-
Σκέψου το όλο το καλοκαίρι κι από χειμώνα βλέπουμε.
Οι αλλαγές που βλέπαμε στον ορίζοντα ακυρώθηκαν?
-
Ανεμιστήρες όχι A/C...μεγάααλη διαφορά στο εσωτερικό του σπιτιού!
-
Μέχρι τις μεγάλες ζέστες, όπου αρχίζεις να τα βλέπεις όλα insert correct colour here.
-
Πέρα από πλάκα, Νικόλα, πριν 3 χρόνια έβγαλα όλα τα A/C και έβαλα ανεμιστήρες. Το αεράκι που σε δροσίζει, χωρίς τον θόρυβο και την κλεισούρα του A/C, εμένα με κέρδισαν...
-
Kαπου ειχα δει οτι ο ανεμιστηρας αποδιδει περιπου μεχρι τους 25 βαθμους.
Παντως καλυτερα να βαλεις ενα καλο παρα καρφουρ. Τα μειονεκτηματα τα βλεπεις οταν ειναι πλεον πολυ αργα...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ανεμιστήρες όχι A/C...μεγάααλη διαφορά στο εσωτερικό του σπιτιού!Nίκο δεν παλεύεται με ανεμιστήρες. 3 είχα για να κάνουν και ρεύμα, αλλά τπτ. Από ένα σημείο και μετά χρειάζεσαι και λίγο αρκουδίσιον...
-
παιδιά είμαστε όλοι για ομαδική air condition?
αυτό μόλις 'ηθελα να ρωτήσω κ εγώ...προσωπικό πρόβλημα...
θέλω να βάλω 2 air condition σε 2 ξεχωριστά αλλά διπλανά δωμάτια, καθένα 14-15 τμ έκαστο περιπου... όμως θέλω να είναι αθόρυβα για να μπορώ να διαβάζω... οπότε μιλώ για 2 των 6.000 btu ή θα χρειαστούν περισσότερα...
θέλω να είναι οικολογικά, δλδ να καταναλώνουν λίγη ενέργεια κ να είναι αποδοτικά συνάμα...
προτείνετε εσεις να βάλω κ με θέρμανση? αξίζει? τα κουφώματα είναι καλά, αλλά θα τα αλλάξω τώρα με καινούρια, θερμομονωτικά, κ με ειδικό γυαλί που είναι θερμομονωτικό, που δεν επιτρέπει τις υπέρυθρες ακτινοβολίες κ τη θερμότητα σε μεγάλο ποσοστό... μένω στον 6ο όροφο κ είναι διαμπερές... απλώς κλείνω τις πόρτες όταν διαβάζω κ η κατάσταση δεν παλεύεται με ανεμιστήρες.
σας παρακαλώ... προτείνετε μου κάποια λύση... μεσαίας κ καλής κατηγορίας... πιστεύω πως ό,τι πληρώνεις παίρνεις... μόνο θέλω να ειναι οικονομικό στη λειτουργία κ να είναι αθόρυβο...
εσείς θα προτείνατε να βάλω 2 των 6.000 btu έκαστο, ή να βάλω μια μεγάλη μονάδα ψύξης, πχ 12.000 btu κ να την μοιράσω σε 2 εσωτερικές συσκευές? γίνεται αυτό? για να μην πιάνει πολύ χώρο στο μπαλκόνι το λέω...
παρακαλώ βοήθεια... είμαι άσχετος με εταιρίες κ κόστος...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Kαπου ειχα δει οτι ο ανεμιστηρας αποδιδει περιπου μεχρι τους 25 βαθμους.Παντως καλυτερα να βαλεις ενα καλο παρα καρφουρ. Τα μειονεκτηματα τα βλεπεις οταν ειναι πλεον πολυ αργα...
Το παλεψα με ανεμιστηρες , και ειναι αληθεια οτι οταν η θερμοκρασια ειναι οριακη (το οριακη ειναι σχετικη και διαφερει αναλογα με ηλικια οργανισμο κτλ) εχεις πολυ καλα αποτελεσματα .
Δυστυχως τα δυο τελευταια χρονια ,( ισως που εκοψα εναν κισο που ηταν κολημενος και καλυπτε ολη την νοτια πλευρα του σπιτιου )ανεβασε θερμοκρασιες ανυποφορες .
Κοντρα σε ολους τους ειδικους εβαλα ενα ενιαρι πανασονικ εντελως αθορυβο και πολυ οικονομικο .Το αποτελεσμα θεαματικο .
Το μειονεκτημα ειναι οτι δεν εχεις αμεσο αποτελεσμα και για να γινω ακριβης θελει μιση ωρα + για να αρχισεις να νοιωθεις καλυτερα .
280 ευρω πληρωσα μαζι με την τοποθετηση σε προσφορα αν δεν κανω λαθος Ηλεκτρονικη -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πέρα από πλάκα, Νικόλα, πριν 3 χρόνια έβγαλα όλα τα A/C και έβαλα ανεμιστήρες. Το αεράκι που σε δροσίζει, χωρίς τον θόρυβο και την κλεισούρα του A/C, εμένα με κέρδισαν...Αν το σπίτι είναι γενικά δροσερό, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Στο σπίτι που μένω τώρα, το ισόγειο (ημιυπόγειο από την άλλη πλευρά καθώς το έδαφος είναι επικλινές) είναι πολύ δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα. Οι άλλοι δύο όροφοι, επειδή έχουν μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και γενικά δεν υπάρχει κάτι στο γύρω χώρο που να κρύβει τον ήλιο, ανεβάζουν θερμοκρασία τους καλοκαιρινούς μήνες. Τόσο που δε γίνεται δουλειά με απλούς ανεμιστήρες.
Βέβαια θα μου πεις, είχες και στο χωριό σου αρκουδίσιον? Κι εγώ με τη σειρά μου θα σας απαντήσω πως δεν έχω χωριό.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
θέλω να βάλω 2 air condition σε 2 ξεχωριστά αλλά διπλανά δωμάτια, καθένα 14-15 τμ έκαστο περιπου... όμως θέλω να είναι αθόρυβα για να μπορώ να διαβάζω... οπότε μιλώ για 2 των 6.000 btu ή θα χρειαστούν περισσότερα...Άλλαξα όλα τα κλιματιστικά στο σπίτι και στο γραφείο και έβαλα inverter. Τα λεφτά είναι πολλά αλλά προτιμώ να τα δώσω παρά το πονοκέφαλο από κακή ποιότητα ψύξης. Ακόμα και από το σαλόνι στο δωμάτιο θυμάμαι τη σαβούρα να ανοιγοκλείνει το θερμοστάτη και να παγώνω/ιδρώνω ανά 15 λεπτά όλο το βράδυ.
To Corona είναι πολύ καλό μηχάνημα αλλά νομίζω το Fujitsu έχει το καλύτερο πρόγραμμα. Το Mitsubishi στη θέρμανση δουλεύει πολύ οικονομικά, δηλαδή ο αέρας είναι δροσερός (για καλύτερη απόδοση) και το χειμώνα δεν είναι ευχάριστο. (Όλα inverter).
Inverter: μετατρέπει το εναλλασσόμενο ρεύμα σε συνεχές και μετά πάλι σε εναλλασσόμενο - έτσι μπορεί να ελέγχει τη συχνότητά του ρεύματος και στη συνέχεια τη ταχύτητα περιστροφής του κινητήρα. Ο συμπιεστής όταν δεν υπάρχει ανάγκη για μεγάλη ψύξη αντί να κλείσει ο θερμοστάτης, μειώνει τις στροφές του και βγάζει κάτω από 3000BTU/hr.
-
δλδ τα inverter εχουν μειωμενη κατανάλωση ρεύματος, ή όχι, σε σχέση με τα κανονικά κλιματιστικά?
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Πέρα από πλάκα, Νικόλα, πριν 3 χρόνια έβγαλα όλα τα A/C και έβαλα ανεμιστήρες. Το αεράκι που σε δροσίζει, χωρίς τον θόρυβο και την κλεισούρα του A/C, εμένα με κέρδισαν...
Αν το σπίτι είναι γενικά δροσερό, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Στο σπίτι που μένω τώρα, το ισόγειο (ημιυπόγειο από την άλλη πλευρά καθώς το έδαφος είναι επικλινές) είναι πολύ δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα. Οι άλλοι δύο όροφοι, επειδή έχουν μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και γενικά δεν υπάρχει κάτι στο γύρω χώρο που να κρύβει τον ήλιο, ανεβάζουν θερμοκρασία τους καλοκαιρινούς μήνες. Τόσο που δε γίνεται δουλειά με απλούς ανεμιστήρες.
Βέβαια θα μου πεις, είχες και στο χωριό σου αρκουδίσιον? Κι εγώ με τη σειρά μου θα σας απαντήσω πως δεν έχω χωριό.
Μιλάω για ανεμιστήρες οροφής ετσι? Πήρα HUNTER (όχι τον Αντρέα να γυρίζει βεντάλιες!!! ) και, πραγματικά, είναι δροσερά. Και είμαι τελευταίο όροφο, που σημαίνει ότι η οροφή είναι όλη μέρα στον ήλιο!!!
-
Νικο, με ενδιαφερει σαν ιδεα ενας ανεμιστηρας οροφης για το υπνοδωματιο..
το καλοκαιρι το σπιτι μου πραγματικα ειναι φουρνος καθως το βλεπει ΟΛΗ μερα ο ηλιος και τα ντουβαρια καινε στην κυριολεξια..
Αυτος ειναι ο λογος που κοιτουσα για 12αρι στο σαλονι.. τα ντουβαρια καινε και εχω και πολλες συσκευες οι οποιες παραγουν θερμοτητα... χωρια που θα δροσιζει λιγακι και το χωλ.
πηγα και ειδα.. Panasonic 12αρι κοστιζει περι τα 800 κατι ευρω με εγκατασταση..
Mitsu μονο σε εξειδικευμενα καταστηματα (στυλ Daikin) και δεν πηγα μια βολτα προς τα εκει...
Νικολα αν αναφερεσαι στα μελλοντικα σχεδια της μετακομισης αυτη τη στιγμη συμβαινουν τοσα που δε ξερω τι θα γινει αυριο που λεει ο λογος, αλλα καπως θα πρεπει να πορευτω κι εγω! -
Δεν εχω καμια εππαγελματικη σχεση με τον χωρο ..... απλα τον τελευται καιρο ασχοληθηκα με το θεμα διοτι εβαλα στις κρεβατοκαμαρες 2 μηχανηματα οπου μετα απο πολυ ψαξιμο κατεληξα σε mitsubishi inverter 9.000 btu οπου το καθενα εκανε 740 ε + 90 ευρω τοποθετηση απο εξεδικευμενο συνεργειο της εταιρειας.
Πηρα 3 προσφορες απο αντιστοιχες αντιπροσωπειες οπου δεν υπηρχε αξια λογου διαφορα τιμης.Χθες συγκεκριμενα εκανα γυρα στα μαγαζια media-mark, kotsovolos, καρφουρ -ηλεκτρονικη με ενα φιλο μου που ηθελε να παρει ενα 12αρι.
Τα καλα μηχανηματα κλαση Α, ΟΛΑ καναν πανω απο 600ε χωρις την εγκατασταση που πληρωνες extra.
Τελικως επελεξε ενα kelvinator κλαση c στα 350 ε + 80 ευρω η εγκατασταση.Αυτα απο προσωπικες εμπειρειες ...επισης προσεχτε διοτι τα πολυκαταστηματα βγαζουν παλια μοντελα σε προσφορες που φυσικα δεν το λενε, και νομιζουν οι πελατες οτι αγοραζουν κελεπουρι.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
δλδ τα inverter εχουν μειωμενη κατανάλωση ρεύματος, ή όχι, σε σχέση με τα κανονικά κλιματιστικά?Σαφώς και έχουν μειωμένη κατανάλωση, είναι πιο αθόρυβα και σου παρέχουν μια καλύτερη (ομαλότερη) ποιότητα ψύξης....Είναι όμως κάπου 40% ακριβότερα ....Τους τελευταίους 10 μήνες αγόρασα 7 κλιματιστικά για 3 σπίτια , τα 6 ήταν inverter...
Πήρα 3 LG,(κορυφαίο design 1 panel και 2 mirror ) 2 Mitsubishi (πολύ καλή εταιρία), 1 Hitachi (το μόνο που δεν ήταν inverter και ήταν το φτηνότερο από όλα, 9ρι, κάπου 500 χωρίς τοποθέτηση από ΗΛΕΑΘ όπου σου δίνουν τηλ τεχνικού για την τοποθέτηση και δεν την αναλαμβάνουν οι ίδιοι ), 1 Fujitsu...
Και οι 4 παραπάνω εταιρίες είναι μια χαρά και μπορείς απροβλημάτιστα να επιλέξεις..(αν θέλεις να κάνεις κι άλλο οικονομία πάρε General που ουσιαστικά είναι Fujitsu χωρίς το σήμα. Μην πάρεις no name των 250 ευρώ : άποψή μου) -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Δεν εχω καμια εππαγελματικη σχεση με τον χωρο ..... απλα τον τελευται καιρο ασχοληθηκα με το θεμα διοτι εβαλα στις κρεβατοκαμαρες 2 μηχανηματα οπου μετα απο πολυ ψαξιμο κατεληξα σε mitsubishi inverter 9.000 btu οπου το καθενα εκανε 740 ε + 90 ευρω τοποθετηση απο εξεδικευμενο συνεργειο της εταιρειας.
Πηρα 3 προσφορες απο αντιστοιχες αντιπροσωπειες οπου δεν υπηρχε αξια λογου διαφορα τιμης.Χθες συγκεκριμενα εκανα γυρα στα μαγαζια media-mark, kotsovolos, καρφουρ -ηλεκτρονικη με ενα φιλο μου που ηθελε να παρει ενα 12αρι.
Τα καλα μηχανηματα κλαση Α, ΟΛΑ καναν πανω απο 600ε χωρις την εγκατασταση που πληρωνες extra.
Τελικως επελεξε ενα kelvinator κλαση c στα 350 ε + 80 ευρω η εγκατασταση.Αυτα απο προσωπικες εμπειρειες ...επισης προσεχτε διοτι τα πολυκαταστηματα βγαζουν παλια μοντελα σε προσφορες που φυσικα δεν το λενε, και νομιζουν οι πελατες οτι αγοραζουν κελεπουρι.
Έτσι είναι όπως τα λες...Η mitsu είναι πολύ καλή...
Α και τα Daikin είναι πολύ αμφίβολο αν αξίζουν τα λεφτά τους...Όπως μου είπε φίλος κατασκευαστής : 'θα έριχνες τα λεφτά σου να πάρεις Mercedes?' (έχει βάλει άπειρα συστήματα Daikin σε τράπεζες και γενικώς δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος από την εταιρία)
-
αλλο το δεν ειναι ευχαριστημενος απο την εταιρεια μεσω επαγγελματικης σχεσης και αλλο αν οι χρηστες ειναι ευχαριστημενοι απο την επιλογη τους, ετσι?
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Νικο, με ενδιαφερει σαν ιδεα ενας ανεμιστηρας οροφης για το υπνοδωματιο..
το καλοκαιρι το σπιτι μου πραγματικα ειναι φουρνος καθως το βλεπει ΟΛΗ μερα ο ηλιος και τα ντουβαρια καινε στην κυριολεξια..
Αυτος ειναι ο λογος που κοιτουσα για 12αρι στο σαλονι.. τα ντουβαρια καινε και εχω και πολλες συσκευες οι οποιες παραγουν θερμοτητα... χωρια που θα δροσιζει λιγακι και το χωλ.
πηγα και ειδα.. Panasonic 12αρι κοστιζει περι τα 800 κατι ευρω με εγκατασταση..
Mitsu μονο σε εξειδικευμενα καταστηματα (στυλ Daikin) και δεν πηγα μια βολτα προς τα εκει...
Νικολα αν αναφερεσαι στα μελλοντικα σχεδια της μετακομισης αυτη τη στιγμη συμβαινουν τοσα που δε ξερω τι θα γινει αυριο που λεει ο λογος, αλλα καπως θα πρεπει να πορευτω κι εγω!Ντάφυ, το υπνοδωματιο μου είναι δυτικό. Που σημαίνει ότι οι τοίχοι πυρώνουν!
Κοίτα.
Με τον ανεμιστήρα στην χαμηλή σκάλα, δημιουργείται ένα συνεχέα αεράκι που σε δροσίζει. Και το παράθυρο ανοιχτό! Αυτό είναι το καλύτερο για μένα. Με ενοχλεί αφάνταστα η συνεχής βουή (όσο χαμηλή κι αν είναι) του A/C και η κλεισούρα! Και οι ανεμιστήρες που πήρα είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τελείως αθορυβοι στην χαμηλή σκάλα. Στην μεσαία το έβαλα μια φορά και στην μεγάλη γίνεται ο χαμός από αέρα!! -
Ο χρήστης tm έγραψε:
αλλο το δεν ειναι ευχαριστημενος απο την εταιρεια μεσω επαγγελματικης σχεσης και αλλο αν οι χρηστες ειναι ευχαριστημενοι απο την επιλογη τους, ετσι?Αν έχει συχνές βλάβες και δεν απολαμβάνει καλό after sales ενώ τους κάνει τζίρο 100δων χιλιάδων ευρώ γιατί να συστήσει την εταιρία...Όπως το είπες λόγω επαγγελματικής σχέσης δεν είναι ευχαριστημένος, εσένα σου κάνει καλή εντύπωση αυτό για να πάρεις το προιόν τους?
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
αλλο το δεν ειναι ευχαριστημενος απο την εταιρεια μεσω επαγγελματικης σχεσης και αλλο αν οι χρηστες ειναι ευχαριστημενοι απο την επιλογη τους, ετσι?
Αν έχει συχνές βλάβες και δεν απολαμβάνει καλό after sales ενώ τους κάνει τζίρο 100δων χιλιάδων ευρώ γιατί να συστήσει την εταιρία...Όπως το είπες λόγω επαγγελματικής σχέσης δεν είναι ευχαριστημένος, εσένα σου κάνει καλή εντύπωση αυτό για να πάρεις το προιόν τους?
Οι λογοι που παρουσιαζονται βλαβες μπορει ειναι ειναι εκατονταδες χιλιαδες και μπορει να οφειλονται και στην υπαιτιοτητα του χρηστη. Με το καλο 'after sales' δεν καταλαβαινω τι εννοεις.
Σχετικα με την τελευταια σου προταση...
Θα μιλησω κι εγω χρησιμοποιοντας ενα παραδειγμα οπως εκανες εσυ στην αρχη με τη μερσεντες...
Ολος ο κοσμος βριζει τον Σαρακακη με τα Honda. Πολλοι μπορει να μην παρουν Honda λογω του γεγονοτος αυτου.. Αμφισβητει κανεις, ομως, οτι τα Honda ειναι κορυφαια?
Τα Daikin εχουν κανει τοσο καλο ονομα γιατι ΟΤΙ καιρο και να κανει εξω, θα ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ (με την εννοια θα αποδωσουν)..
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ