-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Δεν το 'πιασα αυτό...Αν υπάρχει η αντίστοιχη αύξηση του προφίλ του ελαστικού και η συνολική διάμετρος ειναι η ίδια, τότε μια χαρά θα δείχνει το κοντέρ...
το οτι μενει η ιδια δεν ειναι βεβαιο , αυτο που ξερω εγω ειναι οτι με gps σε 6αρι εβλεπα τεραστιες αποκλισεις , τις οποιες δεν εχω δει ποτε στο c2 μου και στο audi τα κοντερ των οποιων ειναι τρομερα κοντα στη πραγματικοτητα (ειδικα το 2ο ακομα και στα 200+)
βεβαια δε θυμαμαι αν ηταν 15αρες νομιζω οτι παιζει να ηταν 15αρες, σιγουρα ομως μιλαω για σιδερενιες με τασια, παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι κανεις δεν ειχε μπει στο κοπο να καλιμπραρει τιποτα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Δεν το 'πιασα αυτό...
Αν υπάρχει η αντίστοιχη αύξηση του προφίλ του ελαστικού και η συνολική διάμετρος ειναι η ίδια, τότε μια χαρά θα δείχνει το κοντέρ...
το οτι μενει η ιδια δεν ειναι βεβαιο , αυτο που ξερω εγω ειναι οτι με gps σε 6αρι εβλεπα τεραστιες αποκλισεις , τις οποιες δεν εχω δει ποτε στο c2 μου και στο audi τα κοντερ των οποιων ειναι τρομερα κοντα στη πραγματικοτητα (ειδικα το 2ο ακομα και στα 200+)
βεβαια δε θυμαμαι αν ηταν 15αρες νομιζω οτι παιζει να ηταν 15αρες, σιγουρα ομως μιλαω για σιδερενιες με τασια, παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι κανεις δεν ειχε μπει στο κοπο να καλιμπραρει τιποτα
λοιπον επειδη στο 6αρι μου ειχα 15 αρες με τασια και εβαλα 17 αρες αυτο που λεει ο γκςις ισχύει εβλεπα +10 με +15 χιλιομετρα στο κοντερ με τις 15 αρες ενω με τις 17 βλεπω πολυ κοντα στιν πραγματικοτιτα...μετρημενο με τσιπιες και με το δευτερο κοντερ του αυτοκινιτου (ηλεκτρονικη ενδειξη η οποια ειναι σουπερ )τωρα στο καντραν εχω μια ανεπαισθητη αποκλιση του +3...+5 χιλιομετρα!
και ναι αξιζει η 17 αρα γιατι το κρατιμα εχει βελτιωθει κατα πολυ σε σχεση με πριν....πλεων ειναι τρενακι..
-
Η '15άρα' και η '17άρα' είναι 2 σκέτοι αριθμοί που δε λένε τίποτα. Πες και τις διαστάσεις των ελαστικών, κάνε τις πράξεις να δεις τη διαφορά στη συνολική διάμετρο και θα δεις ποια θα έπρεπε να ήταν κανονικά η διάσταση που θα έπρεπε να βάλεις (ή που θα έπρεπε να έχεις πριν).
100% έχει να κανει με λάθος διάσταση ελαστικού, δεν έχει να κάνει με τη ζάντα, πόσες φορές πρέπει να συζητηθεί αυτό εδώ μέσα? -
Καλα δεν καθισα να μετρησω ολες τις διαστασεις, μια παρατηρηση εκανα και αυτη ειναι οτι τα κοντερ τους ειναι σιγουρα καλιμπραρισμενα για 17αρες και εννοειται συγκεκριμενο λαστιχο (λογικα 215 45)
Σιγουρα θα μπορεις να πετυχεις ιδια διαμετρο με μικροτερη ζαντα και πιο μπαλονι λαστιχο, αλλα το θεμα μας ειναι οτι με 15αρα στοκ βλεπεις τρελες αποκλισεις και αυτο δε μπορεις να το αμφισβητησειςΑν θες να το εξηγησεις κατσε και μετρα , εγω βαριεμαι
Sent from my LG-P500 using Tapatalk
-
E, δώσε μου διαστάσεις για τη 15άρα και τη 17άρα και από κει και πέρα είναι εύκολο.
-
Πάντως αν μιλάμε για τις εργοστασιακές διαστάσεις, η 15άρα(195/65) με τη 17άρα(225/45) βγάζουν σχεδόν όμοια διάμετρο τροχού (63,45cm - 63,43cm), ενώ η 16άρα(205/55) πολύ κοντά (63,19cm). Πραγματικά χρυσή τομή η 16άρα .
-
Αν είναι έτσι, τότε δεν υπάρχει λογική στο να έχει τέτοιες αποκλίσεις το κοντέρ, κάτι άλλο φταίει.
-
μαρκ υπαρχει τασι 16αρα? γιατι μπορει να ηταν και 16
σιγουρα παντως μιλαω για τασι
-
Τι σχέση έχει το τάσι ρε συ? Η 16άρα είναι 16άρα όπως και να το κάνεις. Και αν ειναι πραγματικές οι διαστάσεις που αναφέρθηκαν πιο πάνω, η μεγαλύτερη απόκλιση που εμφανίζεται είναι 2.6 ΧΙΛΙΟΣΤΑ, πραγματικά αμελητέα διαφορά. Παράλογο να υπάρχει τετοια απόκλιση στο κοντέρ, εκτός αν μπήκε λάθος διάσταση στη μια απ' τις 2 περιπτώσεις που αναφέρεις ή εκτός αν στη μια περίπτωση ήταν αρκετά έως πολύ ξεφούσκωτα τα λάστιχα.
-
απλα υπεθεσα οτι ειναι 15αρα λογω τασιου και αναρωτηθηκα αν υπαρχει και 16αρα τασι
για την εγκυκλοπεδικη γνωση -
Λέω κι εγώ, με μπερδεψες.
-
Υπάρχει 16άρα με τάσι. Αυτή που φοράει το δικό μου, αλλά δε μοιάζει με τάσι. Αν δεν το ξέρεις το μπερδεύεις άνετα με ζάντα. Αυτά που κάνουν μπαμ ότι είναι τάσια είναι 15άρια.
16' με τάσια στο comfortline :
vs
15' με τάσια στο trendline :
-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Έλεος πλέον με τα facelift Αισθάνεσαι ότι το αυτοκίνητό σου πάλιωσε το πολύ δύο χρόνια μετά την αγορά του.Όσο για τις βελτίωσεις,ως πότε θα είμαστε τα πειραματόζωα των εταιρειών που αντί να τεστάρουν αυτές τα αυτοκίνητά τους βάζουν εμάς να το κάνουμε.Ας μας κόψουν τουλάχιστον ένα μισθό δοκιμαστή[/quote]
ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΟΛΥΤΑ !!!ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΟΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ!!!!
-
Λοιπόν παίδες...είχα ανοίξει ένα θέμα πριν λίγο καιρό για να με βοηθήσετε μεταξύ a3-bmw 116-golf vi...
Εν ολίγοις κατέληξα-καταλήγω στο golf vi...1.4 122 (έκδοση highline) , τρίπορτο , χρώματος μαύρο περλέ με τα ακόλουθα πρόσθετα...
Πίσω φωτιστικά led , υπολογιστής ταξιδίου plus , αυτόματος εσωτερικός αντιθαμβωτικός καθρέφτης - εσωτερικός φωτισμός στα πόδια οδηγού και συνοδηγού και κάτι άλλα + αισθητήρες βροχής , ηλιοροφή , φώτα xenon , rcd 510 (το μεγάλο) , και ένα sport πακέτο porto με 17άρες ζάντες και φιμέ τζάμια όπως λέει...
Τον πλοηγό τον αφήνω για μετά την αγορά γιατί όπως μου πάνε δεν αξίζει αυτός ο εργοστασιακός γτ δν είναι πλήρως χαρτογράφημενος ο χάρτης της Ελλάδος...
Τελική τιμή με κάτι εκπτώσεις και δώρο συναγερμό (λογικά) περίπου 25.000 (+ - 200 ).
Τελικό ερώτημα δικό μου...;
- Πως το βλέπετε γενικά (έτσι όπως έχω σκοπό να το παραγγείλω; ).
- Και γενικότερα golf vi =σωστή επιλογή...;
Αυτά τα ολίγα...
-
Τα φωτα led πισω μ'αρεσουν πολυ!!! Μπροστα θα εχει?
-
δεν θα το παρεις χειροκινητο. θα παρεις dsg για δυο λογους (με τα αυτακια οπωσδηποτε πισω απο το τιμονι) : ευκολια οδηγησης , κατω φορολογικη κλιμακα στα τελη κυκλοφοριας.
αν σου ανεβαινει πολυ το κοστος , τοτε κοψε την ηλιοροφη, τις 17αρες (αυτες να τις κοψεις ουτως η αλλως , ειναι ΥΠΕΡΒΟΛΗ) και τα xenon
-
+1
Επιπλεον αυτα τα φωτακια στα ποδια οδηγου-συνοδηγου μου φαινονται τελειως αχρηστα(εκτος αν τα χρεωνουν 10 ευρω οποτε κλαιν) οπως και ο αντιθαμβωτικος καθρεφτης.
Για τις 17ρες ουτε συζητηση,θα χαραμισεις ολη την ανεση του αυτοκινητου για το τιποτα. -
Μην κόψεις τίποτα. Αν ήθελες αυτόματο θα το ήξερες και ξεκίναγες πρώτα από το dsg και μετά θα άρχιζες να προσθέτεις μέχρι να φτάσεις στο budget σου. Xenon εκ των ουκ άνευ εν έτη 2011, ηλιοροφή μικρή στο Golf και οι 17αρες είναι μια χαρά με την ανάρτηση-βούτυρο του αυτοκινήτου. 25.000€ πάντως είναι πάαααρα πάααααρα πολλά για 122αρι Golf...να ήταν για 160αρι να το συζητάγαμε...
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
+1
Για τις 17ρες ουτε συζητηση,θα χαραμισεις ολη την ανεση του αυτοκινητου για το τιποτα.+1
Για τους δρόμους μας που όσο πάει θα χειροτερεύουν(...) νομίζω πως οι 16άρες είναι η σωστή επιλογή. -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
... 25.000€ πάντως είναι πάαααρα πάααααρα πολλά για 122αρι Golf...+1
Αν θες οπωσδηποτε VW, με 25.000 παιρνεις Passat με DSG
VW Golf VΙ