-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Εχει ξεφυγει λιγο το θεμα...
δεν εχει ξεφυγει,για κατσαριδες και σκαθαρια μιλαμε.
Μιλας για το Golf vi και δεν το εχω καταλαβει?
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Ναι αλλα αλλα το γουστο και αλλο η αντικειμενικοτητα.ΥΓ: Και η JL ειναι σαν γυφτισσα με πρησμενο κωλο ρε παιδι μου, κατι σαν το Τσεροτο
Κανεις δεν ειναι τελειος...
Και η Brera χρειαστηκε την Prodrive για να στριβει οπως πρεπει.
Τουλαχιστον το Τσεροτο στριβει σωστα απο μονο του... -
...και όμως! Η παρατήρηση που έκανα και αφορούσε συγκεκριμένες συμπεριφορές στο φόρουμ οδήγησε σε ωραίες παρατηρήσεις. Χαίρομαι...
Να προσθέσω λοιπόν και εγώ ότι, την εμφάνιση του αυτοκινήτου μας την υπολογίζουμε όπως λαμβάνουμε υπόψιν μας την εμφάνιση στην γυναίκα. Κάπου διάβασα ότι οι άντρες ερωτευόμαστε ασυνείδητα με βάση την εικόνα που έχουν οι άλλοι(άντρες-ανταγωνιστές) για την γυναίκα αυτή. Έτσι κάνουμε εν πολλοίς και με το αυτοκίνητο...ασυνείδητα ή συνειδητά επιλέγουμε κάτι που θα είναι αρεστό στους πολλούς. Αυτός είναι ο λόγος που συνήθως απορρίπτουμε το διαφορετικό, το προκλητικό, το ασυνήθιστο, αυτός είναι ο λόγος που τα c4-civic και λοιπά διαφορετικά σε design μοντέλα δεν θα πουλήσουν ποτέ περισσότερο από τα κλασσικά αμαξώματα τύπου golf-astra κλπ
Με βάση αυτό ποτέ δεν θα δούμε ένα προχωρημένο σχεδιαστικά golf αλλά πάντα θα μοιάζει σαν φυσική συνέχεια του προηγουμένου μοντέλου. Οι οπαδοί του θα μιλούν για σχεδιαστική ωριμότητα ενώ τύποι σαν και μένα θα το αποκαλούν σχεδιαστική ατολμία. Όμως δεν θα το πω ποτέ άσχημο... -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
έχεις δίκιο...το σιβικ είναι το ασχημότερο όλων επειδή δεν έχει το σήμα κάποιας από τις φίρμες της vag...τότε θα μας μιλάγατε για το σχεδιαστικό 'θαύμα', για την πρακτικότητα, την οικονομία και τους χώρους. Έλεος! Όπου μπορείτε τα χώνετε...
Φυσικά και η ομορφιά είναι υποκειμενική αλλά η προκατάληψη είναι σαν την βλακεία:ανίκητη!να σε ρωτησω κατι? πιστευεις οτι τα ατομα που θεωρουν ασχημο το civic(μεταξυ αυτων κι εγω), θα ελεγαν το ιδιο για το s2000?? μαλλον οχι! οταν κατι ειναι ασχημο,ειναι ασχημο τι να κανουμε??
σε πολλους αρεσουν τα διαστημοπλοια(στο australia uber alles ειναι πολλα τα παραδειγματα και το civic καλλιστα θα μπορουσε να ειναι αλλη μια αυτοσχεδια καγκουρια) και σε αλλους αρεσουν τα κουτια!το να εκφραζει καποιος την αποψη του θεωρειται προκαταληψη???
(ή μηπως τελικα εχει σημασια ποιος το λεει )ακομα και οι πιο 'φανατικοι' της vag εδω μεσα δε νομιζω να αμφιβαλλουν για την ομορφια της 159, ακομη κι αν δεν θα αγοραζαν ποτε στη ζωη τους ΑΡ.
φανατικοι και προκατειλημμενοι ειναι αυτοι που δε τους αρεσε να τρολαρουν καποιοι στα 'δικα' τους θρεντ και τωρα που εμειναν απειραχρα και ποσταρουν μονο φωτογραφιες απο τη βαρεμαρα τους ειπαν να περασουν στην αντεπιθεση..
τα ιδια ατομα που ενω πριν λιγο καιρο περιφρονουσαν τα πετσινα αλογα και τα κουτσομοτερακια των λιγων κυβικων, τωρα τα εκθειαζουν και τα βγαζοντας τα καλυτερα απο τα ατμοσφαιρικα(των αλλων εταιρειων μονο!)το golf φυσικα και δεν ειναι καμια σχεδιαστικη επανασταση γιατι οι ανθρωποι εχουν βρει τη συνταγη και δεν εχουν διαθεση για πειραματα.η χοντα απο την αλλη οπως και διαφοροι αλλοι πειραματιζονται ψαχνοντας ακομα να βρουν τη κοτα με τα χρυσα αυγα...
ακομα και η ΑR που θεωρειται κορυφη στη σχεδιαση τι κανει τοσα χρονια?εχει ενα αναποδο τριγωνο που το μεγαλωσε!
τα αυτοκινητα της εχουν τα τελευταια 10+ χρονια(απο τοτε που σταματησαν να ναι κουτια)την ιδια σχεδιαστικη φιλοσοφια απο την 156 που συνεχιστηκε στις gt, 159,brera και τα συναφη,στη συνεχεια τα εδωσε ολα φτιαχνοντας την 8c,την οποια προσαρμοσε στη συνεχεια στη ΜΙΤΟ και τα επομενα χρονια θα βλεπεις AR μικροκραφιες της 8c...σιγουρα σε αυτο το τομεα κανουν πολυ καλυτερη δουλεια απο το vag(βλεπε audi που ειναι ολα ιδια), αλλα και αυτοι κρατουν μια σταθεροτητα στις πετυχημενες τους συνταγες.
αν παρεις απο την αλλη αυτοκινητα των γαλλων,βλεπεις συνεχεις σχεδιαστικες εναλλαγες γιατι ακομα προσπαθουν να βρουν μια αποδοτικη λυση.
ειδικα οι renault και citroen σχεδιαζουν ακραια πραγματα μπας και τους κατσει τπτ απο αυτα.
καποιες φορες οπως πχ στη περιπτωση του megane τους καθεται,αλλες οπως στη περιπτωση του 1007 η αποτυχια ειναι παταγωδης!!με κατι τετοιους πειραματισμους φτασαμε να εχουμε πολυμορφικα ή ακομα χειροτερα suv!
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ακομα και οι πιο 'φανατικοι' της vag εδω μεσα δε νομιζω να αμφιβαλλουν για την ομορφια της 159, ακομη κι αν δεν θα αγοραζαν ποτε στη ζωη τους ΑΡ.φανατικοι και προκατειλημμενοι ειναι αυτοι που δε τους αρεσε να τρολαρουν καποιοι στα 'δικα' τους θρεντ και τωρα που εμειναν απειραχρα και ποσταρουν μονο φωτογραφιες απο τη βαρεμαρα τους ειπαν να περασουν στην αντεπιθεση..
τα ιδια ατομα που ενω πριν λιγο καιρο περιφρονουσαν τα πετσινα αλογα και τα κουτσομοτερακια των λιγων κυβικων, τωρα τα εκθειαζουν και τα βγαζοντας τα καλυτερα απο τα ατμοσφαιρικα(των αλλων εταιρειων μονο!)...
Τι έγραψες ρε Θεέ???? Ρε συ, έχεις έμπνευση όταν γράφεις αργά το βράδυ (ή νωρίς το πρωί) το ξέρεις?
-
περιεργη η διαφορα των μονο 1400€ περιπου μεταξυ των εκδοσεων 122 & 160. Θεωρω οτι θα επρεπε να ειναι μεγαλυτερη, ριχνοντας τη τιμη του 122. Το καλο ειναι οτι με το 7αρι πλεον dsg ακομη και το 122 θα κινειται μαλλον σβελτα.
παρατηρησα παντως οτι στην εκδοση highline ο εξοπλισμος ειναι πολυ πλουσιος, πλουσιοτερος απο το προηγουμενο μοντελο που ηθελες άλλα 2-4Κ σε εξτρα εξοπλισμο για να εχεις ενα 'πληρες' πακετο.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Τουλάχιστον δεν παρουσίαζουν νέο μοντέλο με νέο turbo κινητήρα και μετά από λίγους μήνες να τον αντικαταστήσουν με άλλον.
Μην κάνετε συγκρίσεις με τους fsi και tsi, θα είναι ατυχέστατες. Σε εκείνη την περίπτωση είχαμε κινητήρες άλλης τεχνολογίας και μετά από 2+ χρόνια κυκλοφορίας του μοντέλου. TO MiTo κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο και 3 μήνες μετά μαθαίνουμε για νέο κινητήρα.
Έτσι για να βλέπουμε ποιοι εκτός από κατσαρίδες τρώνε και κουτόχορτο.
Βεβαια ο σεβασμος στον καταναλωτη ερχεται στο οτι οπως το καθε πραμα ερχεται στον καιρο του και ο κολλιος τον Αυγουστο ετσι και το νεο μοτορι. Η διαφορα ειναι οτι σε σχεση με το TSI οι μελλοντικοι κατοχοι δεν θα κανουν τους BETA testers. Και κατσε βρε βιαστικε. Το μοτερακι ειναι για την μελλουσα 147. Α ναι, και τωρα που θυμηθηκα και το κουτοχορτο σας αρεσει και να σας χαιδευουν τα αυτια επισης....
Χρονια πολλαΠροσυπογράφεις δηλαδή πως δεν θα δούμε MiTo με αυτό το μοτέρ...;
Επίσης, μιας και είσαι του χώρου, μήπως όλες οι εταιρείες στα 2-3 χρόνια παρουσίας ενός μοντέλου τους στην αγορά συνηθίζουν να κάνουν κάποια ανανέωση είτε αυτή αφορά εμφάνιση, είτε εξοπλισμό, είτε νέες εκδόσεις, είτε κινητήρες-μηχανικά μέρη ; Οι κινητήρες Tsi στο Golf V τοποθετήθηκαν 2 χρόνια μετά το λανσάρισμά του, και όχι μόλις λίγους μήνες μετά. Επίσης, θαρρώ πως γνωρίζεις πως εξελίσσεται ένας κινητήρας και ποια στάδια περνάει μέχρι να περάσει στην γραμμή παραγωγής. Συνεπώς η εξέλιξή τους ήταν αρκετό καιρό πιο πριν. Είτε σ' αρέσει, είτε όχι, η Vw έπιασε στον ύπνο τον ανταγωνισμό και παρουσίασε εκείνη πρώτη τα αντίστοιχα μοτέρ, όπως και τα κιβώτια διπλού συμπλέκτη στην συγκεκριμένη κατηγορία. Και αυτό είναι που μετράει στην αγορά. Αυτός που θα εφαρμόσει πρώτος μια νέα τεχνολογία ή θα εξελίξει κάτι, έχει και τα αντίστοιχα οφέλη.
Και από ότι φαίνεται επέλεξε και το έκανε την κατάλληλη στιγμή. Με βάση την λογική σου έπρεπε δηλαδή να περιμένει μέχρι να παρουσιαστεί το Golf VI για να τοποθετήσει τους συγκεκριμένους κινητήρες;
Χρόνια Πολλά και σε σένα και την επόμενη φορά που θα ανέβεις Πεντέλη κερνάω σουβλάκια.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
έχεις δίκιο...το σιβικ είναι το ασχημότερο όλων επειδή δεν έχει το σήμα κάποιας από τις φίρμες της vag...τότε θα μας μιλάγατε για το σχεδιαστικό 'θαύμα', για την πρακτικότητα, την οικονομία και τους χώρους. Έλεος! Όπου μπορείτε τα χώνετε...
Φυσικά και η ομορφιά είναι υποκειμενική αλλά η προκατάληψη είναι σαν την βλακεία:ανίκητη!να σε ρωτησω κατι? πιστευεις οτι τα ατομα που θεωρουν ασχημο το civic(μεταξυ αυτων κι εγω), θα ελεγαν το ιδιο για το s2000?? μαλλον οχι! οταν κατι ειναι ασχημο,ειναι ασχημο τι να κανουμε??
σε πολλους αρεσουν τα διαστημοπλοια(στο australia uber alles ειναι πολλα τα παραδειγματα και το civic καλλιστα θα μπορουσε να ειναι αλλη μια αυτοσχεδια καγκουρια) και σε αλλους αρεσουν τα κουτια!το να εκφραζει καποιος την αποψη του θεωρειται προκαταληψη???
(ή μηπως τελικα εχει σημασια ποιος το λεει )ακομα και οι πιο 'φανατικοι' της vag εδω μεσα δε νομιζω να αμφιβαλλουν για την ομορφια της 159, ακομη κι αν δεν θα αγοραζαν ποτε στη ζωη τους ΑΡ.
φανατικοι και προκατειλημμενοι ειναι αυτοι που δε τους αρεσε να τρολαρουν καποιοι στα 'δικα' τους θρεντ και τωρα που εμειναν απειραχρα και ποσταρουν μονο φωτογραφιες απο τη βαρεμαρα τους ειπαν να περασουν στην αντεπιθεση..
τα ιδια ατομα που ενω πριν λιγο καιρο περιφρονουσαν τα πετσινα αλογα και τα κουτσομοτερακια των λιγων κυβικων, τωρα τα εκθειαζουν και τα βγαζοντας τα καλυτερα απο τα ατμοσφαιρικα(των αλλων εταιρειων μονο!)το golf φυσικα και δεν ειναι καμια σχεδιαστικη επανασταση γιατι οι ανθρωποι εχουν βρει τη συνταγη και δεν εχουν διαθεση για πειραματα.η χοντα απο την αλλη οπως και διαφοροι αλλοι πειραματιζονται ψαχνοντας ακομα να βρουν τη κοτα με τα χρυσα αυγα...
ακομα και η ΑR που θεωρειται κορυφη στη σχεδιαση τι κανει τοσα χρονια?εχει ενα αναποδο τριγωνο που το μεγαλωσε!
τα αυτοκινητα της εχουν τα τελευταια 10+ χρονια(απο τοτε που σταματησαν να ναι κουτια)την ιδια σχεδιαστικη φιλοσοφια απο την 156 που συνεχιστηκε στις gt, 159,brera και τα συναφη,στη συνεχεια τα εδωσε ολα φτιαχνοντας την 8c,την οποια προσαρμοσε στη συνεχεια στη ΜΙΤΟ και τα επομενα χρονια θα βλεπεις AR μικροκραφιες της 8c...σιγουρα σε αυτο το τομεα κανουν πολυ καλυτερη δουλεια απο το vag(βλεπε audi που ειναι ολα ιδια), αλλα και αυτοι κρατουν μια σταθεροτητα στις πετυχημενες τους συνταγες.
αν παρεις απο την αλλη αυτοκινητα των γαλλων,βλεπεις συνεχεις σχεδιαστικες εναλλαγες γιατι ακομα προσπαθουν να βρουν μια αποδοτικη λυση.
ειδικα οι renault και citroen σχεδιαζουν ακραια πραγματα μπας και τους κατσει τπτ απο αυτα.
καποιες φορες οπως πχ στη περιπτωση του megane τους καθεται,αλλες οπως στη περιπτωση του 1007 η αποτυχια ειναι παταγωδης!!με κατι τετοιους πειραματισμους φτασαμε να εχουμε πολυμορφικα ή ακομα χειροτερα suv!
Πρώτα απ' όλα μην με μπλέκεις στις διενέξεις σου με τους ιταλόφιλους...Εκεί προσωπικά επιλέγω Δ.Ξ./Δ.Α.Το μισό ποστ σου απευθύνεται σε αυτούς ενώ υποτίθεται ότι απαντάς σε μένα. Προσπαθώ φιλότιμα αλλά δεν σε καταλαβαίνω! Τώρα τι σχέση έχει το roadster s2000 με τα μικρομεσαία μόνο εσύ ξέρεις. Μάλλον ήθελες να μου πεις ότι δεν απευθύνεσαι στην χόντα συνολικά αλλά μόνο στο συγκεκριμένο μοντέλο.
Οι γενικεύσεις σου βέβαια σε κουτιά - διαστημόπλοια κλπ ενισχύουν την άποψη μου ότι τα βλέπεις όλα ασπρόμαυρα...κάποιος πρέπει να σου μιλήσει για τις αποχρώσεις ενδιάμεσα αλλά λυπάμαι δεν θα είμαι εγώ. Ο νέος χαρακτηρισμός του σιβικ για σήμερα είναι καγκούρικο...μπράβο σε καλό δρόμο είσαι...αύριο θα βρεις κάτι άλλο να γράψεις είμαι σίγουρος... Η προκατάληψη σου σ' εμπνέει οπότε σε αφήνω να δημιουργήσεις!@spiros: Προσωπικά ο τρόπος που τιμολογείται δεν μου φαίνεται περίεργος αλλά φυσιολογικός. Έχουν πλήρεις εκδόσεις σε όλες τις εκδόσεις μοτέρ. Έτσι 'πιάνουν' και τον καχύποπτο πελάτη σαν και μένα για την αξιοπιστία του 160 προσφέροντας και μια υπερπλήρη 122 με dsg ενώ παράλληλα έχουν και πιο οικονομικές εκδόσεις.
Θα πουλήσει σίγουρα ανάλογα αν όχι καλύτερα από το 5. Προσωπικά το πίσω μέρος λίγο με ξενίζει σε σχέση με το προηγούμενο αλλά εσωτερικά είναι πολύ καλύτερο. -
οδηγησα σημερα το VI 160ps DSG.
καταρχην να πω οτι οι συνθηκες ηταν συνηθες test drive σε δρομους που ηξερα ομως, και μερικα ανοιγματα για να δω τη δυναμη του μοτερ και την αποκριση του dsg.
-
εντυπωσιακη ανεση αναρτησης. Δε το περιμενα με τιποτα, σε δρομους που περναω καθημερινα και κοπανιεμαι με το ibiza (οκ φυσιολογικο), το VI περναγε και απορροφουσε τα παντα σα μαγικο χαλι. Το ιδιο πολυ καλη και η ηχομονωση που δεν αφηνε να περναει σχεδον τιποτε στο εσωτερικο.
-
το 7αρι DSG ειναι ολα τα λεφτα. Το 'εμαθα' σε 1' και αυτο ηταν ολο. Επιβεβαιωνει οτι μαλλον ειναι οτι καλυτερο υπαρχει και δε βλεπω ουτε εναν λογο να μην το παρει κανεις. Σε χαλαρο ρυθμο απλα δε καταλαβαινεις τιποτα, ανεβοκατεβαζει αθορυβα και χωρις κραδασμους. Με το γκαζι στο πατωμα αλλαζει στο κοφτη επισης χωρις κομπιασματα ή δε ξερω τι αλλο.
-
το μοτερ αρκετα δυνατο, δεν εντοπισα κατι που να με ενοχλησε περα απο οτι μαλλον κατω απο τις 2000 δεν φαινεται να αρπαζει αμεσως. Ισως επειδη ηταν ακομη αστρωτο ή επειδη δεν εκανα πολλα σταματα/ξεκινα για να το δω. Δε με προβληματισε παντως. Κοφτης νομιζω στις 6500 απο μια ματια που εριξα.
-
ο εξωτερικος σχεδιασμος ειναι συντηρητικος οπως αναμενεται, για μενα δειχνει λιγο πιο μοντερνο απο το V. Ουτε κρυο ουτε ζεστη.
-
εσωτερικα ειναι ομορφο! Δε θα ελεγα μοντερνο, αλλα συγχρονο. Τα υλικα δειχνουν πολυ καλα και τα καθισματα της highline που ειναι μισα αλκανταρα δειχνουν πολυ ομορφα. Σε ποιοτητα θα ελεγα οτι ειναι σιγουρα καλυτερο απο το V. Το τιμονι πολυ ομορφο και σωστα ζυγισμενο στο δρομο.
-
ο εξοπλισμος ειναι πλουσιος στην εκδοση αυτη, μονο 2-3 εξτρα θα προσθετα.
-
αναμονη, με το dsg και 2-3 εξτρα, 3,5-4 μηνες.
-
γενικα μου αρεσε πολυ. Δε βρηκα κατι που να μη μου αρεσε.
Θα προτιμουσα πιο μοντερνα εξωτερικη σχεδιαση.
-
-
Ρε παιδιά δεν αμφιβάλω οτι το DSG είναι 'ΤΟ' κιβώτιο και προφανώς θα το ήθελα αλλά δεν νομίζετε οτι είναι υπερβολή ένα τέτοιο κιβώτιο σε ένα 1400αρι αυτοκίνητο?Δηλαδή αν πάρω GT με DSG και ESP και βάλω και κάνα έξτρα θα περάσω για τα καλά τα 25000 για GOLF..!Mήπως ξεφεύγουμε ρε παιδιά?
Υ.Γ. Γιατί δεν υπάρχει το σύστημα TCS ?
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Τώρα τι σχέση έχει το roadster s2000 με τα μικρομεσαία μόνο εσύ ξέρεις. Μάλλον ήθελες να μου πεις ότι δεν απευθύνεσαι στην χόντα συνολικά αλλά μόνο στο συγκεκριμένο μοντέλο.
Οι γενικεύσεις σου βέβαια σε κουτιά - διαστημόπλοια κλπ ενισχύουν την άποψη μου ότι τα βλέπεις όλα ασπρόμαυρα...κάποιος πρέπει να σου μιλήσει για τις αποχρώσεις ενδιάμεσα αλλά λυπάμαι δεν θα είμαι εγώ. Ο νέος χαρακτηρισμός του σιβικ για σήμερα είναι καγκούρικο...μπράβο σε καλό δρόμο είσαι...αύριο θα βρεις κάτι άλλο να γράψεις είμαι σίγουρος... Η προκατάληψη σου σ' εμπνέει οπότε σε αφήνω να δημιουργήσεις!αφου κανεις φιλοτιμη προσπαθεια και τελικα καταλαβαινεις τι θελω να πω(οτι δεν αναφερομαι στη χοντα συνολικα αλλα μονο στο συγκεκριμενο μοντελο ) δε καταλαβαινω γιατι συνεχιζεις να θεωρεις οτι με διακατεχει προκαταληψη?
απολυτο μπορεις να με θεωρησεις μονο στο τροπο που εκφραζομαι και σκεφτομαι,δλδ ειτε μου αρεσει κατι ή δε μου αρεσει καθολου.
το sirocco για παραδειγμα μπορει να προσπαθησα να μου αρεσει,οταν ομως το δα απο κοντα το πισω μερος δε μου αρεσε καθολου, για αυτο πλεον λεω οτι το θεωρω ασχημο.
δεν υπαρχει γριζο για μενα επειδη μου φανηκε καλο στις φωτο ή επειδη εχει ωραιο μπροστινο μερος ειναι ασχημο και τελος!αντιστοιχα οταν κατι το θεωρω ομορφο δε σημαινει οτι μου αρεσει απο ολες τις αποψεις,αλλα οτι τα ομορφα στοιχεια του ειναι περισσοτερα για μενα ωστε να παραβλεψω τα αρνητικα του.
το civic απο την αλλη το θεωρω υπερβολικο και εχω καθε δικαιωμα να το λεω ειδικα απο τη στιγμη που μου αρεσε ο προηγουμενο και σκεφτομουν σοβαρα την αγορα του παλιου ταπερ.αρα λοιπον οι αποψεις μου δεν εχουν να κανουν με προκαταληψεις υπερ ή κατα συγκεκριμενων εταιρειων αλλα κυριως με το τι εγω προσωπικα θεωρω ασχημο ή ομορφο.
μπορεις αν θες να δεχθεις τη διαφορετικοτητα ή να αναλογιστεις αν εσενα συγκεκριμενα ο λογος που σου αρεσει το συγκεκριμενο μοντελο ειναι επειδη οντως το βρισκεις ομορφο ή απλα επειδη ειναι χοντα και συμπαθεις τη χοντα -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
οδηγησα σημερα το VI 160ps DSG.καταρχην να πω οτι οι συνθηκες ηταν συνηθες test drive σε δρομους που ηξερα ομως, και μερικα ανοιγματα για να δω τη δυναμη του μοτερ και την αποκριση του dsg.
-
εντυπωσιακη ανεση αναρτησης. Δε το περιμενα με τιποτα, σε δρομους που περναω καθημερινα και κοπανιεμαι με το ibiza (οκ φυσιολογικο), το VI περναγε και απορροφουσε τα παντα σα μαγικο χαλι. Το ιδιο πολυ καλη και η ηχομονωση που δεν αφηνε να περναει σχεδον τιποτε στο εσωτερικο.
-
το 7αρι DSG ειναι ολα τα λεφτα. Το 'εμαθα' σε 1' και αυτο ηταν ολο. Επιβεβαιωνει οτι μαλλον ειναι οτι καλυτερο υπαρχει και δε βλεπω ουτε εναν λογο να μην το παρει κανεις. Σε χαλαρο ρυθμο απλα δε καταλαβαινεις τιποτα, ανεβοκατεβαζει αθορυβα και χωρις κραδασμους. Με το γκαζι στο πατωμα αλλαζει στο κοφτη επισης χωρις κομπιασματα ή δε ξερω τι αλλο.
-
το μοτερ αρκετα δυνατο, δεν εντοπισα κατι που να με ενοχλησε περα απο οτι μαλλον κατω απο τις 2000 δεν φαινεται να αρπαζει αμεσως. Ισως επειδη ηταν ακομη αστρωτο ή επειδη δεν εκανα πολλα σταματα/ξεκινα για να το δω. Δε με προβληματισε παντως. Κοφτης νομιζω στις 6500 απο μια ματια που εριξα.
-
ο εξωτερικος σχεδιασμος ειναι συντηρητικος οπως αναμενεται, για μενα δειχνει λιγο πιο μοντερνο απο το V. Ουτε κρυο ουτε ζεστη.
-
εσωτερικα ειναι ομορφο! Δε θα ελεγα μοντερνο, αλλα συγχρονο. Τα υλικα δειχνουν πολυ καλα και τα καθισματα της highline που ειναι μισα αλκανταρα δειχνουν πολυ ομορφα. Σε ποιοτητα θα ελεγα οτι ειναι σιγουρα καλυτερο απο το V. Το τιμονι πολυ ομορφο και σωστα ζυγισμενο στο δρομο.
-
ο εξοπλισμος ειναι πλουσιος στην εκδοση αυτη, μονο 2-3 εξτρα θα προσθετα.
-
αναμονη, με το dsg και 2-3 εξτρα, 3,5-4 μηνες.
-
γενικα μου αρεσε πολυ. Δε βρηκα κατι που να μη μου αρεσε.
Θα προτιμουσα πιο μοντερνα εξωτερικη σχεδιαση.
-Η ηχομόνωση του V δεν είναι το δυνατό του σημείο (ο θόρυβος κύλησης και οι λακούβες, ακόμα και η βροχή, ακούγονται έντονα στο εσωτερικό) όποτε η αναβάθμιση σε αυτό τον τομέα ήταν κάτι παραπάνω από επιθυμητή! Για άνεση ανάρτησης λένε όλοι ότι το VI είναι πολύ βελτιωμένο κι εκεί αλλά από ότι κατάλαβα πρέπει να την έκαναν πιο μαλακή και να έχει κατιτίς περισσότερες κλίσεις.
-Το 7άρι DSG είναι απόλαυση όντως
-Ο κόφτης του TSI είναι στις 7000 ! (όχι ότι έχει και νόημα να φτάνεις εκεί πάνω, εκτός αν κάνεις κόντρες )
-Ψιλοακριβό γενικά αλλά πιστεύω ότι τα αξίζει γιατί πιάνουν τόπο τα επιπλέον χρήματα σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.
-
-
Ο χρήστης gaz gaz έγραψε:
Ρε παιδιά δεν αμφιβάλω οτι το DSG είναι 'ΤΟ' κιβώτιο και προφανώς θα το ήθελα αλλά δεν νομίζετε οτι είναι υπερβολή ένα τέτοιο κιβώτιο σε ένα 1400αρι αυτοκίνητο?Δηλαδή αν πάρω GT με DSG και ESP και βάλω και κάνα έξτρα θα περάσω για τα καλά τα 25000 για GOLF..!Mήπως ξεφεύγουμε ρε παιδιά?Υ.Γ. Γιατί δεν υπάρχει το σύστημα TCS ?
Και τι σημασια εχει οτι ειναι 1400αρι; !160 αλογα εχει...
-
Ο χρήστης gaz gaz έγραψε:
Ρε παιδιά δεν αμφιβάλω οτι το DSG είναι 'ΤΟ' κιβώτιο και προφανώς θα το ήθελα αλλά δεν νομίζετε οτι είναι υπερβολή ένα τέτοιο κιβώτιο σε ένα 1400αρι αυτοκίνητο?Δηλαδή αν πάρω GT με DSG και ESP και βάλω και κάνα έξτρα θα περάσω για τα καλά τα 25000 για GOLF..!Mήπως ξεφεύγουμε ρε παιδιά?Υ.Γ. Γιατί δεν υπάρχει το σύστημα TCS ?
ναι 1400αρι τουρμπίσιο όμως με 24.4@1500 κιλά ροπής και απόδοση 2λιτρου.
-
Χρονια πολλα ! Εχω δυο ερωτησουλες, η μια ρητορικη :
1 ) ποσο χρονο παραδοσης εχει η vw για το golf ?
2 ) γιατι η αντιπροσωπεια στην Πατρα που ειμαι εχει την εκθεση ανοιχτη 9-14.30 ?? Επαθα σοκ ! Λες και δε θελουν πελατες . Εγω πως θα το δω το Γκολφακι ?
Βαριεμαι απιστευτα να κοιταω αμαξια. Ποσο μαλλον να κυνηγαω τις αντιπροσωπειες. Προτιμω να κοιτω μποτες και τσαντες !! χαχαχα!! Ξερω οτι δεν κολλαω εδω μεσα γιατι ειστε ολοι αρρωστοι με τα αυτοκινητα αλλα προς το παρον ψαχνω και ενημερωνομαι απο το ιντερνετ. Πανως το 6 μου αρεσει . Και το 5 μου αρεσε. Δεν κοβω φλεβες αλλα ειναι η χρυση τομη νομιζω. Αλλωστε δε θα εκοβα φλεβες για κανενα αυτοκινητο. -
Μόλις πριν λίγο γύρισα από Καρέντα Βουλιαγμένης , έψαχνα για test-drive για το 1.4 με τους 160 όμως είχαν μόνο με τους 122 , το έκανα και διαπίστωσα τα εξής :
Πολύ καλή ποιότητα κύλισης , φοβερή ηχομόνωση , πολύ ικανοποιητική ροπή , σαφώς καλύτερη από αυτήν του προηγούμενου (Golf V fsi με τους 116) .
Το εσωτερικό του είναι πολύ ανωτερω από το προηγούμενο , πιο premium αίσθηση , νομίζεις ότι είσαι μέσα σε αυτοκίνητο αξίας άνω των 30.000 ευρώ.Ο φωτισμός στο ταμπλό εξαιρετικός.
Υ.Γ
Αν υπάρχει ένα μείον για μένα προσωπικά είναι αν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μου , όσον αφορά την οικογένεια , δηλαδή για το 5πορτο εάν (ετοιμάζομαι για γάμο ) μπορεί μεθαύριο να με μεταφέρει με άνεση με 2 παιδιά παραδείγματος χάρη.Παράκληση αν κάποιος από το forum έχει το 5πορτο , έστω και στο προηγούμενο , να μου πει την άποψη του περί αυτού του θέματος.για την κοπελιά που ρωτάει μου είπαν ότι αναλόγως την έκδοση έχουν και ετοιμοπαράδοτα μοντέλα.Αν υπάρξει παραγγελία ειδική (π.χ ηλιοροφή) τότε μπορεί να πάει και στο 4μηνο.
-
Τελική τιμή για το 1.4 με τους 160 , στο 5 πορτο , στην πλούσια έκδοση , με μεταλλικό χρώμα , ηλιοροφή , πινακίδες , τέλη κυκλοφορίας κ.λπ 24.379 ευρώ.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
-Ο κόφτης του TSI είναι στις 7000 ! (όχι ότι έχει και νόημα να φτάνεις εκεί πάνω, εκτός αν κάνεις κόντρες )
το 6 εχει κοφτη στις 7000?
δεν ειμαι σιγουρος για τις 6500 που ειπα πριν γιαυτο ρωταω. Παντως μεχρι τον κοφτη εχει δυναμη, δε ψοφαει. -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Τελική τιμή για το 1.4 με τους 160 , στο 5 πορτο , στην πλούσια έκδοση , με μεταλλικό χρώμα , ηλιοροφή , πινακίδες , τέλη κυκλοφορίας κ.λπ 24.379 ευρώ.πολλα ειναι για golf.με τοσα λεφτα αγοραζεις την delta που ειναι πολυτελες με χωρους ποιοτητα ισαξια και πολυ πιο ομορφη.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Τελική τιμή για το 1.4 με τους 160 , στο 5 πορτο , στην πλούσια έκδοση , με μεταλλικό χρώμα , ηλιοροφή , πινακίδες , τέλη κυκλοφορίας κ.λπ 24.379 ευρώ.
πολλα ειναι για golf.με τοσα λεφτα αγοραζεις την delta που ειναι πολυτελες με χωρους ποιοτητα ισαξια και πολυ πιο ομορφη.
πολλα αγοραζεις, το θεμα ειναι τι θες και τι σου αρεσει.
VW Golf VΙ