-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Σκοπος του τοπικ κατα την αποψη μου? Δεν ειναι επικινδυνοι οσοι κανουν 'χαζομαρες' με τα πισωκινητα τους. Δε χρειαζεται να τους φοβομαστε, δε χρειαζεται να τους 8αβουμε, δε 8α παρουν κοσμο στο λαιμο τους.Πες τα Χρυσόστομε. Σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο βάζουν τους γύρω τους όσοι πάνε για χρόνους.
ΥΓ. Άραγε, από όλους αυτούς που λένε διάφορα, έχουν μπει οι μισοί έστω σε πισωκίνητο που να οδηγιέται σωστά; Και πόσοι από αυτούς το οδήγησαν; -
Μέχρι στιγμής έχω οδηγήσει μόνο μπροστοκίνητα και τετρακίνητα αυτοκίνητα, οπότε δεν μπορώ να πω αντικειμενικά τι ειναι καλύτερο.
Η λογική πάντως (και σ' αυτό φαίνεται να συμφωνούν οι περισσότεροι γνώστες) λέει πως το 'σωστότερο' ειναι να μην κάνουν 2 δουλειές ενα ζευγάρι τροχών (δηλ. στρίψιμο και ώθηση). Κοινώς αν ειχα την οικονομική δυνατότητα σίγουρα το επόμενο αμάξι μου θα ηταν πισωκίνητο.
Αλλα όπως πολύ σωστά είπε και ο Krus λίγες σελίδες πριν, αν κάποιος γουστάρει πραγματικά μπορεί να διασκεδάσει με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Σκοπος του τοπικ κατα την αποψη μου? Δεν ειναι επικινδυνοι οσοι κανουν 'χαζομαρες' με τα πισωκινητα τους. Δε χρειαζεται να τους φοβομαστε, δε χρειαζεται να τους 8αβουμε, δε 8α παρουν κοσμο στο λαιμο τους.
Πες τα Χρυσόστομε. Σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο βάζουν τους γύρω τους όσοι πάνε για χρόνους.
ΥΓ. Άραγε, από όλους αυτούς που λένε διάφορα, έχουν μπει οι μισοί έστω σε πισωκίνητο που να οδηγιέται σωστά; Και πόσοι από αυτούς το οδήγησαν;Να μη φοβομαστε οσους κανουν 'χαζομαρες' αρκει να ξερουν και **που **και **ποτε **να τις κανουν, γιατι αν τις κανουν μεσα στη γειτονια και με παρουν στο λαιμο τους, οπως το παληκαρι που νομιζε οτι θα κανει '180' γυρω απο τη νησιδα με λιγο παραπανω γκαζακι στο MX5 και το εφερε σβουρα σταματωντας πανω στο φτερο μου, Ο,ΤΙ και να μου πουν θα εχουν αδικο.
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Η λογική πάντως (και σ' αυτό φαίνεται να συμφωνούν οι περισσότεροι γνώστες) λέει πως το 'σωστότερο' ειναι να μην κάνουν 2 δουλειές ενα ζευγάρι τροχών (δηλ. στρίψιμο και ώθηση).In fact, αυτο που λενε οι 'γνωστες' (και η φυσικη!) ειναι οτι οι τροχοι δε μπορουν να εφαρμοσουν **ταυτοχρονα **τη μεγιστη προσφυση των ελαστικων τους ΚΑΙ στο διαμηκη ΚΑΙ στον εγκαρσιο αξονα, οποτε η στρβεις με τη μεγιστη προσφυση, η επιταχυνεις, η κατι ενδιαμεσο, αν και μπορεις να παιζεις και με γωνιες και μεταφορες βαρους οποτε να εισαι τελικα πιο γρηγορος απ' οτι λεει η 'απλη λογικη' - θυμηθειτε καποια καλοστημενα μπροσθοκινητα (306 kit-car, κλπ) σε καποιους ασφαλτινους αγωνες του WRC πριν απο μια 5ετια . Διαφορετικα γιατι να μη σε επιταχυνουν και οι μπροστινοι τροχοι μαζι με τους πισω οταν εχεις το τιμονι στην ευθεια και να μην εκμεταλευεσαι την ελκτικη προσφυση που μπορουν να σου δωσουν ολα τα σημεια επαφης σου με το δρομο, ειδικα σε γλιστερες (για τα αλογα που διαθετεις) επιφανειες; Εξ ου και τα 'εξυπνα' συστηματα τετρακινησης, που προσπαθουν να δωσουν οση ροπη χρειαζεται ωστε και να στριβεις οσο γινεται πιο ουδετερα και να επιταχυνεις τα μεγιστα μεσα στη στροφη.
-
Καλά τα λέμε και για τετρακινήσεις και όλα τα σχετικά, αλλά η οδήγηση μας αρέσει γιατί κάτι κάνουμε και εμείς! Ένα υπερσύστημα τετρακίνησης σαν το SH-AWD της Honda, δεν νομίζω ότι έχει να μου προσφέρει κάτι σε ευχαρίστηση. Άντε, και θα στρίψω εγώ ο κουλός με 70 στροφή που ένας χεράς θα την πάρει με 72. Αν η ισορροπία δεν είναι αποτέλεσμα δικών μου κινήσεων, δεν θέλω να οδηγάω, θα πάρω το τρένο!
-
Καμια αντιρρηση, αν παιρνοντας με 70 τη στροφη που ο 'χερας' θα παρει με 72 εχεις την ψευδαισθηση οτι 'οδηγεις στο οριο' και σου ανεβαινει η αδρεναλινη! Και το EVO με το αψογο στησιμο του τα κανει να φαινονται ολα ευκολα για οποιον δεν ξερει τις πραγματικες δυνατοτητες του συγκεκριμενου εργαλειου, αλλα αν σε παει βολτα ο Χατζητσοπανης και καταλαβεις πως θα επρεπε να κινεισαι με δαυτο, θα σου κοπει η μαγκια!
Σε τελικη αναλυση, ειναι πολυ ευκολα τα παντιλικια με ενα πισωκινητο ακομα και με λιγα αλογα. To Ελληνικο οδοστρωμα ειναι ιδανικο. Αντε και δεν αλλαζεις και λαστιχα ενω τα εχεις λιωσει και φευγει ακομα πιο ευκολα (αν και πολλοι θα φωναξουν 'ενσταση' σ'αυτο το σημειο!) οποτε μπορεις να 'παιζεις' και με 20 χλμ/ωρα. Αφηνεις και αρκετο περιθωριο για να σου γυρισει (αν δεν τα καταφερεις να το μαζεψεις) εκ του ασφαλους, μη σε σταματησει το πεζοδρομιο και ρεζιλευτεις, και νοιωθεις 'ωραιος'. Nothing wrong with that. Αλλα μη νομιζεις οτι εγινες και χερας! Μαθε πρωτα να στριβεις στο οριο (οσο παει τελος παντων το ο,τιδηποτε ειναι αυτο που οδηγεις) με ολες τις συνθηκες και ταχυτητες (ι.e. βρες πιστα κι αμαξι η αλλιως κατσε σπιτι και 'παιξε' sim racing - περισσοτερα θα μαθεις!) και μετα γραφεσαι στα fora με το ψευδωνυμο driftmeister και κανεις μαθηματα στους αλλους. Ωραια η πισω κινηση αλλα αν με τις πρωτες σταγονες βροχης βαζεις την ουρα στα σκελια, ενεργοποιεις και παλι το ESP, και πας σαν 'κυρια' η απλα το κλειδωνεις στο γκαραζ...
-
Τον Ragnioti τον ξέρετε;
Άραγε πως κατάφερνε είτε οδηγούσε πισωκίνητο και δη turbo είτε μπροστοκίνητο να πηγαίνει αέρα πατέρα και μάλιστα θεαματικότατα;
Είναι σαν να ρωτά κάποιος:
'θέλω να ερωτευτώ μήπως ξέρετε - για να με βοηθησετε - ποιες γυναίκες είναι πιο ωραίες, οι ξανθιές, οι καστανές ή οι μελαχρινές;'
Φυσικά και σωστή απάντηση δεν υπάρχει, η 'σωστότερη' αν υπάρχει τέτοια θα ήταν 'οι πιο όμορφες είναι και οι πιο ωραίες'!
Τι θέλω να πω, απλά πως δεν υπάρχει ξεκάθαρη κι απόλυτη απάντηση σε ένα τόσο υποκειμενικό θέμα και για να μην βιαστεί κανείς να απαντήσει θα σας θυμίσω πως τα τελευταία χρόνια όλες οι εργοστασιακές ομάδες WRC ρυθμίζουν τα αυτοκίνητά τους υποστροφικά καθώς είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάνε πιο γρήγορα, και υπ'όψιν μιλάμε για τετρακίνητα!
Προσωπικά μιλώντας πάντα δεν μου άρεσε ο τίτλος του θέματος καθώς όπως φαίνεται ο Dimsabas είχε όρεξη απλά για φιλοσοφική κουβεντούλα ενώ ο τίτλος άλλα υπονοεί, γι'αυτό και οι τόσες 'αψιμαχίες', όσο για το avatar και το θέμα τοποθέτησης του αυτοκινήτου μας που έθιξε κάποιος δεν βλέπω το λόγο να είναι ντροπή να το βάζει κανείς ούτε όμως και περηφάνεια καθώς μπορεί κανείς να βάλει ότι αυτοκίνητο θέλει δεν σημένει αυτόματα πως γίνεται και κάτοχός του!
Μην τρελαίνεστε, συζήτηση κάνουμε δεν χωρίζουμε χωράφια...
JIM -
Άμα χωρίζαμε χωράφια θα ήταν πιο εύκολο, θα δίναμε την υπόθεση στους δικηγόρους και θα τελειώναμε.
-
Πάντως, αν ξαναδιαβάσετε λίγο το πρώτο post, θα δείτε ότι ο dimsabas κάνει απλώς ένα 'κάλεσμα' λέγοντας μάλιστα ότι δε χρειάζεται ούτε ειδικές ικανότητες ούτε τίποτα ιδιαίτερο για να γίνεις 'driftmeister' στην ελληνική άσφαλτο. Μας 'προτρέπει' να ξεπεράσουμε τους 'φόβους' μας και να αφεθούμε στη χαρά της πίσω κίνησης. Αν θέλουμε.
Λίγο ελαφριά η απόδοση του που κάνω, αλλά σε γενικές γραμμές αυτά λέει. Ούτε για χεράδες μίλησε, ούτε για κουλούς, ούτε για τίποτα. Απλώς αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι ο άνθρωπος έχει πια μπουχτίσει από τη ρουτίνα της καθημερινής οδήγησης και μας λέει να 'σπάσουμε' τις αλυσίδες και να το ρίξουμε λίγο στη διασκέδαση.
Αν ο τρόπος αυτός διασκέδασης δε σας βρίσκει σύμφωνους, τότε απλώς μην εισακούσετε την πρόσκληση. Όμως, έλεος ρε παιδιά, σταματήστε να τσακώνεστε για ανύπαρκτες διαφωνίες.
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Ôåôïéá 8åìáôá äåí êáôáëçãïõí ðïõ8åíá.. Åéíáé 8åìá-êïëïêõ8ïðéôá.Ðñùôá 8á ðñåðåé íá 3å÷ùñéóïõìå ôçí ïäçãçóç óå ðéóôá, óå ïñåéíåò äéáäïñìåò ê óå êá8çìåñéíåò äéáäñïìåò. Ãéáôé ï êá8åíáò ìéëáåé ãéá ï,ôé 8åëåé ê äåí âãáæïõìå áêñç.
Ôï 8åìá äåí áíïé÷ôçêå ðéóôåõù ãéá íá áðïäåé÷ôåé ïôé ç ðéóù êéíçóç åéíáé êáëõôåñç áðï ôçí ìðñïóôéíç, ïõôå ïôé áõôïé ðïõ ìðïñïõí íá õðåñóôñåøïõí åéíáé ÷åñáäåò. Åéíáé ç öéëïóïöéá ðéóù áðï êá8å ó÷ïëç ê õðáñ÷ïõí öáíáôéêïé óå êá8å óôñáôïðåäï. Áëëéùò äå 8á õðçñ÷áí ïõôå trackdays, ïõôå drift events, ïõôå rallies. Eìåéò ïé åñáóéôå÷íåò ïäçãïé äåí å÷ïõìå ôéðïôá íá áðïäåé3ïõìå. Áí ôï 8åëáìå, 8á óõììåôåé÷áìå óå áãùíåò ãéá íá ôï êáíïõìå..
Óêïðïò ôïõ ôïðéê êáôá ôçí áðïøç ìïõ? Äåí åéíáé åðéêéíäõíïé ïóïé êáíïõí '÷áæïìáñåò' ìå ôá ðéóùêéíçôá ôïõò. Äå ÷ñåéáæåôáé íá ôïõò öïâïìáóôå, äå ÷ñåéáæåôáé íá ôïõò 8áâïõìå, äå 8á ðáñïõí êïóìï óôï ëáéìï ôïõò.
ΣΥΜΦΩΝΩ!ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΗ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΩΚΙΝΗΤΑ Η ΜΕ ΤΑ ΜΠΡΟΣΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΒΟΛΤΑ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ Κ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ!
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Αν ο τρόπος αυτός διασκέδασης δε σας βρίσκει σύμφωνους, τότε απλώς μην εισακούσετε την πρόσκληση. Όμως, έλεος ρε παιδιά, σταματήστε να τσακώνεστε για ανύπαρκτες διαφωνίες.That's the Spirit...
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Πάντως, αν ξαναδιαβάσετε λίγο το πρώτο post, θα δείτε ότι ο dimsabas κάνει απλώς ένα 'κάλεσμα' λέγοντας μάλιστα ότι δε χρειάζεται ούτε ειδικές ικανότητες ούτε τίποτα ιδιαίτερο για να γίνεις 'driftmeister' στην ελληνική άσφαλτο. Μας 'προτρέπει' να ξεπεράσουμε τους 'φόβους' μας και να αφεθούμε στη χαρά της πίσω κίνησης. Αν θέλουμε.Λίγο ελαφριά η απόδοση του που κάνω, αλλά σε γενικές γραμμές αυτά λέει. Ούτε για χεράδες μίλησε, ούτε για κουλούς, ούτε για τίποτα. Απλώς αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι ο άνθρωπος έχει πια μπουχτίσει από τη ρουτίνα της καθημερινής οδήγησης και μας λέει να 'σπάσουμε' τις αλυσίδες και να το ρίξουμε λίγο στη διασκέδαση.
Αν ο τρόπος αυτός διασκέδασης δε σας βρίσκει σύμφωνους, τότε απλώς μην εισακούσετε την πρόσκληση. Όμως, έλεος ρε παιδιά, σταματήστε να τσακώνεστε για ανύπαρκτες διαφωνίες.
Καλά που κάποιοι καταλαβαίνουν, γιατί είχα αρχίσει να απορώ με αυτά που γράφω και την ευφυία μου. Ευτυχώς τώρα απορώ μόνο με την ευφυία κάποιων άλλων.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Καλά που κάποιοι καταλαβαίνουν, γιατί είχα αρχίσει να απορώ με αυτά που γράφω και την ευφυία μου. Ευτυχώς τώρα απορώ μόνο με την ευφυία κάποιων άλλων.Καλά κάνεις και απορείς με τον εαυτό σου...είσαι χαζός, έχεις το ακαταλόγιστο και είσαι χείριστος οδηγός. Άσε άλλους που ξέρουν καλύτερα να κρίνουν. Εσύ δεν ξέρεις...άντε
-
Το θέμα με τα πισωκίνητα είναι ότι ελάχιστοι μπορούν να τα κουμαντάρουν σωστά. Ο τέως κάτοχος ενός Toyota παίρνει μια BMW και θεωρεί ότι θα την οδηγήσει με τον ίδιο τρόπο. Όταν η ουρά φύγει όμως σε ανύποπτη, για τον ίδιο, στιγμή, τότε δεν ξέρει τι να την κάνει. Είναι σαν το ABS που αν δεν έχεις ξαναοδηγήσει αυτοκίνητο που το διαθέτει, τρομάζεις όταν ενεργοποιηθεί πρώτη φορά και τα χάνεις.
Προσωπικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι πάμπολλοι ιδιοκτήτες πισωκίνητων του κουτιού ξέρουν να τα χειριστούν όπως χρειάζεται.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Προσωπικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι πάμπολλοι ιδιοκτήτες πισωκίνητων του κουτιού ξέρουν να τα χειριστούν όπως χρειάζεται.Eίπαμε...Αν κάποιος αποκτά ένα αγαθό δεν σημαίνει ότι είναι αντάξιος κτήτορας/οτί μπορεί να το εκμεταλλευθεί κατάλληλα εννοώ. Αυτή είναι η ζωή άλλωστε.
-
και γω αυτο πιστευω...απο κει και περα οποιος ξερει να οδηγει και να ελεγχει ενα οπισθιοκινητο και τη βρισκει με γεια του με χαρα του...
ο τιτλος του θρεντ ειναι ευλογια η ολεθρος...θα μπορουσε να ναι 'γιατι δε προτιματε τη πισω κινηση'... -
Ο τίτλος περιέχει μια δόση χιούμορ, είναι και λίγο 'εμπορικός' . Τραβάει το μάτι.
Όσο για τα πισωκίνητα, δεν είναι δύσκολα όπως τα λέτε. Τουλάχιστον για κάποιον που του αρέσει η οδήγηση και έχει ψαχτεί λίγο, δε λέω για τον κυρ-Ανέστη με το εφάπαξ... -
κατι ξερω και γω απο εμπορικους τιτλους...το καταλαβα!
-
Ε, αφού το κατάλαβες, τι ρώταγες;
-
μα δε ρωτησα!
Πίσω κίνηση; Ευλογία ή όλεθρος;