-
...κολοκυθόπιτα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
θεωρείς το φόκους ομορφο? το C4?? Αν παντως κατι δεν είναι το γκολφ είναι γκουμουτσα..
ΝΑΙ και ΝΑΙ
+c4 sedan
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
θεωρείς το φόκους ομορφο? το C4?? Αν παντως κατι δεν είναι το γκολφ είναι γκουμουτσα..
ΝΑΙ και ΝΑΙ
+c4 sedan
ξεκαθάρισα....ότι μιλάω για το C4 coupe...
άντε δεν θα ξαναπω άλλα κακά λογάκια για την VW.... ...το πολύ πολύ να πετάξω ένα Fox.
-
Ο χρήστης techon1 έγραψε:
Ναι, ε; Δηλαδή όταν η Fiat βγάλει τα multiair απαξιώνοντας σε μια στιγμή μια στρατιά από τωρινά turbo μοντέλα της, είναι καλύτερα;To καλοκαίρι ακούγεται ότι έρχονται με περισσότερα άλογα από τους αντίστοιχους μη-multiair
-
Σε συνέχεια της συζήτησης που είχε ανοιχθεί πριν για το πότε μας θεωρούν μαλάκες γνώμη μου είναι ότι μας θεωρούν μαλάκες όταν προσπαθούν να μας πουλήσουν γερασμένα μοντέλα σε τιμές που έχει ο ανταγωνισμός άσχετα αν αυτός έχει προχωρήσει δυο γενιές μπροστά.
Ένα μοντέλο πρέπει κάθε 5-6 χρόνια να αλλάζει. Και τι έγινε αν κάποιοι έχουν το προηγούμενο; έχει και αυτό την γοητεία του. Αν το πήραν στο τέλος της ζωής του μοντέλου το ξέραν ότι αυτό θα αντικατασταθεί.
Η τεχνολογία προχωράει καθώς και οι σχεδιαστικές φόρμες. Η αξία ενός μοντέλου ανεβαίνει όταν αυτό στο πέρασμα των χρόνων καταφέρνει να ακολουθεί την τεχνολογική πρόοδο και πολλές φορές να την οδηγεί κιόλας.
Αντίθετα η απήχηση ενός μοντέλου και κατά συνέπεια η μεταπωλιτική του αξία πέφτουν όταν αυτό παραμένει στατικό για πάρα πολλά χρόνια και στο καινούριο που θα βγει δεν μπορεί να του αποδοθεί η αξία που πιθανός θα του άξιζε λόγω του ότι δεν έχει ακολουθήσει με τη σειρά όλα τα βήματα της προόδου.Τα παραδείγματα πάρα πολλά και γνωστά σε όλους μας.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πάντως η δ των 80ς ήταν πραγματικά πανεμορφη...
Οσον αφορά τα γκολφ.. όντως δεν τα λες ωραία.. ειναι απο ουδέτερα ως αδιαφορα. Αλλα πείτε μου εσείς ένα ομορφο hatch σήμερα..Bravo, Focus, C4 3d, Astra 3d, Ceed 3d...σαφώς πιο όμορφα από την γερμανική κουμούτσα.
Βravo από τα πιό όμορφα της κατηγορίας μαζί με Leon.
Focus/Golf μου είναι πολύ συμπαθητικά και τα δύο.
Τα Αstra/308 δε μ' αρέσουν, με ασχημότερο όλων το Civic. -
Η ομορφιά είναι υποκειμενική.
-
Ο χρήστης sonath έγραψε:
Η ομορφιά είναι υποκειμενική.Σωστός...
Εγώ για παράδειγμα όσες φορές βλέπω το Bravo μου φαίνεται σαν κατσίκι ... Ειδικά όταν φοράει κάτι μαύρες 17άρες ζάντες ... είναι τόσο ψηλό (μιλώ για το κενό μεταξύ θόλου και ελαστικού) που μπορείς να διαβάσεις μέχρι και τον κωδικό των αμορτισέρ.
Τα ίδια και με την 147 ... και με την Mito ...
Σαν κατσικάκια... που θέλουν χαμήλωμα ...Ευτυχώς το Grande Punto ξεφεύγει από αυτή την λογική και είναι φανερό ότι τα ελαστικά αγκαλιάζουν τους θόλους...
Φυσικά μπορώ να γράψω και για τα υπόλοιπα αλλά όπως είπαμε όλα είναι υποκειμενικά ...
-
Ε υποκειμενικά μιλάμε...όταν ο άλλος μου απαντάει στο υποκειμενικό μου σχόλιο θα βγει άκρη;
Ο καθένας ότι του αρέσει. Και το 5.5 δεν μου αρέσει...(όχι μόνο εμένα)...δεν είναι κακό αυτό. -
Ούτε εμένα μου αρέσει το VI με τις επιλογές που έκαναν στην εξωτερική του εμφάνιση (πίσω φώτα που θυμίζουν Touareg ).
Αυτό όμως συνεπάγεται πως αν δεν σου αρέσει, σαν τελικό αποτέλεσμα δεν σου κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη. Σε αφήνει αδιάφορο. Από αυτό το σημείο μέχρι να το χαρακτηρίσεις άσχημο (με την έννοια πως δεν βλέπεται) έχει τεράστια διαφορά, δεν νομίζεις;
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Οσον αφορά τα γκολφ.. όντως δεν τα λες ωραία.. ειναι απο ουδέτερα ως αδιαφορα. Αλλα πείτε μου εσείς ένα ομορφο hatch σήμερα..Bravo, Focus, C4 3d, Astra 3d, Ceed 3d...σαφώς πιο όμορφα από την γερμανική κουμούτσα.
Τα Αstra/308 δε μ' αρέσουν, με ασχημότερο όλων το Civic.έχεις δίκιο...το σιβικ είναι το ασχημότερο όλων επειδή δεν έχει το σήμα κάποιας από τις φίρμες της vag...τότε θα μας μιλάγατε για το σχεδιαστικό 'θαύμα', για την πρακτικότητα, την οικονομία και τους χώρους. Έλεος! Όπου μπορείτε τα χώνετε...
Φυσικά και η ομορφιά είναι υποκειμενική αλλά η προκατάληψη είναι σαν την βλακεία:ανίκητη! -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Ούτε εμένα μου αρέσει το VI με τις επιλογές που έκαναν στην εξωτερική του εμφάνιση (πίσω φώτα που θυμίζουν Touareg ).http://www.km77.com/00/volkswagen/golf/2009/gra/054.jpg
http://www.km77.com/00/volkswagen/touareg/gra/022.jpgΑυτό όμως συνεπάγεται πως αν δεν σου αρέσει, σαν τελικό αποτέλεσμα δεν σου κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη. Σε αφήνει αδιάφορο. Από αυτό το σημείο μέχρι να το χαρακτηρίσεις άσχημο (με την έννοια πως δεν βλέπεται) έχει τεράστια διαφορά, δεν νομίζεις;
όχι δεν έχει τεράστια διαφορά...η γραμμή είναι πολύ λεπτή. Το Golf V,5 δεν σε αφήνει αδιάφορο...αδιάφορο σε αφήνει το V.
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Τα Αstra/308 δε μ' αρέσουν, με ασχημότερο όλων το Civic.έχεις δίκιο...το σιβικ είναι το ασχημότερο όλων επειδή δεν έχει το σήμα κάποιας από τις φίρμες της vag...τότε θα μας μιλάγατε για το σχεδιαστικό 'θαύμα', για την πρακτικότητα, την οικονομία και τους χώρους. Έλεος! Όπου μπορείτε τα χώνετε...
Φυσικά και η ομορφιά είναι υποκειμενική αλλά η προκατάληψη είναι σαν την βλακεία:ανίκητη!Έτσι! Είχαμε καιρό να δούμε καυγά της προκοπής!
Εγώ που βρίσκω σιχαμερό το σιβικ και το γκολφ πιο άνοστο και από νερόβραστο ρύζι, μπορώ να μαλώσω και με τους δυο σας;
-
καλα το σιβικ το τετραθυρο ειναι καπως εμφανισημο αλλα το πενταθυρο ειναι μια σαχλαμαρα ελλεινο και τρισαθλιο σχημα.
-
χμμ εχασα επεισόδια..
θα συμφωνήσω και εγω οτι το σιβίκ αν και έχει ωραίο σουλούπι δεν βλέπεται.. ειδικά στο εσωτερικό. Η 147 κατα την πολύ ταπεινή μου αποψη παραμένει το πιο ωραίο hatch και ας είναι 150 ετών...
charmak66 οι γερασμένοι τυποι που εχεις στο αβαταρ επανερχονται στις 2 μαρτίου
-
Ο χρήστης mphysiker έγραψε:
charmak66 οι γερασμένοι τυποι που εχεις στο αβαταρ επανερχονται στις 2 μαρτίου
κάτι έχει πάρει τ' αυτί μου
-
Τώρα γράψατε ότι το σιβικ δεν έχει και ωραίο εσωτερικό...
Άρα μέσα και έξω δεν βλέπεται σύμφωνα με την άποψη σας!Πριν σας ευχηθώ και πάλι χρόνια πολλά θα σας προτείνω να μην κυκλοφορείτε χωρίς συνοδό στους δρόμους διότι με τις παρωπίδες θ' αποτελείτε δημόσιο κίνδυνο!
Αν συνεχίσω να σας διαβάζω θα χρειαστώ capilarin...
-
Xωρίς να θέλω να προσβάλλω τυχόν ιδιοκτήτες, πραγματικά το Civic hatchback είναι ό,τι χειρότερο έχω δει σχεδιαστικά εδώ και αρκετά χρόνια, και εξωτερικά και εσωτερικά.
Υπάρχουν και κάποιες μικρές λεπτομέρειες όπως π.χ. οι απαράδεκτες εργονομικά εξωτερικές εμπρός χειρολαβές (το εξωτερικό πόμολο είναι σταθερό αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα, αλλά στο ότι δεν υπάρχει ικανή απόσταση μεταξύ εσωτερικής σκανδάλης και τοιχώματος, οπότε απομένει μια μικρή εσοχή για να σφηνώσεις το χέρι σου), που δείχνουν πόσο επιπόλαια έχει γίνει συνολικά η σχεδιαστική προσέγγιση με βασική μέριμνα τον επιφανειακό εντυπωσιασμό. Ακόμα και η αεροτομή που κόβει στα δύο το πίσω παρμπρίζ πολύ αμφιβάλλω αν άξιζε τον κόπο να τοποθετηθεί και αν υπάρχει έστω και κάποιο μικρό αεροδυναμικό όφελος σε downforce, ώστε να ζημιωθεί η ορατότητα.
Το ότι όλα τα προηγούμενα Civic hatch είναι τόσο απέριττα στον σχεδιασμό τους, με κάνει να εξοργίζομαι ακόμα περισσότερο που η Honda επέλεξε αυτό το απαράδεκτο αμάξωμα για το fn2.
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Τώρα γράψατε ότι το σιβικ δεν έχει και ωραίο εσωτερικό...
Άρα μέσα και έξω δεν βλέπεται σύμφωνα με την άποψη σας!Πριν σας ευχηθώ και πάλι χρόνια πολλά θα σας προτείνω να μην κυκλοφορείτε χωρίς συνοδό στους δρόμους διότι με τις παρωπίδες θ' αποτελείτε δημόσιο κίνδυνο!
Αν συνεχίσω να σας διαβάζω θα χρειαστώ capilarin...
Αγαπητέ ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφέρει την άποψη του. Δικαίωμά σου να διαφωνείς και καθ όλα σεβαστή η άποψή σου, θα εκτιμούσα ωστόσο να λείπουν οι προτροπές και οι χαρακτηρισμοί. Άλλωστε όπως πολύ ωραία αναφέρεις σε κάποιο ποστ 'Φυσικά και η ομορφιά είναι υποκειμενική αλλά η προκατάληψη είναι σαν την βλακεία:ανίκητη!'
Χρόνια πολλά σε όλους και από εμένα! -
Φίλε μου σε διπλανό τόπικ αναφορικά με το ωραιότερο εσωτερικό μικρομεσαίου αυτοκινήτου το σιβικ είναι δεύτερο πίσω από την μεσαία πλέον δέλτα! Συμφορουμίτες ψηφίζουν και εκεί... Μόνο εδώ το βλέπετε άσχημο.
Παγκοσμίως η νέα γενιά σιβικ εντυπωσίασε με την εμφάνιση της τον ειδικό τύπο και βοήθησε στην αύξηση των πωλήσεων ειδικά στην Ευρώπη που η χοντα διπλασίασε το μερίδιο αγοράς της. Μάλιστα η εταιρεία μείωσε τον μέσο όρο ηλικίας των πελατών της με αυτό το μοντέλο αφού το προηγούμενο το επέλεγαν νέοι μόνο στην έκδοση ep3(type-r).
Για το ανίκητο πάντως της βλακείας ορισμένων επιμένω! Είναι διαφορετικό να ορίζεις το προχωρημένο design ως αμφιλεγόμενο ή με περιορισμένη διάρκεια στο χρόνο και διαφορετικό να το καταδικάζεις ως άσχημο a priori δίχως να ορίζεις το γιατί ειδικά όταν τα γεγονότα σε διαψεύδουν.(αποδοχή από το ευρύ κοινό, απόδειξη στην πράξη της υψηλής εργονομίας του εσωτερικού παρά το προχωρημένο design)
Με την λογική αυτή το γκολφ θα έπρεπε να χαρακτηρίζεται απ' όλους ως κακάσχημο αφού δεν τραβά τα βλέμματα όντας αδιάφορο και βαρετό σχεδιαστικά καθώς και χοντροκομμένο και τετράγωνο...Η αλήθεια όμως είναι ότι συνειδητά η 'γραμμή' του είναι συντηρητική-διαχρονική για να μην χάσει την παραδοσιακά μεγάλη πελατεία του που το επιλέγει γι αυτό τον λόγο. Από την άλλη η 'τετράγωνη' αισθητική προσφέρει καλύτερη ορατότητα και αξιοπρεπείς χώρους. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει ως γνωστόν.
Αυτή είναι η διαφορά της ορθής κριτικής από την προκατάληψη που χαρακτηρίζει τα πρόσωπα που ανέφερα ως βλάκες. Ελπίζω τώρα να έγινα κατανοητός.
VW Golf VΙ