-
πωπω πρεμούρα για κάτι τόσο υποκειμενικο...
άσχημο
άσχημο
άσχημο
άσχημο
άσχημο
άσχημο
άσχημο
άσχημο
άσχημο
άσχημο -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Φίλε μου σε διπλανό τόπικ αναφορικά με το ωραιότερο εσωτερικό μικρομεσαίου αυτοκινήτου το σιβικ είναι δεύτερο πίσω από την μεσαία πλέον δέλτα! Συμφορουμίτες ψηφίζουν και εκεί... Μόνο εδώ το βλέπετε άσχημο.Δεν μπορώ να καταλάβω καταρχάς από που αντλείς την πεποίθηση ότι τα άτομα που εξέφρασαν την (αρνητική) γνώμη τους για το Civic πάσχουν από κάποια προκατάληψη. Μπορεί όμως κάλλιστα και η προκατάληψη να συνδιαμορφώνει την εικόνα που έχουν για το Civic, όπως και ο συνειρμός, όπως και το αισθητικό πρότυπο, όπως και διάφορα ψυχολογικής φύσεως κριτήρια. Και γιατί να μην συμβάλλουν όλα αυτά και στην οπτική κάποιου ο οποίος δηλώνει ότι το Civic του αρέσει; Σε αυτή την περίπτωση είναι μόνο ο αμφιβληστροειδής και το αλάνθαστο αισθητικό αισθητήριο, η προσήλωση σε κάποιο αισθητικό ιδεώδες που μόνα τους αποφασίζουν και αξιολογούν;
Επιπλέον, τι δουλειά έχουν οι ψηφοφορίες με την εξατομικευμένη κρίση του καθενός και πώς μπορούν να την υποκαταστήσουν ή να τεθούν αντιμέτωπες; Αναρωτιέσαι για το 'γιατί'. Το 'γιατί' όπως είπαμε είναι ξεχωριστό για τον καθένα μας, ο Πλάτωνας το όρισε ως 'οπτική ηδονή', ενώ σε μια προδρομική μορφή του 'form follows function', o Ιππίας έβαλε και την παράμετρο του 'ωφέλιμου'.
Οι ψηφοφορίες και οι διαγωνισμοί αποτελούν συνήθως έναν αθροιστικό συμψηφισμό που και ακυρώνει την οποιαδήποτε ισχύ της ατομικής διατύπωσης και ούτε μιλάνε για τα κριτήρια ποτέ. Αλλά και να μιλάνε έχουν γίνει πλέον τόσο συγκεγχυμένα, έχουν ανακατευτεί τόσο πολύ στο μπλέντερ που τίποτα το χρήσιμο δεν μπορεί να βγει από 'κει.Το ότι εντυπωσίασε τον ειδικό Τύπο είναι γεγονός. Άλλοτε τον εντυπωσίασε αρνητικά, άλλοτε θετικά, αλλά ούτε και αυτό μπορεί να σταθεί ως επιχείρημα, αφού μπαίνει στην ίδια κατηγορία με τα παραπάνω. Το 'προχωρημένο design' στο οποίο αναφέρεσαι είναι σίγουρα αμφιλεγόμενο (γεγονός: σ' άλλους αρέσει, άλλοι το σιχαίνονται = αμφιλεγόμενο), αλλά όλα τα υπόλοιπα, βλ. περιορισμένη διάρκεια στον χρόνο, άσχημο a priori κ.λπ., είναι εξατομικευμένες κρίσεις τις οποίες οφείλουμε τουλάχιστον να σεβαστούμε. Η 'αποδοχή από το ευρύ κοινό' ακόμα κι αν την δεχτούμε ως γεγονός (αν υποθέσουμε ότι τα στατιστικά των πωλήσεων και η ζήτηση δικαιολογούν κάτι τέτοιο), δεν μπορεί να λειτουργήσει αντισταθμιστικά στις κρίσεις περί ομορφιάς, γιατί ήδη δεχτήκαμε ότι το αντικείμενο είναι αμφιλεγόμενο (=γεγονός). Είναι σαν να λες ότι η τάδε γυναίκα σε άλλους αρέσει και άλλους δεν αρέσει (=αμφιλεγόμενης αισθητικής), αλλά αυτοί στους οποίους δεν αρέσει είναι μαλάκες (=αυτοί που σιχαίνονται τo Civic), γιατί το ευρύ κοινό (=οι πολλοί) θέλουν είτε να την γ@μήσουν (=αγοράσουν), είτε την έχουν γ@μήσει ήδη (δηλαδή τους έχει γ@μήσει ο 'Σ').
-
Ο χρήστης mphysiker έγραψε:
Τώρα γράψατε ότι το σιβικ δεν έχει και ωραίο εσωτερικό...
Άρα μέσα και έξω δεν βλέπεται σύμφωνα με την άποψη σας!Πριν σας ευχηθώ και πάλι χρόνια πολλά θα σας προτείνω να μην κυκλοφορείτε χωρίς συνοδό στους δρόμους διότι με τις παρωπίδες θ' αποτελείτε δημόσιο κίνδυνο!
Αν συνεχίσω να σας διαβάζω θα χρειαστώ capilarin...
Αγαπητέ ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφέρει την άποψη του. Δικαίωμά σου να διαφωνείς και καθ όλα σεβαστή η άποψή σου, θα εκτιμούσα ωστόσο να λείπουν οι προτροπές και οι χαρακτηρισμοί. Άλλωστε όπως πολύ ωραία αναφέρεις σε κάποιο ποστ 'Φυσικά και η ομορφιά είναι υποκειμενική αλλά η προκατάληψη είναι σαν την βλακεία:ανίκητη!'
Χρόνια πολλά σε όλους και από εμένα!αυτο το πραγμα οτι η ομορφια ειναι υποκειμενικη δεν το καταλαβαινω.δηλ αν εχω την μονικα μπελουτσι και την γεωργια βασιλειαδου και πω οτι μαρεσει η δευτερη δεν θα ειμαι για κλωτσιες?
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
αυτο το πραγμα οτι η ομορφια ειναι υποκειμενικη δεν το καταλαβαινω.δηλ αν εχω την μονικα μπελουτσι και την γεωργια βασιλειαδου και πω οτι μαρεσει η δευτερη δεν θα ειμαι για κλωτσιες?
Στον Κουασιμόδο ή σε κάποιον όχι και τόσο όμορφο, υπάρχει ορισμένη πιθανότητα να αρέσει περισσότερο η άσχημη γυναίκα, την θεωρεί πιο κοντά στα γούστα του και δεν θα νιώθει και μειονεκτικά δίπλα της.
-
πιθανον δεν γνωριζεις οτι η Bασιλειαδου ειχε MEΓAΛH περαση στους αντρες! Και δεν αστειευομαι καθολου!
Eπισης φιλος μου με νορμαλ γουστα κατα τα λοιπα θεωρει κακασχημη τη Tζ. Λοπεζ ! (ενω εγω )Oταν μιλαμε για κατι που κρινεται μονο απο τα ματια ειναι δεδομενο οτι εχουμε υποκειμενικοτητα...
-
Ναι αλλα αλλα το γουστο και αλλο η αντικειμενικοτητα.
ΥΓ: Και η JL ειναι σαν γυφτισσα με πρησμενο κωλο ρε παιδι μου, κατι σαν το Τσεροτο
-
υπαρχουν ωραιεσς γυναικες και ασχημες γυναικες .τελος.
-
υπαρχουν ωραιεσς γυναικες και ασχημες γυναικες .τελος.Αυτό είναι γεγονός, όπως και ότι υπάρχουν και άπειρες σχεδόν ενδιάμεσες διαβαθμίσεις. Το ότι αυτές οι έννοιες καθορίζονται από ιδιότητες όπως η συμμετρία ή από χαρακτηριστικά που εκφράζουν ισχύ ή γονιμότητα (με όρους φυσικής επιλογής), δεν καταργεί την υποκειμενικότητα στην προτίμηση. Και ναι υπάρχουν άσχημες γυναίκες, βάσει των κριτηρίων αυτών, αλλά που μπορεί κάλλιστα να είναι αρεστές (=υποκειμενικό).
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
υπαρχουν ωραιεσς γυναικες και ασχημες γυναικες .τελος.
Και ναι υπάρχουν άσχημες γυναίκες, βάσει των κριτηρίων αυτών, αλλά που μπορεί κάλλιστα να είναι αρεστές (=υποκειμενικό).
τωρα μου θυμισες τον πεταλουδα στην ταινια που ετρωγε κατσαριδες επειδη πειναγε
-
Το 'πιασες το υπονοούμενο.
-
Το αστειο ειναι οτι αναπτυχθηκε συζητηση κλαδου της Φιλοσοφιας σε τοπικ οπου 5.5 γενιες τωρα ταιζονται με κατσαριδες και οπως ισχυριζονται ειναι και νοστιμες
-
34χρονια δικασμενοι κλεινουν σε λιγες μερες.1974-2008.αλλα η ποινη θα συνεχιστει .
-
Τουλάχιστον δεν παρουσίαζουν νέο μοντέλο με νέο turbo κινητήρα και μετά από λίγους μήνες να τον αντικαταστήσουν με άλλον.
Μην κάνετε συγκρίσεις με τους fsi και tsi, θα είναι ατυχέστατες. Σε εκείνη την περίπτωση είχαμε κινητήρες άλλης τεχνολογίας και μετά από 2+ χρόνια κυκλοφορίας του μοντέλου. TO MiTo κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο και 3 μήνες μετά μαθαίνουμε για νέο κινητήρα.
Έτσι για να βλέπουμε ποιοι εκτός από κατσαρίδες τρώνε και κουτόχορτο.
-
Εχει ξεφυγει λιγο το θεμα...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Εχει ξεφυγει λιγο το θεμα...δεν εχει ξεφυγει,για κατσαριδες και σκαθαρια μιλαμε.
-
34χρονια δικασμενοι κλεινουν σε λιγες μερες.1974-2008.αλλα η ποινη θα συνεχιστει .S.O.S.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Ναι αλλα αλλα το γουστο και αλλο η αντικειμενικοτητα.ΥΓ: Και η JL ειναι σαν γυφτισσα με πρησμενο κωλο ρε παιδι μου, κατι σαν το Τσεροτο
Σε καιει πολυ εεεε???
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Τουλάχιστον δεν παρουσίαζουν νέο μοντέλο με νέο turbo κινητήρα και μετά από λίγους μήνες να τον αντικαταστήσουν με άλλον.Μην κάνετε συγκρίσεις με τους fsi και tsi, θα είναι ατυχέστατες. Σε εκείνη την περίπτωση είχαμε κινητήρες άλλης τεχνολογίας και μετά από 2+ χρόνια κυκλοφορίας του μοντέλου. TO MiTo κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο και 3 μήνες μετά μαθαίνουμε για νέο κινητήρα.
Έτσι για να βλέπουμε ποιοι εκτός από κατσαρίδες τρώνε και κουτόχορτο.
Βεβαια ο σεβασμος στον καταναλωτη ερχεται στο οτι οπως το καθε πραμα ερχεται στον καιρο του και ο κολλιος τον Αυγουστο ετσι και το νεο μοτορι. Η διαφορα ειναι οτι σε σχεση με το TSI οι μελλοντικοι κατοχοι δεν θα κανουν τους BETA testers. Και κατσε βρε βιαστικε. Το μοτερακι ειναι για την μελλουσα 147. Α ναι, και τωρα που θυμηθηκα και το κουτοχορτο σας αρεσει και να σας χαιδευουν τα αυτια επισης....
Χρονια πολλα -
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
ΥΓ: Και η JL ειναι σαν γυφτισσα με πρησμενο κωλο ρε παιδι μου, κατι σαν το Τσεροτο
Σε καιει πολυ εεεε???
απο τις 82 σελιδες ειχες την τυχη να εχεις 2 σελιδες με μια αλλη αντιληψη να διαβασεις και εσυ αυτο καταλαβες. Πασο και μην με ρωτησεις γιατι
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Σε καιει πολυ εεεε???
απο τις 82 σελιδες ειχες την τυχη να εχεις 2 σελιδες με μια αλλη αντιληψη να διαβασεις και εσυ αυτο καταλαβες. Πασο και μην με ρωτησεις γιατι
Eνταξει μια πλακα εκανα,μην αρπαζεις...
VW Golf VΙ