-
Φιλε Τασο επεσες τοσο μεσα που απορω που δεν εισαι κανενας εμπειρος αγωνιζομενος!
Ισχυουν ολα εκτος απο την τελευταια παραγραφο,που οπως λες,....κατι σου ξεφευγει (που ειναι τοσο λιγο,και ταυτοχρονα τοσο ουσιαστικο ,που ειναι και ο λογος που δεν βγαζουμε ακρη )Υποσημειωση:η προπονηση με τον συνοδηγο θα ερθει με τους αγωνες και τα αγωνιστικα χλμ,και δυστυχως οχι εκτος αυτων,κοινως θα παρει καποιο χρονο,και εκει που θα λες πλεον ειμαστε σε καλο επιπεδο,θα βλεπεις οτι υπαρχει και αλλο,και κατι αλλο.......κλπ..
-
Τα πριμ τα έχει υπολογίσει στις παραμέτρους κάποιος?
Αν βγάζεις τα προς το ζειν από τους αγώνες, μέσω των πριμ, όχι 70 αλλά 700 περάσματα θα κάνεις!! -
Φανταζομαι Νικο ειχες καποια συζητηση με θεμα το καπ της πεζω η της νισαν,μονο εκει και στο ενιαιο εχει πριμ,οι υπολοιποι ειχαμε πριμ(ν) τον αγωνα λεφτα,οχι μετα......
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
Φανταζομαι Νικο ειχες καποια συζητηση με θεμα το καπ της πεζω η της νισαν,μονο εκει και στο ενιαιο εχει πριμ,οι υπολοιποι ειχαμε πριμ(ν) τον αγωνα λεφτα,οχι μετα......Δεν είχα συζήτηση Δημήτρη, απλά ακούω για τα πριμ και όλα τα ονόματα που διαβάζω ή ακούω κατά καιρούς έχουν σχέση με τα καπ!!
Δεν έχω διαβάσει να αναφερεται όνομα άλλου οδηγού... -
Τι εννοεις ολα τα ονοματα που διαβαζεις η ακους?
Αν εννοεις για παρανομα περασματα,ναι σιγουρα ενα κινητρο παραπανω ειναι τα χρηματα που ενδεχωμενος να παιρνουν καποιοι στα καπ,αλλα σιγουρα υπαρχουν και αρκετοι αλλοι οδηγοι που κανουν παρανομα περασματα γιατι ετσι,για να κερδισουν....
Βεβαια τα χρηματα στα καπ ειναι ωραιο κινητρο για να πατησει καποιος το γκαζι παραπανω και να ανεβει το επιπεδο,κανονικα αυτος ειναι ο σκοπος των πριμ,και οχι το αναποδο,δηλαδη, με οποιονδηποτε τροπο ΤΩΡΑ που εχει πριμ να κερδισουμε,ειδαλλως θα ημαστε και 'μεις' νομιμοι.....
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μπα ,το κοστος μερικων περασματων ειναι μικροτερο απο το κοστος ενος αυτοκινητου σε εναν γκρεμο.......
Υπεραπλουστεύεις.
Στην μπαριέρα λοιπόν!
Διάβασε αυτό που είπε ο Δημήτρης!
Αν είχε κάνει 8 περάσματα πιστεύω δεν θα είχε αυτό το πρόβλημα!Είναι ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ να σου ξεφύγει μία ύπουλη στροφή στα 4 περάσματα αν κάνεις 2-3-5 αγωνες το χρόνο και το επάγγελμά σου είναι γραφείο!!!
Όποιος πιστεύει πως είναι δίκαιη η σύγκριση με Μπάσο κλπ είναι αφελής!! Ο άνθρωπος ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!!! Πιστεύει κανείς πως είναι στο ίδιο επίπεδο με μας;;;
Και να σας πω τι είδα με τα 'αστέρια' τους ξένους στο εν λόγω θέμα;
Το μεν 2002 έκαναν δοκιμές (ΟΧΙ αναγνωρίσεις!!) 24 ώρες το 24ωρο ΟΛΗ την εβδομάδα που επιτρεπόντουσαν αναγνωρίσεις (τους έβλεπα και εγώ ο ίδιος και άλλοι συναθλητές μου που πήγαν άλλες ώρες και ημέρες, συν που οι βενζινάδες στα Καλάβρυτα μας έλεγαν πως τόση βενζίνη όση αυτοί οι ξένοι δεν έχουν ξαναπουλήσει στη ζωή τους!!!)
Το δε 2005 έκαναν μεν 4 περάσματα, αλλά όποτε σταμάτησα στην άκρη μιας ειδικής και πέρναγαν ΜΟΝΟ ΜΕ 80 ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ!!!! Τέρμα γκάζι!! Ο δε Τραβάλια **πιάστηκε **με 110+!!! (απλή προειδοποίηση...)
Ο δε Βούλγαρος με το μπλέ ελεκτρίκ μουλάρι έκανε ΕΞΟΔΟ στην Ευρωστίνα στις αναγνωρίσεις!!! ΕΞΟΔΟ!! Καταρχήν μας πέρασε λες σε αγώνα ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ Ευρωστίνα όπου σταματήσαμε να πάρω κρουασάν (γιατί με το άθλιο πρόγραμμα των αναγνωρίσεων δεν είχα προλάβει να φάω και είχε πάει 17.30, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) και λίγο πιο μετά τον είδαμε στην άκρη και μαζί με τον Μανιαδάκη αν θυμάμαι καλά προσπαθούσαμε να ισιώσουμε το φτερό και τον προφυλακτήρα του γιατί του είχε σφηνώσει ο τροχός!!!
Και το 'μουλάρι' του Βούλγαρου ήταν πιο ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ από το 80% των Ν4 που τρέχουν στην Ελλάδα!!!Και όλοι αυτοί είναι είτε επαγγελματίες είτε ημί-επαγγελματίες, και πιστεύετε πως θα υπάρξει ποτέ σύγκριση με κάποιον (ακόμ και αν είναι ΦΙΝΛΑΝΔΟΣ) που κάνει 300 χιλιόμετρα ειδικών ΤΟ ΧΡΟΝΟ;;;
ΣΑΦΩΣ και απαιτούνται περισσότερα από 4 περάσματα για έναν τέτοιο συνδυασμό!!
Πόσα; Δεν ξέρω!! Άλλος θα θέλει 70 και... χριστουγεννιάτικα δέντρα, εγώ μάλλον θα ήθελα 6-8, αλλά σε ειδικές σαν την επικίνδυνη Μαυροσουβάλα ΧΑΛΑΡΑ πάνω από 10!!!
Και αν ήταν η πρώτη φορά που την περνάω ίσως περισσότερες, ενώ τη Φτέρη πχ που την έχω τρέξει σε αγώνα διψήφιο αριθμό φορών, και τα 4 μου είναι αρκετά!!Αλλιώς ο μόνος τρόπος να μείνεις στο δρόμο είναι να πουλάς και τις ευθείες ακόμα!!! Και πίστεψέ με, υπήρξαν φορές που πουλήσαμε ευθείες σο ΕΚΟ σε ειδικές που δεν νιώσαμε έτοιμοι με τα 4 περάσματα σε αυτόν τον τραγικό/εξαντλητικό ρυθμό που περνάγαμε απλά για να κάνουμε τα 4 περάσματα!
Δε βλέπω ΚΑΝΕΝΑ λόγο (στην άσφαλτο) να απαγορεύεται ο αριθμός των περασμάτων, καθώς και η χρονική θέση τους.
Το μόνο που ενοχλεί είναι ο ΡΥΘΜΟΣ στον οποίο γίνονται (αγώνα αντί βόλτας πχ), και το οποίο προτείνω όχι απλά να τιμωρείται, αλλά να τιμωρείται ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΑ!
Θα δεις πως αν γίνει αυτό, όχι δεν θα αυξηθεί το κόστος, αλλά θα μειωθεί κιόλας!
Γιατί αυτοί που μαθαίνουν απέξω τις διαδρομές δεν το κάνουν σε ρυθμό βόλτας, αλλά σε ρυθμό αγώνα (απέξω μαθαίνεις ένα κείμενο διαβάζοντάς το ως έχει, όχι από τον τίτλο και την πρώτη λέξη κάθε σειράς...
). Αν λοιπόν τιμωρηθούν όπως προτείνω, είτε θα συνετιστούν σε ρυθμό (και το 70 περάσματα δεν θα έχει διαφορά από το 30, που σε ρυθμό αγώνα ΕΧΕΙ διαφορά, οπότε και θα το περιορίσουν), είτε που αργά ή γρήγορα θα πιαστούν και θα πάνε σπίτι τους.
Και τότε δε θα κυνηγάμε ανεμόμυλους. -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Όποιος πιστεύει πως είναι δίκαιη η σύγκριση με Μπάσο κλπ είναι αφελής!! Ο άνθρωπος ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!!! Πιστεύει κανείς πως είναι στο ίδιο επίπεδο με μας;;;ΟΚ. Για τον Consigli τι λες ? (5ος γενικής και 1ος Ν με το Ν/3 Clio. Ο άνθρωπος ήρθε στην Ελλάδα την Πέμπτη και τη Μαυροσουβάλα δεν την είχε ξαναδεί ποτέ του). Επαγγελματίας και αυτός ?
-
Ε,και τι θες να πεις Νασο?
-
Ε,και τι θες να πεις Νασο?Το αυτονόητο...
Ότι δε χρειάζεται να κάνεις 7000 περάσματα, ούτε να έχεις κανένα υπερόπλο για να πλασαριστείς ψηλά. Σωστή νοοτροπία και γνώση αυτού που κάνεις.
Τόση ώρα προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα... -
Ποια αδικαιολογητα,τι εννοεις?
-
Ολοι εχουμε δικιο τελικά (δεν ειρωνευομαι) σε μεγαλο βαθμο, όταν μιλαμε με υποθέσεις και εικασίες.
Αλλά για να γινει ουσιαστική συζητηση, πρέπει τελικά να βγει καποιος που δεν έχει να χάσει τίποτα (προσφέρομαι μιας και οποιες σκεψεις για αγώνες τις εχω αποβάλλει καιρο τώρα) και να κανει τον.. ρουφιανο.Εεε μα δεν ειναι δυνατόν να λέμε ότι ενα χρονο τώρα δεν πιαστηκε κανενας να κανει παρανομες δοκιμές ή να μην τηρει ορια ταχυτητων κλπ, και παρολα αυτά όλοι να ξερουμε ονοματα, αλλά και αποτελέσματα (επιπληξη, παρατηρηση κλπ).
Δηλ για να καταλαβω.. Πισω απο το δακτυλό μας κρυβόμαστε?
Τα πραγματα ειναι μετρημενα.
ΑΝ πρέπει (γιατι η ζυγαριά θα κλίνει πχ προς αυτη την αποφαση) να υπάρχουν 4 (ή τελοσπαντων συγκεκριμενος αριθμος) περασματων, ΠΡΕΠΕΙ να ειναι εφικτή και η ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ των ειδικών και η ΤΗΡΗΣΗ των κανονισμων.
ΑΛΛΙΩΣ, ας επιτρέψουν ελευθερα περασματα απο τις ειδικες, με τα όποια πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα.Ναι, συμφωνοι.. Η δυσκολία δεν ειναι να βρεθουν οι εναλλακτικές λυσεις, αλλα να εφαρμοστουν σωστα.
Ενα-ενα πραγμα θα πρέπει να λυνεται. Αλλιως οσο το forum και topics σαν αυτό παιρνουν φωτια και κανουν 4 σελίδες σε μισή μέρα, προκοπή δεν θα δουμε. Ουτε οι παλιότεροι, αλλά ουτε (και κυριως αυτοι) οι νεότεροι, που καποτε οι Αγωνες ηταν ονειρό τους -
Το πρόβλημα όπως το βλέπω είναι μάλλον στην αστυνόμευση.
Οσες ωραίες ιδέες και να πέσουν στο τραπέζι, το θέμα είναι πως μπορεί να γίνει σωστή εφαρμογή κάθε απόφασης...
Δυστυχώς αυτό που κάθε φορά επιβεβαιώνεται είναι ότι η μαιμουδιά του κάθε έλληνα υπάρχει στο αίμα του.
Οχι τπτ άλλο αλλά τα βλέπουμε και εμείς που μας αρέσει το άθλημα και ψαχνόμαστε να μπούμε -σοβαρά- μέσα και τρομάζουμε...
Οτι και αν υπάρχει, είτε είναι 4 περάσματα, είτε 6 με κανονικά χλμ (κάτι που ακούγεται ωραίο) είτα 1000 περάσματα, να υπάρχει ένας τρόπος να ισχύουν τα ίδια για όλους.
-
Ο χρήστης Nikos_bugsR έγραψε:
...Καλά τώρα με δουλεύεις και εσύ....
-
edit Αστο να πάει......
-
Ε,και τι θες να πεις Νασο?Οτι αντί να κάνετε (συγχώρεσέ μου το δεύτερο πληθυντικό) αυτά που λέει ο esky_t προηγουμένως:
Νομίζω ότι για να γράψεις να επαληθεύσεις κτλ 4 περάσματα είναι αρκετά ΑΝ έχεις προπονηθεί μαζί με τον συνοδηγό σου πάρα πολύ. Νομίζω ότι εκεί βρίσκεται και όλη η μαγεία αυτού που ονομάζουμε ράλλυ.
Όσο αφορά το θέμα της προπόνησης δυστυχώς η μόνη λύση που έχω βρει είναι μερικές άσχετες διαδρομές, πολλές φορές αρκετά μακρυά για να μην υπάρχει μεγάλη διεύλευση και αν είναι δυνατόν με φίλους και ασύρματους. Σίγουρα δαπανηρό και με αρκετή ταλαιπωρία αλλά σίγουρα ποιό ασφαλές από το να κάνεις τον Μερκούρη σε ρυθμούς αγώνα με κίνδυνο να σκοτώσεις πρώτα, και ύστερα να σκοτωθείς και εσύ.
Για μένα το ράλλυ είναι ΚΑΙ οι σημειώσεις ΚΑΙ η σχέση με τον συνοδηγό ΚΑΙ το απρόοπτο ΚΑΙ η αντίληψη ΚΑΙ η φυσική κατάσταση και άλλα τόσα. Αν όλα αυτά μου είναι δύσκολα και μου μένει να μάθω τις ειδικές απ' έξω για να πω ότι κάτι κάνω τότε είμαι για να κάτσω σπίτι μου όπως συνηθίζεται να ακούγεται.
ασχολείστε πόσα περάσματα κάνει ο ένας και ο άλλος. Οπως είχα πει και σε άλλο θέμα, η όλη συζήτηση για τις αναγνωρίσεις είναι αποπροσανατολιστική, διότι χάνουμε το δάσος και κοιτάμε το δένδρο. ΑΣΕ ΤΟΝ BASSO. Εδώ ήρθε ο Ιταλός ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ με ένα απλό Ν/3 Clio και 'πήρε τα κεφάλια' από όλους τους Ελληνες εκτός όσων με υπερόπλα (και ο Πεταλίδης στην τελευταία ειδική τον πέρασε) έχοντας περάσει ΣΤΗ ΖΩΗ του 4 φορές από το Μερκούρη και τη Ριτσώνα... Τα ίδια και στο Μαύρο Ρόδο
Αν μετά από αυτό επιμένεις πως ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ των αγώνων ράλι είναι οι αναγνωρίσεις, τότε απλά συμφωνούμε πως διαφωνούμε. Σημαντικές οι αναγνωρίσεις, δε λέω, αλλά τη διαφορά την κάνει η ποιότητα και όχι η ποσότητα. Και απ΄ ό,τι φαίνεται και ο Basso και ο Consigli έχουν μάθε να ασχολούνται με την ποιότητα και όχι την ποσότητα. Δε το μαθαίνετε και όλοι οι Ελληνες αγωνιζόμενοι αυτό, να λυθεί το πρόβλημα με το σωστό τρόπο ?
-
Το θέμα τελικα ποιό είναι?
Οι Αγώνες?
Η ΕΘΕΑ?
Ο ΣΟΑΑ?
Το πως βλέπω τα πράγματα εγω?
-
Εγω παντως αν ησουν εσυ Νικο ρουφιανος και ηξερα οτι και εμενα και οποιον αλλον εβρισκες θα τον εδινες,τοτε σιγουρα θα ενιωθα καλυτερα....
Βεβαια θα παρεμενε ακραιο το ' καθολην την διαρκεια του ετους να μην πατε σε ειδικη διαδρομη.' Δηλαδη,κοψιδια τελος,σκι τελος,και στο κατω κατω μια βολτα με το αυτοκινητο τελος?!? Σε αυτη την παραγραφο-προτσαη τι μπορει κανεις να κανει περα απο να αδιαφορει-απαξιει και να σνομπαρει(κατι σαν τα σηματα των 30χλμ/ωρα στην εθνικη)....
-
Ο χρήστης kostas_20vt έγραψε:
Ε,και τι θες να πεις Νασο?
Το αυτονόητο...
Ότι δε χρειάζεται να κάνεις 7000 περάσματα, ούτε να έχεις κανένα υπερόπλο για να πλασαριστείς ψηλά. Σωστή νοοτροπία και γνώση αυτού που κάνεις.
Τόση ώρα προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα...οσο γι'αυτο..
Οταν ο αλλος (ιδιος σε ικανοτητα οδηγησης με εσενα πχ) κανει 20 κι εσυ 4 περασματα, και περισσότερα περασματα θα πρέπει να σκεφτεις να κανεις, και υπεροπλο θα πρέπει να εχεις αν θες να παιξεις στους ιδους χρονους (αν το ζητημα καποιου ειναι αυτο, και οχι να κοιταξει να ειναι νομιμος).Αλλά ας μην παμε σε αυτο..
Ειπα και πριν.. Με εικασίες και υποθεσεις, ολοι εχουμε εν μερη δικιο.
Ας εξασφαλισουμε ισους ορους για ολους, και μετά θα δουμε στην πραξη τι χρειάζεται και τι όχι.Sorry για τον τόνο των 2 τελευταίων posts μου, αλλά τελικά πολύ λόγος για το τίποτα
-
Εννοειται πως διαφωνουμε,Νασο.
-
Εννοειται πως διαφωνουμε,Νασο.Δηλαδή πιστεύεις πως το κύριο πρόβλημα των αγώνων ράλι είναι οι αναγνωρίσεις. ΟΚ διαφωνούμε.
Την επίδοση του Ιταλού θα τη σχολιάσεις ?
(ευτυχώς ήρθαν 2 αγώνες οι ερασιτέχνες Ιταλοί και μας άνοιξαν τα μάτια, πως τόσο καιρό ομφαλοσκοπούμε αντι να κοιτάμε μπροστά)
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!