδω και αρκετα ποστς δεν αναφερομαστε στον συγκεκριμενο 'Γκικα' αλλα στον χ με τα πολλα περασματα.Παντως εμπειρικα οι αγωνιζομενοι ξερουν απο ρυθμους πολλων η λιγων περασματων και ειδικα αν καποιοι ειχαν καιρο να τρεξουν.Ετσι προκυπτουν διαφορες στους χρονους πρωτο με δευτερο,παραδειγμα,Χατζηρηγας-Λαμιας 2004-επιστροφη μετα απο μηνες.
Και θα συμφωνησω σε αυτο που λεει ο Κωστας,μακαρι να ηταν μεσα ο Γιωργος Κ.,θα ειχαμε καλυτερη-πιο σωστη αποψη. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν έχω κανένα προσωπικό με κανέναν και συγνώμη αν φάνηκε κάτι τέτοιο. Απλά ξεκίνησε ένα θέμα για συγχαρητήρια (και μπράβο) και κατέληξε σε θάψιμο του Γκίκα ο οποίος το παιδί πήγε αέρα, με κανονικό αυτοκίνητο και χωρίς να έχει αποδειχθεί τίποτα για όλα τα υπόλοιπα, αν έκανε 4 ή 44 περάσματα. Ισα-ίσα δηλ. για να σπιλωθεί μια μεγάλη επίδοση. Αυτοί είναι οι Ελληνικοί Αγώνες, μικρότητα και κακοπιστία ?Και έρχομαι και ρωτάω: ΟΚ, έστω ότι ο Γκίκας έκανε 44 περάσματα και 'δεν μετράει'. Αφού αυτό έχει αναχθεί ως κύριο ζήτημα, τότε η επίδοση του Ιταλού πως εξηγείται ? Ο άνθρωπος αποδεδειγμένα έκανε 4 περάσματα (ή μήπως τον είδε κανένα μάτι στο Μερκούρη το προηγούμενο Σάββατο). ΙΜΗΟ ο Ιταλός (όπως και οι Ιταλοί το Μάιο στο Μ. Ρόδο που 'μας έδειραν' κανονικά) αποδεικνύει πως η θεωρία 'περάσματα = παν' δε στέκει και η ουσία είναι αλλού. Ε, το μόνο που λέω είναι 'ψάξτε να τη βρείτε'. Ο esky_t τα είπε καλύτερα από μένα...
Λοιπόοοοον Στο ΕΛΠΑ στην Α5 έγινε η μητέρα των μαχών!!!!!!
Δεν αμφιβάλλει κανείς!Ο Γκίκας στο Αττικό ΞΕΦΤΙΛΗΣΕ τον Πλάγο, ΟΡΙΑΚΟ νικητή της Α5 του ΕΛΠΑ 2 βδομάδες πριν!!! Το στο διάολο, ξέχασε να οδηγεί ο Πλάγος, ή μήπως τελικά στο ΕΛΠΑ δεν πήγαιναν στο απόλυτο όριο με 4 περάσματα, και ομοίως και στο Αττικό όποιος έκανε 4 δεν πήγαινε στο όριο;
Αν λοιπόν ο Πλάγος ήταν νόμιμος με 4, γιατί να συγχαρώ κάποιον που ναι μεν ΟΔΗΓΗΣΕ ΧΕΡΑΔΙΚΑ, αλλά αν η διαφορά αυτή ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ μεγαλώνει λόγω ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ τι να συγχαρώ;;;
Επίσης στον επόμενο αγώνα να παρανομήσω κι εγώ να φανώ καλύτερος από ότι είμαι;
Ή να ρισκάρω να σκοτωθώ κυνηγώντας έναν ισάξιό μου που θα με περνάει λόγω της παρανομίας;Όσο για τους Ιταλούς, ο ΕΝΑΣ καλός δε μου λέει ΤΙΠΟΤΑ, όπως είπε και ο Δημήτρης νωρίτερα... ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΧΕΡΑΣ!!! Πιθανώς να έβγαινε και ανάμεσα στους πρωταγωνιστές στο κύπελλο Ελλάδας στην άσφαλτο. Πιθανώς και όχι, δυστυχώς μας στέρησαν τον Κοσμόπουλο, και ο Κονσίλι δεν είχε Σ1600 να κοντράρει Ευσταθίου...
Όμως οι άλλοι δε βλέπω να έκαναν τίποτα σπουδαίο!!!
Και σε τελική ανάλυση, αν θες να πιστέψω πως ο Γκίκας έκανε 4 περάσματα ο Κονσίλι είναι ΚΟΥΛΟΣ!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Συμπερασμα; Οι Ιταλοι ειναι αληθεια οτι εφτασαν με 4 περασματα σε ενα αρκετα ψηλο επιπεδο. Αρα επειδη δεν ειναι ουτε οι σουπερ επαγγελματιες, το ιδιο μπορει να κανει οποιοσδηποτε αλλος που ομως εχει μαθει να δουλευει οσο μεθοδικα οσο αυτοι.
Α μπράβο. Κάτι άλλο κάνουν στον τρόπο που δουλεύουν.
5ος γενικής (4ος μέχρι πριν την τελευταία ειδική) και πρώτος Ν, μπροστά από S1600 και Ν/4... Αυτό είναι 'απλά ανταγωνιστικοί' ?
Πίσω από Α5 που έχει κάνει ίδιες αναγνωρίσεις δεν είναι ανταγωνιστικοί, είναι ΠΑΤΟΣ!!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν έχω κανένα προσωπικό με κανέναν και συγνώμη αν φάνηκε κάτι τέτοιο. Απλά ξεκίνησε ένα θέμα για συγχαρητήρια (και μπράβο) και κατέληξε σε θάψιμο του Γκίκα ο οποίος το παιδί πήγε αέρα, με κανονικό αυτοκίνητο και χωρίς να έχει αποδειχθεί τίποτα για όλα τα υπόλοιπα, αν έκανε 4 ή 44 περάσματα. Ισα-ίσα δηλ. για να σπιλωθεί μια μεγάλη επίδοση. Αυτοί είναι οι Ελληνικοί Αγώνες, μικρότητα και κακοπιστία ?Συμπαθεστατε κ.Νάσο, (και το συμπαθεστατε πάλι 'καπως' ακουγεται)
Προσπαθησα και στα προηγουμενα posts μου (και στο πρωτο-πρωτο αυτου του topic που με παρεξενεψαν τα γραφομενα του κ.Πλατη) να κανω οσο γινεται ξεκαθαρο οτι ΔΕΝ αναφέρομαι στον Γκίκα, και σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση δεν ισχυριζομαι οτι εκανε 40 ή 70 περασματα.
Απλά ο Γκίκας ειναι ο x αγωνιζομενος που έκανε πολυαριθμα περάσματα και δεχομαστε (ή οχι) οτι δεν μας πειράζει, αρκει που εκανε το χρονο που εκανε.Δηλαδη, σαν δεδομενο εχουμε έναν οποιοδηποτε οδηγο που κανει πχ 50 περασματα και τρομερο χρονο, αλλά εμεις λέμε χαλαλι, γιατι ο χρονος ειναι τρομερος.
Ισα ισα που [ασχέτως με τον χαρακτηρα του (που σε καμια περιπτωση δεν εχω προσωπικη αποψη)] θαυμαζω τον Γκίκα γιατι φαινεται οτι οδηγει.Ας ξεφυγουμε απο τον Γκίκα, μιας και 1ον κανενας δεν φαινεται να ξερει οτι έκανε ψ περάσματα και 2ον και σημαντικότερο δεν μας ενδιαφέρει αν ο Γκίκας έκανε ή οχι.
Αυτο το θεωρουμε ξαναλέω δεδομένο ΟΧΙ για τον Γκίκα, αλλά για καποιον τυχαιο αγωνιζομενο. Απλά η αντιρρηση μου ηταν στο κατά ποσο μπορουμε να παραβλέψουμε κάτι τετοιο μπροστά στον εκπληκτικό χρονο/οδηγηση που έκανε ο τάδε τυχαίος οδηγος.Βεβαια τώρα αλλου έχουμε καταλήξει, απλά το διευκρινίζω για να μην παρεξηγουμαι
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
Εχω την εντυπωση οτι εδω και αρκετα ποστς δεν αναφερομαστε στον συγκεκριμενο 'Γκικα' αλλα στον χ με τα πολλα περασματα.τώρα είδα και το post του Δημητρη, που γραφουμε το ιδιο πραγμα
-
Μήπως το ζήτημα στην ουσία ΔΕΝ είναι στο πόσα Χ περάσματα έκανε ο Υ αγωνιζόμενος αλλά ΠΩΣ μπορεί να διασφαλιστεί ότι ΟΛΟΙ θα κάνουν ΤΑ ΙΔΙΑ περάσματα;
(Κατόπιν μπορεί να γίνει εύκολα και η συζήτηση ότι ο Χ ξένος ρίχνει ξύλο στον Υ έλληνα...)
-
Ο χρήστης Sidobre έγραψε:
Μήπως το ζήτημα στην ουσία ΔΕΝ είναι στο πόσα Χ περάσματα έκανε ο Υ αγωνιζόμενος αλλά ΠΩΣ μπορεί να διασφαλιστεί ότι ΟΛΟΙ θα κάνουν ΤΑ ΙΔΙΑ περάσματα;Ισως με το να πειστούν όλοι πως ο αριθμός των περασμάτων έχει μικρότερη σημασία από την ποιότητά τους καθώς και τις άλλες αρετές οποιουδήποτε πληρώματος ράλι (βλ. τη δημοσίευση του esky_t).
Πέρα φυσικά από την υποχρέωση ΕΘΕΑ και λεσχών να το εξασφαλίσουν εκ των υστέρων. Αλλά το βασικό είναι να υπάρξει η σχετική νοοτροπία, τα αστυνομικά μέτρα συνήθως δεν δουλεύουν (βλ. κόντρες στους δρόμους για παράδειγμα). Ή, για να το πω σωστότερα, δεν μπορεί κανείς να βασιστεί μόνο σε αυτά.
Nikos_BugsR δεν εννοούσα εσένα αλλά την 'περιρρέουσα ατμόσφαιρα'.
-
Να ρωτησουμε και κανεναν απο μεσα? Ε λοιπον παιδια ο Μερκουρης 2 δεν ειχε καμμια σχεση σε κρατημα με τον Μερκουρη 1. Ο 1 μετα το Κατσιμιδι γλυστρουσε...θεικα, ο 2 λογω περασματων και ιδιομορφιας του χωρου, κρατουσε. Συνεπως μην προσπαθειτε να βγαλετε συμπερασματα.
Για να κλεισω απο πλευρας μου 2 παρατηρησεις:- Νασο, συχνα εκφραζεσαι υπερ το δεον απαξιωτικα για τα Ελληνικα πληρωματα. Αντι να το κανεις αυτο, υποσχεσου οτι θα συνταχθεις μαζι μας, ωστε η ΕΛΠΑ (η οποια αρχη) να θεσμοθετησει μια 'Εθνικη Ελλαδος' και να εξασφαλισει τις προυποθεσεις που απαιτουνται για να συναγωνισθουμε τους ξενους, κι υστερα εκ του αποτελεσματος να κρινουμε.
- Επιμενω στην αρχικη μου δημοσιευση, αρκει καποιος να την διαβασει σωστα και κατα λεξη.Ολες οι λεξεις της εχουν την σημασια τους, και νομιζω πως παρερμηνειες δεν χωρουν
Καληνυχτα σ ολους
Χ.Π.
-
Κανείς μέχρι τώρα δεν έχει αναφέρει και την άποψη ότι με τα περισσότερα περάσματα τα ατυχύματα έρχονται ποιο εύκολα. Ναι, ξέρεις τον δρόμο καλύτερα, αλλά έχεις μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε όλες τις άλλες παραμέτρους, όπως ο εαυτός σου, ο συνοδηγός σου, στο αυτοκίνητο, στο αλάνθαστο κ.λ.π. Έτσι όταν γίνει το λάθος, που κάποια στιγμή θα γίνει (νόμος του merphy) εκεί τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα, δυσάρεστα, και ακριβά!!!
Καλύτερα 4 περάσματα, με κάποιο πούλημα(αλλά για όλους τα ίδια), με αυστηρότατες ποινές σε όσους παρανομούν, παρά ελεύθερα και πολλά ατυχύματα. Το καλό είναι το τυχαίο το απρόσμενο. Αλλιώς πας για πίστα ή ανάβαση. Αν θες τώρα προπόνηση, μάθε καλά το αυτοκίνητο σιγά - σιγά (είετ με προπονήσεις σε άσχετες διαδρομές - είτε σε αγώνες), να δεις πως αντιδρά και θα είσαι σε λίγο γρήγορος παντού (ανάλογα και το ταλέντο).
Οι επιδώσεις & το ταλέντο φαίνονται. Το αν ο Χ οδηγός έκανε υπερχρόνο σε έναν αγώνα, αλλά σε άλλους κάνει απλά καλούς, σημαίνει οτι κάτι δεν πάει καλά. Τα ταλέντα έχουν διάρκεια (βλέπε Τανούση).
Συγχαρητήρια στον Γιατρό, και το πλήρωμα Βωβού LM, που με την 1η με S1600 ήταν μπροστά, αλλά και σε όλους με 4 περάσματα κρατήσαν την ποιότητα των αγωνιζομένων ψηλά.
Γιατί κάτι άλλο που φταίει είναι και η συνείδηση του ίδιου του αγωνιζόμενου (αυτό ισχύει και στις υπόλοιπες δραστηριότητες μας, εκτός αγώνων). Η κουτοπονηριά, ότι αυτός είναι ποιο έξυπνος και θα κάνει 40 αντί 4 που λέει ο ανήξερος και άδικος νομοθέτης. Και θα γ**** όλους τους αντιπάλους του και θα μιλάνε όλοι γι αυτόν. Βέβαια έτσι αυτός θα ζει σε μια πραγματικότητα στην οποία μπορεί να ξεγέλασε τους άλλους, αλλά τον εαυτό του? Αν μπορεί νανα νιώθει καλά...χαλάλι του...Ζει στον κόσμο του. Και μην ξεχνάτε ότι οι αγώνες θεωρούνται ΚΑΙ επέκταση του οργάνου του καθενός. Είμαστε στην μπανανία. Αυτό αποδεικνύεται μέρα με την μέρα, αγώνα με τον αγώνα.Ουυυφφφφ..αμάν, τα είπα!!
-
Ο χρήστης platis έγραψε:
Τα θερμα μου συγχαρητηρια:- Στον μικρο ΓΚΙΚΑ. Παρ ολο που δεν εχω ιδιαιτερη σχεση μαζι του, παρ ολο που ο τροπος που κινειται με διαολιζει πολλες φορες, υποκλινομαι στην επιδοση του. Ακομα κιαν εκανε 70 περασματα, ακομα κι αν ειν αυτος που μετετρεψε τα δεντρα του Μερκουρη σε Χριστουγεννιατικα, το παλληκαρι οδηγησε. Περασε τις στροφες με 10 χιλιομετρα παραπανω απ ολους μας και τον ευχαριστω που επιβεβαιωνει την αποψη μου οτι η προπονηση φερνει τ αποτελεσμα. Ναι ταμαθε απεξω. Ομως τωρα μπορει να ξαναπερναει τις ιδιες η παρομοιες στροφες μ αυτα τα χιλιομετρα, πηρε το κολαι δηλαδη και μπορει να στοχεψει ακομα ψηλοτερα. Ας τον βλεπουν οι υπερμαχοι των 2 περασματων. Απο πισω ομως.
- Στον ευγενη, συμπαθεστατο, ηρεμο και γρηγορο οπως αποδειχτηκε κ.
ΗΛΙΑΔΗ και τον συνοδηγο του, για την επιδοση τους στο πρωτο τους ρλλυ(!!!), αλλα και για την ζεστη παρεα που κανουν. - Στο γλυκυτατο ΚΥΡΚΑΚΙ (τον Αντωνη διπλα του τον ξερω χρονια) που
αποπνεει μια αρχοντια και μια ηρεμια σπανια, που κινειται και μιλαει ομορφα κι ανοιχτα, και (που μην γελασετε) κανει εναν γερο πατερα μιας κορης να σκεφτει ' ρε θες να μου φερει η κορη μου ενα τετοιο παλληκαρι?'
ΚΥΡΚΑΙΟΙ συγχαρητηρια (δεν σας κανω προταση ε? ) - Στον Αρη και τον Λωρη για τους λογους που ολοι ξερουμε.
Αυτα απο εναν γερο 62αρη (οπως με φωναξαν στο Καρτοντρομο και κοντεψε να τους σκοτωσει η γυναικα μου, αφου μου φορτωσαν 10 χρονια και μια προωρη συνταξη).
Φυσικα γραφω μονο για την αγωνιστικη μου γειτονια. Γι αυτους που εζησα μαζι μια μερα εντασης.
**ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΕ PLATI . ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΕΣΑΣ **ΥΠ.ΕΙΜΑΙ Ο ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΔΗ
-
ΚΥΡΙΕ ΕΛ-ΕΜ ΣΑΣ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΩΝ.ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΙΚΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΟΔΗΓΟ.ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΙΔΕΑ ΠΟΣΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΝΑΜΕ Η ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΠΤΑ Η ΟΧΙ. ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΕΑΝ ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ Η ΟΧΙ.ΠΡΟΦΑΝΟΣ ΟΜΩΣ ΟΧΙ. ΚΡΙΜΑ. ΠΟΛΥΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ ΓΚΙΚΑ
-
Kαλως τον ,Μια που εισαι εδω,ποσα περασματα κανατε,και
μηπως εκανε και καποια μονος η χωρις εσενα, ο Νικος?(καλοπροαιρετα ετσι?!?)Οτι ειναι καλος οδηγος(οχι μονο αυτος,αλλα και αλλοι αναλογης τακτικης, που αναφερουμε εδω και κανουν καλους χρονους) δεν αμφεβαλλε κανεις ,και 3000 περασματα να κανει καποιος αν δεν πατας το γκαζι δεν 'τσουλαει' προς τα μπρος το αυτοκινητο ,μην τρελλαθουμε κιολας,ΑΛΛΟ ειναι το θεμα μας. -
Ο χρήστης platis έγραψε:
- Νασο, συχνα εκφραζεσαι υπερ το δεον απαξιωτικα για τα Ελληνικα πληρωματα. Αντι να το κανεις αυτο, υποσχεσου οτι θα συνταχθεις μαζι μας, ωστε η ΕΛΠΑ (η οποια αρχη) να θεσμοθετησει μια 'Εθνικη Ελλαδος' και να εξασφαλισει τις προυποθεσεις που απαιτουνται για να συναγωνισθουμε τους ξενους, κι υστερα εκ του αποτελεσματος να κρινουμε.
Μεγάλο λάθος! Καθόλου απαξιωτικά δεν εκφράζομαι (ή, αν φαίνεται έτσι, δεν το εννοώ ), ίσα-ίσα εκτιμώ και αναγνωρίζω την προσπάθειά τους υπό τις δεδομένες οργανωτικές, θεσμικές και οικονομικές συνθήκες.
Αυτό για το οποίο εκφράζομαι απαξιωτικά είναι η αδυναμία τους να βρουν τι είναι αυτό που φταίει για τη διαφορά 'ολικής ποιότητας' που διαπιστώσαμε φέτος σε δύο αναμετρήσεις Ελλήνων-Ιταλών ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ (ΟΚ, ας αφήσουμε έξω χάριν συζήτησης, αν και δε συμφωνώ, τους Basso και σια) στα ράλι Μ. Ρόδο (κυρίως) και Αττικό (εν μέρει).
Ενώ από τις επιδόσεις των Ιταλών ΙΜΗΟ αποδεικνύεται πως ο αριθμός των περασμάτων είναι σημαντική μεν αλλά σίγουρα όχι κυρίαρχη συνιστώσα της συνολικής επίδοσης, οι Ελληνες αγωνιζόμενοι το έχουν ανάγει σε #1 ζήτημα και όλα τα άλλα (πχ. προπόνηση, δέσιμο με το συνοδηγό, προετοιμασία του αυτοκινήτου (και δεν εννοώ μαϊμουδιές, εννοώ πχ. δουλειά στην ανάρτηση που πολλά αυτοκίνητα στα ασφάλτινα ράλι έχουν settings πίστας ), τρόπος 'γραψίματος', συμμετοχή σε πολλούς και διαφορετικούς αγώνες (και με καρτ), φυσική κατάσταση, ρυθμός και στρατηγική κατά τη διάρκεια του αγώνα (δεν είναι αναβάσεις τα ράλι, το 'άσε' είναι μέρος του αγώνα) ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.
Πιστεύει δηλ. κανείς πως αν λυθεί το πρόβλημα των αναγνωρίσεων (πχ. αποφασίσει η ΕΘΕΑ και οι λέσχες να επιβάλλουν το νόμο) αυτομάτως θα φτάσουμε τους εν λόγω Ιταλούς
Αντί δηλαδή να λέμε πως ο Χ Γκίκας πήγε έτσι όπως πήγε για τους 1 - 2 - 3 λόγους (πχ. διότι έχει κάνει περισσότερα χλμ. με καρτ απ΄ όσο όλοι μαζί οι αντίπαλοί του στο Αττικό), αμέσως έχουμε την απάντηση: διότι έκανε 44 περάσματα.
Αυτό με απογοητεύει λοιπόν φίλε platis, που δεν ψάχνονται οι Ελληνες αγωνιζόμενοι, ομφαλοσκοπούν και δε βλέπουν παραπέρα από τη μύτη τους πως θα γίνουν καλύτερα πληρώματα ράλι και θα έχουν σωστότερα αυτοκίνητα, παρά κυνηγάνε με παρωπίδες ένα στόχο σχετικά ήσσονος σημασίας (πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη) και έχουν ξεχάσει όλα τα άλλα.
Οσο για το άλλο που αναφέρεις, είναι άσχετο φυσικά, αλλά εννοείται πως είμαι μαζί στην προσπάθεια. Αναρωτιέμαι βέβαια αν θα είναι μαζί όλοι, πχ. όσοι δεν επιλεγούν
-
Νασο,θα ηθελα πολυ να καναμε εναν αγωνα μαζι.....ετσι για αρχη.
Μην το παρεις ειρωνικα,πραγματικα θα εβλεπες μερικα ακομη ενδιαφεροντα πραγματα.(ε,τι λες ? )
Συν τοις αλλοις δεν μπορουμε ουτε για τους αγωνιζομενους του εξωτερικου να αναφερομαστε γενικα,π.χ. οι φινλανδοι ειναι φοβεροι,ουτε και για τους ελληνες, ειστε πολυ λιγοι,σας πατησαν κατω κλπ.,ο καθε ανθρωπος-αγωνιζομενος ειναι και μια ξεχωριστη περιπτωση,που πανε πακετο με συνοδηγο-αυτοκινητο-ομαδα υποστηριξης κ.α.
Δεν μπορουμε να τα βαζουμε ολα σε ενα πακετο,ακριβως οπως κανουν οι δημοσιογραφοι στην τηλεοραση
Τα πραγματα δυστυχως δεν ειναι τοσο απλοποιημενα,αλλιως θα βρισκαμε και πολυ ευκολα την λυση.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!