-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
Με τη BMW όχι παίζει...ΣΙΓΟΥΡΑ θα πληρώσει λιγότερα σε συντήρηση, service και ανταλλακτικά λόγω CBS*
*Condition Based Service όπου ανάλογα με τη χρήση και πως το οδηγείς φτιάχνει μόνο του τα διαστήματα service.
δλδ αν τη ζοριζεις θα χρειαζεται περισσοτερα service ανα δεδομενα χλμ σε σχεση με τα προγραμματισμενα του Golf?
Κοίτα έχει αισθητήρες στα τακάκια όπου κοιτάει το πάχος και ανάλογα σε πόσο καιρό τα 'έφαγες' μετράει πόσο έχει μείνει και κάνει έναν υπολογισμό και σου λέει στα πόσα χιλιόμετρα θέλουν αλλαγή. Τώρα στην 116i πόσο σκίσιμο να κάνεις? Σε 335i φίλου που το EDL (ηλεκτρονικό μπλοκέ) επιδρά στα φρένα...τα πίσω τακάκια τα άλλαξε σε 10.000κμ. Στην 120i που είχα πριν είχα ακόμα πολύ ζουμί στα 21Κ κμ που το έδωσα το αυτοκίνητο. Αν θυμάμαι καλά άλλα 13.000κμ στα εμπρός και άλλα 17.000κμ για τα πίσω.
Επίσης έχει δείκτη ποιότητας και στάθμης λαδιού που προγραμματίζει μόνο του πότε θέλει αλλαγή. Εγώ 2 χρόνια και 21Κ που είχα το αυτοκίνητο άλλαξα δύο φορές λάδια και φίλτρο λαδιού(θα μπορούσα να άλλαζα και μια, αλλά δεν ήθελα) και μια φορά υγρά φρένων (κάθε δύο χρόνια αλλαγή λέει το BC) και φίλτρο αέρα και καμπίνας (αν κι αυτό δεν ήθελε αλλαγή, αλλά εγώ το άλλαξα γιατί πήγα ταξίδι).
-
λιγο σου κρατανε τα τακακια σου
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
λιγο σου κρατανε τα τακακια σου34.000km είναι λίγο? ...εσένα πόσο κρατάνε?
(στο si δεν έχω δει ακόμα)
-
α δε διαβασα προσεκτικα οτι εκανε εκτιμησεις , σορρυ ειδα μονο το 13Κ και 17Κ
εμενα τα πρωτα-εργοστασιακα μου εβγαλαν 25 και τα δευτερα που δεν ηταν τα μαμα , αλλα κατι αθλια μολις 15
γενικα παω πολυ με το φρενο ομως..το ρεκορ μου στο citroen ειναι μολις 10-11
-
Είστε εντελώς φρενοφάγοι και οι δύο...
-
γιατι μωρε εσυ ποσα βγαζεις?
-
Εγώ φρενάρω ελάχιστα γιατί ακολουθώ το δόγμα Καρατσιόλα: 'Τα φρένα σε κάνουν πιο αργό'. Βοηθάει βέβαια το ότι κάνω πολλά χιλιόμετρα σε εθνική αλλά γενικά αποφεύγω τα φρένα και δουλεύω πολύ τον κινητήρα ως φρένο. Κάθε 60 χιλιάδες χιλιόμετρα αλλάζω τακάκια... και στα 120 χιλιάδες δίσκους.
-
Μέσα στην πόλη φρενάρεις κάθε 50 μέτρα ενώ στην εθνική κάθε 5 χιλιόμετρα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εγώ φρενάρω ελάχιστα γιατί ακολουθώ το δόγμα Καρατσιόλα: 'Τα φρένα σε κάνουν πιο αργό'. Βοηθάει βέβαια το ότι κάνω πολλά χιλιόμετρα σε εθνική αλλά γενικά αποφεύγω τα φρένα και δουλεύω πολύ τον κινητήρα ως φρένο. Κάθε 60 χιλιάδες χιλιόμετρα αλλάζω τακάκια... και στα 120 χιλιάδες δίσκους.Eίναι μεν καλό για τα τακάκια αλλά πιο κακό νομίζω για τον κινητήρα αν θες να γράψεις πολλά χιλιόμετρα. Προχθές στη συνάντηση είχαμε μια συζήτηση περί τούτου με leonp και drdino και λέγαμε ότι οι ταξιτζήδες δουλεύουν συνέχεια το φρένο στο φρενάρισμα και όχι τον κινητήρα.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Εγώ φρενάρω ελάχιστα γιατί ακολουθώ το δόγμα Καρατσιόλα: 'Τα φρένα σε κάνουν πιο αργό'. Βοηθάει βέβαια το ότι κάνω πολλά χιλιόμετρα σε εθνική αλλά γενικά αποφεύγω τα φρένα και δουλεύω πολύ τον κινητήρα ως φρένο. Κάθε 60 χιλιάδες χιλιόμετρα αλλάζω τακάκια... και στα 120 χιλιάδες δίσκους.
Eίναι μεν καλό για τα τακάκια αλλά πιο κακό νομίζω για τον κινητήρα αν θες να γράψεις πολλά χιλιόμετρα. Προχθές στη συνάντηση είχαμε μια συζήτηση περί τούτου με leonp και drdino και λέγαμε ότι οι ταξιτζήδες δουλεύουν συνέχεια το φρένο στο φρενάρισμα και όχι τον κινητήρα.
Και από πότε ξέρουν να οδηγούν οι ταρίφες; Πάντως δεν έχει πρόβλημα ένα μοτέρ έτσι καθώς δεν έχει φορτίο εκείνη την ώρα. Πρέπει μόνο να προσέξεις μην ξεπεράσεις τις μέγιστες στροφές καθώς ο κόφτης δεν λειτουγεί στα κατεβάσματα.
-
Εγώ φρενάρω ελάχιστα γιατί ακολουθώ το δόγμα Καρατσιόλα: 'Τα φρένα σε κάνουν πιο αργό'. Βοηθάει βέβαια το ότι κάνω πολλά χιλιόμετρα σε εθνική αλλά γενικά αποφεύγω τα φρένα και δουλεύω πολύ τον κινητήρα ως φρένο. Κάθε 60 χιλιάδες χιλιόμετρα αλλάζω τακάκια... και στα 120 χιλιάδες δίσκους.Εξαρτάται και το αυτοκίνητο...δύναμη, μέγεθος δίσκου κλπ.
-
η αληθεια ειναι οτι ουτε κι εγω φρεναρω με τη μηχανη γιατι φοβαμαι οτι τη ζοριζω.. και ας μου λενε οτι ειναι επικινδυνο ακομα και απο τα 160 βαζω νεκρα και φρενο..
επισης με τους τοσους μαλακες που κυκλοφορουν πολυ συχνα το χαιδευω για να μαι ησυχος..
αλλα κυριως φταιει ο υστερικος τροπος οδηγησης μου γκαζι-φρενο ακομα και αν δεν υπαρχει λογος
-
Ξέρουν όμως τί συμφέρει στην τσέπη τους
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Εξαρτάται και το αυτοκίνητο...δύναμη, μέγεθος δίσκου κλπ.
Εννοείται! Και κυρίως από το πόσο μαλακή είναι η πάστα. Τα πιο σπορ τακάκια τελειώνουν πολύ γρηγορότερα.
Κιούση, δεν θα πάθει τίποτα... πάντα να φρενάρεις και με το μοτέρ.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Eίναι μεν καλό για τα τακάκια αλλά πιο κακό νομίζω για τον κινητήρα αν θες να γράψεις πολλά χιλιόμετρα. Προχθές στη συνάντηση είχαμε μια συζήτηση περί τούτου με leonp και drdino και λέγαμε ότι οι ταξιτζήδες δουλεύουν συνέχεια το φρένο στο φρενάρισμα και όχι τον κινητήρα.
Και ο leonp και ο δρδινο ειπαν το παραπανω; θα παρακουσες μαλλον..
-
@realzeus
ναι το πολυ μεχρι 4η ομως αντε καμια φορα και με 3ητα σπορ τακακια παντως δεν ειναι σιγουρο οτι τελειωνουν πιο γρηγορα, γιατι ειχα σπορ τακακια και εβγαλα 25 και με τις παπαριες εβγαλα 15
ναι μεν πηγαινα κοτα στα πρωτα χλμ, αλλα και παλι η διαφορα χιλιομετρων ειναι τεραστια
-
Μήπως απλά θέλεις να τα αλλάξεις για αυτό μας λες ότι τελείωσαν στα 15κ;
-
Μήπως απλά θέλεις να τα αλλάξεις για αυτό μας λες ότι τελείωσαν στα 15κ;η αληθεια ειναι οτι μολις ειδα ποσο σκατα ειναι (τα εβρασα με 3-4 φρεναρισματα απο τα 180-200 και δε σταματουσα ) κανω τα παντα για να τα ξεφορτωθω οσο πιο γρηγορα..
τωρα μου αναψε το λαμπακι οποτε εχω λιγες εκατονταδες χλμ ακομα, ευτυχωςναι θελω να τα αλλαξω
τα μαμα ηταν σκυλια , δεν καταλαβαιναν τιποτα -
στα 83000χλμ αλλαξα τα μπροστα, τα πισω θα τα εχω μεχρι να το πουλησω μαλλον...
με 2-3 Μεγαρα και ολα τα λοιπα κολπα μεσα.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αλλα κυριως φταιει ο υστερικος τροπος οδηγησης μου γκαζι-φρενο ακομα και αν δεν υπαρχει λογος
Καθολου υστερικος,φιλε μου.Κρινοντας απο την εμπειρια μου αλλα κυριως απο την εμπειρια γνωστων και φιλων με αυτοκινητα σαν το δικο σου,ειναι ο ενδεδειγμενος.
Εισαι στο σωστο δρομο
Ξέρουν όμως τί συμφέρει στην τσέπη τους
Η αληθεια ειναι οτι ψιλοχεστηκαν οι ταριφες για την τσεπη τους,τη στιγμη που οι περισσοτεροι δεν ειναι ιδιοκτητες.
Παντως εμενα ενας θειος μου που εχει δικο του ταξι,μου χε πει οτι προτιμαει να φρεναρει με τη μηχανη.Ποιος ξερει ισως με τα φρενα κουραζει απο ενα σημειο και μετα,αν εισαι και ολη μερα στο δρομο
VW Golf VΙ